Noua "Biblie" a ºoselelor dã liber la detectoare !, Punctul de amendã = 10% din salariul min
![]() ![]() ![]() |
Noua "Biblie" a ºoselelor dã liber la detectoare !, Punctul de amendã = 10% din salariul min
DigitalScribe |
![]()
|
||
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
- n/a
D-Max 2022
|
|||
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
niste idio.. astia care nu folosesc farurile cand se insereaza. am patit si eu o data cand depaseam, sa constat ca venea unu din fata, noroc ca am avut timp sa ma bag. dar mai rau sunt ceilalti, care merg cu farurile dar, bat aiurea rau (probabil asa sunt reglate de cand au luat masina.. acum 10-15 ani.. sau nici nu stiu ca se regleaza). si cred ca 2 sau 3 masini din 5 au aceasta problema. ar trebui sa organizeze filtre , gen rar, unde sa controleze si luminile cu aparate speciale. si unde nu e ok, sa-i ia talonu. si sa faca ei cateva actiuni dintrastea serioase, sa dea si pe la tv ("saptamana trecuta 10000 de masini au ramas fara talon"..) si sa vezi dupa aia coada la reglat faruri.
|
--------------------
vw
passat
- B __ ___
2009 "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
In principiu eu sunt de acord cu folosirea luminilor ziua, dar pun si o intrebare: mi se intampla doar mie sau de multe ori cand incerci sa depasesti (ziua) si la departare este unul cu luminile aprinse apreciezi mai greu cu ce viteza merge decat daca ar avea luminile stinse ?
|
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Cred ca ti se pare tie. Mie imi vine sa-i pup pe aia care ii vad cu farurile aprinse ziua si sa-i bat pe aia care-mi fac din faruri sau ma claxoneaza ca am farurile aprinse ziua prin oras.
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
- n/a
D-Max 2022
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(adrloc @ 13 Nov 2005, 10:19) o tampenie chestia cu faruile. farurile sunt pe iluminat pe timpul noptii. Asa a fost construita masina si asa e logic sa fie. Orice bec e facut sa te scape de intuneric. Farurile nu sunt pentru semnalizare. De asta trebuie sa fie reglate ca sa nu ii orbim pe ceilalti. Prin asta se intelege ca trebuie folosite noaptea. semnalizatoarele de exemplu nu trebuie reglate. De ce? Pentru ca indica o semnalizare, se folosesc si ziua si neluminand drumul nu orbesc pe nimeni. Dovada ca farurile sunt facute sa lumineze noaptea e si faptul ca odata cu ele se aprind si becurile din bord, de la casetofon, de la numar samd. O aiureala sa mergi ziua cu farurile. Am permis din 89 si nu am mers ziua cu farurile aprinse iar pe vremea lui Ceasca daca te prindea ziua cu farurile aprinse plateai amenda. Ala care nu vede ziua masinile care circula cu farurile stinse, noaptea in mod sigur nu o sa le vada deloc nici chiar cu ele aprinse. Halal impresie ! Oare cei din UE de ce au votat legi care te obliga sa folosesti farurile si ziua ? |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
nik1965, ai dreptate. E rfoarte periculos si pt. cel ce merge fara lumini, dar mai ales pentru cel care il depisteaza tarziu ca sa-l evite. Cat despre utilizarea luminilor ziua, era de asteptat. Cu toate astea, noua prevedere legala privind circulatia e 75% gandita de politai, nu de oameni cu cap. Auzi tu, sa nu poti depasi un incepator cu 30km/h ca e pe sens unic sau mai stiu eu ce... hai, inteleg cand e linie continua sau alte restrictii, dar sa-i dai voie sa circule pe ce banda vrea muschi lui cu 30km/h, asta nu mai inteleg.[CODE]Multi prosti pe sosele, si inca si mai multi abia asteapta permisul...
![]() |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
- BHH-xxxx (Texas)
2006 Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
adrloc |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 21 March 05 ![]() |
ce tot spuneti de UE? nu vedeti ca de acolo invatam sau luam numai lucrurile rele?
|
--------------------
dacia logan
1.4 mpi preference
- B 43 ***
|
|
adrloc |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 21 March 05 ![]() |
nu inteleg de ce o luati in nume de rau. chiar nu are rost ca pe vreme buna sa se circule cu farurile aprinse ziua in amiaza mare. Dedea cineva un exemplu cu un chibrit care se vede de la 1.5 km distanta. Dar nu spune ca acel chibrit aprins se vede intr-adevar de la distanta asta dar cu o conditie: Sa fie intuneric. Pun pariu ca ziua in amiaza mare si cu soare nu o sa il vada nimeni de la acea distanta
|
--------------------
dacia logan
1.4 mpi preference
- B 43 ***
|
|
musicall |
![]()
|
![]() musicall Group: Members Posts: 547 Joined: 6 February 05 From: Braila ![]() |
Nu am inteles faza cu punctele si plata amenzi... !!!
Punctele fiind procent din salarul minim pe economie... Imi explica cineva?? |
--------------------
Fiat
Punto Classic |
- delfinul.com
Blogu personal Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adrloc @ 13 Nov 2005, 22:52) nu inteleg de ce o luati in nume de rau. chiar nu are rost ca pe vreme buna sa se circule cu farurile aprinse ziua in amiaza mare. Ba da, are rost. Uite aici un mare topic plin de argumente: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=20440 Chiar propun ca moderatorii sa redeschida topicul ala, nu de alta dar poate asa mai evitam aceleasi discutii interminabile purtate din nou. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
- -
2002 Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adrloc @ 14 Nov 2005, 00:52) Dedea cineva un exemplu cu un chibrit care se vede de la 1.5 km distanta. Dar nu spune ca acel chibrit aprins se vede intr-adevar de la distanta asta dar cu o conditie: Sa fie intuneric. Ba spunea ![]() QUOTE - pana si un chibrit aprins se vede noaptea de la 1.5km Noate=> Intuneric ![]() This post has been edited by Steffyx: 13 Nov 2005, 23:28 |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
- B'100'HAY
2008 Fan Reno 53379
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
- CJ-01-GHC
1907 toamna
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Doar daca te vede.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
reducerea de viteza pentru incepatori... si eu zic ca asta-i o mare porcarie... normal ar fi ca toati sa fie egali... adica incepatorul sa invete sa conduca in conditii normale... va fi mai usor si pentru el si pentru ceilalti.... dar probabil la noi nu se gandesc ldecat la masurid e blocare si icnetinire a circulatiei, nu si invers!
QUOTE(DigitalScribe @ 13 Nov 2005, 20:13) Ce te faci insa cand in afara peste vreun pod ai limitare 40Km/H ?! Va merge incepatorul cu 10Km/H ?! Absurd ! Pai il intrec si cu bicicleta... ma invart in jurulul lui si rad de el de toti banii ![]() limitarea maxima ce se poate prevedea pe un drum public e la 30 km/h... acolo probabil incepatorii se vor opri.... pe loc ![]() mai sunt si alte prevederi care ne intorc la legea din perioada comunista: suspendare permisului pentru neacordare de prioritate la pietoni, pentru trecut pe rosu, pentru neacordare de prioritate... etc. ... pai va fi iar ca pe vremuri cand dupa fiecare semafor sau trecere de pietoni statea garcea si un pieton punea piciorul pe zebra si ....gata...ramaneai fara permis... la orice mica "intalnire" in trafic cu urme pe vopsea, se suspenda permisul pe motiv de neacordare de prioritate... etc. ...in schimb aberatiile privind raspunderea nevinovatului in anumite situatii, asta nu se preocupa sa o reglementeze!... traim intr-o tara de "toata jalea"... si ne afundam din ce in ce mai mult in... "jalea" asta ![]() |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AL @ 14 Nov 2005, 13:50) limitarea maxima ce se poate prevedea pe un drum public e la 30 km/h... acolo probabil incepatorii se vor opri.... pe loc ![]() Am fost si eu foarte contrariat cand prietena mi-a citat asta din regulamentul pe care tocmai il studiase si mi-a aratat semne de limitare la 10 km/h. Astfel de semne chiar exista! Intrebare: se poate ignora un astfel de semn, pt ca nu respecta legea? |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
Ce zici de limitarea de 5Km/H de la benzinarii ?
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
- n/a
D-Max 2022
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Cu siguranta ca cei 20km/h sub limita maxima de viteza pentru incepatori se vor aplica doar la limitele din afara localitatilor, nu in localitati sau in cazul altor restrictii de viteza.
Chestia cu legalitatea detectoarelor nu mi se pare corecta, dar nu insist ca a fost topic dedicat. Cu luminile mi se pare OK. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
Imi place faza cu farurile... Era de asteptat.
DAr ![]() ![]() ![]() Zau asa, de-abia m-am obisnuit!!! ![]() |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
Doar n-o sa faca legea dupa 1 semafor defect...
Legea e pentru toata tara. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
- n/a
D-Max 2022
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Limitarile de viteza de sub 30 km/h nu sunt legale... chiar daca mai exista... adica, atataa timp cat esti pe drum public, nu trebuie sa le respecti si nu poti fi amendat... in curtile private, dar totusi locuri publice (domeniul privat de itneres public), se aplica fix aceeasi regula....adica si acolo actioneaza legea circulatiei pe drumurile publice... in curtile private cu acces privat/limitat etc. proprietarul poate impune ce alte restrictii doreste el...
Apropos de aspectul curte privata dar de interes public.... la Mall Vitan se practica blocarea rotilor celor care parcheaza aiurea... blocarea de catre firma de paza a Mall... ESTE ILEGALA!!!!!... firma de paza poate fi si trebuie reclamata la politie, mai ales ca percep bani pentru deblocare (a doua ilegalitate)!!!... cat despre paza, nici viorba, din contra...agentii firmei respective de paza ofera ponturi hotilor, in acea parcare fiind dezvoltate cea mai mare industrie de furat oglinzi auto!!! |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
AL, dar restrictiile de viteza de 20 km/h pe drumurile unde sunt lucrari sunt tot ilegale?
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
- -
2002 Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(AL @ 14 Nov 2005, 13:47) Limitarile de viteza de sub 30 km/h nu sunt legale... AL, nu stiu exact cum (mai) e in Romania, dar iti sugerez ca, atunci cand mergi prin Germania, sa ai grija in zonele cuprinse intre semnele de pe al 4-lea rand de pe pagina asta. Viteza de deplasare in zona asta (zona rezidentiala) e... viteza pietonului. La masini cu motoare dizl se traduce prin: "ia piciorul de pe acceleratie". Cel putin asa mi-a tradus mie instructorul (era primul meu contact cu o masina cu motor Diesel si am ramas masca vazand ca nu moare motorul ![]() PS Daca v-am disperat cu posturile mele cu Germania, nu va suparati pe mine. Nu o fac (numai) ca sa ma dau mare ca stau aici, ci in speranta ca unii din voi vor gasi utile unele din aiurelile pe care le postez. This post has been edited by Liviu M: 14 Nov 2005, 14:01 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
AL |
![]()
|
HG nr. 85. Hotarâre pentru aprobarea Regulamentului de
aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice Art. 155. (1) Limita maxima de viteza în localitati este de 50 km/h. (2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, administratorul drumului poate stabili pentru autoturisme si limite de viteza superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu acordul politiei. (3) Pe anumite sectoare de drum din interiorul municipiilor si oraselor, tinând seama de împrejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu acordul politiei, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 30 km/h. (4) Limitele maxime de viteza, în afara localitatilor, sunt: a ) pe autostrazi, 130 km/h; b ) pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E), 100 km/h; c ) pe celelalte categorii de drumuri, 90 km/h. Nu reiese insa de nicaieri ca IN AFARA LOCALITATILOR ar fi interzisa amplasarea de restrictii mai mici de 30 sau mai mari de 80... ci doar sa nu este explicit permisa... dar, de regula, aceste restrictii se pun prin localitati... @Liviu_m... apreciez ca ne atragi atentia asupra capcanelor unor reguli specifice germaniei... insa, pun pariu ca respectivul semn, care este unul ce nu creaza obligatii, este dublat de unul de tipul restrictie de viteza.... adica indicator rotund... in general semnele de circulatie trebuie sa respecte un standard nternational acceptat... mai ales in UE... chiar daca unele tari au si semne particulare, ele trebuie mereu dublate si de cele internationale pentru a se putea pricepe de toata lumea... semnul indicat de tine are valoare doar de panou de orientare daca nu e dublat si de panoul ce impune interdictia, de viteza, de claxonat sau de alta natura!!! |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Militia revine... Noua lege este muuult mai dura in privinta pedepselor. In primul rand, iar o sa stea potera la treceri de pietoni si la semafoare sa ne arda; plus ca asta deschide larg drumul pentru spagi. Iar daca iei vreo 3 radare si 2 parcari interzise intr-un an, si bunica uita sa-si puna centura in spate primesti invitatie sa predai permisul??? Plus test de cunostinte? Adica trebuie sa pleci de la serviciu si sa stai o zi - doua dupa fundul lor ca sa-ti iei permisul? Sa fie test, da' sa fie si ei obligati sa dea rezultatele in 24 ore (plus permisul).
Doamne, cat de libere o sa fie soselele si de pline autobuzele... This post has been edited by thecagero: 14 Nov 2005, 14:34 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(AL @ 14 Nov 2005, 14:10) @Liviu_m... apreciez ca ne atragi atentia asupra capcanelor unor reguli specifice germaniei... insa, pun pariu ca respectivul semn, care este unul ce nu creaza obligatii, este dublat de unul de tipul restrictie de viteza.... Pe cat ![]() "Uite si textul explicativ ("tradus" de mine): Innerhalb dieses Bereichs gilt: (In interiorul acestei zone sunt valabile:) 1. Fußgänger dürfen die Straße in ihrer ganzen Breite benutzen; Kinderspiele sind überall erlaubt. 1. Pietonii pot utiliza strada pe toata latimea ei. Copiii se pot juca peste tot. 2. Der Fahrzeugverkehr muss Schrittgeschwindigkeit einhalten. 2. Viteza de deplasare a automobilelor: "la pas" 3. Die Fahrzeugführer dürfen die Fußgänger weder gefährden noch behindern; wenn nötig müssen sie warten. 3. Soferii nu trebuie nici sa-i incomodeze si nici sa-i puna in pericol pe pietoni; cand nu se poate altfel, trebuie sa astepte. 4. Die Fußgänger dürfen den Fahrverkehr nicht unnötig behindern. 4. Pietonii nu trebuie sa-i incurce pe soferi in mod nejustificat 5. Das Parken ist außerhalb der dafür gekennzeichneten Flächen unzulässig, ausgenommen zum Ein- oder Aussteigen, zum Be- oder Entladen. 5. Parcarea in afara spatiilor marcate nu e permisa, cu exceptia urcarii/coborarii din masina sau a incarcarii/descarcarii." Trec in fiecare zi printr-o astfel de zona (aleea blocului in care stau e astfel de zona) si nu exista nici un alt semn. Daca vrei, fac poza cu tot stalpul si de la distanta, sa vezi ca semnul e singur pe stalp (dupa care pun celelalte semne la loc ![]() Trebuie sa recunosc ca am fost putin rautacios, zonele respective fiind putin mai speciale, cum ar fi (unele) parcari ale magazinelor mari, aleile din fata blocurilor (acolo unde sunt intrarile in bloc)... In rest, foarte instructiv citatul tau din Codul Rutier (?). ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
cosad |
![]()
|
![]() service advice Group: Members Posts: 137 Joined: 21 August 05 ![]() |
30 la ora !!!!!! la universitate la ora 15.00 ??????
cam mult , nu de alta dar acolo se merge cu 1 kmh , care graba ???? |
--------------------
dacia
solenza
- B-**-***
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AL @ 14 Nov 2005, 13:47) Limitarile de viteza de sub 30 km/h nu sunt legale... chiar daca mai exista... adica, atataa timp cat esti pe drum public, nu trebuie sa le respecti si nu poti fi amendat... @Al, probabil ca ai dreptate, dar eu am dat cateva limitari de 10km/h pe drum national, in momentul in care traficul putea sa afecteze lucrarile aflate in desfasurare si stabilitatea drumului (ma refer strict la calamitati, alunecari de teren, etc.!) evident pe portiuni scurte.... Si daca cineva nu le respecta cred ca ia amenda! (putin probabil ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
danchitu86 |
![]()
|
![]() Membru cu BRB Group: Members Posts: 199 Joined: 24 September 05 From: Bucharest ![]() |
QUOTE(DigitalScribe @ 14 Nov 2005, 14:19) In Poli Bucuresti e limita de 5km/h, incepatorii merg cu spatele cu 15km/h? PRO: -faruri aprinse ANTI: -viteza asta cretina si fara noima, mai bine fac legea de 50 de ore de scoala, dar totusi. Dupa o luna de sofat poti merge cu 50 in siguranta. |
--------------------
Logan 1.4 MPI
Albastru Marin
2005 Laureate People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
QUOTE(Liviu M @ 14 Nov 2005, 15:57) Trec in fiecare zi printr-o astfel de zona (aleea blocului in care stau e astfel de zona) si nu exista nici un alt semn. Daca vrei, fac poza cu tot stalpul si de la distanta, sa vezi ca semnul e singur pe stalp (dupa care pun celelalte semne la loc ![]() Trebuie sa recunosc ca am fost putin rautacios, zonele respective fiind putin mai speciale, cum ar fi (unele) parcari ale magazinelor mari, aleile din fata blocurilor (acolo unde sunt intrarile in bloc)... In rest, foarte instructiv citatul tau din Codul Rutier (?). ![]() In fiecare zi mai invat ceva ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th August 2025 - 19:30 |