Megane IV - pareri utilizatori, ...sau de pe scaunul din dreapta
![]() ![]() ![]() |
Megane IV - pareri utilizatori, ...sau de pe scaunul din dreapta
lungan |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
|
||
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|||
freya2012 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 3 July 15 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane IV Estate GT Line 1.5dci AT
2017 Megane II Estate 1.5dci
|
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
QUOTE(lungan @ 11 Jan 2017, 21:32) M-am uitat, nu arata asa ceva. Politele alea din portbagaj si plasticele nu trebuiau sa arate mai bine pe o masina de +20k euro? QUOTE(aba81 @ 12 Jan 2017, 07:57) se pare ca trendul producatorilor este de a scumpi dar fara a aduce imbunatatiri raportate la valoarea scumpita. cu 20mii acum abia daca iei ceva decent comparativ cu acuma 10 ani. Vorbiti discutii. Detaliile din protbagaj, incl. polita, sunt peste M3 ST. Ce spuneti e valabil pt. Audi. De exemplu, la A4 aveau o polita f. similara cu cea de la M4 acum (la care impingi putin in jos si se deschide). La ultimul A4 polita e de carton, suspendata, ca la Rapid - 4:15 de aici: https://www.youtube.com/watch?v=hQlatO60u0A This post has been edited by m3st_tce: 12 Jan 2017, 23:13 |
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
pityku96 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 20 February 14 ![]() |
Are cineva instalata functia Magic Trunk la Sedan ? Vroiam sa stiu daca portbagajul se inchide automat electric !
|
--------------------
dacia
logan
2008
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu se inchide automat, functia Magic Trunk e doar pentru deschidere.
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
pityku96 |
![]()
|
Pentru ca nu am avut niciodata o masina noua si urmeaza sa imi cumpar ...cum se face rodajul ? si cati km trebuie facut rodajul ?
|
--------------------
dacia
logan
2008
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
O sa gasesti niste recomandari in cartea masinii. In principiu, nu e bine sa o fortezi (turatii foarte mari, sarcina mare), si nu e deloc recomandat sa mergi perioade lungi cu viteza constanta...asta e valabila la orice masina. Mai departe, in functie de fiecare constructor, si de motorizare, recomandarile difera
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
aba81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.116 Joined: 2 November 16 From: Suceava ![]() |
QUOTE(pityku96 @ 13 Jan 2017, 10:45) Pentru ca nu am avut niciodata o masina noua si urmeaza sa imi cumpar ...cum se face rodajul ? si cati km trebuie facut rodajul ? Versiune pe benzină Până la 1 000 km, nu depășiți 130 km/h în ultimul raport de viteză sau 3 000 - 3 500 rot/ min. Abia după aproximativ 3 000 km își va demonstra vehiculul dumneavoastră întreaga performanță. Periodicitate revizii: consultați documentul de întreținere al vehiculului dumneavoastră. Versiune diesel Până la 1 500 km, nu depășiți 130 km/h în raportul cel mai ridicat sau 2 500 rot/min. După acest kilometraj veți putea rula mai repede dar numai după 6 000 km aproximativ veți putea obține performanțele prescrise. Pe perioada de rodaj, nu accelerați puternic cât timp motorul este rece, nu folosiți motorul la turații ridicate. Periodicitate revizii: consultați documentul de întreținere al vehiculului dumneavoastră. Exact cum e precizat in manualul utilizatorului. |
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
pityku96 |
![]()
|
QUOTE(aba81 @ 13 Jan 2017, 13:12) Versiune pe benzină Până la 1 000 km, nu depășiți 130 km/h în ultimul raport de viteză sau 3 000 - 3 500 rot/ min. Abia după aproximativ 3 000 km își va demonstra vehiculul dumneavoastră întreaga performanță. Periodicitate revizii: consultați documentul de întreținere al vehiculului dumneavoastră. Versiune diesel Până la 1 500 km, nu depășiți 130 km/h în raportul cel mai ridicat sau 2 500 rot/min. După acest kilometraj veți putea rula mai repede dar numai după 6 000 km aproximativ veți putea obține performanțele prescrise. Pe perioada de rodaj, nu accelerați puternic cât timp motorul este rece, nu folosiți motorul la turații ridicate. Periodicitate revizii: consultați documentul de întreținere al vehiculului dumneavoastră. Exact cum e precizat in manualul utilizatorului. Multumesc pentru raspuns ! Cartea o voi citi cand voi achizitiona masina ! ![]() |
--------------------
dacia
logan
2008
|
|
aba81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.116 Joined: 2 November 16 From: Suceava ![]() |
poti sa o citesti de pe acuma
![]() |
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
dincammp |
![]()
|
Proud Renault Symbolist Group: Members Posts: 76 Joined: 6 May 11 ![]() |
|
--------------------
renault
Renault Megane 1.2TCE 130 CP
2016
|
|
aba81 |
![]()
|
este pusa aici pe un topic chiar in limba romana.
|
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
dincammp |
![]()
|
|
--------------------
renault
2016
|
|
aba81 |
![]()
|
incerc sa il atasez
Attached File(s) ![]() |
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
dincammp |
![]()
|
Multumesc aba81
|
--------------------
renault
2016
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Intrebare pentru colegii ce au comandat masinile deja. A dorit careva sa cumpere doar harta europei pt r-link? Intreb pentru ca pe configurator apare ca harta europei se poate lua doar la pachet cu r-link 2, dee 8.7 inch, nu pe r-link-ul normal care vine standard pe intense.
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
jbn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.596 Joined: 31 March 14 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
QUOTE(bogdan_dsn @ 18 Jan 2017, 09:51) Intrebare pentru colegii ce au comandat masinile deja. A dorit careva sa cumpere doar harta europei pt r-link? Intreb pentru ca pe configurator apare ca harta europei se poate lua doar la pachet cu r-link 2, dee 8.7 inch, nu pe r-link-ul normal care vine standard pe intense. Nu stiu de unde ai dedus ca pe Intense vine standard R-Link si nu R-Link 2. Sistemul este R-Link 2 (2 este versiunea de R-Link), indiferent ca este ecran de 7'', sau ca este ecran de 8.7''. Ca sa intelegi mai bine, pe Intense vine standard R-Link 2 de 7''. Optional este R-Link 2 de 8.7''. Referitor la harta, dupa ce achizitionezi masina si iti faci cont pe MyRenault vei putea sa iti instalezi gratis harta europei. Pentru detalii vezi topicul "Harti GPS tableta M4". |
--------------------
Ex. Renault
Megane 4 Hatch, Corolla TS //
'16 1.5dCi 110cp, '22 1.8hsd 122cp
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
Am inteles, acum. Multumesc pentru lamuriri
![]() |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
EddyAndrey |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 19 January 17 ![]() |
Salut tuturor,sunt nou aici si vin si eu cu urmatoarele intrebari legate de megane 4.
Ma intereseaza sa achizitionez masina si vreau sa stiu: Cum se conduce? Ce puteti sa-mi spuneti despre ea,daca merita investitia. Cum se comporta reprezentanta cu voi si cel mai important ce discount vi s-au aplicat pt achizitionarea masinii pe persoana fizica. Scuze ca intreb atatea dar este o investitie destul de mare si vreau sa fiu sigur ca merita daca nu fiecare banut macar 3 sferturi din ei. Ca idee ma intereseaza modelul sedan de 110cp 1.6dci in varianta Zen. |
--------------------
Renault
Talisman
2017 1.5DCI
|
|
speedman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.495 Joined: 21 April 07 ![]() |
dci ul are 130 cp, 110 cp ai pe 1.5 dci sau pe benzinar....
din punctul meu de vedere isi merita banii...momentan nu sunt probleme se conduce foarte bine: directie, motor, suspensii, frane...feeling la volan ok, materiale decente. Pana acum nu i am gasit puncte slab. Mentionez ca am condus 1.5 dci cu edc echipare zen sedan, 1.5 hatch 110 cp echipare intense cu edc si 1.5 110 hatch echipare zen. Toate mi s au parut in regula si initial vroiam sedan cu edc dar nu a fost sa fie. |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
bengabius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 14 April 15 ![]() |
@EddyAndrey
Din cate stiu, la varianta Zen, pt sedan era doar motorizarea de 1.5 dci 110cp.... Eu am 1.6 dci Intens si din punctul meu de vedere face toti banii Vad ca esti detinator de masina germana, deci diferente vei simti destul de multe.Cel mai bine ar fi sa faci un drivetest. Fata de M2 sau Fluence (sedanuri anterioare din gama) masina este mult mai bine insonorizata si sta (parerea mea) mult mai bine pe drum. Ref la discount-uri, stiu ca era o politica cu 1200 euro discount in toata reteaua renault.Cred ca se poate, in functie de dealer, obtine mai mult....macar ceva covorase, alarma sau altele de genul asta.Daca mai pui o rabla, poti lua un MS4 Zen la un pret OK. Ref la dealer/service am senzatia ca nu vei gasi in Ro mari diferente de la marca la marca...poate doar strict in momentul vanzarii.Eu personal am o relatie f buna, dar am si istoric in familie cu aceasta marca auto ![]() Ca sa concluzionez, pentru a vedea daca investitia merita, trebuie mai intai sa-ti placa, sa te simti bine in si cu masina.....deci mergi si fa un drivetest. Masinile sunt bune, comparabile cu Opel(in anumite puncte chiar superioare, dar poate sunt eu subiectiv), motorul 1.5 dci si-a dovedit fiabilitatea in timp.... |
--------------------
Renault
Megane II Sedan/Megane IV Sedan
2007 Privilege 1.6 16v/2016 Intens 1.6 DCI 130
|
|
EddyAndrey |
![]()
|
Multumesc de raspunsuri,am fost astazi la reprezentanta si am vazut atat varianta de echipare zen cat si intens-ul.
Amandoua arata bestial,desi intensul m.a dat pe spate pot spune,o intrebare mai am deoarece nu am banutii de intense,pe varianta zen am vazut ca este cheie tip briceag,exista cumva optiune de cartela? Cu start and stop? Nu ma intereseaza neaparat keyless go,dar macar sa fie cu start and stop mi.se pare putin depasita faza sa bag iar cheia in contact:)). Plus eu am cam 1.70 cotiera respectiva cam cat de mult se poate trage in fata? Luni ma voi duce pt un test drive deabia astept:D |
--------------------
Renault
Talisman
2017 1.5DCI
|
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 637 Joined: 4 July 16 From: Ramnicu Valcea ![]() |
QUOTE(EddyAndrey @ 21 Jan 2017, 19:05) Multumesc de raspunsuri,am fost astazi la reprezentanta si am vazut atat varianta de echipare zen cat si intens-ul. Amandoua arata bestial,desi intensul m.a dat pe spate pot spune,o intrebare mai am deoarece nu am banutii de intense,pe varianta zen am vazut ca este cheie tip briceag,exista cumva optiune de cartela? Cu start and stop? Nu ma intereseaza neaparat keyless go,dar macar sa fie cu start and stop mi.se pare putin depasita faza sa bag iar cheia in contact:)). Plus eu am cam 1.70 cotiera respectiva cam cat de mult se poate trage in fata? Luni ma voi duce pt un test drive deabia astept:D Nu exista optiune cartela, decat keyless pe INTENS....n-am inteles ce-i cu cotiera...Cotiera nu are inaltime reglabila dar in schimb se poate misca inainte-inapoi...daca esti scund si ti se pare cotiera prea inalta singura optiune pe care o ai este din scaun...up-down! |
--------------------
renault
Anterior M2 ,1,5 dci, 80 cp,
megane 4 INTENS 110 DCI, BOSE Gris titanium
|
|
EddyAndrey |
![]()
|
Exact la asta ma refeream,daca merge sa o dau in fata si cat de mult,oricum voi vedea asta luni cand voi face test drive-ul.
Multumesc de info in legatura cu cheia:). |
--------------------
Renault
Talisman
2017 1.5DCI
|
|
Dri |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 11 December 16 From: Bucuresti ![]() |
@EddyAndrey: eu am keyless entry&go doar pentru ca este standard pe GT, insa daca ar fi trebuit sa platesc pentru acest sistem, nu l-as fi ales, cel putin din 2 motive:
- mi se pare greu de imperecheat cu un sistem de alarma, astfel incat combinatia keyless + alarma sa functioneze ok - nu stiu daca sistemul keyless vine la pachet cu oglinzi pliabile electric sau nu, eu le am pe ambele. Daca setezi oglinzile pe AUTO, ele se pliaza cand te indepartezi de masina. Daca te apropii ulterior de masina, sistemul keyless te simte, se armeaza dar nu descuie masina, si depliaza oglinzile. Daca apoi te indepartezi de masina, oglinzile raman depliate. Mi se intampla frecvent sa parchez, sa merg pana la un magazin de langa bloc si apoi sa trec pe langa masina din nou. Pot plia oglinzile si manual, insa mi se pare enervant. Am convietuit excelent cu multe alte masini in trecut fara keyless, si de aceea in acest moment mi se pare "nice to have" insa aduce cu el si unele neajunsuri. Este doar parerea mea. EDIT: si inca o chestie enervanta: masina se incuie cand ma indepartez de ea avand cardul in buzunar, chiar daca o portiera spate este deschisa. Nu am verificat daca dupa inchiderea acelei portiere, aceea se si incuie, dar oricum banuiesc ca ar afecta functionarea alarmei. This post has been edited by Dri: 21 Jan 2017, 20:16 |
--------------------
VW Golf 6
1.2 TSI 2012, anterior
Renault Megane GT 2016
|
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 637 Joined: 4 July 16 From: Ramnicu Valcea ![]() |
[quote=Dri,21 Jan 2017, 20:04]
@EddyAndrey: eu am keyless entry&go doar pentru ca este standard pe GT, insa daca ar fi trebuit sa platesc pentru acest sistem, nu l-as fi ales, cel putin din 2 motive: - mi se pare greu de imperecheat cu un sistem de alarma, astfel incat combinatia keyless + alarma sa functioneze ok - nu stiu daca sistemul keyless vine la pachet cu oglinzi pliabile electric sau nu, eu le am pe ambele. Daca setezi oglinzile pe AUTO, ele se pliaza cand te indepartezi de masina. Daca te apropii ulterior de masina, sistemul keyless te simte, se armeaza dar nu descuie masina, si depliaza oglinzile. Daca apoi te indepartezi de masina, oglinzile raman depliate. Mi se intampla frecvent sa parchez, sa merg pana la un magazin de langa bloc si apoi sa trec pe langa masina din nou. Pot plia oglinzile si manual, insa mi se pare enervant. Am convietuit excelent cu multe alte masini in trecut fara keyless, si de aceea in acest moment mi se pare "nice to have" insa aduce cu el si unele neajunsuri. Este doar parerea mea. EDIT: si inca o chestie enervanta: masina se incuie cand ma indepartez de ea avand cardul in buzunar, chiar daca o portiera spate este deschisa. Nu am verificat daca dupa inchiderea acelei portiere, aceea se si incuie, dar oricum banuiesc ca ar afecta functionarea alarmei. Am alarma pusa la dealer si functioneaza foarte bine cu keyless......in plus daca o usa ramane deschisa sistemul nu se armeaza daca ma indepartez....eu vorbesc de masina mea! |
--------------------
renault
|
|
Dri |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 11 December 16 From: Bucuresti ![]() |
@adrianovici_2006: stiu, mi-ai explicat despre alarma ta, si iti multumesc inca o data pentru informatii.
Eu in schimb am unele nemultumiri fata de sistemul keyless - nu neaparat in contextul alarmei - de aceea am punctat faptul ca daca ar fi sa platesc extra pentru el, nu as face-o. |
--------------------
VW Golf 6
1.2 TSI 2012, anterior
Renault Megane GT 2016
|
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
QUOTE(Dri @ 21 Jan 2017, 20:29) @adrianovici_2006: stiu, mi-ai explicat despre alarma ta, si iti multumesc inca o data pentru informatii. Eu in schimb am unele nemultumiri fata de sistemul keyless - nu neaparat in contextul alarmei - de aceea am punctat faptul ca daca ar fi sa platesc extra pentru el, nu as face-o. Ce sa zic!..e o chestie de gust!...mie-mi place sistemul...anterior am avut M2 cu cartela ...de fapt cand am cumparat M2 de la dealer, m-a convins cu acest sistem, cu frana de mana tip mansa si tapiteria bej...nu mai vorbesc de motor! ![]() |
--------------------
renault
|
|
DragosCatalin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 13 January 17 ![]() |
Daca aveau doar cartela pe Megane, nu imi mai luam
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005
|
|
aba81 |
![]()
|
mie mi se pare interesanta cartela...e ceva nou pentru mine. m-am plictisit se chei
![]() |
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 10:10 |