copie talon?, sfat?
![]() ![]() ![]() |
copie talon?, sfat?
foox |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 22 October 14 ![]() |
|
||
--------------------
Megane
Renault 3
2011
|
|||
gabiradu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 7 October 13 From: Bucuresti ![]() |
nu a comentat nimic, mi-a dat amenda de viteza, 200 si ceva de lei (primele 48 ore), aveam vreo 80 in localitate (mai aveam 300m pana sa ies din localitate).
asta cu numele fostului proprietar pt mine e nimic, pt ca imi e prieten, si la o adica rezolvam daca e ceva, gen, am imprumutat masina ... pe mine ma intereseaza ce anume implica faptul ca, fac un contract de vanzare-cumparare cu el, si, inscriu acest act la fisc, ca sa platesc eu impozitul (banuiesc)... sper ca nu implica sa trec masina pe numele meu in talon (pt ca ar costa mai mult decat am dat pe ea). eu momentan am cu el un contract de comodat (pt locul de parcare) (mai am un matiz la fel, aceeasi poveste). ceva legi ar fi perfect, eu nu am gasit nimic. multumesc! This post has been edited by gabiradu: 11 Nov 2014, 18:09 |
--------------------
Renault
Laguna II GrandTour
2004 1.9 DCi Privilege 120CP Euro 3 Daewoo Matiz 2007 45.5 CP Euro 4
Renault Laguna 2 2006 2.0 dci 150 CP |
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
Cat timp in talon nu scrie ca masina a fost instrainata politia nu iti poate face nimic, ,, domnul politist nu este masina mea "
eu asa merg cu laguna ,,mea" din 2006 cu numere de Dambovita deci nu se vede si cu twingo din 2011 numere de Prahova care sar in evidenta ...le platesc impozitele la amandoua, dau banii proprietarilor si gata .... ca sa nu mai alergi pana unde este proprietarul sa ii dai banii poti sa o treci la primarie la tine si zici ca urmeaza sa faci actele ... acte care nu le mai faci... politia nu o intereseaza unde si cine plateste impozitul... This post has been edited by przamfiri: 11 Nov 2014, 19:24 |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
liman64br |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 10 November 10 ![]() |
-socrul meu are masina in acte, talon, carte si asigurare pe fostul proprietar , doar la impozit este trecuta pe el , masina cred ca o are de prin 2007 , perioada in care stiu ca a avut si un accident cu mai mult de o masina din vina lui , atata timp cat fostul proprietar tolereaza situatia poti circula fara probleme ,
- propria leguma e la fel pe alta persoana inscrisa chiar si la impozit , plata taxei o fac personal la primarie fara sa implic proprietarul din acte |
--------------------
renault
laguna III
2014
|
|
gabiradu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 7 October 13 From: Bucuresti ![]() |
bun, deci se poate. am sa ma interesez si eu, iar daca intampin vreo problema, am sa va zic si voua.
multumesc! |
--------------------
Renault
Laguna II GrandTour
|
Alexul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 10 October 13 From: Bucuresti ![]() |
doar rovinieta vine direct la propietar, si daca masina nu este trecut la fisc la noul propietar (care circul cu ea pe numerele vechiului prop) atunci plateste...daca nu esti prieten cu el.
Chiar daca masina este vanduta fara a se face actele definitiv, trebuie contract de vanzare si trecuta la fisc la noul cumparator. Daca noul cumparator omoara pe cineva pe trecerea de pietoni si fuge, politia se duce la vechiul prop si se ia de el...daca nu are doveditoare ca a vandut masina...un contract cv. |
--------------------
Renault
Laguna
1998 - GPL Tomasetto Stag 4 Q-box
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
frate, tot respectul, rovinieta se cumpara si pe numarul masinii nu doar pe proprietar....poti sa ai 100 de masini, faci vinieta la care vrei .......
in caz de amenda sau radar luat pentru care nu ai fost oprit si masina nu ai trecut-o la fisc intai vine o instiintare proprietarului cum ca in ziua de, la ora de, in loculul, masina a fost.... si i se cere sa spuna cine se afla la volanul masinii.... da in caz ce accident grav, cam nasol ...dar nu cred pe cineva sa faca asa ceva, sa dea vina.... Doamne fereste This post has been edited by przamfiri: 13 Nov 2014, 16:14 |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
mudman1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 6 January 13 ![]() |
mergeti la notar si faceti un act de comodat prin care vechiul proprietar va imputerniceste sa utilizati, sa platiti amenzi, sa platiti taxe , intretinere, reparatii, revizii si verificari auto si care sa va imputerniceasca ca reprezentant deplin pentru bunul in cauza (adica autovehiculul respectiv, serie sasiu, motor si numar inmatriculare) incepind cu data de... sa vinda in numele proprietarului de drept. Adica imputernicire deplina.... mai putin titlu de proprietate. Clauza : proprietarul are drept de anulare a prezentului act de comodat in termen de 30 de zile dupa expirarea termenului de plata a impozitului. Deci toata lumea este acoperita, mai putin cel care cumpara masina fara titlu de propietate in cazul in care nu-si plateste darile catre stat. Eu am circulat asa cu masina 4 ani inclusiv afara din tara.
|
--------------------
Renault
Latitude Luxury
2.0cdi/ 175 CP/ BVA / 2013 Laguna 1 Privilege 1.8/90 cp benz. man. '93
Laguna 2 Initiale 2.2cdi/150cp BVA/2003 Toyota Corolla Sol 1.6/132cp benz. man. 2010 |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Ce de complicatii pentru un lucru atat de simplu.
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
O fi el simplu , dar cand cumperi o masina cu 2500 de euro si ti se cere 1500 de euro timbru de mediu ... te mai gandesti ... si te apuci sa te complici !
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
maryus_maryusss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 28 July 13 ![]() |
Asta este din cauza timbrului de mediu dar masinile inmatriculate ro care au itp si asigurarea in regula nu este o problema cine este la volan,problema apare la cele inmatriculate in UE in special in Uk si Bulgaria.Foarte multe dintre aceste masini au itp si asigurarea false facute la imprimanta si se vind din mina in mina precum cartofii la piata nu sunt in nicio baza de date trecute ,de aceea multi dintre cei care le conduc(nu generalizez) comit tot felul de abateri la codul rutier sau le folosesc pentru a savirsi tot felul de infractiuni.
|
--------------------
renault
megane si laguna 2
1997 hatchback si hatchback 2001
|
|
gabiradu |
![]()
|
offtopic: 2120 euro ma costa pe mine taxa de timbru, iar masina a fost 2222 acu un an ... cati dintre voi ati plati taxa asta? masina are numere de buc din 2006 cand a fost adusa in tara, pe vremea aia platindu-se cca 3000 de dolari vama...
|
--------------------
Renault
Laguna II GrandTour
|
liman64br |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 10 November 10 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna III
2014
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
Salut, am scris aici pt ca nu am vrut să mai deschid alt topic.. Am o laguna 2 cumpărată de acum 6 ani de la fostul proprietar tată și fiu.. Eu atunci de la ei am făcut acte de vânzare cumpărare ,la ghiseu acte auto , ei s au dus la rar a făcut autentificarea la mașină și tot verificată la rar mi a adus foaia respectivă .. Și foaia fiscală ca are datori pe 0 scoasă de la fisc sector 2 unde aparțin ei .. Mia dat duplicat la cartea auto pt ca cică original nu mai avea e stampilată și scrie pe spate conform cu original totul făcut la rar.. Și eu după am fost cu actele astea la fisc la sectorul meu 3 și am băgat o pe nunele meu cu toate actele și mia dat o foaie să mă duc la pipera să o radiez și să o înscriu .. Am fost la pipera am predat numerele vechi lea tăiat i am dat cartea mașini talonul vechi și ce am mai dat eu acolo acte.. De la fisc .. Și omologarea rar parcă ... Și după câteva ore mia dat talonul nou pe.numele meu cartea mașini ,nunerele noi preferențiale și gata de atunci îmi vine impozit pe numele meu de la fisc sector 3 .. Până aici totul în regulă .. Acum câteva zile mă pomenesc cu fratele fostului proprietar .. Ca lor le vine la impozit la sectorul 2 impozitul la mașină mea .. Și ca nu poate să vinda casă ca trb plătit impozit.. Eu am plătit la 3 tot impozitul de atunci pe 6 ani.. Sunt la zi .. Cum pot să fac să rezolv situația să nu mai fie ei la fisc la sector 2 și să scoata mașină de pe numele lu fratisu..? El nu mai are nici un drept la mașină orice ar zice nu? Ca nu crred ca mai are actul de vânzare cumpărare la pierdut .. Ca mai zis fratele lui ca e cam alcolist și na.. ? Actele se fac în 3 exemplare ? Și parcă unu a rămas la mine cel verde .. Ms ast un sfat
|
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
2003 dni[COLOR=blue][SIZE=7]
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Mergi la directia fiscala unde s-a facut luarea in evidenta dupa vanzare si cere o hartie justificativa pe care o trimiti la directia fiscala unde nu s-a facut radierea dupa vanzare......si gata!
|
--------------------
.
.
- .
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
Adică mă duc la fisc la mine la 3 și ce fel de hârtie îmi da ca să o dau la fisc la sector 2 ca să îi zic ca fostul nu mai are nici un drept la mașină.. Mai trb să reînnoiesc actul de vânzare cumpărare ca ,cred ca el nu mai are nici o copie o fii aruncat o...
|
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
|
|
espacern |
![]()
|
Au aia de la directia fiscala copii dupa toate actele depuse....CVC inclusiv.
|
--------------------
.
.
- .
|
|
AdR!@N |
![]()
|
![]() Adrian Group: Members Posts: 1.175 Joined: 13 December 10 From: Timisoara ![]() |
Ar merge si in felul urmator: mergi la directia fiscala sectorul 3 si ceri un fiscal care atesta ca din data de "acum 6 ani" ai platit impozitul si nu ai datorii pt auto cu VIN VF1BG... proprietate personala. Cu asta mergi cu fostul proprietar la directia fiscala de care apartine el si face dovada ca auto este inregistrat in alta parte si i s-a platit impozitul acolo. Eu am fost intr-o situatie oarecum similara, doar ca fostul proprietar eram tot eu dar cu vechiul domiciliu.
|
--------------------
Renault
Latitude
Luxury 2.0dCi CVA Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
Pai eu am chitanțele ca am.pățit impozit din de acum 6 ani până în prezent.. În fiecare an le am păstrat... Mai are rost să mă duc la sectorul 3 sau mă duc direct la 2 cu fostul proprietar .. ? Ca dacă am chitanțele na ..asta e dovadă .. Bănuiesc ca scade și penalitatile etc de la sectorul 2 ca cu penalități vine 2100 dar impozitul normal e 1100...
|
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
|
|
espacern |
![]()
|
Pe chitantele pe care le ai nu scrie nici un numar de identificare VIN/motor.....asa ca nu sunt OK pentru dovada.
|
--------------------
.
.
- .
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
scrie pe chitanta numele meu si ce masina e si seria la motor si vin si cota propietar 100% si am achitat din 2010 pana acu in 2015.. ce ia venit lu fostul ..ca nu sa scos de la fisc la el
|
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
|
|
espacern |
![]()
|
Atunci poti face dovada si cu chitanta.....cu toate ca nu e interesul tau sa rezolvi neglijenta vanzatorului.
|
--------------------
.
.
- .
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
stiu asta .. dar daca nu mai are actul de vanzare cumparare etc ... nu la dat atunci cand trb la fisc sau eu stiu ce trb sa faca ... acum se roaga de mine ca ii vine lui la impozit in continuare ))) masina mea .. la sectorul lui .. asa ca tot eu trb sa ma duc cu el ca nu am ce face ... ca dupa nu mai scap de el ... )) si nevastasa auzi ce zice ca eu nu sunt propietar ca tot el e )) .. dar masina s a radiat odata ce am alt talon si alte numere si imi vine impozit nu e logic ))
|
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(daniLaguna2 @ 23 Aug 2015, 13:36) si nevastasa auzi ce zice ca eu nu sunt propietar ca tot el e )) .. Nevasta "adevarata" vrea si bani si masina......in capul ei! La directia fiscala normal ca el apare proprietar daca nu si-a facut formalitatile legale cand a vandut-o......eu le dadeam doar o copie dupa CVC fara deplasare personala. |
--------------------
.
.
- .
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
si cu actul de vanzare cumparare parce e in 3 exemplare nu alb rosu si verde .. nu mai stiu cum se inpart .. alb la fostul? rosu la fisc si verde la mine ?
23 Aug 2015, 13:50: oricum eu sunt propiepar orice ar fii... ))) el mai are doar la fisc la el )) la 2.. eu le am explicat ...ca nu mai sunt propietari ![]() This post has been edited by daniLaguna2: 23 Aug 2015, 13:50 |
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
|
|
maryus_maryusss |
![]()
|
Ala dupa ce a vindut masina trebuia sa se duca la fisc sa se scada dar cred ca la durut in cot iar acum s-au strins banii ,se poate scade cu vreo copie de chitanta de la tine care sa arate ca s-a platit de 2 ori sau poti cere tu fiscului tau sa trimita dovada platii facuta de tine la masina in cauza fiscului lui.
|
--------------------
renault
megane si laguna 2
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
eu am toate chitantele pe ultimi 6 ani cand i a venit lui de plata ... la fiscul 2 ... eu am la fisc la sector 3.. parta proasta e ca traim in romania si ca nu comunica fiscurile intre ele .. daca eram propietar la toate sectoarele la fisc plateam 6 inpozite la acceiasi masina... asa e in romania na .. drumuri aiurea ... in total e de platit 1200 dar cu penalizari 2100... eu le arat ca e platit pe ultimi 6 ani si scade normal penalizarea .. si dupa trb sa completeze ceva la fisc la el la 2 ca sa nu ii mai vina inpozit nu?
|
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
|
|
maryus_maryusss |
![]()
|
da.face un mic dosar cu copii de la tine ca ai platit, dupa cvc daca il mai are (mai ales partea de jos cu radierea) o cerere de scoatere din evidenta si copii dupa buletin sau ci plus copii talon si carte masina si aia de la ghiseu ii elibereaza o hirtie in care scrie ca este scos din evidentele fiscului cu masina respectiva.Este scris la fisc la unul din ghisee unde se face radierea ce acte trebuie exact.Asa am facut eu mai demult dar nu mai tin bine minte exact actele dar erau trecute pe un afis la fisc iar in momentul radierii a inregistrat-o automat la ala acum depinde de oras (sector)unele judete nu cer fiscal la inmatriculare prima data daca a avut nr rosii de alt judet de exemplu poate depinde de primariile respective sau prefecturi.
|
--------------------
renault
megane si laguna 2
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(maryus_maryusss @ 23 Aug 2015, 21:20) scoatere din evidenta...... momentul radierii Scoaterea din evidenta este o operatie si radierea de la directia fiscala alta......nu se face automat doar la cerere expresa. |
--------------------
.
.
- .
|
|
maryus_maryusss |
![]()
|
vezi ca unele lucruri in unele judete s=au mai schimbat pentru a se evita ca sa nu ramina masina in aer unul sa o scoata celalat sa nu o inregistreze si evite plata impozitelor mai ales la masini cu motoare cu capacitate mare.
|
--------------------
renault
megane si laguna 2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 15:27 |