Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 2 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Noua "Biblie" a șoselelor dă liber la detectoare !, Punctul de amendă = 10% din salariul min

DFA
post 12 Mar 2006, 19:24
Post #91

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Din noua lege a circulatiei, http://webapp.senat.ro/pdf/04L572PX.pdf (~10 MB) aprobata recent, noutăți/clarificări față de cele expuse la începutul topic-ului:

- dacă refuzi să prezinți actele, nu mai poți pleca cu mașina mai departe
- începătorii vor circula cu 20Km/h mai puțin doar în afara localităților.
- poți opri acolo unde este interzis dacă trebuie să încarci/descarci pasageri sau marfă (vehicule sub 3,5t)
- Art. 63. - Conducatorii de vehicule care circula pe banda situata lânga marginea partii carosabile au obligatia sa permita vehiculelor care efectueaza transport public de persoane sa reintre în trafic din statiile prevazute cu alveole. nu mai este valabilă.
- Art. 53. - Înainte de a schimba directia de mers conducatorul de vehicul trebuie sa îsi anunte intentia în mod clar si vizibil, cu ajutorul luminilor de semnalizare a directiei vehiculului sau, în lipsa acestora, cu bratul. dispare, dar rămâne valabil: Semnalizarea trebuie sa se mentina pe întreaga durata a manevrei.
- moped pe drumuri publice = vârsta minimă 16 ani
- bicicletă pe drumuri publice = vârsta minimă 14 ani
- dacă staționezi pe trotuar acum trebuie lăsat minim un metru lățime din el, față de 1,5 cât era înainte...
- RCA pentru toți, mai puțin căruțe, remorci și mopede.
- dacă nu faci dovada că ai RCA în 30 de zile = radiere!!!!

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp - 27 Iul 2021 2021 sedan
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cryo
post 12 Mar 2006, 22:39
Post #92

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

un link cu textul final (cel aprobat) nu ai? am senzatia ca pdf-ul ala nu e versiunea finala....

--------------------
Honda Accord 2.0i LS 2005
+
klaus
post 12 Mar 2006, 23:06
Post #93

步步

From: Bucuresti

Ba e chiar forma trimisa la promulgare.
Daca vrei sa iei forma promulgta (in procesul legislativ presedintele nu promulga alt format de lege decat cel trimis de la parlament, deci forma trimisa spre promulgare va fi la fel cu cea promulgata...)
ia forma promulgata de la
http://webapp.senat.ro/pdf/04L572FP.pdf
Da' vezi ca are tot vreo 9,5 mb
Si daca tot ai indoieli, recomand vizitarea site-ului senatului
la http://80.97.216.132/senat.proiect.asp?cod=8227&pos=0

sau site-ul camerei la
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.pr...?cam=2&idp=3631

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
cryo
post 12 Mar 2006, 23:26
Post #94

Membru incepator

merci Klaus, helpful as always smile.gif

--------------------
Honda Accord 2.0i LS 2005
+
danchitu86
post 13 Mar 2006, 00:40
Post #95

Membru cu BRB

From: Bucharest

Aprobata recent inseamna si intrata in uz? Daca nu.. cand intra?

--------------------
Logan 1.4 MPI Albastru Marin 2005 Laureate
People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
+
iulianv
post 13 Mar 2006, 09:32
Post #96

Membru

From: Pascani - Iasi

Intra in vigoare la 6 luni de la publicare in M.O.

--------------------
Dacia 1310Li - IS 04 XYH
+
Lexy
post 13 Mar 2006, 09:44
Post #97

Just ME

Multumim!

--------------------
Toyota Corolla - B-01-LEXY 1,6 VVTI / SOL
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
danchitu86
post 13 Mar 2006, 11:13
Post #98

Membru cu BRB

QUOTE(iulianv @ 13 Mar 2006, 10:32)
Intra in vigoare la 6 luni de la publicare in M.O.
*

Si a fost publicata in Monitorul Oficial ca nu ma prea pricep la politica?

--------------------
People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
+
iulianv
post 13 Mar 2006, 11:45
Post #99

Membru

Se mai discuta si aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=35726

P. S. Cred ca ar trebui reunite topic-urile.

Editare:
Va intra in vigoare dupa 6 luni de la PUBLICAREA IN M.O. - nu stiu daca s-a publicat aolo.

Regulamentul trebuie redactat in 3 luni de la publicare in M.O.

La punctul 50, aliniatul 5 scrie: "Conducatorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de masurare a vitezei."

This post has been edited by iulianv: 13 Mar 2006, 15:03

--------------------
Dacia 1310Li - IS 04 XYH
+
bendix
post 13 Mar 2006, 14:22
Post #100

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Bun, am inteles ca legea s-a promulgat si va intra in vigoare peste 6 luni.

Dar pe langa lege, mai exista un regulament de aplicare al legii. Acesta pe cand se redacteaza, adopta ?

--------------------
Dacia Logan - TM10### , alb arctic Ambiance - 2005
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
DigitalScribe
post 17 Mar 2006, 11:46
Post #101

Scribul Digital

Din 08 Septembrie 2006

Principalele modificari:

- Se introduce obligatia pentru toti conducatorii de vehicule, de a circula pe banda intai a drumului public, atat in localitati, cat si in afara acestora, pentru a se asigura o buna fluenta a traficului;

- Se introduce obligatia utilizarii luminilor de intalnire si pe timp de zi, la deplasarea in afara localitatilor;

- Se legalizeaza utilizarea de catre conducatorii de vehicule a aparatelor de detectie a sistemelor de supraveghere/monitorizare a traficului ; utilizarea aparatelor de bruiere a sistemelor de supraveghere/monitorizare a traficului ramane interzisa;

- Se interzice expres organizarea de concursuri de autovehicule fara autorizare;

- Pentru fluidizarea traficului, se interzice patrunderea in intersectie a vehiculelor, chiar pe culoarea verde a semaforului, daca prin aceasta se creeaza blocaje;

- Se instituie raspunderea integrala a pietonilor pentru accidentarea lor, daca nu au respectat prevederile legale referitoare la traversarea si circulatia pe drumurile publice;

- Consumul de alcool rezultand in o concentratie de cel putin 8g/l de sange constituie infractiune ( in vechea reglementare pentru existenta infractiunii era necesara o concentratie de 10g/l de sange);

- Introducerea sistemului de puncte-amenda, impartit in 5 clase in functie de gravitatea abaterii; potrivit acestui sistem, cuantumul amenzii va fi stabilit in functie de salariul minim brut pe economie (un punct amenda reprezentand 10% din salariul minim brut pe economie).

http://www.hotnews.ro/articol_44771-Ce-se-...circulatiei.htm

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe - n/a D-Max 2022
+
Como
post 17 Mar 2006, 12:14
Post #102

Membru autentic

Si iar se suspenda permisul pentru trecere pe rosu sau neacordarea prioritatii la trecerile de pietoni. mad.gif

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
Sony
post 17 Mar 2006, 12:15
Post #103

Membru autentic

From: Ban Land

Un lucru foarte bun! Si se mai da si sala inca o data pentru inapoierea permisului.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
marius80_eugen
post 17 Mar 2006, 12:39
Post #104

Membru autentic

Parerea mea este ca e o mare porcarie sa mergi cu farurile aprinse pe timp de zi . In primul , rand ca vei consuma mai mult ( se stie ca , mai multi consumatori electrici in seamna un consum mai mare si de benzina ) , apoi lampile vor ceda mult mai repede ( alti bani , alta distractie ), multi vor uita sa stinga farurile in oras si te vor deranja chiar si pe timp de zi . Multi nu le vor avea reglate bine asa cum nu sunt nici acum . Dupa cat am inteles iar poti sa dai bani politistului ( amenda ) si nu e bine , pentru ca iar se incepe cu spaga ... Din ce in ce mai nasol . Au rezistat prea mult timp "cu buzunarele" cusute " si i-a luat foamea dupa spagi , care vor fi din ce in ce mai mari , tinand cont ca , dupa retinerea permisului trebuie sa faci iar scoala . Deci spagi la politist pe loc , spagi la dat iar de carnet ... Niste nenorociti ... care ne baga mana in buzunare legal si cei cu bani vor avea dreptul sa faca din ce in ce mai multe greseli pentru ca isi permit . Cei care nu au bani si pile vor avea de suferit si amenzile si alergaturile si timpul pierdut cu scoala si restul ... mad.gif

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
klaus
post 17 Mar 2006, 12:49
Post #105

步步

Farurile aprinse ziua mie mi se pare o treaba pozitiva dpdv securitate rutiera.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
dragos.avramescu
post 17 Mar 2006, 12:55
Post #106

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 17 Mar 2006, 12:39)
multi vor uita sa stinga farurile in oras si te vor deranja chiar si pe timp de zi . Multi nu le vor avea reglate

Mda, luminile de intalnire (faza scurta) sunt extrem de orbitoare ziua radmasa.gif
Explica-ne si noua, cum de nu sunt orbitoare noaptea, si sunt orbitoare ziua...

This post has been edited by dragos.avramescu: 17 Mar 2006, 12:56

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
nitz
post 17 Mar 2006, 13:07
Post #107

Membru incepator

Si iar se suspenda permisul pentru trecere pe rosu sau neacordarea prioritatii la trecerile de pietoni.

Un lucru foarte bun! Si se mai da si sala inca o data pentru inapoierea permisului.

Ar fi un lucru bun daca politia nu ar lua spaga.

Dar mi-e teama ca iar o sa opreasca politistii ultima masina ce trece la stop, sau sa se lege de cazurile discutabile cand pietonul abia pune piciorul pe carosabil undeva la trei benzi distanta de masina ta.

This post has been edited by nitz: 17 Mar 2006, 13:08

--------------------
Renault Clio - alb murdar
+
nitz
post 17 Mar 2006, 13:13
Post #108

Membru incepator

@marius80_eugen: Eu merg cu farurile aprinse pe timp de zi si in oras, dupa ce am remarcat ca asta ii ajuta pe ceilalti sa te observe mai usor. N-am sesisat o crestere semnificativa a consumului (2x50W inseamna ~0.2% din puterea maxima a motorului, nu?) si nici nu am inlocuit lampile.

Sunt total de acord cu ce spui tu despre spaga.

This post has been edited by nitz: 17 Mar 2006, 13:14

--------------------
Renault Clio - alb murdar
+
Ciombe
post 17 Mar 2006, 14:50
Post #109

Membru autentic

From: Arad

Parerea mea este ca e o mare porcarie sa mergi cu farurile aprinse pe timp de zi . In primul , rand ca vei consuma mai mult

blink.gif

Da frate, ne paste falimentul pe toti... hmmm ce ne facem, o sa consume daciile enorm de acum in colo.. Sa nu ami vorbim de faptul ca treb sa schimbam mult mai des becurile. Faliment fratilor!!!
Cred ca astia sunt in cardasie cu importatprii de becuri de masini wacko.gif .

Maaaare porcarie....

radmasa.gif

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
novio
post 20 Mar 2006, 22:33
Post #110

Membru autentic

From: ... din anticul Aegyssus.

"Noua Biblie a soselelor" a devenit LEGE; azi a fost publicat in Monitorul Oficial noul Cod rutier.

--------------------
RENAULT Kadjar - TL-25-*** Black Edition/2022
+
danchitu86
post 20 Mar 2006, 23:41
Post #111

Membru cu BRB

QUOTE(novio @ 20 Mar 2006, 23:33)
"Noua Biblie a soselelor" a devenit LEGE; azi a fost publicat in Monitorul Oficial noul Cod rutier.
*

Asta inseamna ca se aplica incepand de azi?

--------------------
+
kaspersky
post 21 Mar 2006, 00:43
Post #112

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

bai nene, tu uiti de la mina la gura? Ia uita-te mai sus ce post ai comentat?

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
afh
post 21 Mar 2006, 08:05
Post #113

!!!!

http://www.monitoruloficial.ro/monitoare/2006/mon0246.htm

This post has been edited by klaus: 21 Mar 2006, 08:12

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
pedrovl
post 21 Mar 2006, 09:38
Post #114

pedrovl

Unii s-ar putea sa ma injure dar eu as fi fost mai drastic. Numai printr-o disciplinare a TUTUROR participantilor la trafic (unii prin sanctiuni, altii prin bun simt) vom putea sa circulam si noi fluent si civilizat. A ajunge repede intr-un anumit punct nu inseamna sa mergi ca descreieratul cu 200kmph si sa ignori pe ceilalti participanti la trafic sau sa te proptesti in claxon pentru ca unul respecta viteza si nu mai ajungi tu la timp pentru ca ai plecat tarziu. Fluenta Nu inseamna viteza !! Chestiune cu farurile aprinse mi se pare foarte corecta dar putea avea oarece mentiuni dar oricum daca asa e in majoritatea tarilor din UE nu e mare chestie. Eu i-as bate in cap cu propriile leviere pe cei care merg cu proiectoarele fara sa fie ceata ca sa-si dea seama cat deranjeaza. Farurile bine reglate oricum nu sunt o problema dar va trebui sa se puna oamenii la punct si sa inteleaga ca intradevar consumul creste cand farurile sunt aprinse, dar creste si siguranta pentru ca daca un cretin se baga in depasire si nu te vede, poate va renunta cand vede niste faruri la o distanta oarecare. Iar daca se circula corect cresterea consumului datorata farurilor aprinse se va compensa cu scaderea acestuia in cazul unui mers fluent. Pacat ca nu ne putem civiliza fara sa fie nevoie de sanctiuni si pedepse dar asta este......poate pana la urma vom avea si noi un trafic macar decent daca nu perfect. Daca pe acest forum exista comentarii deplasate si oameni care intotdeauna au ceva de comentat in fata legii pentru ca nu pot ei sa-si faca de cap, atunci ce sa spunem de cei care nu se manifesta in scris ci doar pe sosele sau ce pretentie sa avem de la "Garcea analfabetu" care prefera sa-ti ia suta decata sa completeze un PV corect ???

Am detector de 5 ani si nu mai stiu ce inseamna radar dar asta nu inseamna ca merg cu 150kmph in localitate sau ca depasesc pe linie continua. Detectorul m-a ajutat sa ma disciplinez si sa-mi dau seama ca timpii buni in trafic se scot cand mergi coerent si fluent nu cand alergi sau cand "crosetezi" prin aglomeratie.

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
Garett
post 21 Mar 2006, 13:00
Post #115

Membru autentic

From: Galati

Am si eu o intrebare retorica: cine a fost capul de creta care a hotarat ca incepatorii sa mearga cu 20 km/h mai putin in afara localitatii? Adica platesc tot atat rovinieta si taxe de drum etc. etc. si merg mai incet ! Atunci sa si platesc cu 20% mai putin! Deci teoretic pe un drum cu limitare la 80 ar trebui sa merg cu 60. As vrea sa vad cine merge cu 60 pe digul Galati-Braila! Iar se fac legile din birou fara sa ai habar de realitate! Alta chestie, poti sa ramai fara permis pentru ca s-a trezit Nea Cutare sa stea cu piciorul pe trecere fara sa se hotarasca daca traverseaza sau nu, si Garcea considera ca nu ai dat prioritate ?

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
dragos.avramescu
post 21 Mar 2006, 15:33
Post #116

Membru autentic

Opresti, ii faci semn sa treaca, daca nu trece ii zici cateva (in gand!) si pleci. Chiar daca ne enerveaza, nu sunt asa multi cum s-ar zice, si majoritatea nu au curaj sa treaca, ca altfel ar trece.

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
alex_axn
post 21 Mar 2006, 16:08
Post #117

Membru autentic

eu am vazut la tv zilele astea o stire despre noul regulament si ziceau ca o sa intre in vigoare din septembrie sau octombrie (nu mai tin minte exact) si ziceau si care sunt principalele schimbari: si erau astea cu farurile, cu legalilatea detectoarelor, cu suspendarea permisului (care acum cica trebuie obligatoriu sa faci un curs dintrala de circulatie pentru a-ti recupera permisul..) dar nu zicea nimic de ridicarea permisului pentru trecutul pe rosu sau prin refugiu de tramvai, sau pentru neacordarea prioritatii la pietoni.. si mie mi se par destul de importante modificarile astea.. oare au uitat ei (cei de la tv) sa precizeze, sau astea au ramas la fel??

daca a citit cineva noul regulament, imi poate confirma sau infirma faza asta cu suspendarea permisului pt trecutul pe rosu si celelalte? sau sa imi zica ce articol exact se refera la prevederile astea.. sa citesc si eu.

--------------------
vw passat - B __ ___ 2009
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
iulianv
post 22 Mar 2006, 10:06
Post #118

Membru

"daca a citit cineva noul regulament....."

In 90 de zile de la data publicarii in M.O., la propunerea M.A.I., Guvernul va emite REGULAMENTUL!

Acum s-a publicat LEGEA privind circulatia pe drumurile........

--------------------
Dacia 1310Li - IS 04 XYH
+
klaus
post 22 Mar 2006, 10:45
Post #119

步步

Textul legii in format txt:

Attached File(s)
Attached File  lg_49_pe_2006_de_aprobare_a_og_195.txt ( 166.05k ) Number of downloads: 60

--------------------
+
stuiberv
post 22 Mar 2006, 14:36
Post #120

Membru autentic

Eu sunt de acord cu toate.
Dar, pentru ca e normal sa existe si un dar, ce ne facem ca suntem obligati sa mergem pe banda 1???
Eu merg pe prima banda aproape tot timpul, dar noaptea nu o sa mai fac asta.
Mergeam cu 55km/h si din fata veneau niste oameni pe drum. Nici macar nu erau bauti. Era sa ii iau.
Cum se poate rezolva problema? Eu spun: facut trotuare in sate, pus garduri pe marginea drumului, plus luminat drumul in sate. Acum sa vedem ce putem face noi: mai nimic, decat sa mergem pe banda din mijloc.

--------------------
Papuci marimea 43 - is xx undoitrei 3 ani bocanci
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
6 Pages « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th August 2025 - 14:36
Dacia