anvelope iarna ?, ANVELOPE IARNA ????
![]() ![]() ![]() |
anvelope iarna ?, ANVELOPE IARNA ????
foox |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 22 October 14 ![]() |
|
||
--------------------
Megane
Renault 3
2011
|
|||
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
Tu , ai luat-o pe ulei .
Tot ce vrei sa cumperi ,gasesti la sectiunea ,,piese sh". Nu mai deschide topic-uri aiurea ,nu ai voie. This post has been edited by garc3a2000: 23 Oct 2014, 18:44 |
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
2002 privilege
- es/4197-BVS
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Tu ai o lagina 2? sau vagina 2?fa-ne sa intelegem de fapt ce ai si ce problema majora ai, astfel incat sa simti nevoia sa deshizi un topic nou.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
foox |
![]()
|
era vb de LAGUNA 2.. scz daca am deschis un topic nou!!
|
--------------------
Megane
Renault 3
2011
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Nui nik dar alt dat fi may atnt.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Alexandar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 October 14 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna II
1.9 dCi 88 kW Renault Laguna II GT 175
Renault Laguna II GT 205 |
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
Razi degeaba , l-a ( am o scuza , eram in mers)luat doar la misto.
![]() This post has been edited by garc3a2000: 23 Oct 2014, 16:59 |
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
2002 privilege
- es/4197-BVS
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
l-a
![]() |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
Alexandar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 October 14 From: Timisoara ![]() |
"Razi degeaba , la luat doar la misto. "
Tocmai in legatura cu faptul ca a fost ironic, am ras. |
--------------------
Renault
Laguna II
|
garc3a2000 |
![]()
|
![]() ![]() Ady, conduceam, nu ca ar fi o scuza prea mare. This post has been edited by garc3a2000: 23 Oct 2014, 17:17 |
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
2002 privilege
- es/4197-BVS
|
|
Alexandar |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
audiofilu' |
![]()
|
Cata dragoste intre voi...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Stii tu vorba aia: cine seamana se aduna!
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Adevarul ca avem si glume in program ,, viule".
|
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
2002 privilege
- es/4197-BVS
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Anvelope iarna? DA!!!
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
foox |
![]()
|
![]() intrb era, ce dimensiuni recomandati la anvelope??? eu am pe 17:) |
--------------------
Megane
Renault 3
2011
|
|
MariusRZR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 22 May 10 ![]() |
225/45/17. Gata, please close this topic
|
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Eu iti recomand sa treci la jante mai mici (15 sau 16) pentru iarna. Sunt anvelopele mai ieftine si au talonul mai inalt, vor proteja mai bine jantele, de ex. 205/55/R16.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Am jante de aliaj cu anvelope noi de vara, volanul sta in pozitie normala, pe centru si cand am schimbat cu jantele de otel+anvelople de iarna mi se pare ca volanul sta cateva grade intr-o parte; aspectul asta observat si la o alta masina (un 4x4).
De ce acest comportament la simpla schimbare a rotilor? Se impune o verificare a geometriei? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Ai aceeasi presiune in pneurile față?
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Posibil uzura inegala a cauciucurilor?
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
si greutatea inegala a rotilor (janta + cauciuc+ plumbi) poate sa traga putin, cred
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Anvelopele de la 4x4 sunt nou-noute, jantele reconditionate complet si brusc volanul are o usoara alta pozitie, inclusiv la Renault.
Daca imi amintesc asa am cam patit cand am schimbat seturile de roti si in trecut. Presiunile la fel, posibil 0,1atm diferenta dar pe acolo. Ati mai intalnit sau sunt eu prea atent la detalii? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Discutam acum 2 zile cu un amic in legatura cu mentinerea setului de anvelope de iarna pe tot parcursul anului pana devin inutilizabile. E vorba de un 4x4, pentru Laguna am deja seturi dedicate.
Initial rationamentul meu a fost ca anvelopele de iarna au fost noi la inceputul iernii trecute (acum cateva luni) si ca oricum odata cu trecerea timpului ele imbatranesc, chiar daca nu sunt utilizate DOT isi va spune cuvantul, la regimul lunar de cca 2500km ar fi bune pana la inceputul iernii viitoare cand as lua un alt set nou. Pe de alta parte 2 schimburi pe an ar insemna cca 150 lei/an iar in 3-4 ani cat as tine seturile de roti s-ar aduna de 1/2 din pretul unuia nou. Un set de anvelope noi este cca 1000 lei iar schimburile sezoniere pe 3 ani ar fi cam 1/2 din suma asta. Una peste alta nu stiu cum e mai bine: sa pastrez setul de iarna pe tot parcursul anului (se spune ca anvelopele s-ar distruge mai repede si iarna nu ar mai avea proprietatile de aderenta corespunzatoare) sau sa iau un set dedicat de vara (cu implicatiile financiare de rigoare si trambalarile la vulcanizare)? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
rusli |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 258 Joined: 15 December 12 From: Cluj-Napoca ![]() |
Recomand 2 seturi de jante & anvelope, dedicate anotimpului.
Iarna, cele de vara nu fac fata. Vara, cele de iarna la o franare brusca nu vor face fata. Nici nu ai aceeasi stabilitate in curbe. Nu cred ca economia care ai face-o (daca ar fi) folosind acelasi set tot anul, merita riscul sigurantei. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001, 1.6 16v
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Cu 4x4 asta nu trec de 80-90km/h, nu se pune problema de mers extrem, sunt foarte atent.
Eu cred ca in decurs de 4-5 ani cat as tine ambele seturi de anvelope ar trebui sa fac vreo 8-10 schimburi care costa pentru 4x4 cam 60-70 lei adica peste 1/2 din pretul unui set nou estimat la 1000 lei. Nu stiu ce sa zic, stau inca in dubii. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
rusli |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 258 Joined: 15 December 12 From: Cluj-Napoca ![]() |
Daca ai 2 seturi de jante, nu te costa asa mult schimburile. Daca ai unde sa ridici masina, le poti schimba si singur.
In plus, la ceva emisiune ziceau ca pentru cauciucuri nu e bine sa fie schimbate des (adica odata pe an), si se recomanda folosirea a 2 seturi de jante. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001, 1.6 16v
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Pentru 4x4 nu mai am doua seturi de jante, am doar de aliaj nou-noute si anvelope de iarna nou-noute. Oricum as da-o nu e foarte clara treaba.
Daca as avea doua randuri de anvelope ma gandesc si la DOT, peste 3-4 ani anvelopele de iarna ar avea DOT vechi de 5-6 ani, prefer sa am mereu anvelope cu DOT nu mai mult de 3 ani. Tinand anvelopele de iarna si vara o sa am uzura mai rapida, consum ceva mai mare si probabil performante dinamice mai slabe (nu stiu daca sunt cuantificabile in gama de viteza 70-80-90km/h). O sa castig ca nu schimb de doua ori pe an si ca o sa le arunc in preajma unei ierni cand voi lua un set nou. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Alte opinii?
Am un singur set de jante de aliaj, un set de anvelope de iarna cumparate noi si rulate doar iarna asta. Voi cum ati proceda: la un rulaj de 2000km/luna sa iau si anvelope de vara sau merg purtate astea de iarna? Intentionez sa le rulez vara asta, iarna ce vine si vara viitoare iar in preajma iernii 2016-2017 sa iau din nou anvelope noi de iarna. Nu am incredere ca la vulcanizare nu-mi fac astia jantele praf, asa mai reduc din pagube. Vmax in jur de 100km/h in medie, fara excese, mers cuminte. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Lampard |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.401 Joined: 7 April 13 From: ARAD ![]() |
of topic ma puteti ajuta cu aflarea anului de la un cauciuc DOT JUJF EAJ marca Trazano?multumesc
|
--------------------
renault
laguna
2003 expression,1.9dci,107cp
- AR 69 ***
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 21:46 |