Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Renault: fara noutati anul viitor, Twingo 2 amanat... Logan cu semnul "?"

DigitalScribe
post 26 Nov 2005, 18:57
Post #1

Scribul Digital

Group: Members
From: Iasi

http://www.averea.ro/display.php?data=2005-11-26&id=12102

Constructorul francez de automobile Renault nu va lansa nici un model nou anul viitor, a declarat Carlos Ghosn presedintele Renault si Nissan, citat de "Le Figaro". Aceasta realitate este greu de inghitit pentru Renault, care a suferit o scadere a vanzarilor pentru Megane, modelul sau fanion.

Verdictul lui Ghosn este foarte clar: "Renault are un potential ridicat, o parte a fost deja exploatata, o alta va fi in viitor", a spus el. "Sunt foarte optimist, chiar daca Renault intampina, in momentul de fata, dificultati", a conchis Ghosn.

[...]

Astfel, modelul Twingo II, a carui intrare in piata era prevazuta pentru anul 2006, a fost amanata si nu va fi vandut inainte de 2007. "Exista si alte mijloace pentru a anima piata, in asteptarea lansarii unor noi produse", subliniaza presedintele Renault.

In ce priveste Loganul, Ghosn nu exclude apriori principiul renuntarii treptate la aceasta marca "low-cost", in favoarea altor segmente de piata, asa cum au propus sindicatele acum cateva saptamani. "Folosesc ideile bune, de oriunde ar veni ele. Doar rezultatele ma intereseaza. Vom vedea daca principiul Loganului poate fi micsorat", a spus presedintele Renault.

[...]

http://www.eurocarblog.com/post/78/renault-twingo-ii

The Twingo II finds itself between a rock and a hard place. The Twingo was initially designed to be a small & chic city car, but the insuccess of the Modus and the success of the Dacia Logan has forced Renault to reconsider. Now, it will have to contend with rivals such as the triplets Toyota Aygo/Peugeot 107/Citroen C1, priced at 9.000 €, while the Dacia Logan starts from 7.500 €.

[...]

Twingo will be a circa-9,000 € car, only petrol engines (1.2 with 60 & 75 hp), with the risk of finding it undercut by its poor sibling, the Logan.

[...]

Twingo II:
cliomax13.meganerxe.jpg
Anonymous.twingo002.jpg
Galerie:
http://www.autobild.de/projektor/galerie.p...artikel_id=9825

This post has been edited by DigitalScribe: 26 Nov 2005, 19:00

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe - n/a D-Max 2022
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maddan
post 28 Nov 2005, 09:48
Post #2

Speedy Gonzales

From: Bucuresti

Am eu impresia, sau Renault si-a legat o piatra de moara de picioare cu Logan?!?!

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... - Bsiceva... 2006/7
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
IRONICK
post 28 Nov 2005, 09:53
Post #3

-

From: Romania

Nu vi se pare ca Twingo 2 seamana cu Nissan Micra ?
nissan_micra.jpg

PS. Adica impart aceeasi platforma

This post has been edited by IRONICK: 28 Nov 2005, 09:55

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
DFA
post 28 Nov 2005, 10:23
Post #4

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

biggrin.gif Ba da, dar și Logan folosește tot platforma B, adică Nissan Micra...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp - 27 Iul 2021 2021 sedan
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
IRONICK
post 28 Nov 2005, 10:27
Post #5

-

From: Romania

QUOTE(DFA @ 28 Nov 2005, 10:23)
biggrin.gif Ba da, dar și Logan folosește tot platforma B, adică Nissan Micra...
*

si CLIO3 la fel.

Pacat ca Loganul nu are platforma C ( Megan !! )

This post has been edited by IRONICK: 28 Nov 2005, 10:32

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
DigitalScribe
post 28 Nov 2005, 11:47
Post #6

Scribul Digital

QUOTE(maddan @ 28 Nov 2005, 09:48)
Am eu impresia, sau Renault si-a legat o piatra de moara de picioare cu Logan?!?!
*

Ar fi ciudat ca 2 ani sa munceasca la Logan, sa-l tina atat de tare si bine in secret ... sa aiba atat de mare succes cum a avut cu toate plangerile, ca daca lumea nu era interesata de Logan nici nu-l cumparau sau criticau atat de tare si apoi sa-l arunce la gunoi. Problema lor e cu izolatul pietelor. S-au gandit ca vesticii sunt prea cosmopoliti si nu se vor uita la Logan cu ambii ochi ci doar cu unul. S-a dovedit insa ca vesticul e la fel de practic ca un roman cand vine vorba de dat minimum de bani pentru ceva si acum Loganul a inceput sa erodeze din vanzarile celorlalte modele.

Tare ma tem ca noul Clio III va avea acelasi succes ca si Modus. Adica slab.
Clio II a inceput sa se vanda bine din cauza ca l-au facut la turci, l-au facut sedan si l-au tot ieftinit. La fel si cu Megane sedan care-i cam cu 1000 euro mai jos decat celelalte variante (hatck, estate/break).

Clio 3 nu mai pastreaza avantajul lui Clio Symbol din cate vad eu pe site-ul francez iar lumea in ziua de azi nu mai este asa de entuziasmata de o masina scumpa cat de una functionala si sigura. Twingo II ar fi fost sigur sortit esecului daca piata pastra comportamentul impermeabil de pana acum.

Sa fiu in locul lui Renault m-as apuca de produs Logan in Franta si Spania cu sigla Renault pe el, la pretul corespunzator locului. Greseala lor a fost pretul la care l-au vandut in vest sub marca Dacia cred. Prea ieftin si au stricat pretul pietei. Daca tot vrea lumea atat de tare Logan de ce nu fac Logan peste tot ?

This post has been edited by DigitalScribe: 28 Nov 2005, 11:48

--------------------
+
MoneyTalks
post 28 Nov 2005, 11:58
Post #7

-

From: Ireland

QUOTE(DigitalScribe @ 28 Nov 2005, 11:47)
Sa fiu in locul lui Renault m-as apuca de produs Logan in Franta si Spania cu sigla Renault pe el, la pretul corespunzator locului. Greseala lor a fost pretul la care l-au vandut in vest sub marca Dacia cred. Prea ieftin si au stricat pretul pietei. Daca tot vrea lumea atat de tare Logan de ce nu fac Logan peste tot ?
*

Crezi ca e asa de simplu? Costurile producerii Logan-ului in vest ar fi mai mari. Iar dupa ce intram in UE, vesticii vor putea cumpara Logan, daca vor, direct din Ro. Si e clar ca nu renteaza sa produca Logan in vest, la un pret la care nu l-ar mai lua nimeni.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
DigitalScribe
post 28 Nov 2005, 12:11
Post #8

Scribul Digital

Daca Loganul din vest are interiorul lui Megane sau Clio si un pret apropiat, poate putin mai mic sigur si romanii l-ar cumpara pe cel din vest in locul celui romanesc in anumite cazuri. Ar fi culmea romanii sa-l cumpere pe cel din vest si vesticii pe cel romanesc.

Imi mentin parerea ca e prea mic pretul lui Logan in vest. Putea si Renault sa o gandeasca mai bine, facea si ceva mai multi bani si nu-si dadea nici in cap.

--------------------
+
ssilviu
post 28 Nov 2005, 12:52
Post #9

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(DigitalScribe @ 28 Nov 2005, 13:47)

Tare ma tem ca noul Clio III va avea acelasi succes ca si Modus. Adica slab.

din contra. in franta deja este pe primul loc la vanzari, la 50% in fata celui de pe locul doi. Din top10 e ste singura masina cu o crestere a vanzarilor, toate celalte au scazut...

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
maddan
post 28 Nov 2005, 13:07
Post #10

Speedy Gonzales

Singura solutie pe care o vad pentru Renault este sa renunte la utopia pretului foarte mic, si sa ridice incet-incet pretul la Logan, incluzand mai multe optionale sau ridicand calitatea materialelor interne, astfel incat sa ajunga cu 15% mai scump decat este astazi pe piata vestica.
Atunci deja multi se vor gandi sa isi ia modelul imediat superior, Loganul nu va mai fi atat de atractiv si Renault va scoate un profit mai mare atat de la cei care aleg totusi sa cumpere Loganul, cat si de la ceilalti...

Sunt doua lectii pe care se pare ca le ia Renault in aceste zile:
1. Piata vestica a obosit sa investeasca >15.000 euro intr-o masina cu care sa stea in ambuteiaje, basca impozite, basca asigurari, basca service. Starea de spirit este din ce in ce mai proasta cu privire la achizitionarea unei masini la acest pret, cumparatorii prefera sa lungeasca un pic durata de folosire a masinii, si asta se vede din scaderea vanzarilor de masini noi.
2. Piata vestica are un segment foarte important si profitabil, al celor care cumpara sh, si din care fabricantii isi obtineau un anume profit usor de calculat si de previzionat, prin buy-back si revanzare. Renault si-a gresit calculele atunci cand nu a previzionat faptul ca vanzarile de Logan dinamiteaza piata respectiva, cu rezultate imprevizibile. Nu stiu calculele exacte, dar nasul meu imi spune ca Renault castiga la Logan mai putin decat la revanzarea unui Megane II... (astept si opinii contrarii, sa vedem daca e asa sau nu).

Eu nu cred ca Logan ia din piata masinilor noi, cred ca piata respectiva este in recesiune din motivul nr 1 indicat mai sus. Cred insa ca publicul care ar fi cumparat sh in Franta de exemplu se reorienteaza spre beneficiile unei masini noi (garantie, taxe mai mici, etc) si cu dimensiuni ok. Este publicul interesat de o masina care sa il duca de la A la B, si care este majoritar in orice tara!!

Desi mie nu imi place Loganul, trebuie sa recunosc ca principalele concurente in privinta pretului sunt de calitate asemanatoare inauntru si ofera spatiu mai mic, chiar si motorizari mai slabe. Astea sunt tot atatea atuuri pentru Logan, si uimirea francezilor cu privire la succesul Loganului pe propriile piete a facut loc deja la o oarecare iritare, caci profiturile - atat ale lor cat si ale comisionarilor - sunt mai mici de pe urma Loganului decat de pe urma celorlaltor masini din gama.

Ce poate face Renault?
Cred ca singura cale este sa accepte cele doua conditii puse de piata, si sa se muleze pe ele: 1. masini mai ieftine (sunt strigator de scumpe!! urla o multime de francezi), 2. sa isi redefineasca gama de entry-level si mid-level atat ca preturi cat si ca elemente oferite 3. sa repozitioneze Loganul mai aproape de nivelul de pret pentru Clio si Megane, imbunatatind eventual ceva la interior, oricum ar fi pentru a scoate un profit mai mare de pe urma masinii. Piata estica a dovedit deja ca cei mai multi cauta o masina decenta la 7000-8000 de euro, nu la 5000 cat visase Renault in urma cu 5 ani. Aici are de lucrat Renault.
3. in fine, sa continue politica de delocalizare - chiar si in urmatorii 10 ani, Estul va fi mai ieftin, iti va permite sa ajungi fara costuri prea mari in restul Europei si sa ai profit mai mare. Nu stiu cat de mult pot intinde aceasta politica fara a se confrunta cu tensiuni interne, insa asta e reversul globalizarii, eh?! tongue.gif

voi ce parere aveti?

--------------------
+
ssilviu
post 28 Nov 2005, 13:09
Post #11

F1 Man

From: Nicaieri

eu zic sa asteptam pana in martie, cand tata Ghosn o sa prezinte strategia lui Reno pe urmatorii ani.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
AND
post 28 Nov 2005, 13:10
Post #12

Membru autentic

Stati linistiti ca apare facelift la Megane wink.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
maddan
post 28 Nov 2005, 13:15
Post #13

Speedy Gonzales

Si totusi:
nu exclude apriori principiul renuntarii treptate la aceasta marca "low-cost", in favoarea altor segmente de piata, asa cum au propus sindicatele acum cateva saptamani. "Folosesc ideile bune, de oriunde ar veni ele. Doar rezultatele ma intereseaza. Vom vedea daca principiul Loganului poate fi micsorat",

Asta imi scapase: ideea "buna" de a renunta la Logan a venit din partea sindicatelor... biggrin.gif
Pai normal! Sindicatele franceze sunt primele care au ceva de pierdut de pe urma Loganului, care nu le aduce nici un cent de profit sau un singur loc de munca! Dimpotriva, ii sperie cu amenintarea delocalizarii...

Ehehei, sa te tii acum cand se apuca muncitoru' francez sa se basice la adresa importurilor! (mdeh, de parca pana acum nu era Europa plina de Megane produse in Turcia...)

--------------------
+
DFA
post 28 Nov 2005, 13:47
Post #14

Mă îndoiesc sincer că Renault va scădea producția la Logan, sau îl va scumpi ca să devină mai neatractiv atâta timp cât se vinde ca pâinea caldă. Până acum au vândut vreo 150.000 de bucăți și din ele 50.000 la export.

Deci piața cere fantastic de tare o mașină de 7-8.000 de euro! Și asta cam în toată Europa!

Or să umble la modelele lor pentru a le face mai atractive în timp ce vor câștiga din ce în ce mai mult din volumul de vânzari la Logan, chiar dacă profitul per fiecare Logan livrat este mult mai mic decât pentru un Clio sau Megane.

Nu vă mai faceți atâtea griji pentru Renault...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
maddan
post 28 Nov 2005, 14:03
Post #15

Speedy Gonzales

DFA, problema nu e chiar asa simpla...

Volumuri mai mari inseamna cheltuieli mai mari cu depozitare, transport, logistica samd. Si nu e vorba doar de costuri in bani, ci si umane. Problema lor va fi aceea de a sti sa creasca pretul la Logan astfel incat sa tempereze cresterea in limite normale si in marginuri mai mari, dar nici sa nu-si faulteze in acelasi timp iremediabil produsul...

Nimanui pe lumea asta - cu precadere constructorilor de masini - nu-i convine sa aiba un margin mic pe volume mari. Lucru acceptabil daca intri pe o piata virgina, cum gandisera ei Loganul, dar inacceptabil cand acelasi produs iti invadeaza pietele pe care ai alte targeturi si alte calcule facute... cu marginuri mai mari...

--------------------
+
klaus
post 28 Nov 2005, 14:19
Post #16

步步

Eu din cate imi aduc aminte, Loganul era pentru "pietele emergente". Stiti voi, alea 80% din piete, care sunt neacoperite de masinile "scumpe" din vest...
Eu personal nu inteleg ce naiba cauta Loganul pe pietele europei de vest. Aici eu vad o taiere de craca de sub picioare la Renault.
Au vazut si cei din vest ca se poate o masina ieftina care sa te deplaseze rezonabil. Cu solutii ieftine (vreau sa zic ieftine rau), dar care are un confort cat de cat. Si un spatiu mai mult decat rezonabil.
Eu cred ca "renuntarea la aceasta marca low-cost" nu inseamna scoaterea ei din fabricatie, ci reorientarea comercializarii catre pietele pentru care a fost de la inceput dedicata.
Si parerea mea sincera este ca producatorii auto ar trebui sa se reorienteze totusi spre niste masini "de consum" si mai putin "de lux", cel putin prin solutiile tehnice utilizate.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
DFA
post 28 Nov 2005, 14:28
Post #17

QUOTE(maddan @ 28 Nov 2005, 15:03)
Nimanui pe lumea asta - cu precadere constructorilor de masini - nu-i convine sa aiba un margin mic pe volume mari. Lucru acceptabil daca intri pe o piata virgina, cum gandisera ei Loganul, dar inacceptabil cand acelasi produs iti invadeaza pietele pe care ai alte targeturi si alte calcule facute... cu marginuri mai mari...
*

La Ferrari, da, asta ar fi o problema..., dar atunci cand construiesti un produs ieftin si il vinzi ca unul ieftin atunci nu te poti astepta la un adaos mare pentru ca cu un produs ieftin câștigi doar din volum! Asta e regula!

Dacă măresc prețul la Logan ating pragul lui Clio și atunci ambele mașini au de suferit la vânzări.

Dacă măresc calitatea mașinii (Logan) și implicit prețul atunci iarăși modelele Renault au de suferit dacă nu le modifică și pe ele, dar în cazul ăsta iar sar toți în cap că "mașinile sunt prea scumpe pentru ceea ce faci cu ele".

Nu au cum să rezolve această neașteptată cerere de mașini "suficient de bune și ieftine" prin împiedicarea Logan-ului, pentru că vine altcineva și le ia nișa pe care au ocupat-o spre surpriza tuturor fabricanților. Și atunci Renault pierde pe toate părțile, nu doar în segmentul de "scumpe".

Deci Renault trebuie să rezolve mai degrabă problema mașinilor sale mai scumpe, și nu a celor ieftine.

Firește, Klaus are dreptate, nu știu ce caută Renault cu Logan pe piața occidentală... În timp ce au calculat perfect mașina pentru est s-au grăbit cu ea și în vest, evident surprinși și ei de succesul mașinii la cetățeanul occidental!

This post has been edited by DFA: 28 Nov 2005, 14:44

--------------------
ex Logan I 1.5
+
IsNa
post 28 Nov 2005, 15:14
Post #18

Membru autentic

From: Timisoara

Logan si Twingo nu se adreseaza aceluiasi segment de piata. Nu cred ca se afecteaza unul pe altul...
Logan e masina de familie pt oameni saraci (in Vest), iar Twingo e masina de oras, cand nu vrei sa plimbi balena la piata - pt oameni mai instariti.

Sigur ca seamana cu Micra - si ei sunt gemeni.

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
JORJ
post 28 Nov 2005, 15:53
Post #19

Membru autentic

Eu cred ca elementul cheie consta in problema sindicatelor.

Se plang europenii de babysitter-a ceha si instalatorul polonez.
Sindicatului Renault din Franta nu o sa ii convina in veci ca piata poate favoriza cerere de productie pentru unul din est, care are salariu mai mic, si ca el poate ramane in somaj din lipsa de cerere pentru produsul lui.

Ca atare, din punct de vedere al imaginii, strategiei si diplomatiei, chiar daca Logan ar avea potential de aducere de profit, ceea ce este posibil, cei de la Renault nu or sa declare sus si tare ca pot aloca o mai mare atentie modelului. Asta mai ales intr-o situatie nu prea prospera pentru firma, in care apar ca plauzibile posibile concedieri la uzinele care produc mai scump, adica cele franceze de pilda.

Pana una alta sa ii lasam pe vestici sa isi bata singuri capul cu industria auto de la ei si cu ce masini isi cumpara. Noi aci putem beneficia de frigider, si daca il putem baga sub nasuc si celor din vest, chiar intr-o proportie modesta, asta nu poate sa fie decat benefic pentru bizon.

Mi-ar place sa se faca ceva gen Twingo 2 la Craiova, chiar daca nu facut de Renault.

This post has been edited by JORJ: 28 Nov 2005, 15:56

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 Perla - B -XX - XXX
Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept
Nu claxonez decat daca e absolut necesar
Folosesc proiectoarele doar cand e ceata
+
DigitalScribe
post 28 Nov 2005, 16:17
Post #20

Scribul Digital

Sunt de acord cu cele spuse de Maddan si Klaus.
Logan cred ca si-a facut dusmani prin aparitia lui pe pietile vestice. Totusi... 2/3 din piata lui e aici in Romania iar restul de 1/3 e dispersat pe teritoriile a mai multor tari. Cred ca Renault a facut mai mult un experiment cu Logan in vest.
Frumos ar fi sa apara si varianta Renault cu tot ce trebuie in interior pus la punct, eventual un alt bord furat de la Megane si bineinteles cu alt pret sau... alt pret pentru Loganul din vest.

Ce e bizar e ca unii din presa mai remarcau si ca desi preturile din vest si la noi sunt comparabile cele din vest au dotari mai bune implicite. Varianta de 7500 euro care nu-i cu mult mai scumpa decat Ambiance-ul nostru are ABS si 2 airbag-uri standard iar motorizarea Diesel e mai buna in vest la pret chiar mai bun !

Sunt curios ce-o sa faca Ghosn. Oricum, stiu ce-a facut la Nissan si stiu ca-i cu ochiul pe profit si mai putin sindicate si stiu ca a fost incantat de ce-a vazut la Dacia asa ca-s oarecum linistit cu privire la soarta uzinei Dacia.

--------------------
+
maddan
post 28 Nov 2005, 16:18
Post #21

Speedy Gonzales

Dacă măresc prețul la Logan ating pragul lui Clio

Asta e valabil numai pentru preturile la Clio Symbol, atentie!

Gama Clio, cu precadere in Vest, are alte preturi, cu mult mai mari decat la Clio Symbol.

Venirea lui Renault la Craiova ridica mari semne de intrebare cu privire la ce anume ar monta ei aici... din aceasta perspectiva poate ar fi mai profitabil sa asambleze o masina mai mica dar mai profitabila pentru ei decat Loganul, pe care sa o vanda mai bine pe pietele estice, la un pret mai mic decat cel din vest...

--------------------
+
AND
post 28 Nov 2005, 16:26
Post #22

Membru autentic

Gama Clio Symbol nu se va mai fabrica multa vreme , deoarece a intrat pe piata Clio III care este MULT mai scump decat Symbol-ul. Deja gama Renault are o varietate imensa.

Logan (facelift probabil prin 2007)
Clio Symbol (inca se va produce probabil)
Twingo (asteptand Twingo II)
Clio III (concept nou)
Modus (concept relativ la fel de nou)
Megane (facelift in 2006)
Scenic (s-ar putea sa ii se implementeze acelasi facelift ca si megane-ului)
Laguna (o gama complet noua din 2007)
Espace
Vel Satis

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
west
post 28 Nov 2005, 16:27
Post #23

Membru incepator

QUOTE(DigitalScribe @ 28 Nov 2005, 16:17)
Logan cred ca si-a facut dusmani prin aparitia lui pe pietile vestice.
*

Eu n-am vazut nici un Logan in vest. wacko.gif

--------------------
x x - x
+
johnsws
post 28 Nov 2005, 16:27
Post #24

Membru autentic

ma mira ca cei de la renaut nu au fost constienti de intreaga valoare a proiectului Logan. cred ca si in europa de vest se intampla cam ce s-a intmplat in SUA prin anii '70 cand au intrat asiaticii cu masini mai ieftine, mai economice...samd. ei isi preotejeaza economia cu preturi imense, insa pana la urma tot vor trebui sa cedeze. presiunea pe piata a masinilor asiatice este destul de mare. eu cred ca problema nu este de batalie intre modelele de renault si logan. adevarata batalie este tot castigarea pietei si principala amenintare o reprezinta tot asiaticele care cu tot cu taxe vamale imense ameninta pretul loganului. loganul a fost un fel de cal troian . au facut o masina ieftina aproape cat una asiatica si au introdus-o pe piata. este inca un mare as in maneca loganul, pe care daca nu stiu cum sa il exploateze o sa le fie luat de sub nas. daca nu au suficenta putere economica sa isi replieze oferta pe cerintele pietei atunci renault are numai de pierdut. se pare ca asta este tendinta in prezent ca daca spun viitorul apropiat deja e prea departe in timp. in istoria economiei conservatorii au pierdut intotdeauna. acum suntem in economia de consum si trebuie inteleasa ca atare.
poate totusi nu mai scot modele noi anul acesta deoarece trebuie sa-si schimbe radical strategia adoptata pana acum, strategie care a fost data peste cap de imensul succes al loganului.

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
DFA
post 28 Nov 2005, 16:28
Post #25

QUOTE(maddan @ 28 Nov 2005, 17:18)
Asta e valabil numai pentru preturile la Clio Symbol, atentie!
*

Firește, tot la el mă refeream, nu la altul, în nici un caz la Clio III!

--------------------
ex Logan I 1.5
+
MoneyTalks
post 28 Nov 2005, 16:35
Post #26

-

From: Ireland

QUOTE(MoneyTalks @ 28 Nov 2005, 11:58)
dupa ce intram in UE, vesticii vor putea cumpara Logan, daca vor, direct din Ro. Si e clar ca nu renteaza sa produca Logan in vest, la un pret la care nu l-ar mai lua nimeni.

QUOTE(DigitalScribe @ 28 Nov 2005, 16:17)
Frumos ar fi sa apara si varianta Renault cu tot ce trebuie in interior pus la punct, eventual un alt bord furat de la Megane si bineinteles cu alt pret sau... alt pret pentru Loganul din vest.

Ia vezi ce am spus eu mai sus si iti dai seama ca asa ceva nu e posibil. Dupa ce intram in UE, cel din vest va veni sa cumpere FARA TAXE direct din Ro, la pret de Ro. Pentru ce sa dea bani mai multi pe acelasi produs cumparat din vest? blink.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
maddan
post 28 Nov 2005, 16:41
Post #27

Speedy Gonzales

Money, asta se va rezolva prin gama de optionale. Dupa cate stiu exista in continuare diferentieri intre preturile din Franta, de exemplu, si cele din Cehia sau Germania, la aceeasi masina.

Chiar, ce l-ar face pe un francez de exemplu sa nu faca drumul pana in .ro si sa-si ia Megane de Craiova facut pentru piata estica? 04.gif

DFA - Clio Symbol nu e o priveliste prea des intalnita pe strazile vestice. Dimpotriva, oamenii se sperie cand o vad. Acolo nu exista nici un fel de concurenta intre Logan si Clio - diferenta de public si de preturi este pur si simplu prea mare!

--------------------
+
Liv05
post 28 Nov 2005, 16:41
Post #28

Membru

From: Arad

QUOTE(west @ 28 Nov 2005, 16:27)
Eu n-am vazut nici un Logan in vest.  wacko.gif
*

Am vazut eu, in Germania... erau pe trailere,cu zecile wacko.gif , am vazut si dealer Dacia...

--------------------
Opel Astra Sedan 1,7 cdti 2008, Enjoy
+
DigitalScribe
post 28 Nov 2005, 16:45
Post #29

Scribul Digital

Mda... e foarte interesant ce urmeaza sa se intample pentru ca orice s-ar intampla din cele N lucruri treaba nu pare tocmai cel mai bine gandita din perspectiva companiei Renault sau stiu ei ce fac si sunt geniali iar noi nu suntem in stare sa prezicem ce urmeaza sa se intample.

P.S.: ai dreptate Maddan, in cazul asta s-ar putea Logan sa se mai scumpeasca dupa integrare.

--------------------
+
maddan
post 28 Nov 2005, 17:08
Post #30

Speedy Gonzales

Comparatie (nu tine cont de ofertele speciale din fiecare tara):

Megane II, pack Ambiance, motor 1,4 98CP:

Franta: de la 17.700E (include clima manuala)

Germania: de la 15.600 (clima e optionala, si adaugata la pachet duce la 17.000Eur)

Romania: de la 13.100 (clima e optionala, 1000Eur)

Cehia: 15.848 EUR (clima e optionala, tot vreo 1000Eur).

Toate preturile de mai sus sunt, dupa cercetari amanuntite, cu TVA inclus.

Cat despre Clio... Pai Clio campus (vechiul Clio, cu motor de 1,2 16V), fara climatizare incepe la 12,150Eur, pe cand Loganul cu totul pe el este la 10.880 EUR...
Iar noul Clio... incepe tot de la 12.300Eur, fara climatizare... Clima si CD-ul adauga 1300Eur...

Nu cred ca incape comparatie intre calitatea dotarilor unui Clio nou si ale unui Logan...

De-aia zic ca Loganul mai poate creste pana la 12.000 EUR in varianta sa maximala in Europa de Vest, pentru ca nu se va suprapune peste publicul de Clio, care cauta cu totul altceva...

Ramane de vazut.

LATER EDIT: tocmai m-a traznit! E clar, judecand dupa preturile din Cehia, ca dupa integrare preturile la toate masinile vor creste, indiferent ca sunt locale sau importate! Poate doar sh-urile sa ramana la acelasi pret - dar sa poti aduce masini mult mai bune in aceiasi bani! tongue.gif

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 19:19
Dacia