Fura benzinarii la pompa ?, Rog sa postati si cazuri particulare, anchete etc
![]() ![]() ![]() |
Fura benzinarii la pompa ?, Rog sa postati si cazuri particulare, anchete etc
mariusd4 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
- B 112 ...
2007/2010/2014/2012/2019 "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|||
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Pot garanta ca la lukoil fura gpl, intr-un rezervor de max 32L pe care-l aveam pe un matiz, mi-au bagat 42L !!!
Dupa toata tevatura am platit totusi 42 pt ca altfel ar fi trebuit sa-i dau in judecata ca sa demontrez tot eu ca am dreptate cu toate ca vazand situatia nici nu l-am lasat pe ala sa decupleze pompa de pe masina, am blocat practic pompa, politia a constatat cu dovezi clare. Deci lucrurile erau EVIDENTE, si totusi, traim in rromaniaaaaaaa ! ![]() This post has been edited by Axe: 18 Jan 2011, 11:44 |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
claudiu.manda |
![]()
|
![]() Think green! Group: Members Posts: 369 Joined: 19 July 10 From: Bucharest ![]() |
Am vazut in fata mea cum facea plinul un Logan si a bagat 62 de litri. Omul avea card de firma si nu a dat prea multa importanta, cand i-am zis a inceput sa zambeasca...
Am pus si eu de 50 lei, ca sa nu zic ca am venit degeaba si ca sa nu fie pierderea prea mare si am plecat plin numai de ganduri bune... ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 Dinamique 1.5 dCi 85 hp 10,000 km - 22.06.2009 / 20,000 km - 25.02.2010
30,000 km - 28.11.2010 / 40,000 km - 26.08.2011 50,000 km - 08.06.2012 / 60,000 km - 04.05.2013 |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ca sa nu mai scriu odata ... quote la posturile de la cafenea ... QUOTE(cj98czh @ 18 Jan 2011, 11:27) Eu am obiceiul de a pune CB-ul in testmode sa vad cati litrii am in rezervor inainte de alimentare si dupa ... sincer ... corespunde cantitatea ... diferenta este de +- 1 litru ... dar la 50 litrii cati alimentez eu zic ca este ok ... cam pusca cantitatile ... alimentez de la OMV sau Petrom ... QUOTE(cj98czh @ 18 Jan 2011, 11:36) Repet ... imi arata +- 1 litru la aprox. 50 litrii alimentati ... cand este cu - hai sa zic ... dar l-am vazut de destule ori cu +1 litru ... atunci cum se numeste cadou? ![]() Nu zic ca nu se fura ... vai de mine doar traim in Romania ... zic ca mie inca nu mi s-a parut ... ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
claudiu- la loganu diesel intra 65 de litrii
![]() |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Am gasit aici un articol mai vechi legat de titlul topicului, se poate face ''verificarea'' metrologica si nu se calibreaza corespunzator pompele si daca se face comerciantii pot sa '' imbunatateasca'' combustibilul vandut.
Eu nu am facut verificari cand alimentam dar un lucru este clar uneori un combustibil se arde mult mai repede si nu inteleg de ce. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
claudiu.manda |
![]()
|
![]() Think green! Group: Members Posts: 369 Joined: 19 July 10 From: Bucharest ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 Dinamique 1.5 dCi 85 hp 10,000 km - 22.06.2009 / 20,000 km - 25.02.2010
30,000 km - 28.11.2010 / 40,000 km - 26.08.2011 50,000 km - 08.06.2012 / 60,000 km - 04.05.2013 |
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Eu am luat benzina la bidon gradat pentru ca imi trebuie, pt drujba din dotare. Am luat de la omv,petrom,lukoil..toate aratau corect.nu am simtit ca am luat teapa la benzinarie nici cand alimentez meganu..plus ca mai fac treaba cu test mode..cine stie.pot fi si pompe dubioase.eu nu am patit asa ceva.
|
--------------------
------
------
------
|
|
catarrrr |
![]()
|
![]() RC Group: Members Posts: 73 Joined: 29 July 10 From: Braila ![]() |
nu cred ca am luat teapa niciodata
|
--------------------
dacia
supernova
- BR 03 MAW
2002 comfort Drumurile noastre sunt de ra*at!!!!!Si masinile cam la fel!!!!!!!!!
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
e o teorie la care nu am reusit inca sa gasesc dovezi. Daca pun de 50 de lei abia ajunge la 2 liniute... deobicei ma chinui in asa fel incat sa nu trec de 50 de lei si apas de mai multe ori pe acel tragaci. Daca pun de 100 de ron, trece putin peste jumatate pe ceas, dar nu apas de nu stiu cate ori pe acel tragaci..deobicei imi iese din prima ~100 ron.
Eu zic ca te fura putin daca in timpul alimentarii faci pauze. Cand mai alimentati cu bidoane poate incercati chestia... vreo 10 pauze cred ca ar arata cum sta treaba. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Axelinooo |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 351 Joined: 3 September 08 From: Iasi ![]() |
Acum 3 ani cand am fost la mare, la plecare am alimentat 66 litri pe pompa si pe bon- masina cu pricina o skoda fabia combi pe benzina 1.2 62 cp! Nu cred ca are rezervor mai mare de 50 l! Benzinaria - petrom! Deci se fura!
|
--------------------
Renault
Scenic II -2008-Confort Expression 1.5 dci 106 CP
- IS-88-ACS // ex Clio
(78KW) // Megane - 2004 - 1.5 dci 82 CP (60KW)
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Mi-e tare greu sa cred ca ti-au intrat 21 de litri in plus.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
aleksanders |
![]()
|
nu are vreo legatura pauza cu furatul - totul se face din calibrarea pompei - si anume ce densitate ii fixeaza si la ce temperatura, apoi conteaza foarte mult si ce lot de benzina au- pe timpul iernii alimentezi full cu benzina la un 5-6 grade si daca afara sunt -10 ai sa vezi ca in momentul in care sa raceste in rezervor nu mai ai plinul
This post has been edited by aleksanders: 18 Jan 2011, 16:39 |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Vezi ca fabia are si rezerva...care nu este trecuta in capacitatea rezervorului..nici eu nu stiam de ce draq baiatul din benzinarie baga mai multa motorina decat mine.l-am intrebat intr o zi.
This post has been edited by M i h a i: 18 Jan 2011, 16:41 |
--------------------
------
------
------
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut acum la ora 18 pe prima tv o declaratie a presedintelui ANPC in care spunea ca la ultimele controale in benzinariile din tara si Bucuresti au descoperit limita de impuritati si de 5 ori mai mare decat este admis si a estimat ca apa si alte impuritati ajung pana la 20% pe litru in unele cazuri.
Deci dupa ce ca platim cat nu face ne mai facem si motoarele praf. Stima |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
- B 112 ...
2007/2010/2014/2012/2019 "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
M i h a i |
![]()
|
QUOTE(rtBK @ 18 Jan 2011, 16:33) Cand mai alimentati cu bidoane poate incercati chestia... vreo 10 pauze cred ca ar arata cum sta treaba. ![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Si ce pana prostului ii impiedica pe marii profesionisti de la ANPC sa le fxta amenzi pana le vine mintea la cap si nu mai impurifica benzina si motorina proletarului?!
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE apa si alte impuritati ajung pana la 20% pe litru in unele cazuri. Al de-a zis asta nu stie ce vorbeste! @xcss: Cate "cazuri" rezolvate de catre ANPC ai vazut/auzit, exceptand marile actiuni de amploare din pietele de zarzavaturi? Nu este clar ca "Protectia mediului", "Protectia consumatorului", Protectia copilului" este, generic vorbind "Protectia protejatilor" si functoneaza la comanda? This post has been edited by adi_ar: 19 Jan 2011, 06:55 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Pai tocmai asta voiam sa spun. In loc sa apara la televizor cate un vorbete de pe la agentiile astea si sa ne abureasca, mai bine ar face ceva.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Fura!
si nu numai "la pompa" |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
piese_sorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 7 February 11 ![]() |
Cica ar trebui ca inspectorii metronnomici sa verifice la nu stiu cat timp statiile peco, sa nu fure la pompa. Din cate stiu eu si am mai vazut reportaje pe la tv, acestia sunt mana in mana cu proprietarii sau cu sefii de statie peco. Asa ca suntem furati fara sa avem ce face, nu chiar peste tot, dar la multe benzinarii sunt cam aceleasi reguli.
|
--------------------
Renault
Laguna
2001-2005
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
"Asa ca suntem furati fara sa avem ce face, nu chiar peste tot, dar la multe benzinarii sunt cam aceleasi reguli."
Confirm din propria experienta. In Craiova, am verificat la 3 statii aflate in zona, folosind modul TEST. Am gasit variatii ide pana la 10% in plus facturat fata de diferenta la cantitatea existenta in rezervor. 1 MOL si 2 PECO. Am ramas pe statia PECO, unde cantitatea alimentata bate cu diferenta din rezervor. La 3-4 alimentari, verific din nou cu TEST-ul. |
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Nu am stat niciodata sa verific daca ma fura sau nu. Dar uneori iau benzina in sticla de 2 litri, pentru masina de tuns iarba, si nu mi s-a parut suspect.
Oricum, la pompa masoara volumul de combustibil care trece prin pompa, spre rezervor. Teoretic, bazinele fiind ingropate, temperatura combustibilului ar trebui sa nu fluctueze foarte mult in funtie de temperatura de afara, deci nici volumul acestuia. Si mi-e tare greu sa cred ca marile benzinarii se preteaza la asa ceva. Ca daca se banuieste doar ceva si se raspandeste vestea, FALIMENT scrie pe ei. Si la ce concurenta este, au oamenii suficiente alte benzinarii de unde sa alimenteze. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
toata iarna am alimetat de la un petrom,cel de pe varianta ocolitoare a romanului, fiind mai ieftin decat omv, alimentam cu cantitatea consumata din rezervor ex:30 litri, insa de fiecara data imi intrau 34 litri, ieri am mers la omv consumasem 32 litri intrat 32.83 si eu ii suspectez pe cei de la benzinaria respectiva, la altele nu am mai patit
![]() |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
- -
26-10-2007
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(rtBK @ 18 Jan 2011, 17:33) e o teorie la care nu am reusit inca sa gasesc dovezi. Daca pun de 50 de lei abia ajunge la 2 liniute... deobicei ma chinui in asa fel incat sa nu trec de 50 de lei si apas de mai multe ori pe acel tragaci. Daca pun de 100 de ron, trece putin peste jumatate pe ceas, dar nu apas de nu stiu cate ori pe acel tragaci..deobicei imi iese din prima ~100 ron. Eu zic ca te fura putin daca in timpul alimentarii faci pauze. Cand mai alimentati cu bidoane poate incercati chestia... vreo 10 pauze cred ca ar arata cum sta treaba. azi cred ca mi s-a demonstrat ca aveam dreptate... am fost sa alimentez inainte de un drum in afara bucurestiului si nu am fost atent cand am ales "sortimentul" ... din greseala am luat 98, dar imediat imi dau seama si nici macar nu am apasat tragaciul si pun la loc in sperenta ca nu se blocheaza pompa si sa fiu nevoit sa ma duc pana la casa... In momentul in care am pus la loc furtunu cu ochii pe contoar sa fiu sigur ca nu o sa fie vreo problema 0,00.. pac 0,38 lei. ![]() ![]() ![]() ![]() Ma duc la caserita ii zic ca am luat furtunul gresit si ma completeaza ea "deja ati pus ? ".. " ba nu, tocmai ca in momentul in care am pus furtunu la loc ... " "va resetez acum pompa" ( zambind ) ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
am observat in ultimii ani, facand in mare parte aceleasi drumuri, ca motorina de la petrom parca se consuma mai repede...De altfel in bucuresti cand folosesc de la petrom, consumul trage spre 10%...cand folosesc de la mol coboara la 9%...si nu pun cate 10 litri, pun minim 30 si merg pana cand se aprinde becul.
This post has been edited by crazybogdan: 6 Mar 2011, 13:05 |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
-
2005 pe viitor BMW Z8...sper
|
|
Aliath |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 4 March 11 ![]() |
Subiect de gandire:
Plecam de la ipoteza ca noi platim litrul de combutibil (si nu kilogramul). Iarna, de exemplu, stim cu totii ca la temperaturi scazute motorina are tendinta de a se "inchega" (nu e un termen tocmai potrivit). Ptr a fi fluida, ea trebuie incalzita usor, ptr a putea fi pompata in rezervoarele noastre. Asa ca 1 litru de motorina la o temperatura de 10 grade are o anumita greutate. Acelasi litru de motorina, incalzit la o temperatura standard de calcul de 15 grade are o greutate (de fapt e masa) mai mica. Ptr cei care inca sunt cu mine si nu m-au pierdut, le mai pun o intrebare: ptr ce temperatura este stabilit pretul litrului de motorina? Stie cineva? In speranta ca nu par prea conspirtionist, as dori sa mai adaug ceva: 100 de litri de motorina la o temperatura subterana (in tancurile de depozitare) de 10 grade echivaleaza cu un volum mai mare de 100 de litri de motorina la, sa zicem, 15 grade. Ptr cine nu e lamurit pot sa atasez (dupa ce voi cauta in prealail) un "ullage report" in excel, cu formule, cam cum se foloseste pe tancurile petroliere (sau cele de produse). Schimband doar in coloana cu temperatura veti observa si diferentele de volum ptr aceeasi masa. O simpla diferenta de jumatate de grad Celsius nu va va afcta portofelul incat sa va dati seama, dar socotit la numarul de masini care tranziteaza o benzinarie, inmultit cu numarul de cisterne ce ruleaza atata combutibil se v transforma in o avere ptr micul benzinar.Acum, ![]() This post has been edited by Aliath: 14 Mar 2011, 17:11 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2005
|
|
aleksanders |
![]()
|
este vorba de densitate care este specifica in functie de rafinarie si temperatura - teoretic in functie de cele doua variabile se calibreaza pompa de la benzinarie si tu mereu ai sa cumperi litrii si nu kilograme
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
Aliath |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 4 March 11 ![]() |
Stiu exact despre ce fenomen este vorba. Ideea era alta. Variatii mici de temperatura=furtishag mic in portofelul nostru al fiecaruia=incasari babane ptr benzinarii
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2005
|
|
aleksanders |
![]()
|
atunci priveste si invers problema- cand afara sunt 40 de grade si tu iei benzina sau motorina la o temperatura de 17-18
![]() |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 00:31 |