Inmatriculare Masina Noua, Inclusiv Logan!
![]() ![]() ![]() |
Inmatriculare Masina Noua, Inclusiv Logan!
xhermesx |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Attached File(s) ![]() ![]() |
||
--------------------
Nissan
Qashqai
2009 2.0 dci
|
|||
octaviu |
![]()
|
![]() Rapid Group: Members Posts: 32 Joined: 14 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Stie cineva daca pentru aplicarea foliei de securizare la RAR trebuie sa se duca neaparat proprietarul masinii sau se poate duce oricine altcineva cu buletinul, cum se procedeaza la autenticitate...?
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
cousteau |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 10 April 09 ![]() |
Salut ! Daca nu am domiciliu in Bucuresti si masina o cumpar de aici o voi inmatricula provizoriu pe bucuresti si apoi definitiv pe judetul in care am domiciliu ?
Stau in bucuresti dar nu mai am viza de flotant valabila si platesc impozitele in bucuresti avand domiciulul fiscal stabilit in sector 4 . Unde trebuie sa merg la administratia financiare ...in bucuresti la sect 4 unde platesc... sau la administratia financiara din orasul unde am domiciliul ? Va multumesc anticipat ! This post has been edited by cousteau: 10 Apr 2009, 16:22 |
-------------------- |
|
cj666 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 29 July 05 From: Cluj ![]() |
Aveti idde daca cu o masina noua inca neinmatriculata definitiv, cu numere rosii, pot iesi din tara? Multumesc mut.
|
--------------------
Renault
Koleos
2009, Dinamique 175 cp VW Golf 7, 1.2 TSI
|
|
octaviu |
![]()
|
![]() Rapid Group: Members Posts: 32 Joined: 14 February 07 From: Bucuresti ![]() |
cj666 - nu se poate iesi din tara cu autorizatia de circulatie provizorie, scrie si pe ea undeva in partea dreapta.. "Valabila numai pe teritoriul Romaniei"
Si pentru ca am fost azi la RAR pe Cal. Grivitei 391A, cu cartea de identitate a masinii, se poate prezenta pentru aplicarea foliei de securitatea oricare alta persoana. Trebuie sa aveti la voi o copie a cartii unde veti trece cu pixul la Detinator: numele, data nasterii si adresa cumparatorului, iar la Mentiuni se trece numele si CNP-ul persoanei care s-a dus pentru aplicarea foliei. This post has been edited by octaviu: 13 Apr 2009, 11:10 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
@cousteau:
Nu cred ca o poti inmatricula in Bucuresti, ci numai in judetul in care ai domiciliul. |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
cousteau |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 10 April 09 ![]() |
@ Batrânul
stiu ca nu o pot inmatricula in bucuresti ..eu ma m-am referit doar la ce administratie financiara trebuie sa merg pt ca am domiciliul fiscal in bucuresti . |
-------------------- |
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
E mai sanatos sa mergi la la administratia financiara din orasul unde ai domiciliul stabil (Directia taxe si impozite a primariei). E adevarat ca ai domiciliul fiscal stabilit in Bucuresti, dar cand te vei duce la politie si vor vedea ca viza de pe fisa de inmatriculare provine din alt judet (respectiv Bucuresti) mi-e teama ca nu ti-o vor primi.
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
am o dilema...am fost la politie sa inmatriculez masina cu toate ca numerele rosii nu-mi exirasera. zilele astea trebuie sa ridic placutele cu numere si intrebarea mea este:mai pot circula cu masina cu numere rosii pana la expirarea acestora?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
danutz_r |
![]()
|
![]() © ...membru cu symbol ™ Group: Members Posts: 596 Joined: 27 October 06 From: Bucuresti ... u.e ![]() |
daca le-ai ridicat pe celelalte nu mai poti, chiar daca nu au expirat...
|
--------------------
renault symbol
fidji
1.5 dci 80 CP
|
|
dan_dobrita |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 21 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare - nu am gasit pe aici raspunsul - scuze daca s-a mai discutat - in legatura cu programul "Rabla" am reusit sa-l convig pe tatal meu sa intre in program dar pe el nu il intereseaza masina noua - o platesc eu - si vreau sa o inmatriculez direct pe numele meu, actele de la rabla fiind pe numele lui, deci factura la livrare a loganului va fi pe numele lui. Intrebare: stie cineva cum se poate face acest lucru?
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 1,4 MPI; 2009 1,5 TDI
- B-xx-xxx
|
|
alexandruadi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 4 February 09 ![]() |
legal e masina lui deci nu prea ai cum cel mult poate la utilizator dc vrei sa apari aici insa cam greu, dar nimic imposibil.
|
--------------------
Renault
Megane
sedan 2.2 1.5dci 63KW privilege /2009
|
|
gamezcdr |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 June 04 ![]() |
Pentru un Logan nou 1,6 MPI cat e taxa de poluare ?
This post has been edited by gamezcdr: 10 May 2009, 17:09 |
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
0 (zero) !
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
nu se plateste pina la 31 dec 2009 parca si parca pina la motoare de 2000 (este vorba de masini noi) , am inscris eu masina recent si nu am platit nimic ,la inscriere mai trebuie si copie dupa RCA
This post has been edited by bygy007: 10 May 2009, 22:36 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Salut
O sa cumpar o masina la care o sa trebuiasca sa platesc taxa de mediu sau cum se mai numeste acu. Intrebarea este: unde se plateste? Tot la Directia taxe si Impozite unde platesti impozitul? Am inteles de la un prieten (dar nu stiu cum e acum ca el a inmatriculat-o acu ceva timp) ca trebuie facut un dosar pt calcularea taxei. Dosarul asta ce trebuie sa contina si unde trebuie depus? Banuiesc ca trebuie sa contina copie dupa: CI, CIV, factura. Intai trebuie luata in evidenta si platit impozitul si dupa aceea facut dosarul asta si depus? Multumesc! |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Nimeni?
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
johny_drift |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 10 April 06 ![]() |
o problema
vreau sa cumpar o masina si sa fac actul de vanzare cumparare si sa o tre pe numele meu la financiar . dupa asta pot sa mai circul cu ea un timp pana o inmatriculez pe numele meu???? nu are itp si sunt de reparat diverse chestii la ea |
--------------------
dacia
1310
1983 dacia 1310 , audi coupe
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE Nimeni? ba da ! ministerul mediului: http://www.mmediu.ro/pdf/legislatie/taxa_auto.pdf http://www.mmediu.ro/biroul_de_presa/comun...9/19.02.09b.htm http://www.google.com/search?q=Ordonan%C5%...&rlz=1I7ADBS_en conform art. 7 din O. U. G. nr. 50/2008 calculul si plata taxei se efectueaza la unitatile trezoreriei statului. multumit ? <span class='edit'>28 May 2009, 15:04:</span> o problema QUOTE vreau sa cumpar o masina si sa fac actul de vanzare cumparare si sa o tre pe numele meu la financiar. dupa asta pot sa mai circul cu ea un timp pana o inmatriculez pe numele meu ???? nu are itp si sunt de reparat diverse chestii la ea o.u.g nr. 195/2002, actualizata: Art. 10. - (1) Este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat, precum și a celor neasigurate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terților prin accidente de circulație. (2) Constatarea defecțiunilor tehnice ale vehiculelor se face de către poliția rutieră, iar verificarea stării tehnice a vehiculelor aflate în trafic pe drumurile publice se face de către poliția rutieră, împreună cu instituțiile abilitate de lege. Art. 112. - (1) Certificatul de înmatriculare ...se reține de către poliția rutieră în următoarele cazuri: a) vehiculul nu are efectuată inspecția tehnică periodică valabilă; (2) În situațiile prevăzute la ... alin. (1) lit. a), politistul rutier elibereaza o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile. (4) Certificatul de înmatriculare ... se restituie proprietarului sau utilizatorului vehiculului de către poliția rutieră, la prezentarea de către acesta a dovezii încetării motivului pentru care documentul a fost reținut, în condițiile prevăzute în regulament. This post has been edited by george_scala_2004: 28 May 2009, 15:07 |
--------------------
...
...
...
|
|
Apate |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 27 May 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut , acest topic mi-a fost de mare ajutor .Si ca sa ajut si eu la randul meu ,o sa descriu pasii prin care am trecut eu in procesul de inmatriculare...
Primul drum a fost la dealer (Ipso - Dacia Logan F2 Laureate 1,4 mpi in cazul meu) acum doua saptamani si jumatate unde am completat un bon de comanda si am platit si un avans. Dupa ce am achitat intreaga suma am fost si am ridicat masina. Am primit numerele rosii certificatul de inmatriculare provizorie . Pentru cartea de identitate a masinii am asteptat inca o saptamana. Saptamana a trecut si am fost de am ridicat.o avea folia de secretizare etc. Pentru sectorul 1 Bucuresti cam asta este procesul de inmatriculare: 1.Te sfatuiesc sa-ti faci copii dupa urmatoarele acte (cate 4) : Cartea de identitate fata-verso, buletin, factura de achizitie, asigurare obligatorie RCA . 2.Cu actele in mana(cartea de identitate,buletinul,factura,asigurarea obligatorie -> copie+original) faci un drum pana la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti ,Sos. Pipera nr. 49, sector 2 lasi masina in parcare si te deplasezi peste drum la birourile 'specializate' de unde iti iei Fisa de inmatriculare (15 ron)semnata de tine + Cererea de inmatriculare ( 2 Ron) ,daca fata este draguta iti prinde ea toate actele necesare pt urmatorul tau drum. 3.Cu aceste acte mergi mai departe la Directia Generala impozite si taxe locale sector 1 (Pentru sediul central situat in Piața Amzei nr. 13 programul de lucru cu publicul se desfasoara in urmatorul interval orar: Luni, Marți si Joi: 8.30 - 19.00 Miercuri si Vineri: 8.30 - 17.00 Pentru centrele situate in: # Calea Grivitei nr. 208 - 210 # Str. Pajurei nr. 13 # Str. Borsa nr. 27 ->eu am fost aici cartierul aviatiei langa piata.) Aici cu Factura de cumparare a autoturismului, CARTEA DE IDENTITATE (original si fotocopie); FISA DE INMATRICULARE (original si fotocopie); BULETINUL/CARTEA DE IDENTITATE (original si fotocopie) ti se da o DECLARATIE de impunere(formular tip) pe care o completezi dupa cartea de identitate, dupa care platesti o taxa de inmatriculare de 52 ron (pastrezi chitanta o pui la dosar) si impozitul pe anul in curs. Dupa completarea declaratiei de impunere ti de pune o stampila pe Fisa de inmatriculare. 4.Cu dosarul complet te intorci in Pipera la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti unde platesti la sediul C.E.C Bank taxa de talon 37 ron (se pune la dosar) .Depui dosarul al unul din ghisee unde iti vei alege numerele 40 ron cele la rand si 80 cele preferentiale-> primesti chitanta cu numarul de inmatriculare si achitarea contravalorii placutelor.In 2 ore poti sa ridici numerele,talonul,cartea de identitate cu chitanta si buletinul . Dosarul in momentul in care ajungi in Pipera ar trebui sa contina: 1.Cartea de identitate a vehiculului avand aplicata folia de secretizare (original si copie); 2.Cerere tip; 3.Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare. Fisa de inmatriculare trebuie semnata de proprietar ; 4.Copia tichetului de asigurare; 5.Copia actului de proprietate asupra vehiculului; 6.Dovada de plata a taxei de inmatriculare (C.E.C., trezorerie) - chitanta sau ordin de plata; 7.Chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare; 8.Documentul de identitate al solicitantului (original si copie); 9.Contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare; |
--------------------
Dacia
Logan
2009 / Laureate
|
|
chichi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 28 December 04 From: Braila ![]() |
Salut!
Intentionez sa achizitionez un Logan Laureate 1.4. Cat ma mai costa in plus (fata de banii care-i dau avans pentru masina), cheltuielile cu: - taxa de mediu - taxa de inmatriculare - taxa de intocmire dosar pentru BCR (un imprumut de 5000 euro) - alte taxe si impozite - RCA, rovinieta, etc M-ar interesa o suma estimativa totala, ca sa fiu pregatit cu suma necesara atunci cand imi va veni masina. Eu am auzit de o suma totala de aprox. 25 - 30 mil si mi se pare foarte mult, avand in vedere ca achizitionez o masina noua. Apelez la cei care si-au cumparat recent Logan, pentru a-mi spune suma necesara de care am nevoie.. ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|
Batrânul |
![]()
|
@ Apate:
Multumim. Ai expus f. detaliat toate fazele inmatricularii unei masini noi. O mica observatie: se poate sari peste pct. 2 (si implicit scapi de un drum la sediul din Pipera) daca descarci fisa de inmatriculare si cererea-tip de pe internet. @ chichi: Citeste postarea de mai sus (a lui Apate). El a scris toate cheltuielile necesare pt. inmatricularea unui Logan nou; fa si tu totalul. Cei care ti-au zis de "o suma totala de aprox. 25 - 30 mil" s-au gandit probabil si la asigurari (CASCO si RCA), dotari suplimentare, chiria garajului etc. |
--------------------
Renault
Clio IV
|
chichi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 28 December 04 From: Braila ![]() |
QUOTE Citeste postarea de mai sus (a lui Apate). El a scris toate cheltuielile necesare pt. inmatricularea unui Logan nou; fa si tu totalul. Cei care ti-au zis de "o suma totala de aprox. 25 - 30 mil" s-au gandit probabil si la asigurari (CASCO si RCA), dotari suplimentare, chiria garajului etc. Am adunat sumele insiruite de Apate si ar fi cam 2 milioane per total, ceea ce mi se pare rezonabil... Persoana in cauza care mi-a spus ca ma va costa 30 mil nu a luat in considerare si CASCO (asta se plateste lunar, cam 1 mil), iar dotarile suplimentare (daca ar fi, banuiesc ca intra in pretul de achizitie al masinii)... Mi-a spus ca a achizitionat in urma cu 3 luni un Logan Laureate 1,5 dci, ca a platit nu stiu ce taxa de poluare (ar fi trebuit sa nu plateasca, ca doar e noua) si altele (RCA, rovinieta, etc)... in total o suma de 30 mil. Mai exact... - 5 milioane pentru dosarul de imprumut la BCR (asta nu ar fi trebuit sa fie inclus in rate?) - 12 mil taxa de poluare (ce naiba, ca doar nu e sh?) - 5 mil inmatricularea si alte taxe (la Apate, ar fi cam 2 mil) - restul RCA, rovinieta, etc Eu nu am deocamdata banii astia, iar daca este adevarat, voi amana cumpararea Loganu-ului... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|
Batrânul |
![]()
|
Persoana in cauza are darul de a exagera, ca sa folosesc un eufemism... Cel putin partea cu "12 mil taxa de poluare" la un Logan, este exact cum spui si tu: "ce naiba, ca doar nu e sh?"
|
--------------------
Renault
Clio IV
|
Apate |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 27 May 09 From: Bucuresti ![]() |
@chichi - daca iti cumperi o Dacia Logan 1,4 mpi (nu platesti taxa de poluare -1390 cmc-) mai intai ii faci asigurarea RCA (pe care eu am incheiat.o la Ardaf cu suma de 323 Ron valabilitate 12 luni /tin sa precizez ca daca ai si rca la ei obtii o reducere pentru asiguarea casco full ce a costat 1228 Ron - 12 luni ) dupa care ai nevoie de 200 Ron costurile de inmatriculare.
Costuri suplimentare ar mai fi : covorasele, husele, odorizantul auto,alarma (in functie de accesoriile alese de tine la ahizitionarea autoturismului). @Batrânul - le-am cautat pe net si cu greu le-am gasit ... mai ales fisa de inmatriculare in format A3 - se gasesc si la biroul Informatii din cadrul Serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor al municipiului BUCURESTI pot fi completate si de mana,lucru pe care eu nu l-am reusit din 3 incercari ![]() Nu incerc sa le fac reclama celor cu birourile 'specializate' peste drum de Serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor al municipiului BUCURESTI ,dar scapi mai repede de o grija... This post has been edited by Apate: 19 Jun 2009, 12:13 |
--------------------
Dacia
Logan
2009 / Laureate
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
cum spuneam taxa de poluare pentru masini noi pina in 2000 cm nu se plateste pinala sfirsitul anului , am immatriculat eu acum 2 luni si nu si cheltuielile de inmatriculare nu sint mai mari de 200 roni dar trebuie sa ai toate actele , este specificat mai sus pe pagina asta, (in primul post de sus parca) inclusiv hirtiile
This post has been edited by bygy007: 19 Jun 2009, 22:56 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
nova_invicta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 258 Joined: 24 July 07 ![]() |
salutare stie cineva cum se procedeaza cu inmatricularea la terminarea contractului de leasing mentionez ca ,contractul de vanzare cumparare este facut intre o societate comerciala si tbi leasing.ca sa fiu mai explicit s-a achitat masina si trebuie schimbat certificatul de inmatriculare se procedeaza la fel cum am citit in acest topic?multumesc
|
--------------------
dacia
logan 1.4 mpi
2006 preferance S.P.Q.R
|
|
matruska |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 26 July 09 From: Bucuresti ![]() |
toate cererile si fisele de inmatriculare/permis se pot completa de tine in pdf pe format a4 si nu e problema
in Bucuresti primesc baieti din PIPERA fara probleme ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 2009 Laureate 16v
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.171 Joined: 13 October 06 ![]() |
bun, am citit pana am ametit
![]() vreau sa cumpar un megane nou 1.6 benzina, costurile de "prima inmatriculare" sunt: - rca 150 Euro -casco 800 Euro -rovinieta 50 Euro -taxa de prima inmatriculare 0 ? Zero ? asa ar da 1000 de euro ceea ce e chiar rezonabil |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 22:30 |