xenoane pe logan
![]() ![]() ![]() |
xenoane pe logan
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.176 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pe forumul asta mereu descopera altcineva inaintea ta.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.677 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Atunci trebuie sa acoperi inaintea altcuiva.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
|
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 26 Jan 2016, 13:38) UNECE 20 amendata si revizuita. Din ce mai tin eu minte in jur de 60-70 de metri trebuie sa bata o faza de intilnire corect reglata. 30 e mult prea putin. Pe de alta parte 5 masini din zece au farul din stinga reglat sa bata la 3 metri in fata iar cel din dreapta sperie ciorile. De pe marginea cealalta a drumului, daca se poate. Asa au invatat ei ca ala din dreapta trebuie sa bata sus, sa se vada pietonii si biciclistii. Bre, AMBELE faruri trebuie sa fie reglate IDENTIC. Paralele cu axa masini si la aceeasi inaltime. Spotul luminos asimetric e dat din optica fixa, nu din reglaje. |
--------------------
*
*
*
|
|
torquemada |
![]()
|
![]() torquemada Group: Members Posts: 1.902 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe toate mașinile pe/la farul din stânga ai etichetă cu -1%, cu alte cuvinte farul din stânga TREBUIE să bată mai jos cu 1% decât cel din dreapta.
|
--------------------
DACIA
Logan II
2012 / 0.9 TCe Laureate
- B-xxx-xxx Există două feluri de oameni:
1 - Cei care pot extrapola din date incomplete |
|
dan.gutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 26 February 07 From: Europa ![]() |
torquemada esti sigur de cea ce spui ? Acel 1% stiam ca este pentru reglajul aparatului de reglat faruri.Ambele faruri TREBUIE sa lumineze la acelasi nivel. Pun o poza cu reglajul farurilor la perete.Nu recomand !!! Reglajul se face cu ajutorul aparatului,masina si aparatul trebuie sa indeplineasca anumite conditii.Nu stiam cu ii zice
![]() This post has been edited by dan.gutu: 8 Feb 2016, 08:05 Attached thumbnail(s) reglarea_farurilor.jpg ( Size: 52.27k ) Number of downloads: 404 |
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
yhattori |
![]()
|
QUOTE(torquemada @ 5 Feb 2016, 17:27) Pe toate mașinile pe/la farul din stânga ai etichetă cu -1%, cu alte cuvinte farul din stânga TREBUIE să bată mai jos cu 1% decât cel din dreapta. Nu TREBUIE nimic. Eticheta aia cu 1% se refera la urmatorul paragraf din reglementarile UNECE pentru faruri: QUOTE 8.6. Where an SB unit so aimed does not meet the requirements referred to in paragraphs 8.8. and 8.9. below, its alignment may be changed, provided that the axis of the beam is not laterally displaced by more than 1° (= 44 cm) to the right or left. Adicatelea, farul tau sting a trebuit sa fie intors catre stinga cu 1 grad ca sa fie in parametri, sa bata corect. Farul trebuie reglat identic pe verticala, indiferent daca e "de stinga" sau "de dreapta": QUOTE 8.2. The illumination produced by the unit shall be checked on a vertical screen set at a distance of 25 m in front of the unit and at right angles to its axis QUOTE 8.4.2. This horizontal part of the "cut-off" is situated, on the screen, 25 cm below the level of the horizontal plane passing through the focus of the unit. Cu alte cuvinte, faza de intilnire trebuie sa bata 25 de centimetri sub orizontala la 25 de metri in fata. Gasesti toate informatiile necesare aici: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29regs1-20.html Restul e folclor mioritic. This post has been edited by yhattori: 8 Feb 2016, 12:16 |
--------------------
*
*
*
|
|
torquemada |
![]()
|
![]() torquemada Group: Members Posts: 1.902 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Manualul constructorului "bate" reglementările UN.
Cu alte cuvinte la 10m, farul din dreapta bate 10cm sub orizontală iar cel din stânga bate 11cm sub orizontală. Fasciculele trebuie să fie paralele, nu 1/2 grade stânga dreapta. Cât despre reglaj, să vorbească ăla care are măcar un luxmetru profesional și omologat. |
--------------------
DACIA
Logan II
2012 / 0.9 TCe Laureate
|
yhattori |
![]()
|
QUOTE(torquemada @ 8 Feb 2016, 15:49) Manualul constructorului "bate" reglementările UN. Manualul constructorului bate reglementarile UN in america de nord, eventual. Pentru ca acolo trebuie sa respecte FMVSS/CMVSS, nu UNECE. Dar nici ala nu contine aberatia asta pe care o sustii matale, ca un far trebuie sa bata mai sus/jos ca celalalt pe verticala. QUOTE Cu alte cuvinte la 10m, farul din dreapta bate 10cm sub orizontală iar cel din stânga bate 11cm sub orizontală. Fasciculele trebuie să fie paralele, nu 1/2 grade stânga dreapta. Cu alte cuvinte, sustii in continuare o prostie. QUOTE Ce insemna profesional? Ce inseamna omologat? ISO 2720/21 e de ajuns sau trebuie bolometru racit la 10 kelvin calibrat cu bloc de tungsten termostatat? |
--------------------
*
*
*
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
De ce injuri ma, nu stii sa dai?
![]() Am impresia ca treaba cu "faru' drept tre' sa bata mai sus decat ala stang" e interpretarea superficiala a asimetriei fluxului luminos fata de centrul farului, si e valabila doar in tarile LHD. La britishi e pe dos. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
torquemada |
![]()
|
Omologat = verificat metrologic, cu viza la zi.
Nu susțin nimic, era doar o constatare, din 20 de mașini (noi sub 1 lună) 19 erau reglate din fabrică așa, evident fabrica le reglează după ureche. Cât despre restul, în România manualul constructorului e bătut doar de RAR care bate orice reglemetare internațională/europeană. |
--------------------
DACIA
Logan II
2012 / 0.9 TCe Laureate
|
dan.gutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 26 February 07 From: Europa ![]() |
QUOTE(torquemada @ 8 Feb 2016, 15:49) Manualul constructorului "bate" reglementările UN. Cu alte cuvinte la 10m, farul din dreapta bate 10cm sub orizontală iar cel din stânga bate 11cm sub orizontală. Fasciculele trebuie să fie paralele, nu 1/2 grade stânga dreapta. Cât despre reglaj, să vorbească ăla care are măcar un luxmetru profesional și omologat. Eu folosesc in fiecare zi pe cel putin 15 autovehicule ![]() |
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
yhattori |
![]()
|
QUOTE(torquemada @ 8 Feb 2016, 18:48) Omologat = verificat metrologic, cu viza la zi. Adica am trei voltmetre, un generator de semnal si un osciloscop omologate prin casa si nu stiam? QUOTE Nu susțin nimic, era doar o constatare, din 20 de mașini (noi sub 1 lună) 19 erau reglate din fabrică așa, evident fabrica le reglează după ureche. Noi te credem pe cuvint dar vrem poze. QUOTE Cât despre restul, în România manualul constructorului e bătut doar de RAR care bate orice reglemetare internațională/europeană. Adica Romania semneaza tratate internationale si dupa aia nu le respecta. Inca timp de 40 de ani, a aderat la UNECE WP29 prin 1977. |
--------------------
*
*
*
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ca sa revenim ontopic, eu pot sa pun csenoane pe Solenza? Sau nu merg decit argoane?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dan.gutu |
![]()
|
Modificarea/inlocuirea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa se accepta numai cu elemente care poarta marcaj de omologare specific si daca verificarea efectuata evidentiaza faptul ca noile dispozitive isi indeplinesc rolul functional. Inlocuirea farurilor initiale cu altele cu surse de lumina cu descarcare in gaz (tip Xenon) este acceptata numai daca vehiculul este echipat cu tot kit-ul necesar, asa dupa cum producatorul acestuia a prevazut in fabricatia curenta pentru respectivul tip de vehicul: faruri, surse de lumina cu descarcare in gaz, dispozitivul care declanseaza arcul electric (ignitor) si cel care stabilizeaza curentul electric (ballast), sistemul automat de reglaj în functie de sarcina, spalator. Daca aceste componente sunt cele originale, pe care producatorul le monteaza in fabricatia curenta, acestea trebuie montate in ateliere autorizate ale reprezentantei constructorului in Romania, fapt dovedit prin emiterea unei adrese in care se enumera elementele montate si se mentioneaza ca acestea sunt originale (de prim montaj).
In cazul in care componentele sunt destinate montajului ulterior fabricatiei (retrofit), echiparea vehiculului trebuie realizata in cadrul atelierelor autorizate pt modificari constructive. In acest caz se va solicita declaratia de conformitate in care se vor enumera elementele montate, specificandu-se dupa caz, nr. de omologare CE/ECE ONU ale acestor produse. In ambele cazuri, dupa reomologarea vehiculului se va mentiona in CIV textul "Echipare retrofit cu surse de lumina cu descarcare in gaz".Creca acum suntem ontopic ![]() This post has been edited by dan.gutu: 9 Feb 2016, 15:13 |
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Daca nu-i cu suparare, mi-as permite sa pun niste poze.Destul de concludente as zice.
![]() Este vorba despre un aparat de reglarea a farurilor(destul de comun) utilizat intr-o statie itp.Cam toate aparatele de reglat faruri sunt foarte asemanatoare, cu mici diferente de ordin constructiv, dar toate fac fix acelasi lucru.Noah,gata, vorba multa saracia omului!Poze: Image0003.JPG ( Size: 554.81k ) Number of downloads: 315 Image0004.JPG ( Size: 558.33k ) Number of downloads: 314 Image0005.JPG ( Size: 575.9k ) Number of downloads: 302 Image0006.JPG ( Size: 723.28k ) Number of downloads: 289 Image0007.JPG ( Size: 614.77k ) Number of downloads: 92 Image0008.JPG ( Size: 827.06k ) Number of downloads: 48 Image0008.JPG ( Size: 827.06k ) Number of downloads: 49 Image0009.JPG ( Size: 715.56k ) Number of downloads: 45 Image0010.JPG ( Size: 697.89k ) Number of downloads: 37 Image0011.JPG ( Size: 993.65k ) Number of downloads: 35 Pentru cei ce doresc si amanunte despre etalonari/omologari/etc: Image.JPG ( Size: 982.42k ) Number of downloads: 36 Image0001.JPG ( Size: 1.7mb ) Number of downloads: 28 Spor la citit! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
http://www.iihs.org/iihs/news/desktopnews/...eed-improvement
ca tot fu scandalu cu cat si cum bat farurile. cam asta a rezultat in testele americanilor. un far cu halogen a iesit mai bine decat unu cu led pe acelasi model, honda accord. ![]() ps distanta pana la care ai cel putin 5 lx este sub 250 feet, cum era ca faza scurta "bate" cu mult mai mult decat 25 m. This post has been edited by b76bgaarh: 1 Apr 2016, 12:24 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Registrul Auto Român Oficial
*********************************************************************** Stimați clienți, Înlocuirea farurilor inițiale cu altele cu surse de lumină cu descărcare în gaz (HID/Xenon) este acceptată numai dacă vehiculul este echipat cu tot kit-ul necesar: faruri specifice, surse de lumină cu descărcare în gaz, dispozitiv care declanșează arcul electric (ignitor) și cel care stabilizează curentul electric (ballast), sistem automat de reglaj în funcție de sarcină, spălător far. Dacă aceste componente sunt cele originale, pe care constructorul le montează în fabricația curentă pentru o variantă a acestui tip de vehicul, acestea trebuie montate în ateliere autorizate ale reprezentanței constructorului în România, fapt dovedit prin emiterea unei adrese în care se enumeră elementele montate și se menționează că acestea sunt originale (de prim montaj). În cazul în care componentele sunt destinate montajului ulterior fabricației (retrofit), echiparea vehiculului trebuie realizată în cadrul atelierelor autorizate pentru modificări constructive, instalându-se kit-ul necesar, ce cuprinde toate elementele menționate mai sus. În acest caz se solicită declarația de conformitate emisă de către atelierul respectiv, în care sunt enumerate elementele montate, specificându-se, după caz, numerele de omologare CE/ECE-ONU ale acestor produse. În ambele cazuri, se menționează de către RAR în cartea de identitate a vehiculului textul: “Echipare retrofit cu surse de lumină cu descărcare în gaz”. Vă mulțumim. *********************************************************************** Sursa:FB. |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cu alte cuvinte, mergeti sa faceti ITP-ul la Marian fara sa aveti cele mentionate mai sus ... picati cu brio
![]() This post has been edited by cj98czh: 7 Apr 2016, 09:14 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
De el stim sigur, dar sper totusi ca mai sunt si altii ca el.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
@marian-j, care-s numerele de omologare CE/ECE-ONU pentru becuri cu halogen, xenon si leduri?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.677 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(marian-j @ 7 Apr 2016, 10:05) [...] Dacă aceste componente sunt cele originale, pe care constructorul le montează în fabricația curentă pentru o variantă a acestui tip de vehicul, acestea trebuie montate în ateliere autorizate ale reprezentanței constructorului în România, fapt dovedit prin emiterea unei adrese în care se enumeră elementele montate și se menționează că acestea sunt originale (de prim montaj). [...] Mariane, din pacate aia din reprezentante se uita la tine ca broasca la priza cand le spui ca vrei sa montezi farurile originale cu xenon, si iti spun tot felul de bazaconii: de la "trebuie inlocuit tot cablajul" pana la o suma astronomica, sa te faca sa renunti. PS: Pe Logan ph 1 exista marcaje pentru spalatoarele de faruri, pe partea interioara a barei, ceea ce inseamna ca s-au gandit in prima faza si la xenon, dar probabil au renuntat ulterior. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
marian-j |
![]()
|
Frate, marksmann, nu stiu cum procedează RAR-ul în această privință.Presupun că odată cu apariția acestui comunicat oficial din partea lor, și-or fi pus la punct și procedurile.Repet, nu cunosc problema, întrucât nu mă interesează.
QUOTE(cj98czh @ 7 Apr 2016, 09:14) Cu alte cuvinte, mergeti sa faceti ITP-ul la Marian fara sa aveti cele mentionate mai sus ... picati cu brio ![]() Nu cred că trece o săptămână fără să mai capăt niște "carne prin frigider" pe tema asta. ![]() QUOTE(IRONICK @ 7 Apr 2016, 09:19) Coane, IRONIK, eu nu operez cu astfel de date.Singurele date(referitoare la omologări) cu care am eu de a face sunt cele trecute in CIV.Atât.În rest, pot constata doar existența marcajelor CE pe diferite piese, sub-ansamble, dotări obligatorii, etc. La mine e simplu: -ai xenoane de fabrică?->OK -ai xenoanele trecute în CIV?->OK Nu îndelinește mașina una dintre condițiile de mai sus?->Ceau! Mai degrabă cred că te-ar putea lămuri colegul yhattori.Am văzut că este foarte bine documentat pe acest segment. This post has been edited by marian-j: 7 Apr 2016, 12:24 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(marian-j @ 7 Apr 2016, 11:15) [...]La mine e simplu: -ai xenoane de fabrică?->OK -ai xenoanele trecute în CIV?->OK Nu îndelinește mașina una dintre condițiile de mai sus?->Ceau! Mai degrabă cred că te-ar putea lămuri colegul yhattori.Am văzut că este foarte bine documentat pe acest segment. Facem abstractie de faptul ca stii ca tractorul meu n-are xenon din fabrica si stii ca imi place sa mesteresc si sa fac treaba buna ![]() Vin cu tractorul cu xenon/spalator/autolevel original equipment, montate de mine, la tine la ITePe. Ma intrebi daca am xenoane de fabrica. Eu iti zic ca da. Tu te uiti si vezi ca farul/spalatorul/autonivelarea is "de origine" si functioneaza ca la carte. Ai posibilitatea sa faci "ca la RAR" (stii povestea) si sa-mi dovedesti ca pe baza VIN-ului tractorul meu nu a avut xenon montat din fabrica? This post has been edited by marksman: 7 Apr 2016, 10:23 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(marian-j @ 7 Apr 2016, 10:15) La mine e simplu: -ai xenoane de fabrică?->OK -ai xenoanele trecute în CIV?->OK Nu îndelinește mașina una dintre condițiile de mai sus?->Ceau! Am intrebat pe cineva din aceesi bransa daca am led in far ce se intampla. Si mi-a zis sa ii arat ambalajul, sa vada norma CE. De aici si intrebarea mea catre tine. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(marksman @ 7 Apr 2016, 10:22) Ai posibilitatea sa faci "ca la RAR" (stii povestea) si sa-mi dovedesti ca pe baza VIN-ului tractorul meu nu a avut xenon montat din fabrica? Nu are baza de date .....sigur. |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 17:50 |