Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

apa in masina, intra apa cand ploua

ovidy
post 9 Nov 2009, 21:11
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Creez acest topic si sper sa nu mai ajunga curand in top, nu doresc la nimeni sa treaca prin ce am trecut cand m-am trezit cu apa in masina. Initial dupa o ploaie mai scurta am gasit umeda mocheta in spatele soferului, iar dupa cateva zile am gasit de doua degete apa peste mocheta. Ultorior remarc ca mi-a fost furat chederul de pe partea stanga de la parbriz, am crezut ca de acolo e beleaua dar nu a fost asa pt ca si vecinul meu care are laguna avea lipsa chederul de pe dreapta si apa nu a intrat in masina. Deci HOTUL si-a facut pereche de chedere de la mine si vecinul.
Ieri am desoperit infundata scurgerea de pe grilajul de la baza parbrizului infundata cu noroi, am desfundat-o si din cate vad nu mai intra apa. Oricum am avut in masina cel putin 10L de apa, maine o sa-mi fac timp sa desfac tot si sa bag o aeroterma sa usuc mocheta si invelisul buretat de dedesupt.
Urat moment si nu doresc la nimeni!!!

This post has been edited by ovidy: 9 Nov 2009, 21:14

--------------------
Renault Laguna II - GJ-16-MSW 2001 1.8 16V + GPL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
graurcristi
post 9 Nov 2009, 21:30
Post #2

Membru incepator

ieri am vazut si eu ca era acoperita scurgerea aia cu frunze si am curatat.maine o sa merg sa o curat mai bine ca m-am speriat putin

--------------------
renault laguna 2 1,9 diesel
tel 0745077978
+
dragoshu
post 9 Nov 2009, 22:14
Post #3

Membru incepator

ai trapa??? pt. ca eu am avut de suferit din cauza trapei mai exact din cauza a 2 furtunase care evacuau apa de la trapa
oricum bafta si cat mai putina apa!!!

--------------------
renault laguna 2 - b-XX-TIZ 2001 1.9dCI 107 bhp
+
ovidy
post 9 Nov 2009, 23:39
Post #4

Membru autentic

Inca sper ca acea scurgere infundata sa fie cauza, insa nu pot sa inteleg cum e posibil sa intre apa in masina; inseamna ca oricine are un pic capsa pusa pe tine te poate lesne aranja. Sunt curios daca doar la lagunele noastre e posibil asa ceva sau se poate intampla si la alte marci!

--------------------
+
lag19dci
post 10 Nov 2009, 09:57
Post #5

Membru incepator

salut ovidy! masina era parcata cu rotile din stanga mai sus? la mine se strangea apa sub buretele din dreapta sau stanga dupa cum parcam masina urcata jumate pe trotuar.Dar asta se intampla numai in fata, nu si in spate.Tot uscam interiorul dupa fiecare ploaie,pana sa-mi dau seama pe unde se scurgea apa Am rezolvat-o cu cate o bucata de folie lunga pana in partea de jos a usii, prinsa de chederul din spatele geamului.

--------------------
renault laguna 2 2002 expression
+
przamfiri
post 10 Nov 2009, 12:42
Post #6

Membru in crestere :}

From: Moreni

buna asta trebuie memorata, apa se scurgea pe fata de usa in interior pe prag si apoi pe mocheta......

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:}
+
myky
post 10 Nov 2009, 19:22
Post #7

Membru autentic

From: Arad

QUOTE(lag19dci @ 10 Nov 2009, 09:57)
,pana sa-mi dau seama pe unde se scurgea apa Am rezolvat-o cu cate o bucata de folie lunga pana in partea de jos a usii, prinsa de chederul din spatele geamului.
*

Nu prea se intelege rezolvarea unde ai lipit folia lunga? blink.gif

--------------------
Renault laguna II expression 2003 1.9 dci 107CP
+
ovidy
post 10 Nov 2009, 23:52
Post #8

Membru autentic

@lag19dci masina nu era parcata asa cum zici tu. Si nici la tine nu mi se pare ok ceea ce spui ca s-a intamplat, adica sa fim sinceri nu e in regula sa intre apa in masina. E bine ca ai gasit o rezolvare, insa nu cred ca trebuie sa te multumesti cu asta ... ar fi bine sa gasesti cauza.

--------------------
+
lag19dci
post 11 Nov 2009, 20:21
Post #9

Membru incepator

Mai degraba m-am resemnat cu asta, avand in vedere forma tablei portierei!Ca sa vad de unde se scurge am demontat fata de usa si am lasat-o asa un timp.La prima ploaie m-am dus in masina si am vazut ca apa picura, masina fiind inclinata, de pe ghidajul geamului dinspre fata si de pe suportul de geam,in interior.Folia nu e lipita,doar e prinsa sub chederul din interior.

--------------------
+
ovidy
post 13 Nov 2009, 17:27
Post #10

Membru autentic

Problema nerezolvata inca! Gaurica pe care am desfundat-o eu era doar in grilajul de plastic de la baza parbrizului, apa in continuare se scurge pe alta parte(care nu era infundata). Am observat asta dupa ce am demontat stergatoarele si plasticele de acolo. O sa revin si cu niste poze.

Matrix nu am trapa!

Am marcat cu 1 locul pe unde am crezut prima data ca intra apa, acolo se fixeaza stergatorul. Am pus canepa(sau cum s-o chema) si mastic pe surubul care intra acolo, dar degeaba. Precizez ca pe acolo poate intra apa in masina daca etansietatea nu e buna.
Cu 2 am marcat locul unde este o imbinare a caroseriei, iar acolo se vede ceva mastic care ar parea putin deteriorat. Maine urmeaza sa refac acea imbinare cu mastic si asta ar cam fi ultima mea solutie.

P.S. : Am dat edit sa nu dau alt post.

This post has been edited by ovidy: 13 Nov 2009, 21:12

Attached thumbnail(s)
1.JPG ( Size: 563.17k ) Number of downloads: 3017
2.JPG ( Size: 614.66k ) Number of downloads: 3312

--------------------
+
matrix67b
post 13 Nov 2009, 18:04
Post #11

Membru autentic

From: Targu-Jiu

Ai trapa??

--------------------
Renault Laguna 2 / Privilege 2003 1,9dci /120cp
+
komisaru
post 14 Nov 2009, 23:23
Post #12

Membru incepator

Am sa urmaresc acest topic in continuare si asta datorita faptului ca am aceeasi problema si nu intelegeam de unde vine!

--------------------
Renault Laguna IIl 2012/Black Edition/2.0 dci/131CP
+
Master01
post 15 Nov 2009, 06:50
Post #13

Membru autentic

From: Suceava

Nu s-a rezolvat problema. Angajam un detectiv, unde se scurge apa aia ca nu ii dati de capat? Turnati niste apa si vedeti pe unde ii place sa se duca! Sau nu v-ati jucat cu apa cand erati mici? tongue.gif Nu asteptati urmatoarea ploaie.

--------------------
RENAULT MEGANE SCENIC - Nr. de SV 2005/1598 cmc 1,6 16 V
Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie.
+
ovidy
post 16 Nov 2009, 23:23
Post #14

Membru autentic

Stai linistit, tu cum crezi ca am testat? Inafara de scurgere apa se mai poate strecura pe unde se fixeaza stergatorul sau prin acea imbinare de care am mai spus.
Acum precizez ca apa inca intra in masina, dezastru! Mai ramane sa dau demontez aripa si sa vad ce se intampla cu scurgerea. Cert e ca apa se scurge jos in prag, insa o parte se strecoara pe altundeva. Simt ca innebunesc, imi vine s-o pun la vanzare, dar nu vreau sa procopsesc pe altu' cu ce am patit si eu.
Daca e cineva care poate preciza ceva despre demontarea/montarea unei aripi, rog sa posteze.

P.S. : Stiu pe cineva cu o Fabia care are aceeasi problema, dar pe partea dreapta; asta asa ca sa nu defaimam reno.

This post has been edited by ovidy: 16 Nov 2009, 23:28

--------------------
+
cozmin13
post 16 Nov 2009, 23:27
Post #15

Membru

ai aici o schema. scuze celor care au mai postat-o inaintea mea. eu doar am copiat-o de la ei.

Attached thumbnail(s)
index.png ( Size: 28.59k ) Number of downloads: 3367

--------------------
renault laguna 2 2003 1.9dci 120hp
+
ovidy
post 7 Dec 2009, 22:43
Post #16

Membru autentic

Revin ... nu e nevoie de demontarea aripii. Am demontat doar aparatoarea de plastic de la roata si se poate vedea lejer pe unde se scurge apa in mod normal. Acolo se vede o imbinare de table in partea de sus, imbinare care pe partea stanga nu avea mastic asa cum avea pe partea cealalta. E cam greu de ajuns acolo, insa cu un pistol pt cartusul de mastic am reusit sa bag. Prima ploaie a supravietui bine, nu pare sa mai fi ajuns apa in masina. Astept urmstoarea ploaie mai puterinca.

--------------------
+
tibidragomir
post 9 Dec 2009, 19:03
Post #17

Membru

From: Timisoara

--------------------
Renault Laguna II 2003 Kombi, 1.9dCI, 120Cp, Initiale
Mai bun in fiecare zi
+
andrisca.cristian
post 11 Jan 2013, 12:22
Post #18

Membru incepator

Salut, am o laguna 2 initiale cu trapa si mi-a intrat apa pe interior in zona stalpilor stanga si dreapta fata in partea de sus. Am inteles ca sunt niste furtunase care se pot infunda, stie cineva unde le gasesc?

--------------------
Renault Laguna 2002 Initiale
+
marian71
post 11 Jan 2013, 17:36
Post #19

Membru autentic

Furtunasele se gasesc in spatele aparatorilor de noroi de la rotile anterioare.
Se demonteaza acel plastic negru de sub aripa si pe stalpul usilor din fata vei gasi aceste furtunase care sunt infundate cu noroi provenit din praful de pe drumurile noastre.Asa au fost si ale mele .Succes! smile.gif

--------------------
renault laguna 2 - il 74 cri 2003
+
andrisca.cristian
post 12 Jan 2013, 14:31
Post #20

Membru incepator

Multumesc Marian, incerc sa le curat.

--------------------
+
andrisca.cristian
post 18 Sep 2013, 09:41
Post #21

Membru incepator

Eu am o laguna 2 cu trapa si imi intra apa pe la parasolar, a mai intalnit cineva problema asta?

--------------------
+
Norbyd(-_-)b
post 21 Sep 2013, 17:39
Post #22

Membru incepator

Buna ziua tuturor, si eu am patit cu masina mea , sa curga apa de la trapa , deoarece are 4 furtune( 2 care merg in stalpi din fata si 2 prin stalpi spate)cele doua din fata au fost infundate.capatul de la furtun/e este situat sub aparatoarele de noroi , am curatat acolo si acum e bine , Multumesc si eu tuturor pt acest forum . (revin cu imagini) sau id meu ny_norby89

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2004 1,8
+
przamfiri
post 15 Oct 2013, 23:04
Post #23

de cand am facut ce se vede in poza nu mai intra apa in masina...cam un an, doi nu mai stiu sigur
Doamne Ajuta

Attached thumbnail(s)
07102013090.jpg ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 1752
07102013091.jpg ( Size: 1.17mb ) Number of downloads: 1548

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
+
boeru_laurentiu
post 16 Oct 2013, 07:53
Post #24

Membru

From: Focsani

Ce rol are acea folie de plastic , przamfiri ? Pe mine m-a mancat undeva si am bagat vaselina la balamaua aia cu opritor , de la usa din spate ( ca sa scap de pocnitura enervanta pe care o scoate cand inchid usa ) . Si cum am bagat "gospodareste" aceasta s-a scurs si a infundat gaurile de scurgere din partea de jos a portierei , iar la prima ploaie mai puternica m-am trezit cu apa in masina ( s-a umplut usa cu apa si s-a prelins pe langa fata de usa pe pragul de plastic ) . Dupa ce am curatat vaselina si mazga ce se formase acolo nu am mai avut probleme !!!

--------------------
renault latitude 2011, 173 cp , automată
+
przamfiri
post 16 Oct 2013, 12:33
Post #25

atunci cand masina este inclinata staga sau dreapta,suita pe bordura apa se prelinge pe geam in interior si cade pe fata de usa in interior si apoi se prelinge in interior pe pragul din plastic ...
cand masina era asezata normal nu aveam probleme cu apa

This post has been edited by przamfiri: 16 Oct 2013, 12:36

Attached thumbnail(s)
07102013090.jpg ( Size: 610.22k ) Number of downloads: 399

--------------------
+
iuli23
post 16 Oct 2013, 13:55
Post #26

you have to scream if you wanna go faster

From: Bucuresti

am observat si eu fenomenu doar cand sta inclinata in lateral.alta problema, am vazut ca se strange apa in prag cred pentru ca atunci cand accelerez sau franez se aude apa jos la usa.si nu este in usa ca am scos dopu si nu a curs nimic.Precizez ca masina sta cu botu inclinat in jos..Aveti idee de unde s-ar auzii?

--------------------
Renault Laguna II - B-CFX 2003 1.9 dci hatchback
+
boeru_laurentiu
post 16 Oct 2013, 15:52
Post #27

Membru

From: Focsani

QUOTE(przamfiri @ 16 Oct 2013, 12:33)
atunci cand masina este inclinata staga sau dreapta,suita pe bordura apa se prelinge pe geam  in interior si cade pe fata de  usa in interior si apoi se prelinge in interior pe pragul din plastic ...
cand masina  era asezata normal  nu aveam probleme cu apa
*

Aha !!! Acum inteleg ! Oricum nasol moment cand te urci in masina si nimeresti cu mocasinii in apa .

--------------------
renault latitude 2011, 173 cp , automată
+
FlameZJe
post 17 Oct 2013, 06:55
Post #28

Membru

From: Caransebes

si eu am patit de cateva ori sa gasesc mocheta uda dupa ploaie dar cauza am identificat-o dupa o ploaie torentiala. cand am urcat in masina am auzit zgomot de valuri venind de la usa. se adunase o cantitate destul de mare de apa in usa si atunci am realizat ca vinovate sunt scurgerile de la usi. sub fiecare portiera e o membrana de cauciuc prin care se scurge apa acumulata in usa. erau pline de noroi si nu mai permiteau apei sa se scurga. rezolvarea a fost inlaturarea acestor membrane si acum apa se poate scurge in voie prin gaura ramasa. mentionez ca au mai trecut cateva ploi de atunci si nu a mai fost un strop de apa in masina. verificati sa nu fie si la voi aceeasi problema. bafta!

--------------------
Renault Laguna 2 - CS 20 PUX 2001
Renault Laguna II 2001 - 1.6 CS-20-PUX
+
mrg
post 19 Oct 2013, 12:25
Post #29

Membru incepator

problema cu masina inclinata am patit-o si eu... numai ca am crezut ca s-a desfundat orificiul de scurgere de la sime... de fapt problema s-a rezolvat cand nu am mai parcat masina inclinat. statea cu rotile din dreapta pe bordura si se uda mocheta din partea dreapta, fata

--------------------
Renault Laguna 2001/Initiale
+
lag19dci
post 19 Oct 2013, 16:46
Post #30

Membru incepator

przamfiri esti singurul care a inteles pe unde se scurge apa cand masina e inclinata pe o parte.Foarte bine ca ai pus poze, eu atunci cand am rezolvat problema, am fixat folia in interiorul portierei, prinsa sub cheder,ca sa acopere decupajul ala.Si mai spuneam atunci ca am asteptat prima ploaie.Asta din doua motive: eu nu am posibilitatea la bloc sa ma duc cu un furtun pana unde am parcat masina inclinat,iar cu cu cateva galeti de apa aruncate pe ea...( asta s-o faca Master01 sa-si aminteasca de copilarie), cand masina e inclinata pe lateral apa se prelinge, nu are o curgere rapida de pe geam in interiorul portierei (prin cheder) apoi de pe ghidajul geamului (prin decupajul portierei)in interiorul masinii pe fata de usa.Asta se intampla cand masina e inclinata pe o parte.Cand e pe orizontala apa se scurge in portiera si daca nu trece prin orificiile de jos in afara fiind infundate, se acumuleaza acolo pana trece de decupaj si curge inauntru.Si am mai intalnit o situatie cand mi-a curs apa inauntru. Din partea din fata unde sunt prinse stergatoarele, pe undeva pe sub bord pemocheta, atunci cand am avut de urcat o rampa mai pronuntata. Acolo in fata trebuie desfundate orificiile cu membrana de cauciuc care sunt pe lateral.Ca sa ajungi acolo trebuie scoase gratarele de plastic de sub capota.

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 14:49
Dacia