Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

123 Pages « < 57 58 59 60 61 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Renault Megane GT 1.6 205cp, Pareri; probleme etc.

vladof
post 9 Nov 2017, 16:58
Post #1741

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Erau 2 in service la Autocobalcescu. smile.gif

Nu dau numerele de dragul confidentialitatii dar una din ele era de DB. smile.gif Cealalta gri de Bucuresti.

--------------------
Renault Megane GT 1.6 TCe 205 2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dan22y
post 9 Nov 2017, 19:40
Post #1742

Membru autentic

From: B

Prevad o rechemare in service sau OTS cum ii spune, din partea Renault pt GTuri... numai azi nu-i maine... pt acel capac de la mecatronic sau cum ii spune.smile.gif

--------------------
R M - B 8
+
speedman
post 10 Nov 2017, 19:34
Post #1743

Membru autentic

gt urile n au reclamat astfel de probleme, nu inteleg de ce dezvoltati subiectul asta.. cutia de pe talisman dci este edc 6, iar pe gt este edc 7...
sunt masini ale altor branduri care sunt livrate cu uleiul motor la minim, lichid de racire sub jumatate...adica nu sunt pregatite de livrare asa cum ar trebui. Atat timp cat la gt ul colegulului nu stim exact cum a pierdut/dc a pierdut uleiul din cutie, e absurd sa comparam cu situatia de la talismanul lui nea Fane smile.gif

This post has been edited by speedman: 10 Nov 2017, 19:39

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
RM4SI
post 10 Nov 2017, 19:43
Post #1744

Membru autentic

Indiferent de situatie, automatele clar au probleme in acest moment. Mai ales gt-ul.

This post has been edited by RM4SI: 10 Nov 2017, 19:46

--------------------
Fiat/Renault Sedici4X4135cpMegane2M4SIntensRougeIntense1.5110cp 2008/2005/2017
+
speedman
post 10 Nov 2017, 19:46
Post #1745

Membru autentic

pai au/au avut...nu este o noutate...s au schimbat ambreiaje sau ulei...si resoftari. Astea sunt pana acum...la astea noi (2017), majoritatea nu au probleme...vedem ce va fi.

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
RM4SI
post 10 Nov 2017, 19:50
Post #1746

Membru autentic

Sper sa fie bine pentru ca te ,,macina" un cheder nealiniat, dar o cutie cu probleme ?!

--------------------
Fiat/Renault Sedici4X4135cpMegane2M4SIntensRougeIntense1.5110cp 2008/2005/2017
+
stefandinescu70
post 10 Nov 2017, 19:54
Post #1747

Membru autentic

Exista in Romania vreun GT 205cp care sa fi trecut de 20 000 km fara probleme , resoftari sau alte chestii majore ??? Nu vorbim de chedere sau greieri .....

This post has been edited by stefandinescu70: 10 Nov 2017, 19:55

--------------------
Talisman . 2016
1.6dCI160 EDC
+
speedman
post 10 Nov 2017, 20:08
Post #1748

Membru autentic

da, ai dreptate...insa cu tot cu probleme masina este deosebita si ma incanta maxim.

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
aba81
post 11 Nov 2017, 00:06
Post #1749

Membru autentic

From: Suceava

QUOTE(dan22y @ 9 Nov 2017, 19:40)
Prevad o rechemare in service sau OTS cum ii spune, din partea Renault pt GTuri... numai azi nu-i maine... pt acel capac de la mecatronic sau cum ii spune.smile.gif
*

ar fi cel mai cinstit din partea lor. mai ales daca e doar problema de loturi...daca e generala si nu cheama cat sunt in garantie e nasol.

--------------------
Renault Megane GT 2017
+
mlml
post 11 Nov 2017, 06:34
Post #1750

Membru

Imi pare tare rau dc se intampla cu masinile.noastre...am primul GT livrat in RO...dezamagirea este imensa .Daca asfi stiut de aceste probleme sigur mergeam catre alta marca ,la acel buget aveam ce alege..
Nu inteleg dc cei care au avut informatii au mers in continuare pe GT ...
Sunt printre noi unii care au ajuns la a.doua cutie schimbata. A noastra este de 10'zile.in.service , asteptam raspunsul lor...Daca adun zilele de imobilizare totala masinii in service probabil ajung la vreo 90...din vreo 500..

--------------------
Reanault Megane GT 2016
+
Flatron
post 11 Nov 2017, 10:28
Post #1751

Membru

De ce n-o vinzi dacă ești atât de nemulțumit de ea?

--------------------
Renault Megane GT 2018 205CP
+
speedman
post 11 Nov 2017, 10:51
Post #1752

Membru autentic

eu i am dat o idee, mai demult, sa o vanda...dar n a ascultat smile.gif
tot as lua un clio..., dc imi face o oferta buna, o iau eu...e in garantie si ar tb sa se poata rezolva tongue.gif
bugetul este de aproximativ 13.000 e biggrin.gif

This post has been edited by speedman: 11 Nov 2017, 11:46

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
dan22y
post 11 Nov 2017, 11:50
Post #1753

Membru autentic

QUOTE(aba81 @ 11 Nov 2017, 00:06)
ar fi cel mai cinstit din partea lor. mai ales daca e doar problema de loturi...daca e generala si nu cheama cat sunt in garantie e nasol.
*

Daca in dulcele stil clasic a lui VW, problema cu injectoarele PD si altele (problema TSIurilor)... Reno va schimba in garantie doar celor ce se vor plange in service/sau celor care cat de cat au habar de o cutie cu dublu ambreaj. wink.gif Abia dupa o anumita perioada/timp vor face si un OTS.
Majoritatea (bine, aici nu cred ca sunt asa multe vandute in Ro, habar n-au cum ar trebui sa "mearga bine" cutia... si vor sta linistiti cum ar trebui sa stea toti proprietarii... si nu vor sesiza decat cand va fi prea tarziu...stiu ca suna ca treaba cu "drobul de sare" dar...)
Oricum, sa fiu acum proprietar de GT/Talisman/alte renoaie cu ulei in EDC si stiind de problema relatata pe forum/service/reprezentanta/amici asta ar fi primul lucru care l-as face... sa verific kktul ala de capac si nivelul uleiului in cutie.

--------------------
R M - B 8
+
Flatron
post 11 Nov 2017, 11:52
Post #1754

Membru

QUOTE(speedman @ 11 Nov 2017, 10:51)
eu i am dat o idee, mai demult, sa o vanda...dar n a ascultat  smile.gif
tot as lua un clio..., dc imi face o oferta buna, o iau eu...e in garantie si ar tb sa se poata rezolva  tongue.gif
bugetul este de aproximativ 13.000 e  biggrin.gif
*

Hehe, 13.000 ar fi un preț foarte bun, ținând cont de prețurile cam mari (după părerea mea) care sunt acum pe piața second hand la GT-uri. Acum, într-adevăr, a lui are destule probleme, deci clar ar trebui să fie sub prețul pieței. Cel mai nasol e că a lui a venit fără faruri LED, nu că are 180 de cai, aia ar trebui să se rezolve, dar nu știu de ce n-o repară odată pe garanție. smile.gif

--------------------
Renault Megane GT 2018 205CP
+
speedman
post 11 Nov 2017, 12:09
Post #1755

Membru autentic

are faruri led...alta este cea fara. Momentan o are in service pt rezolvarea diferitelor chestii. Rezolvase o parte...acum o pregateste pt mine. biggrin.gif

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
mlml
post 11 Nov 2017, 12:26
Post #1756

Membru

Flatron...pt ca imi face zilele frumoase......
Speedy.....stai pe aproape...vz ca iese duster GT))
Mai am o luna...vn hondaaaa...

This post has been edited by mlml: 11 Nov 2017, 12:32

--------------------
Reanault Megane GT 2016
+
aba81
post 11 Nov 2017, 16:04
Post #1757

Membru autentic

QUOTE(dan22y @ 11 Nov 2017, 11:50)
Oricum, sa fiu acum proprietar de GT/Talisman/alte renoaie cu ulei in EDC si stiind de problema relatata pe forum/service/reprezentanta/amici asta ar fi primul lucru care l-as face... sa verific kktul ala de capac si nivelul uleiului in cutie.
*

la GT problemele au fost de alta natura si nu cred ca a avut legatura cu capacul.
A fost o singura postare cu acel capac si nu trebuie sa devina calcaiul lui Ahile. La GT calcaiul lui Ahile a fost patinarea ambreiajor urmata de supraincalzire. Se pare ca update-ul de soft ar fi rezolvat treaba la cine a avut problema asta...sa vedem ce urmeaza.
cam cum ar trebuie sa mearga bine o cutie cu dublu ambreiaj ? de exemplu in cazul postat de vladof functioneaza bine sau nu? e permis delay de o secunda la schimbare in regimul prezentat? as fi tentat sa spun ca pana nu vezi un fisier cu parametri sau codarea timpilor de actionare a ambreiajelor la anumite turatii e greu sa te prinzi. Si sincer sa fiu nu prea are nimeni acces la informatiile astea daca nu lucrezi la Getrag sau Renault. In service nu se gandeste in amanunt...ei transmit problema mai departe.
daca uleiul ar fi scurs ar trebuie sa apara o eroare ceva...chiar si doar un simplu check gearbox nu?

--------------------
Renault Megane GT 2017
+
dan22y
post 11 Nov 2017, 19:50
Post #1758

Membru autentic

QUOTE(aba81 @ 11 Nov 2017, 16:04)
daca uleiul ar fi scurs ar trebuie sa apara o eroare ceva...chiar si doar un simplu check gearbox nu?
*

Pai aici e alta problema... se pare ca nu este nici un avertisment pe partea asta.

--------------------
R M - B 8
+
speedman
post 12 Nov 2017, 11:47
Post #1759

Membru autentic

ca tot vorbim de preturi ...in ultima perioada, noile modele renault stau in pret bine de tot, desi nu am idee cine ar da pe o masina cu 35000 k (ca e una pe olx) 21500 e...mai bine o iei noua. La meridian vest gt diesel 21300 (metalizat). Ca preturile sunt cam mari ne dam seama ca sunt de ceva timp la vanzare (cam aceleasi masini)... si mie mi ar conveni sa iau 20000 e la aproape 10.000 k, dar nu cred ca se poate...probleme am avut la edc (s au schimbat ambreiajele) si urmeaza sa schimbe badge urile cu renault sport (comandate, ratacite in magazie, ulterior recuperate insa cu o ureche rupta...le au comandat iar si inca n au ajuns).... eu am spus un buget, asta nu inseamna ca as da atat pe ea...posibil sa faca mai mult masina colegului...

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
aba81
post 13 Nov 2017, 20:08
Post #1760

Membru autentic

eu de ex nu am facut ca sunt prea departe dar daca eram in bucuresti faceam chiar daca nu am avut probleme la cutie.
Teoretic nu crezi ca ar tb mai intai sa se gaseasca care e treaba cu aceasta cutie si dupa aia sa vina si softul personalizat? Sau poate nu am formulat bine...nu dauneaza mai tare resoftarea personalizata ? dar garantia?
Banuiesc ca esti in domeniu si poate ne lamuresti intr-un fel sau altul.

--------------------
Renault Megane GT 2017
+
dantes
post 14 Nov 2017, 15:22
Post #1761

Membru

From: Tzaranoaia

Intrebare ptr posesori de GT care s-au benoclat la cutia de viteze de dedesubt...
Capacul de la cutia de viteze e de plastic sau de metal?

Intreb ptr ca era stefan cu talismanul dci tiganit (a se citi cipuit, chinuit prin alte service-uri decat reno in timpul garantiei si etc), avea capac de plastic...dar era alta cutie...

Sunt curios ptr ca poate la un moment dat au schimbat capacul... al lui era 2016. La al meu, dar benzina, e metal full. Iar la gt-uri am inteles de pe aici ca ar fi plastic...dar nu cumva cele 2017 sunt de metal poate? Adica dupa aprilie incoace...
Nu ca ar conta, dar pare-se ca alea de plastic au tendinte de a se deforma de la caldura si sa piarda ulei la un moment dat...

Merci.

This post has been edited by dantes: 14 Nov 2017, 15:23

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
stefandinescu70
post 14 Nov 2017, 15:29
Post #1762

Membru autentic

Ne pui si noua o poza cu capacul METALIC de la tine de la EDC ul tau de pe Talisman benzinar ?? Pleaseeeeeee

This post has been edited by stefandinescu70: 14 Nov 2017, 15:32

Attached File(s)
Attached File  Pages_from_Presentation_7DCT300.pdf ( 106.52k ) Number of downloads: 31

--------------------
Talisman . 2016
1.6dCI160 EDC
+
Jaguarundi
post 14 Nov 2017, 23:03
Post #1763

Membru incepator

Buna seara , si eu am problema la cutia de viteze , Am un huruit in treaptra a 4 a de viteze tragand si sacadat atunci si bruscheaza , apoi cand se incalzeste dupa ce mergi mult , apare in toate treptele de viteza . AM fost la service de 2 ori si nu au stiut ce sa ii faca , asta in constanta, urmeaza sa ma duc la bucuresti pentru mai multe investigatii .

Plus ca am zgomot la portbagaj , probabil nu e strans bine sau ceva pentru ca joaca in mers se aude cum se loveste , si plus de asta imi zgarie bara spate la imbinare ( bara spate cu portbagaj )

Alta problema este la trapa unde am un zgomot de chedar mai mult ca sigur cum se impinge trapa in chedar si scartie intr-un mod foarte ciudat .

Am avut problema cu supraincalzire cutie de viteze si mi-au facut update soft si s-a rezolvat , ciudat este ca puterea eu nu simt ca ar fi scazut dar consumul in schimb a scazut , sau sunt eu nebun si poate este din cauza cauciucurilor de iarna ca sunt putin mai mici , nu stiu ce sa zic aici .

--------------------
Renault Megane 4 GT - CT 2017 GT
+
speedman
post 15 Nov 2017, 07:33
Post #1764

Membru autentic

salut, bine ai venit printre noi...cati km ai facut cu ea si de cat timp o ai? din ce spui tu, in bucuresti ar trebui (pt ca s au confruntat cu astfel de probleme) sa iti schimbe una alta prin cutie. Si eu am avut acel mesaj insa se balbaia, nu stia ce sa mai faca. Dupa resoftare nu au mai aparut mesaje si a mers bine, insa atunci cand schimba din 3 in 4 pe la 4000 rpm se auzea un zgomot (este un link pe aici cu sunetul respectiv). In service au spus ca zgomotul este de la ambreiaje si s a dispus, dupa consultarea reno romania, sa le schimbe. Acum nu se mai aude acel zgomot si merge foarte bine.

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
mannick
post 15 Nov 2017, 08:59
Post #1765

Membru

QUOTE(Jaguarundi @ 15 Nov 2017, 00:03)
Buna seara , si eu am problema la cutia de viteze , Am un huruit in treaptra a 4 a de viteze tragand si sacadat atunci si bruscheaza , apoi cand se incalzeste dupa ce mergi mult , apare in toate treptele de viteza . AM fost la service de 2 ori si nu au stiut ce sa ii faca , asta in constanta,  urmeaza sa ma duc la bucuresti pentru mai multe investigatii .

Spune-le sa-si inchida pravalia, aia nu sunt mecanici, in plus e o problema cunoscuta la cutia ta.

QUOTE(Jaguarundi @ 15 Nov 2017, 00:03)
Am avut problema cu supraincalzire cutie de viteze si mi-au facut update soft si s-a rezolvat , ciudat este ca puterea eu nu simt ca ar fi scazut dar consumul in schimb a scazut , sau sunt eu nebun si poate este din cauza cauciucurilor de iarna ca sunt putin mai mici , nu stiu ce sa zic aici .
*

Asa mi se intampla si mie cand trec la anvelope de iarna, dar cred ca diferenta de consum se datoreaza faprului ca, in cam aceeasi perioada, AC-ul este folosit mult mai putin/deloc.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, Clio E-Tech / 2007 Privilege, 2021 Intens
1.9 Dci / 130 CP + ESP, 8 airbag-uri, MP3, scaune incalzite
1.6 Hibrid / 140 CP + Pak Iarna, Pak NAV, Pak Confort, Amb Gris Vision
+
Dri
post 15 Nov 2017, 17:34
Post #1766

Membru autentic

From: Bucuresti

Plus ca am zgomot la portbagaj , probabil nu e strans bine sau ceva pentru ca joaca in mers se aude cum se loveste , si plus de asta imi zgarie bara spate la imbinare ( bara spate cu portbagaj )

Jaguarundi: cred ca mi-ai dat o idee foarte buna.

Si eu am bara zgariata de la hayon, dar pana acum nu am testat daca zgomotul la trecerea peste denivelari era produs de lovirea hayonului de bara. Am presupus ca zgarieturile sunt de la trantirea hayonului.

Am pus in seara asta doua tampoane de polistiren pe bara, in dreptul zgarieturilor. Am facut un drum si mi se pare ca nu se mai aude zgomotul.
Ceva tot pare sa se auda, dar mult mai estompat, ca un fel de ecou.
O voi mai tine sub observatie in zilele urmatoare, si voi posta concluzia.

--------------------
VW Golf 6 1.2 TSI 2012, anterior Renault Megane GT 2016
+
Jaguarundi
post 15 Nov 2017, 17:50
Post #1767

Membru incepator

QUOTE(speedman @ 15 Nov 2017, 07:33)
salut, bine ai venit printre noi...cati km ai facut cu ea si de cat timp o ai? din ce spui tu, in bucuresti ar trebui (pt ca s au confruntat cu astfel de probleme) sa iti schimbe una alta prin cutie. Si eu am avut acel mesaj insa se balbaia, nu stia ce sa mai faca. Dupa resoftare nu au mai aparut mesaje si a mers bine, insa atunci cand schimba din 3 in 4 pe la 4000 rpm se auzea un zgomot (este un link pe aici cu sunetul respectiv). In service au spus ca zgomotul este de la ambreiaje si s a dispus, dupa consultarea reno romania, sa le schimbe. Acum nu se mai aude acel zgomot si merge foarte bine.
*

Am 12.000 km masina comandata prin octombrie si mi a venit in martie 2017 o sa merg peste 2 saptamani sa o rezolv , mi o tine blocata acolo 2 saptamani ? O iau inapoi oare pana vin piesele ? Imi dau masina service ?

15 Nov 2017, 17:51:
QUOTE(Dri @ 15 Nov 2017, 17:34)
Jaguarundi: cred ca mi-ai dat o idee foarte buna.

Si eu am bara zgariata de la hayon, dar pana acum nu am testat daca zgomotul la trecerea peste denivelari era produs de lovirea hayonului de bara. Am presupus ca zgarieturile sunt de la trantirea hayonului.

Am pus in seara asta doua tampoane de polistiren pe bara, in dreptul zgarieturilor. Am facut un drum si mi se pare ca nu se mai aude zgomotul.
Ceva tot pare sa se auda, dar mult mai estompat, ca un fel de ecou.
O voi mai tine sub observatie in zilele urmatoare, si voi posta concluzia.
*

Sigur de aici este zgomotul , Daca impingi in el de afara cand e inchis o sa vezi ca joaca tare , cel putin asa este la mine. Si cu trapa la fel nu stiu ce sa zic , a mai intalnit cineva ?

This post has been edited by Jaguarundi: 15 Nov 2017, 17:51

--------------------
+
speedman
post 15 Nov 2017, 17:51
Post #1768

Membru autentic

la mine au spus doua saptamani si a durat 3 4 zile...mi au dat un clio la schimb dupa ce m au pus sa vorbesc cu vocea clientului

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
Jaguarundi
post 15 Nov 2017, 20:47
Post #1769

Membru incepator

QUOTE(speedman @ 15 Nov 2017, 17:51)
la mine au spus doua saptamani si a durat 3 4 zile...mi au dat un clio la schimb dupa ce m au pus sa vorbesc cu vocea clientului
*

La ce service imi recomanzi din bucuresti sa merg? Autocobalcescu este okay?

--------------------
+
mlml
post 15 Nov 2017, 21:31
Post #1770

Membru

Serus...au ceva cutii schimbate la.activ

--------------------
Reanault Megane GT 2016
+
123 Pages « < 57 58 59 60 61 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 21:47
Dacia