Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Senzori de parcare

Vert
post 25 Oct 2004, 14:00
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Stie cineva de unde as putea sa-mi montez senzori de parcare.......asta tinand cont ca daca umbli la sistemul electric pierzi garantia la el...... :?:

Merci :!:

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 25 Oct 2004, 14:26
Post #2

Membru autentic

From: Voluntari, pe stīnga

Nu pierzi nici o garantie. E doar o sperietoare, ba chiar una ilegala, as putea spune.

Senzori de parcare am vazut la Augsburg, in diverse variante, incepind de pe la 85 de euri, parca, si mergind pina pe la 200. Instalarea e destul de simpla, iar alimentarea se face de la becurile de marsarier.
Sau, daca n-ai curaj s-o faci singur, orice service o poate face, inclusiv Augsburg.
Am vrut si eu sa-mi pun, insa am stat intotdeauna prost cu bugetul. smile.gif

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
danielh
post 25 Oct 2004, 15:15
Post #3

Membru incepator

Presupun ca exista diferente intre diversi senzori de parcare, dar am vazut o specificatie in care se zicea ca intre 0.75 si 0.35 metri emite semnal intermitent rapid si sub 0.35 continuu. In conditiile astea nu mi se pare foarte util, pentru ca intre 0.75 si 0.35 se vede si cu ochiul liber ca mai merge. Ar fi util un senzor care sa emita sunet din ce in ce mai rapid, dar nu continuu, ca sa poti face parcari in locuri foarte stramte.

--------------------
Megane Sedan 1.6 16V Confort Privilege
+
danielh
post 25 Oct 2004, 15:33
Post #4

Membru incepator

De exemplu aici tot 0.35 e limita.

http://www.parking-sensor.co.uk/

--------------------
Megane Sedan 1.6 16V Confort Privilege
+
AlexV
post 25 Oct 2004, 19:28
Post #5

Admin?

Group: Admin

offtopic (nu incepeti sa discutati de asta, e doar o avertizare pentru vert)

banuiesc ca ai megane 2. orice interventie asupra sistemului electric daca nu duce la vreo problema e ok. dar daca cumva iti cade ceva , un calculator, ai sa vezi ce nasol e atunci.

cineva si-a montat o alarma pe m2 la o firma mai putzin autorizata. si i-a picat un computer. se pare ca l-a platit.

cat despre faptul ca este ilegala, ..., no way. avand in vedere ca orice produs are garantie atata timp cat nu umbla cineva neautorizat la el asa e si cu masina.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
VladSoare
post 26 Oct 2004, 08:11
Post #6

Membru autentic

From: Voluntari, pe stīnga

M-am exprimat gresit. Sigur ca e normal sa pierzi garantia daca strici ceva.
Vroiam sa spun ca este ilegala sperietoarea cu "daca umbla altcineva in afara de noi la ea, pierzi garantia" sau "daca montezi alta alarma in afara de a noastra, pierzi garantia". Asta este concurenta neloiala si este ilegala.
Daca cei de la Renault iti refuza reparatia pe garantie si tu esti convins ca nu ai nici o vina, nu te impiedica nimeni sa faci o constatare la un service independent, care sa certifice ca lucrarea respectiva nu are nici o legatura cu problema, si pe urma direct la OPC.

Dar poti sa fii sigur ca daca cumperi senzorii de parcare de la Augsburg si ii montezi la ei n-o sa se supere nimeni. Operatia este simpla si nu necesita comunicatie pe magistrala, se face doar o legatura in serie cu unul dintre becurile de marsarier.

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
AlexV
post 26 Oct 2004, 11:28
Post #7

Admin?

Group: Admin

si asta e adevarat. :-D

ausburgul cred ca are si intelegere cu reno. da serviceul de cartier sc gigel SA, sigur nu are, e ca si cum ai fi facut tu interventia.

oricum daca gasesti ceva la preturi normale posteaza si aici.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
David
post 26 Oct 2004, 16:47
Post #8

Membru autentic

From: Cluj

Dupa cum am vazut eu sunt mai multe tipuri de senzori de parcare. Varianta cea mai frecventa este de 4 senzori in spate, 2 in fata. Pentru acest tip trebuie date gauri in masca care poate iesi urat. Exista un model la care iti lipeste din spate pe masca o dunga dintr-un capat in celalalt, deci nu dau gauri, iese mai elegant. De asemenea sunt modele care au afisaj si arata distanta in centimetri.

Am vazut odata un test pe Pro7/RTL/Sat1 -nu mai stiu- cu un test despre mai multe tipuri de senzori de parcare ... aproape toate au picat la faza 'bara de metal, de 40cm, in spate' care era turnat in beton. Distanta de la o masina in spate, sau de la peretele garajului arata fiecare bine, dar astea le vezi si cu ochiul. Unde era nevoie mare picau si senzorii.

--------------------
Opel Zafira 2003
Opel Zafira 2.0 DTI - 03/2003
BMW F650 - 08/1995
+
modulsys
post 4 Nov 2004, 10:13
Post #9

Sofer cuminte

From: Brasov

http://www.autowatch.ro/senzori.htm

Nu mi-am pus inca, tot din motive financiare. Dar pare o oferta destul de atractiva.

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
+
adv_dani
post 12 Feb 2005, 15:16
Post #10

Membru incepator

Sistem asisitenta parcare Cobra

pentru spate - 4 senzori - 175euro+tva +manopera de instalare.

Stiu ca pretul nu este mic, dar sistemul contine cei mai buni senzori existenti.
Totodata sunt si senzorii care se instaleaza din fabrica pe:
Nissan, Renault, VW, Porsche .... majoritatea masinilor europene.

Totodata mai poti gasi si senzori mai ieftini, chinezesti, cu ecran si alte brizbrizuri....

--------------------
Megane II Hatchback 1.6 16V 115CP
Confort Dinamique 2004
+
modulsys
post 12 Feb 2005, 19:26
Post #11

Sofer cuminte

Multumesc, adv_dani.
Pretul este insa mult prea ridicat, si sincer nu stiu ce fac in plus fata de ailalti care costa de doua ori mai putin.

--------------------
+
adv_dani
post 12 Feb 2005, 22:39
Post #12

Membru incepator

modulsys, senzorii nu fac nimic in plus, este doar calitatea senzorilor cea care face diferenta.
Cu ceilalti s-ar putea sa ai "surprize" iarna la -15 grade sau vara la +40, dar pe de alta parte s-ar putea sa ai noroc sa nu se intample nimic.
Cat despre pret stiu ca este ridicat si iti inteleg reticienta, dar daca vei avea vreodata in mana ambele sisteme, Cobra si unul care costa jumatate vei vedea diferenta dintre ele.
Frumusetea in economia de piata este ca exista produse pentru toate gusturile si toate buzunarele, iar noi avem libertatea de a alege. smile.gif

--------------------
Confort Dinamique 2004
+
modulsys
post 13 Feb 2005, 09:02
Post #13

Sofer cuminte

Frumusetea in economia de piata este ca exista produse pentru toate gusturile si toate buzunarele, iar noi avem libertatea de a alege. smile.gif

Corect! :wink:

--------------------
+
claus
post 13 Feb 2005, 13:01
Post #14

private spice

adv_dani.. ai idee, la cei 175 de eur, cat se mai adauga manopera?
si, de unde e pretul asta.. ce magazin/service ?
ca ma cam bate gandul de niste senzorasi..

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
adv_dani
post 13 Feb 2005, 15:01
Post #15

Membru incepator

si, de unde e pretul asta.. ce magazin/service ?

Incepand din Martie ii vei gasi pentru inceput la:
Code Alarm - langa stadionul Ghencea
Tottal Motto - langa sala palatului
Condor - Militari vis-a-vis Meridian
si incet incet la mai multi dealeri in bucuresti si in tara.

Cat despre manopera ... ar trebui sa fie intre 20 si 50 euro depinde de dealer.

--------------------
Confort Dinamique 2004
+
bogdan20
post 13 Feb 2005, 17:17
Post #16

Membru autentic

From: Iasi

intrti aici sigur o sa vi se para accepabil.
www.senzoriparcare.go.ro

--------------------
Honda Accord ES - IS 01 DOR 2007
+
claus
post 13 Feb 2005, 20:13
Post #17

private spice

frate.. ce-i cu chinezariile astea asa ieftine ?
cel mai ieftin.. 1.100.000, 4 senzori...
mi se pare dubios de ieftin, pe bune

--------------------
+
bogdan20
post 13 Feb 2005, 20:23
Post #18

Membru autentic

adresa o am de pe www.daewooclub.ro acolo baieti si-am mai spus opiniile in leg cu acesti senzori, daca nu iti place nu te obliga nimeni sa cumperi.
am mai vorbit cu cineva care a montat pe un opel un astfel de senzor si e foarte multumit.

--------------------
+
claus
post 13 Feb 2005, 20:26
Post #19

private spice

hoo.. calm
am zis doar ca mi se par prea ieftini .. nu e motiv sa sari asa, doar nu i-oi aduce tu, ca sa te enervezi ca zic aiurea de marfa ta..

--------------------
+
bogdan20
post 13 Feb 2005, 20:49
Post #20

Membru autentic

senzorii nu ii aduc eu.am pus adresa doar pentru cei interesati.
si nu mai vorbi cu "hoo" cu mine ca nu m-am enervat si nic nu ti-am spus nimiccare sa te supere cred eu.

--------------------
+
claus
post 13 Feb 2005, 20:54
Post #21

private spice

"caterinca" iti spune ceva? deseneaza-ti un zambet pe figura.. si nu mai lua in serios tot ce e pe aici

--------------------
+
bogdan20
post 13 Feb 2005, 20:56
Post #22

Membru autentic

ok atunci esti baiat bun. Sanatate !!!!!!!!!

--------------------
+
Piti
post 13 Feb 2005, 23:37
Post #23

Membru incepator

modulsys, senzorii nu fac nimic in plus, este doar calitatea senzorilor cea care face diferenta.....Cat despre pret...daca vei avea vreodata in mana ambele sisteme, Cobra si unul care costa jumatate vei vedea diferenta dintre ele.smile.gif

Buna Seara !
Referitor la ce a scris "adv_dani", doresc sa-i raspund punctual si sa-i aduc aminte cate ceva despre "Calitatea produselor Cobra":
1- In urma cu ceva timp (max.2 ani) SuperNova-Clima era dotata din fabrica cu alarme auto Cobra, care au dat mari batai de cap "utilizatorilor" cu "calitatea si fiabilitatea", ca sa nu mai vorbim de importatori auto ce au renuntat la "serviciile Cobra" pe aceasi tema.
2- Intr-adevar ai dreptate cu comparatia, dar numai 1/2, fiindca daca "tu" ai fi comparat calitatea produselor Cobra cu altele existente (de mult) pe piata si care au calitate si functii cu mult superioare (fata de Cobra) si preturi la 1/2, vei trage concluzia cat ai fost de pacalit achizitionand Cobra.

CONCLUZIA !!
Produsele cu preturi foarte mici (vezi prezentarea facuta de
"bogdan20" si comentata cu foarte mare dreptate de "claus" sunt de calitate indoielnica iar cine cumpara asa ceva este ca si cand ar arunca banii pe fereastra,iar pentru cei ce importa asa
ceva le spun "NU ORICE MUSCA FACE MIERE", cat despre seriozitatea firmelor care nu au nume-adresa-tel.fix si nu specifica garantia ce sa mai vorbim.
Produsele cu preturi foarte mari sunt rezultatul politicii de preturi adoptata de importator, avand la baza convingerea multora ca un produs foarte scump are si o calitate foarte buna, ceea ce este...FALS si o MARE PACALEALA, ca si pentru o mare parte a produselor pentru care se face reclama in draci.
Adevarata CALITATE se poate gasi si la preturi MEDII, numai sa stii sa o CAUTI.

--------------------
Piti
+
claus
post 14 Feb 2005, 10:25
Post #24

private spice

piti, da exemple de produse de calitate, la preturi medii ..

--------------------
+
MBZ
post 14 Feb 2005, 11:00
Post #25

Membru autentic

Group: Banned

io pot!
placinta cu mere facuta de mama, este la pret mai mult decat mediu(sub) si de mare calitate (super) miam miam miam

--------------------
+
adv_dani
post 14 Feb 2005, 14:40
Post #26

Membru incepator

In urma cu ceva timp (max.2 ani) SuperNova-Clima era dotata din fabrica cu alarme auto Cobra, care au dat mari batai de cap \"utilizatorilor\" cu \"calitatea si fiabilitatea\", ca sa nu mai vorbim de importatori auto ce au renuntat la \"serviciile Cobra\" pe aceasi tema.

Ce importatori de Dacia avem in Romania? smile.gif glumesc acum dar asa reiese din mesajul tau si sunt si eu rau ca te-ai urcat cu picioarele pe mine, lucrezi la concurenta si vrei sa faci antireclama, dar ca sa revin la ce ai zis tu: Alarma de pe Supenova a fost un proiect OEM (cum sunt si cu Renault, Nissan, VW, Porsche, Toyota ..... samd, vezi pe site). Chiar daca aceste produse sunt fabricate de Cobra ele sunt produse Dacia, Renault, VW.... si sunt facute dupa specificatiile si cu caracteristice cerute de catre producatorul autovehicolului. Cred ca bataile de cap(la cei care le-au avut) au fost din cauza ca functionarea si utilizarea alarmelor nu le-a fost explicata de catre vanzatorii de masini pentru ca pe ei nu ii interesa aceasta problema si la randul lor cred ca nici ei nu erau "scolarizati" in ceea ce priveste alarmele. Aceasta problema este o problema vesnica pentru toate brandurile de alarme sau alte produse.
Cat despre importatorii auto care au renuntat la alarmele Cobra ... din informatiile mele, a fost un singur caz si acest lucru nu s-a intamplat din cauza produselor ci din cauza relatiei cu fostul importator, deci ....

Produsele cu preturi foarte mari sunt rezultatul politicii de preturi adoptata de importator, avand la baza convingerea multora ca un produs foarte scump are si o calitate foarte buna, ceea ce este...FALS si o MARE PACALEALA, ca si pentru o mare parte a produselor pentru care se face reclama in draci.

Ai vazut reclama in draci la Cobra ca sa tragi aceasta concluzie in ceea ce priveste pretul alarmelor Cobra?
Si inca o data gresesti cand pui toate produsele in aceeasi categorie. Alarmele "Americane" facute in china au preturile muuuult sub pretul de import al alarmelor Cobra si daca le "desfaci" si te uiti in interior si le compari .... este O MARREEEE DIFERNTA - alarmele Cobra sunt net superioare.
Iar pretul, daca vrei sa ma crezi pe cuvant este un pret corect, iar marjele (adaosurile) sunt mult mai mici decat la multe "produse medii" bine ascunse. smile.gif

Cat despre publicitate se spune ca e "sufletul comertului", dar poate ca toti cei care baga bani in publicitate nu vor decat sa ascunda calitatea superproasta a produselor si/sau serviciilor lor. Poate ca esti adeptul schemelor de tip Amway, Zepter samd. Am o veste proasta pentru tine, in domeniul asta nu se aplica.
Publicitatea se face de obicei la produsele care se vand (desigur exista si exceptii) pentru ca altfel nu ar fi bani de publicitate smile.gif; nu vreau sa mai discut despre publicitate pentru ca nu cred ca ne-ar ajunge forumul, iar acest forum este un forum auto si acest topic "Senzori de parcare"

Oricum ceea ce s-a intamplat cu alarmele Cobra pana acum in Romania nu a fost responsabilitatea mea deci as putea chiar sa nu-ti raspund, dar ca ma intereseaza foarte mult chiar si parerile negative despre aceste produse, m-a facut sa-ti dau toate aceste lamuriri si chiar mai mult am deschis un topic separat pe tema alarmelor Cobra pentru a-i ajuta pe cei care au nelamuriri ....

Si dupa cum am mai spus daca pretul ti se pare mare (nejustificat) esti liber sa alegi altceva, nu-ti baga nimeni mana in buzunar. smile.gif

--------------------
Confort Dinamique 2004
+
Piti
post 14 Feb 2005, 15:13
Post #27

Membru incepator

piti, da exemple de produse de calitate, la preturi medii ..

din lista de preturi primita si verificata la adresa
preturile sunt in Lire Sterline
A240311 2-Eye, K-Type, "Plastic" Straight, 3-Way Buzzer 70,00
A260201 2-Eye, K-Type, "Plastic" Straight, 'DSM', 3-Way Buzzer 75,00
A440221 4-Eye, B-Type, "Plastic" Straight, 3-Way Buzzer 85,00
A460201 4-Eye, K-Type, "Plastic" Straight, 'DSM', 3-Way Buzzer 95,00
'DSM' = Auto-Memorie - invata si ignora partile exterioare ale vehicolului (exemplu: tow-bar, spare wheel, rear step)

Pentru pretul fara manopera de instalare se va scade 10 L (GBP)

Preturile includ manopera de instalare, TVA si vor fi calculate in lei la cursul BCR

--------------------
Piti
+
claus
post 14 Feb 2005, 18:47
Post #28

private spice

ok, destula reclama inutila..
mi-am montat azi senzori de parcare Fiamm , la firma gemeni gentrade (cei care mi-au montat si alarma pentru megane II ) ..
a costat 99 de euro, + tva sau .. 4.2 milioane lei (cu montajul inclus in pret), 4 senzori + display lcd

asistparc.jpg

a, si aceeasi oameni simpatici, meseriasi, si care stiu sa se poarte cu clientul..

--------------------
+
sorin
post 14 Feb 2005, 18:57
Post #29

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

senzori de parcare=moft.Nu vad cand si unde m-ar putea ajuta.Am Grandtour si nici o problema cu parcarile.Am o intrebare:Este o moda in Romania?Senzorili?

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
galileo
post 14 Feb 2005, 18:58
Post #30

OZN Type-S

da si tu niste detalii despre procesul de instalare, ca m-ar interesa si pe mine. pe unde iti gaureste, pe unde se trag fire etc

si ceva impresii despre cum merge :wink:

--------------------
Ex Renault Clio bicorp 2004 1.2i 16V
Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
+
9 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 21:13
Dacia