xenoane pe logan
![]() ![]() ![]() |
xenoane pe logan
vallixx |
![]()
|
||
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
H-uri a facut Philips, iar radiatorul se pune afara in cazul unui H4 (cand face parte dintr-un bloc de iluminat).
Fara probleme 25W-30W se pot disipa pe bulb pana in 85ºC, avand in vedere temperatura compartimentului motor si fluxul de aer din jurul unui far sau proiector. This post has been edited by IRONICK: 26 Apr 2016, 14:44 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
aus, da' pe bune, avantajele conceptuale ale LED-ului fata de xenon care ar fi.
- consum mai mic. - redundanta (?) - ma gandesc ca lejii mor mai pe rand, nu te lasa chiar fara lumina. altceva? de ce renunta la xenon? |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Pentru ca e o singura sursa de lumina, care nu poate fi manipulata asa cum fac astia cu astia ledurile?
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
la leji nu ai nevoie de spalator si autoleveling, rezulta costuri mai mici.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Cum bre, ca momentan un far costa cat 2 seturi de autoleveling + spalator. Adica, cat au bagat in cercetare plus linii de fabricatie schimbate, plus integrare, sunt niste costuri. Pe cand tehnologia de xenon si toate cele, erau deja in house si deja investisera acum cativa ani buni.
Te lauzi ca vii cu tehnologie noua dar reallife, stai mai prost decat cu halogenul. Rusinica. Ideea e ca multi constructori se gandesc ca asta e viitorul, unul LED. N-ai LED in curte, nu existi, nu esti cool, nu esti trendy. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Mã întreb dacã LED-urile sînt într-adevãr viitorul, sau vin tare din urmã farurile cu laser, înainte de a apuca LED-urile sã ajungã la maturitate.
![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IRONICK |
![]()
|
Si farul cu laser cum crezi ca este? Tot o dioda produce unda luminoasa.
![]() 26 Apr 2016, 15:42: QUOTE(Avani @ 26 Apr 2016, 15:13) Ideea e ca multi constructori se gandesc ca asta e viitorul, unul LED. N-ai LED in curte, nu existi, nu esti cool, nu esti trendy. Cand Renault nu avea dotari ca si restul producatorilor, cat de mult tipati pe forum? Daca masinile ar avea forma cu adevarat aerodinamica ca sa consume mai putin, le-ar mai cumpara cineva? Nu, ca sunt urate. Si exemplele pot continua, intodeauna o sa gasiti nod in papura si comportament de heitar. This post has been edited by IRONICK: 26 Apr 2016, 15:42 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Trebuie sa gasesti compromisul perfect, in orice. Depinde cum vrei sa te pozitionezi in piata si in functie de asta, incep compromisurile. Vrei volume, faci studii de piata si vezi ce vor cat mai multi consumatori, si asa mai departe.
Video-urile alea de la merc, arata bine, in teste, ai zice ca sunt super. Insa, daca urmaresti linia luminoasa de pe partea dreapta, care bate in coroana copacilor, nu e tocmai ok. Daca vine unul cu o masina de pe drum lateral si-l paralizezi cu raza soarelui, ce te faci? Tu ca sofer de merc, nimic, ca te doare la basca, dar aluia saracul, ii ia ceva sa-i revina pupila in retina. Ideea si adevararea realizare a unui iluminat corect si eficient, nu e sa vada doar soferul drumul si copacii, si pasarile din copaci, ci sa vada toate astea fara a-i deranja pe ailalti netrebnici, plebea cu halogenuri, etc. Pai imi arata mie in clip ca ala cu merc merge frumos, linistit in spatelele celuilalt, senzorii calculeaza pata neagra si in functie de calcule, cresc luminozitatea, bla bla... da cand ala cu merc-ul merge pe drumurile patriei, cu toate denivelarile, cu toate situatile posibile si imposibile, raza aia de lumina extinsa pentru eficienta maxima, chiar nu o deranja pe nimeni altcineva in trafic? This post has been edited by Avani: 26 Apr 2016, 16:06 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
IRONICK |
![]()
|
Daca apare autovehicul in fata/lateral, pata de lumina se va ingusta. Camera o sa vada vehiculul inainte sa ajunga lumina la el.
Pozele mele sunt de la E, ultimele filme atasate sunt de la S. Diferentele de constructive foarte mari, deja au trecut la alta versiune si alt mod de a valorifica fluxul de lumina. This post has been edited by IRONICK: 26 Apr 2016, 16:19 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 26 Apr 2016, 15:24) Din cîte-am înțeles, nu-i același lucru. Laserul acționeazã asupra unui fosfor, care-i absoarbe energia și o emite înapoi sub formã de luminã. Și cicã lumina asta emisã ar fi mult mai intensã decît a unui LED.Sigur, nu-i deloc exclus sã fi înțeles eu greșit. ![]() This post has been edited by VladSoare: 26 Apr 2016, 18:38 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 26 Apr 2016, 17:18) Daca apare autovehicul in fata/lateral, pata de lumina se va ingusta. Camera o sa vada vehiculul inainte sa ajunga lumina la el. Pozele mele sunt de la E, ultimele filme atasate sunt de la S. Diferentele de constructive foarte mari, deja au trecut la alta versiune si alt mod de a valorifica fluxul de lumina. https://www.youtube.com/watch?v=v7cGGJc-vBg @Ironick - Vezi ca asta e de la noua clasa E si e clar cea mai noua tehnologie de la ei. @Avani - Colegul meu are faza lunga adaptiva la E modelul anterior si cand mergem in delegatie la drum lung o folosim mereu. Pur si simplu comuti pe faza lunga adaptiva si o mentine pana apar faruri sau stopuri in fata. In acel moment trece pe faza scurta. Singurele probleme sunt stopurile murdare sau chioare de la masinile din fata. Oricum daca vezi ca nu a trecut pe faza scurta, ii dai tu manual. Insa in majoritatea timpului nu sunt probleme. This post has been edited by 2dor: 26 Apr 2016, 19:50 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
Avani |
![]()
|
QUOTE(2dor @ 26 Apr 2016, 20:45) Ok, asta am vazut si in clipul de la merc, insa, masina care vine din lateral, de la 90 de grade, nu are faruri/stopuri care bat direct catre merc-ul vostru. Acolo cum se manifesta sistemul? Daca vede un punct de lumina, se adapteaza in 2 milisecunde astfel incat sa nu il bronzeze pe cel care vine perpedincular pe traiectoria voastra? |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(2dor @ 26 Apr 2016, 19:45) Stiu, asa arata ghidajul mai vechi. 01.jpg ( Size: 88.85k ) Number of downloads: 328 02.jpg ( Size: 83.32k ) Number of downloads: 319 03.jpg ( Size: 80.9k ) Number of downloads: 315 QUOTE(VladSoare @ 26 Apr 2016, 18:38) Din cîte-am înțeles, nu-i același lucru. Laserul acționeazã asupra unui fosfor, care-i absoarbe energia și o emite înapoi sub formã de luminã. Și cicã lumina asta emisã ar fi mult mai intensã decît a unui LED. Ghici ce folosesc ledurile care emit lumina alba. Sigur, nu-i deloc exclus sã fi înțeles eu greșit. ![]() ![]() This post has been edited by IRONICK: 26 Apr 2016, 22:21 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Avani @ 26 Apr 2016, 22:36) Ok, asta am vazut si in clipul de la merc, insa, masina care vine din lateral, de la 90 de grade, nu are faruri/stopuri care bat direct catre merc-ul vostru. Acolo cum se manifesta sistemul? Daca vede un punct de lumina, se adapteaza in 2 milisecunde astfel incat sa nu il bronzeze pe cel care vine perpedincular pe traiectoria voastra? Tu te referi la o masina care iese de pe o straduta si soferul care se uita spre masina ta care are faza lunga aprinsa? Nu opreste faza lunga pentru ca vede semnalul aluia sau coltul farului. Nu opreste faza lunga nici daca sunt lumini pe strada. Daca insa e o curba la 90 de grade, opreste faza lunga inainte sa ajungi fata in fata cu cel din sens opus. Pana la urma, daca mergi cu faza lunga si e unu parcat pe margine, il orbesti. Si pe pietoni ii orbesti. Insa ideea e sa nu orbesti un sofer care vine din sens opus si poate prin lumina ta il faci sa produca un accident. This post has been edited by 2dor: 27 Apr 2016, 10:16 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
|
--------------------
*
*
*
|
|
cosmint26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 18 February 11 ![]() |
Am si eu cateva intrebari si cu ocazia asta aduc si ceva informatii:
- acum cateva saptamani la un filtru mare prin Bucuresti am fost oprit. In fata mea mai era oprit un Logan, cu jante 17. Baiatul, poltistul (un baiat tanar f de treaba) cerea prin statie sa verifice B - 21 bla bla, sa vada ce anvelope are omologate. Loganul avea jante pe 17. L-am intrebat daca au acces in baza de date RAR si a spus ca da. pai i-am spus, ce mai verifica, fiind logan (1) daca nu are 185 65 la revedere. A zis ca nu, ca sunt cazuri de logane care si-au omologat la RAR si alte dimensiuni. interesant. Mergand mai departe, daca astia pot verifica in baza de date RAR, oare politistul ala putea sa ceara informatii si daca masina mea a avut xenon din fabrica sau nu? Adica sa zicem ca eu am un retrofit 100% complet, dar fara sa fi facut omologarea la RAR. Putea sa verifice lucrul asta? Daca masina a iesit din fabrica cu xenon sau nu? Daca poate verifica e destul de complicat, daca nu poate atunci va garantez ca atata timp cat am lupa + spalator trec cam de orice control cu ceva vorba buna. Si nici nu montez faruri oe cu xenon, sunt masini la care poti monta decat lupa in farul original cu halogen si aspectul este 95% ca la una cu xenon (trebuie sa fii fin cunoscator sa iti dai seama). Daca tot vorbim de xenoane, am o intrebare despre functionalitatea lor. Ma refer la cazurile masinilor cu volan pe dreapta. In cazul farurilor halogen stiu ca diferenta este din oglinda farului. La xenon de unde este diferenta? Din lupa propriu zisa? Sau din ce exact, ca din oglinda nu cred, ca la xenon stiu ca oglinda nu mai are rol in dispersia luminii. Multumesc frumos. aa, si inca ceva , pentru domnul Marian din Timisoara (salutari, apropo ![]() ![]() Tariful dupa ora 16 creste cam pe la 150 lei. This post has been edited by cosmint26: 27 Apr 2016, 14:16 |
--------------------
Reno
Megane
2000/rxi 1,6 16v
- b22rol
|
|
VladSoare |
![]()
|
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(yhattori @ 27 Apr 2016, 10:33) InGaN + AlGaP + GaAsP sau ZnSe. Jonctiune + fosfor e o lampa fluorescenta in care sursa de UV e o dioda in loc de o descarcare in gaz. http://www.aquariled.com/?p=2284 https://www.google.ro/search?q=Phosphor+LED |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.677 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(cosmint26 @ 27 Apr 2016, 15:13) Am si eu cateva intrebari si cu ocazia asta aduc si ceva informatii: - acum cateva saptamani la un filtru mare prin Bucuresti am fost oprit. In fata mea mai era oprit un Logan, cu jante 17. Baiatul, poltistul (un baiat tanar f de treaba) cerea prin statie sa verifice B - 21 bla bla, sa vada ce anvelope are omologate. Loganul avea jante pe 17. L-am intrebat daca au acces in baza de date RAR si a spus ca da. pai i-am spus, ce mai verifica, fiind logan (1) daca nu are 185 65 la revedere. A zis ca nu, ca sunt cazuri de logane care si-au omologat la RAR si alte dimensiuni. interesant. Chiar ca interesant, multam de informatie. Da' nu stiu cat o fi de adevarat ce ti-a zis politistul ala. Pana la urma, Loganul ala le avea omologate sau nu? QUOTE(cosmint26 @ 27 Apr 2016, 15:13) Mergand mai departe, daca astia pot verifica in baza de date RAR, oare politistul ala putea sa ceara informatii si daca masina mea a avut xenon din fabrica sau nu? Adica sa zicem ca eu am un retrofit 100% complet, dar fara sa fi facut omologarea la RAR. Putea sa verifice lucrul asta? Daca masina a iesit din fabrica cu xenon sau nu? Daca poate verifica e destul de complicat, daca nu poate atunci va garantez ca atata timp cat am lupa + spalator trec cam de orice control cu ceva vorba buna. Si nici nu montez faruri oe cu xenon, sunt masini la care poti monta decat lupa in farul original cu halogen si aspectul este 95% ca la una cu xenon (trebuie sa fii fin cunoscator sa iti dai seama). Dureaza ceva sa verifice daca au acces la bazele de date, dar pot sa iti spuna asta, cel putin despre anvelope reiese din decodarea VIN cu ce anvelope a fost omologata masina. QUOTE(cosmint26 @ 27 Apr 2016, 15:13) aa, si inca ceva , pentru domnul Marian din Timisoara (salutari, apropo ![]() ![]() Tariful dupa ora 16 creste cam pe la 150 lei. I-auzi Mariane, cand ma primesti si pe mine dupa ora 16? ![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 27 Apr 2016, 14:31) "Phosphor LED" e ca motorul cu reactie cu doispe cilindri in V. Daca lumina e generata prin fluorescenta (absorbtie + reemisie cu lambda mai mare), atunci e lampa fluorescenta, nu conteaza cum s-au generat fotonii folositi pentru stimularea "fosforului". |
--------------------
*
*
*
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.209 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(yhattori @ 27 Apr 2016, 17:05) "Phosphor LED" e ca motorul cu reactie cu doispe cilindri in V. Daca lumina e generata prin fluorescenta (absorbtie + reemisie cu lambda mai mare), atunci e lampa fluorescenta, nu conteaza cum s-au generat fotonii folositi pentru stimularea "fosforului". Pai cica nu e asa.... Mai degraba albastru "filtrat" prin galben=> alb |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
cosmint26 |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 27 Apr 2016, 15:53) Chiar ca interesant, multam de informatie. Da' nu stiu cat o fi de adevarat ce ti-a zis politistul ala. Pana la urma, Loganul ala le avea omologate sau nu? In timp ce m-a verificat sumar la acte si la dimensiunea anvelopelor politistul cerea prin statie, verbal, informatii despre anvelopele omologate pe numarul ala de masina. a primit raspuns (am auzit eu) ca 185 65 r15. eu am plecat mi-a dat drumul, foarte probabil i-a aplicat sanctiunea corespunzatoare, adica i-a luat talonul + amenda. This post has been edited by cosmint26: 27 Apr 2016, 20:09 |
--------------------
Reno
Megane
2000/rxi 1,6 16v
- b22rol
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(cosmint26 @ 27 Apr 2016, 15:13) in Bucuresti si f probabil peste tot inca se mai ia itp-ul cu xenoane aftermarket. dupa ora 16 este aglomeratie la statiile itp (stiu ca se inchide programul la RAR si masina nu mai poate fi blocata). Se face poza fara stres cu xenoanele aprinse. Stii tu ceva dar intre timp s-a modificat .. RAR poate si blocheaza masini pe standul ITP pana la ora 19. Ca iti da inspectorul ala ITP este una, dar crede-ma ca isi risca serios licenta ... Recent stiu de un control mare ... RAR Cluj a inspectat statiile ITP din Valcea .. si cica a fost cam durere cu licente luate si statii ITP inchise. Nu le doresc decat la mai multe controale la statiile ITP care fac magarii din astea si la cat mai multe taloane la toti cu xenoane chinezesti. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
cosmint26 |
![]()
|
am fost cu cineva intr-o vineri (o conta si asta?) si dupa ora 4 se bagau pe banda rulanta masini cu probleme la greu
![]() nu sunt 3 saptamani de atunci. naiba, doar nu credeti ca TOTI care au probleme isi dau xenoanele jos sau eu stiu fiecare, isi schimba articulatiile sau isi monteaza anvelope bune ca sa ia itp-ul. adica na, normal ca nu sunt de acord, dar o smecherie 100% exista, e cat se poate de clar. cu siguranta domnul marian ne poate lamuri mai bine. ati vazut cati a trimis la plimbare si el. s-a intors vreunul cu defectiunile remediate? niciodata, au cautat pe cineva de au facut itp-ul cu "intelegere" smecheria cu ora 16 eu stiam ca merge din cauza ca angajatii de la RAR termina la 4 programul si nu mai are cine sa vina sa faca supra controlul de la RAR. This post has been edited by cosmint26: 27 Apr 2016, 21:29 |
--------------------
Reno
Megane
2000/rxi 1,6 16v
- b22rol
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Unde? Trebuie sa fac si eu itpul
![]() |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
froniecristian |
![]()
|
![]() Cristi F Group: Members Posts: 152 Joined: 10 February 10 From: Rimnicu Vilcea ![]() |
Recent stiu de un control mare ... RAR Cluj a inspectat statiile ITP din Valcea .. si cica a fost cam durere cu licente luate si statii ITP inchise.
Asta a fost prin februarie cand am inmatriculat eu Fluence-ul. Cred ca o luna au fost mutati disciplinar (s-au dat in gat unii pe altii), nu le mai ajungea spaga. Daca ai xenoane, parbriz spart, sau alte probleme , astepti la ITP pana il blocheaza cei de la RAR pe unul, timp in care sefii de statii se anunta intre ei si te rezolva. Made in Romania. This post has been edited by froniecristian: 27 Apr 2016, 21:54 |
--------------------
Renault
Fluence
2013 Privilege 1,6 dci R9M - 130CP
- Vl-02-AMC I LOVE MY RENAULT
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu sta nimeni de la RAR sa blocheze masinile pe stand ... serverele RAR o fac aleatoriu ..
Stiu Panamera de 2 ani blocat pe stand ![]() Cristian, citeste mai sus ca exact de contrulul ala la Valcea am scris si eu ... le doresc cat mai multe controale ... poate, poate ajungem sa fie si la noi ITP pe bune. This post has been edited by cj98czh: 27 Apr 2016, 22:16 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 02:03 |