Schimb ulei, filtre
![]() ![]() ![]() |
Schimb ulei, filtre
azaghorth |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 955 Joined: 15 November 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane III 1.9 dCi130
2009
|
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Inainte de ultimul schimb, tinusem uleiul 2 ani in baie; dar facusem doar 10 mii de km, majoritatea extraurban. Acum am 6000 de km cu el din noiembrie, asa ca il voi schimba anual. Filtrul de aer l-am schimbat acum un an, il mai tin si anul asta, probabil va avea 10-15000 de km cand il voi schimba, filtrul de polen il schimb insa anual.
Filtrul de benzina caut sa il schimb la 30 de mii de km, la jumatate fata de intervalul prognozat. La vechiul Symbol aveam exact acelasi filtru si am patit-o sa mi se infunde; un filtru de benzina infundat va creste consumul extraurban iar masina nu va avea vlaga in depasiri. Bujiile le schimb la 30 de mii de km, tot la jumatate fata de interval, pentru o aprindere buna si un consum scazut. Distributia am schimbat-o dupa 5 ani, dar aveam doar 60 de mii de km; pentru ca eu rulez mult extraurban, am preferat sa o tin un an in plus. Antigelul si lichidul de frana le-am schimbat odata cu distributia. Adaug de asemenea ca, ceea ce fac eu pe masina reprezinta alegerea mea personala, chiar daca difera de recomandarile producatorului; eu personal recomand tuturor sa respecte indicatiile producatorului; el stie cel mai bine ce se recomanda la masina. @solidconvert: eu m-am referit doar la motor, care mai poate fi pus pe o masina, nu si la restul elementelor din jur, ce pot fi praf si pulbere. This post has been edited by Laurentziu83: 19 Jan 2016, 12:39 |
--------------------
.
.
.
|
|
thisadi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 20 December 11 ![]() |
Salut
Trebuie sa fac schimbul de ulei si filtre in curand si am cerut oferta de preturi la A.Total. Din oferta lor reiese ca filtru de motorina si de aer ORIGINALE sunt mai ieftine decat cele Mahle si cam la acelasi pret cu cele MANN. Oare chiar atat de mult s-au ieftinit originalele? Sa fie oare contrafacute? |
--------------------
Renault
-
-
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Din cate am vazut este o promotie agresiva ian-feb la Reno si Dacia.
25% discounturi ,poate si mai bine... |
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
rusus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 31 May 15 ![]() |
Categoric contrafăcute ,poi Mann am dat 160 lei pe el,mahle mai scump
|
--------------------
megane 3
1.5 dci,90 cp 2011, megane 3 bose 2013
Megane 4 intens 2017 estate Contul ***chivereanumarian*** fără posibilitate recuperare parola(nu primesc mail )
|
|
IancuMIC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 277 Joined: 4 December 11 From: Galati ![]() |
Se poate utiliza un filtru de ulei dedicat motoarelor cu sistem start&stop pe o masina fara acest echipament?
Care este specificul acestor filtre, in afara de gabaritul marit? |
--------------------
DACIA
Logan
2008,Prestige 1.6/16v Renault Megane 3 1,5 dCi Expression
Drumul cel mai scurt dintre doi oameni este zambetul. |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
E bine sa iei exact modelul care l-ai avut pe masina, fara start/stop. S-a mai discutat, am avut si eu 2 feluri de filtre care cica nu erau conforme, dar nu am simtit nici o diferenta, desi specificatiile lor erau diferite privind presiunea de functionare . In prezent, din cate tin minte, folosesc W79.
Referitor la filtrul de aer , de peste 3 luni folosesc filtru de aer sport de la K&N, cu kit de curatare si tot ce trebuie si pana in prezent nu am avut nici o problema in peste 12.000 km. Pe cel normal il schimbam cam la 7-8000 km si ma plictiseam de dat banii pe el, pentru ca masina era mai puturoasa, dar acum e ok si il verific cam la 8.000 km . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Cum il verifici?
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cu limba ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
Atentie la K&N, problema nu este ca are straturi mai rarefiate si trece mai mult aer prin el deci si particule de praf mai mari cum se speculeaza, problema lor este uleiul cu care se curata, daca nu este folosit cum trebuie acest ulei poate ajunge pe debitmetru si te pune in situatia de a cumpara unul nou.
|
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
Mycroft |
![]()
|
![]() Mycroft Group: Members Posts: 187 Joined: 5 August 05 From: Pitesti ![]() |
Dupa 4 luni si 6200 Km, asa arata filtrul de aer la mine.
Filtru_aer_6200km_1S.jpg ( Size: 165.26k ) Number of downloads: 700 Filtru_aer_6200km_2S.jpg ( Size: 147.63k ) Number of downloads: 722 |
--------------------
.
.
. Renault Kadjar 1.3 TCe Intense
|
|
DimitrieStraoanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 3 August 16 ![]() |
Salut, stie cineva unde se afla filtrul de combustibil la benzinar si care este procedura de schimbare a acestuia?
|
--------------------
Renault
Megane 3
1.6 16v
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Benzinarele nu au.
In rezervor ,la sorb ,este o sita mica. |
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Sunt modele care au filtru (functie de tara livrare) si se gaseste situat in zona de sub rezervor.....accesibil pe sub masina se declipseaza conductele cu un cleste special!
This post has been edited by espacern: 16 Aug 2016, 15:45 Attached thumbnail(s) M3.jpg ( Size: 73.65k ) Number of downloads: 622 |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
DimitrieStraoanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 3 August 16 ![]() |
Asta ca nu au nu o cred, toate au altfel ar fi probleme mari. E posibil sa nu se poata schimba insa e altceva. O sa arunc un ochi sub masina sa ma lamuresc. Are cineva un manual de service pentru megane 3 ?
This post has been edited by DimitrieStraoanu: 16 Aug 2016, 17:46 |
--------------------
Renault
Megane 3
1.6 16v
|
|
AdrianL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 4 March 15 ![]() |
Mai apelez la voi cu o intrebare si anume cat ulei e bine sa pui si cum se procedeaza cu schimbul de ulei la cutia TL4 ? Intreb asta pt. ca am citit aici pe forum mai multe variante si anume ca se pun 2 l si gata (fara a se scoate capacul de la "prea plin"), iar alte variante ca trebuie pus pana ce da pe la capacul de la "prea plin" , masina fiind ridicata pe elevator, iar apoi sa se mai scoata o cantitate de 50 - 100 ml ca sa nu sa creeze presiune prea mare.
Intreb de amanuntul asta pt. ca n-as vrea sa ma bazez exclusiv pe cunostintele mecanicului care se va ocupa de revizie si schimbul de ulei din cutie. Multumesc anticipat ! |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dci /78 kw/106 CP
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
La cutia TL4 se baga 2 L....si atat!
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
AdrianL |
![]()
|
Multumesc pt. raspuns !
|
--------------------
Renault
Megane 3
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
De fapt se baga cam 1.8 litri si apoi completezi pana la nivelul orificiului de umplere, pana incepe sa curga. Dupa 1.6 litri bagati e bine sa misti si de roti, ca sa se egalizeze nivelul in toata cutia.
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
AdrianL |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 6 Oct 2016, 20:01) De fapt se baga cam 1.8 litri si apoi completezi pana la nivelul orificiului de umplere, pana incepe sa curga. Dupa 1.6 litri bagati e bine sa misti si de roti, ca sa se egalizeze nivelul in toata cutia. La asta ma gandeam si eu, ca e posibil sa nu iasa toti cei 2l de ulei vechi si d'asta teama mea de a nu baga mai mult decat necesarul, dar ii zic sa-l lase ceva timp sa apuce sa se scurga cat mai mult ulei vechi, multumesc. |
--------------------
Renault
Megane 3
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
Cat timp suprafata este perfect plata sau masina este ridicata de praguri si nu de roti, chiar daca bagi 2 litri, poti sa- lasi sa se mai scurga, dar iti repet ca trebuie sa fie miscate rotile pentru a se impinge mai bine uleiul peste tot . Daca nu misti rotile, degeaba il vezi cum curge, pentru ca nu este la nivel. Cutiile cu 6 tr. sunt destul de "inghesuite" si trebuiesc ajutate sa bage ulei peste tot. Eu l-am lasat sa curga cam 30 de minute ...
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
mihailo71 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 8 July 15 From: Craiova ![]() |
Ce producatori sa aleg pt schimbul filtrelor de ulei/polen/aer/combustibil?
Mann, Mahle sau Purflux? This post has been edited by mihailo71: 7 Oct 2016, 09:14 |
--------------------
Renault
Megane 3, 1,5dci 90cp
2011
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Ulei si combustibil - origine
Aer - origine sau ce vine in cutia de origine Polen - Origine sau ce e mai ieftin intre valeo, mann sau mahle This post has been edited by madhorsefuzzy: 7 Oct 2016, 09:31 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mahle sau Knecht, eu asta folosesc.
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Mycroft |
![]()
|
![]() Mycroft Group: Members Posts: 187 Joined: 5 August 05 From: Pitesti ![]() |
Pentru ulei si eu folosesc filtrul Renault/Purflux. Pentru aer am luat doar original care de fapt era filtru Mann (C25115) sau Purflux (A1314). Pentru polen filtrul Renault pe care l-am pus este filtru Mann (CUK26005).
La motorina am folosit tot de origine care este facut de Mahle. |
--------------------
.
.
|
|
IancuMIC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 277 Joined: 4 December 11 From: Galati ![]() |
Pe un "original" de motorina am vazut ca e...UFI.
|
--------------------
DACIA
Logan
2008,Prestige 1.6/16v Renault Megane 3 1,5 dCi Expression
Drumul cel mai scurt dintre doi oameni este zambetul. |
|
azaghorth |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 955 Joined: 15 November 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Inlocuire saiba de foc la injector...
![]() This post has been edited by azaghorth: 20 Oct 2016, 08:07 |
--------------------
Renault
Megane III 1.9 dCi130
2009
|
|
Ovys |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 30 August 06 From: Iasi ![]() |
Vreau să fac schimbul de ulei și am văzut un preț semnificativ mai mic la Elf 900 SXR la autokarma. E ok uleiul la ei sau poate fi contrafăcut?
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
- IS-09-xyz
2011 - 1.5 DCI, 110 cp, privilege ex: Renault Megane 3, 1.5 dci, 106 cp, dinamique
ex. Megane 2, 1,5 dci, 85 cp, privilege, 2007 ex. Megane 1, 1,9 dci |
|
Mycroft |
![]()
|
Daca tot vrei sa iei ulei de la un magazin online, vezi ca sunt altii care au pret similar (100Ron/4L, transport inclus) si, spun ei, uleiul este produs in Franta.
This post has been edited by andrew2312: 23 Oct 2016, 12:30 |
--------------------
.
.
|
|
asyst72 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 23 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
la Megane 2.2 , 1.5dci (filtru de particule) am de schimbat uleiul curand. In ultimul an am folosit Elf Full-Tech 5W-30 (cu norma recomandata de Elf pt FP), dar motorul mi se pare mereu cam zgomotos (sunet de tacheti). Imi poate recomanda cineva un alt ulei (nu neaparat Elf, dar care sa fie recomandat pt motoare cu FP) care ar putea reduce zgomotul la motor? Auzisem ca pe la Ford ar exista asa ceva.. |
--------------------
Renault
Megane II Grandtour Avantage 1.5 dCi 103CP FAP
2007 -
Megane II GrandTour 1.5dCi 103CP FAP 2007 343.000km - 04.2022 Best Regards - |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 16:20 |