Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accidente Renault Megan II, Discutii, Sfaturi, etc

andreicristi11
post 5 Oct 2010, 13:14
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am suferit un accident cu un rom cu numere de bg! am nevoie urgenta de urmatoarele piese din dezmembrari! capota, aripa dr, far dr cu lupa, airbag sofer, pasager, bordul fara cele de pe el, calc de airbaguri ca presupun ca s a dus daca au sarit si daca mai trebuie ceva adaug! n as vrea sa supar pe nimeni si imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie! am facut o si in bursa dar ma gandesc ca aici intra posesori de megane 2 care stiu parcuri de dezmembrari si eventual nr tel, si poate unii dintre colegi au si anumite piese! Sper sa intelegeti si sa nu treceti prin necazul asta! daca ma judec cu el 7 ani nu rezolv mare lucru! asa ca incerc sa mi fac masina, si am nevoie de piese cat mai ieftine! de asta am apelat la forum! Multumesc!

--------------------
renault megane - dj 82 cri 2008 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 5 Oct 2010, 13:14
Post #2

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

De fapt ai (aveai) nevoie de casco.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
cj98czh
post 5 Oct 2010, 13:26
Post #3

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

Judeca-te ca ai paguba de 2000 euro minim ... CASCO era sfant ... dar acum asta este ...

Nu are asigurare ala sau care este problema de vrei sa o faci tu pe banii tai?

Daca are asigurare falsa vezi ca este http://www.inkbroker.ro/RO/article--Fondul...razii--106.html

Adreseaza-te lor si te despagubesc partial sau total ... am avut o amica cu un A3 ... lovita de niste rromi cu numere de Franta si asigurare falsa... dauna de 25.000 ron ... si-a facut masina pe banii ei si dupa vreo 4 luni a primit banii de la astia...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
andreicristi11
post 5 Oct 2010, 14:20
Post #4

Membru incepator

multumesc pt ajutor! acum e cam tarziu sa ma plang ca nu am casco!

--------------------
+
cristache03
post 5 Oct 2010, 21:18
Post #5

Membru

cauta pe site-ul de okazii si pe dezmembrari...gasesti totul in stare impecabila si la preturi fff mici.

--------------------
Renault Megane - b 50 mpg 2004 Sedan
+
andreicristi11
post 5 Oct 2010, 22:58
Post #6

Membru incepator

QUOTE(cristache03 @ 5 Oct 2010, 21:18)
cauta pe site-ul de okazii si pe dezmembrari...gasesti totul in stare impecabila si la preturi fff mici.
*

multumesc foarte mult!

--------------------
+
SorinCT
post 6 Oct 2010, 08:16
Post #7

Honor et Patria

From: Constanta

Nu te complica cu Okazii. Intra pe Bursa de pe forum si vezi ca sunt o gramada de maganisti care dezmembreaza si aduc si piese sh pe comanda.

--------------------
Renault Megane Sport Tourer - CT-XX-LEA 2012 Privilege 1.5 dCI
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
andreicristi11
post 6 Oct 2010, 16:45
Post #8

Membru incepator

multumesc Sorin!

--------------------
+
enciman
post 6 Oct 2010, 16:55
Post #9

Membru incepator

From: prahova/baicoi

www.dancor.ro/ are sediu in ploiesti in bariera bucov si este cel mai mare centru de dezmembrari auto.ti-l recomand

--------------------
renault megan 2007
15 dci 85 cp consum 5%
+
andreicristi11
post 6 Oct 2010, 19:38
Post #10

Membru incepator

QUOTE(enciman @ 6 Oct 2010, 16:55)
www.dancor.ro/ are sediu in ploiesti in bariera bucov si este cel mai mare centru de dezmembrari auto.ti-l recomand
*

multumesc!

--------------------
+
andreicristi11
post 1 Nov 2010, 17:36
Post #11

Membru incepator

valabil!

--------------------
+
Vesnic_nemultumitu'
post 2 Nov 2010, 01:49
Post #12

Membru

Am vazut la televizor ca exista posibilitatea sa te adresezi unui fond pentru despagubire in cazul ca cel de te-a lovit n-are RCA. Fondul functioneaza exact ca un RCA pentru tine, iar pentru vinovat actioneaza ca un recuperator. E infiintat prin lege si cotizeaza toate firmele de asigurari la ei. Indiferent daca vor reusi sau nu sa-si recupereze banii de la geniul de Bg, pe tine te despagubesc. Restul ii priveste, iar sincer sa fiu cred ca merita sa-i aiba pe astia pe spinare...macar sunt profi si-i freaca ridichea un pic. Sper ca ai avut inspiratia sa declari accidentul la politie in termen legal.

Am cautat pe net si s-ar putea sa fie astia:

http://www.europafm.ro/info-trafic/informa...necunoscut.html

De reparat sa-ti zic eu cat a costat acu' cateva zile pe RCA reparatia dupa ce-a intrat un autocar in mine: 11.700 RON, pentru doua usi+manere+ce s-o mai fi stricat prin usa+aripa spate+bandouri laterale+janta aliaj spate, facute ca la carte la SERUS.

--------------------
Renault Megane 1,5 dci 85 cp 2007 Lux Privilege
+
andreicristi11
post 3 Nov 2010, 11:32
Post #13

Membru incepator

QUOTE(Vesnic_nemultumitu' @ 2 Nov 2010, 01:49)
Am vazut la televizor ca exista posibilitatea sa te adresezi unui fond pentru despagubire in cazul ca cel de te-a lovit n-are RCA. Fondul functioneaza exact ca un RCA pentru tine, iar pentru vinovat actioneaza ca un recuperator. E infiintat prin lege si cotizeaza toate firmele de asigurari la ei. Indiferent daca vor reusi sau nu sa-si recupereze banii de la geniul de Bg, pe tine te despagubesc. Restul ii priveste, iar sincer sa fiu cred ca merita sa-i aiba pe astia pe spinare...macar sunt profi si-i freaca ridichea un pic. Sper ca ai avut inspiratia sa declari accidentul la politie in termen legal.

Am cautat pe net si s-ar putea sa fie astia:

http://www.europafm.ro/info-trafic/informa...necunoscut.html

De reparat sa-ti zic eu cat a costat acu' cateva zile pe RCA reparatia dupa ce-a intrat un autocar in mine: 11.700 RON, pentru doua usi+manere+ce s-o mai fi stricat prin usa+aripa spate+bandouri laterale+janta aliaj spate, facute ca la carte la SERUS.
*

multumesc! aici e vb de o asigurare la carpatica iar astia nu vor sa plateasca!

--------------------
+
Vesnic_nemultumitu'
post 4 Nov 2010, 03:08
Post #14

Membru

Din ce-am citit pe net, se pare ca astia de la cARPATICA au mai multi angajati juristi decat constatatori, atat de multe procese au.

Il dai in judecata pe sofer iar carpatica va fi nevoita sa-l reprezinte ca intervenient fortat, deoarece prin RCA riscul si responsabilitatea despagubirii sunt transferate firmei de asigurari. Daca RCA nu despagubeste, atunci bun de plata e soferul. Daca va iesi vinovat RCA-ul poate te alegi si cu ceva despagubiri de daune morale, fiindca te-au pus pe drumuri.

Asta-i teoretic. Practic...sper sa nu trec prin asa ceva. La ce avocati avem p'aici prin tara...

Daca aveai casco, puteai sa-ti faci masina pe casco si ramanea sa-si recupereze ei suma de la RCA prin actiune in regres. Isi bateau ei capul cu carpatica, dar banuiesc ca au si oameni specializati pentru asa ceva.

In mediul universitar, exista cel putin teoretic niste limite ce pot duce la desfiintarea unei institutii. Daca un procent de X studenti nu sunt capabili sa termine facultatea (nu-si iau licenta) atunci se considera ca facultatea nu este capabila sa produca absolventi viabili ci mai mult rebuturi. In acest caz facultatea nu mai este autorizata sa functioneze.

Ce bine-ar fi sa existe ceva similar si in asigurari. Adica daca o firma pierde un nr. de procese care ca pondere depasesc o anumita limita...sa-si piarda autorizatia de functionare, deoarece nu corespunde necesitatilor pietei de profil.

Uite aici cateva idei, cam vagi dar si cazuri de procese castigate intr-un final cu astia:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=695326

This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 4 Nov 2010, 03:38

--------------------
Renault Megane 1,5 dci 85 cp 2007 Lux Privilege
+
andreicristi11
post 5 Nov 2010, 17:14
Post #15

Membru incepator

multumesc! as vrea sa dau in judecata direct carpatica! vinovatul e un rom si am si asa destule pe cap cu ei! sau trebuie sa l dau numai pe el in judecata nu firma de asigurari?

--------------------
+
andreicristi11
post 7 Dec 2010, 13:13
Post #16

Membru incepator

am avut un accident si observ acum dupa mult timp ca am si centurile spate blocate tun! au sarit airbag urile din fata sofer plus pasager! dar are legatura si cu centurile spate? nu era nimeni acolo nu erau puse! se pot debloca? sa le tai? o sa mi rupa tapiteria ca apasa foarte tare pe piele!

--------------------
+
cj98czh
post 7 Dec 2010, 13:17
Post #17

Membru de la Cluj ...

Ti-au sarit capsele pirotehnice de la centuri ... cauta topicul dedicat si scrie acolo biggrin.gif

Ca sa repui instalatia de airbag-uri in functiune din nou iti trebuie si aceste capse+airbag-urile sarite+ calculator+ capsele de la scaunele fata ... cam scump ... sper ca ai casco ...

This post has been edited by cj98czh: 7 Dec 2010, 13:46

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
R19/16v
post 7 Dec 2010, 13:40
Post #18

Oldschool Member

N-are.

--------------------
+
andreicristi11
post 8 Dec 2010, 21:16
Post #19

Membru incepator

nu am nici casco nici ala nu mi plateste ca are la carpatica si o sa ma judec 20 de ani probabil! asadar m am apucat deja sa o fac! in exterior in mare e ok! dar la interior e jale! airbag sofer, pasager. calc airbag, centurile, dar nu ma gandeam ca explodeaza si alea din spate! de aia am intrebat ca s au strand de mi au facut bancheta spate praf!

--------------------
+
cj98czh
post 8 Dec 2010, 22:54
Post #20

Membru de la Cluj ...

Nasol ... poate ti invatatura de minte ... bani de masina ai avut ... Casco ai zis ca nu trebuie ... si uite ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
cc_dorin
post 8 Dec 2010, 23:12
Post #21

Colectionar de minusuri

airbag sofer, pasager. calc airbag, centurile, dar nu ma gandeam ca explodeaza si alea din spate! de aia am intrebat ca s au strand de mi au facut bancheta spate praf!

mai adauga bord, pamblica volan si blocul de lumini , pretensiometre , eventual senzorii din stalpi, o factura de aprox 150 mil.
mai repede mergi in instanta daca e vina lui

--------------------
Renault megane 2 2003 hatch 15 dci
+
VyRuZ
post 10 Dec 2010, 18:32
Post #22

Chauffeur du Renault

From: București

Să-i ia Dracu' pe dobitocii de la Carpatica. Mă mir că nu sare CSA-ul pe ei. Poate că nu are interes, că deh, "prostimea" nu contează.

Vezi cum reușești să găsești piesele la SH, eventual anulezi pretensionarea la centurile spate din calc., după ce le schimbi prinderile cu unele standard, fără capse.

This post has been edited by VyRuZ: 10 Dec 2010, 18:33

--------------------
Renault Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW, - B-***-**F 09/2007
If it ain't broke, don't fix it.
+
greeneyes85
post 10 Dec 2010, 18:34
Post #23

Membru

From: Bucuresti

O curiozitate off-topic: de ce nu te despagubeste Carpatica?

--------------------
Renault Megane Classic - B-47-HKF 2002/1.9 dCi
Daca prostia ar fi durut vindeam aspirine la colt de strada
+
andreicristi11
post 11 Dec 2010, 12:23
Post #24

Membru incepator

QUOTE(VyRuZ @ 10 Dec 2010, 18:32)
Să-i ia Dracu' pe dobitocii de la Carpatica. Mă mir că nu sare CSA-ul pe ei. Poate că nu are interes, că deh, "prostimea" nu contează.

Vezi cum reușești să găsești piesele la SH, eventual anulezi pretensionarea la centurile spate din calc., după ce le schimbi prinderile cu unele standard, fără capse.
*

se pot debloca din calculator centurile? suna interesant! poti sa mi dai mai multe detalii te rog?! eu voiam sa le tai ca deja mi au rupt locul ala de unde ies de sus plus plasticul ala prin care ies si mi e ca mi rup si bancheta! multumesc celor care au scris pt ajutor!

11 Dec 2010, 12:26:
QUOTE(greeneyes85 @ 10 Dec 2010, 18:34)
O curiozitate off-topic: de ce nu te despagubeste Carpatica?
*

pai nu ma despagubesc pt ca ei au expertii lor mai destepti decat politia si decat oricine! spun ca nu am pastrat eu distanta! dar distanta fata de cine nu stiu ca ala a venit din banda dreapta in banda stanga brusc fara semnale fara nimic si in 2metri! deja mi s a taiat de certuri cu ei masina am facut o la exterior de la dezmembrari dar interiorul e si ala praf! aveti mare grija cu cei de la carpatica! in zilele care m am perindat eu pe acolo toti voiau sa i linseze! nu au despagubit pe nimeni chiar daca politia a suspendat permisul vinovatului 3 luni! Pt ei nu conteaza!

This post has been edited by andreicristi11: 11 Dec 2010, 12:26

--------------------
+
VyRuZ
post 11 Dec 2010, 17:32
Post #25

Chauffeur du Renault

Sunt în foame de bani. De abia aștept să dea faliment ca sa dansez tontoroiul pe locul unde au avut sediul.

Nu le poți debloca din computer. Din computer poți, CRED, doar să setezi starea centurilor cu capse - prezente sau absente.
Trebuie să te ajute un coleg aici. Eu știam că se strânge partea de jos, în care se prinde centura, nu și bobina cu chingă, dar nu-s sigur. Dacă se strânge partea de jos și bobina e OK, desfaci prinderea din șuruburi și o schimbi cu una simplă. Dacă se blochează tot sistemul, ireversibil, atunci logic e să schimbi tot.

This post has been edited by VyRuZ: 11 Dec 2010, 17:40

--------------------
+
Alex_Judoka
post 13 Dec 2010, 20:34
Post #26

Membru autentic

AndreiCristi.. Din pacate alta varianta decat sa schimbi panoul cu centurile n'ai... SI eu am avut un accident cam acum o luna... lafel , airbaguri fata plus centuri (vorbesc doar la interior).
Exact ca la tine, una din centurile din spate mi-a intrat in tapitserie mellow.gif ... iar cea din dreapta, unde era un pasager , nu s-a blocat... radmasa.gif saracu a dat cu capu de scaunu din fata....
Dubios as putea spune. Centurile din fata nu s'au blocat.. doar la impact, pe orma mergeau normal ( nu le-am testat sa vad daca se mai blocau) centura stanga spate intrata in tapitserie, iar cea din dreapta surprinzator era lalaie...( desfacuta la maxim).. Sa nu mai zic de exterior ca va speriati..
Ce voiam sa te intreb...off topic..
Cum a fost impactul?
La mine a fost foarte zgomotos, cu toate ca mergea muzica.. insa nu am avut nici cel mai mic junghi... biggrin.gif
[Nota 10 pt MEGANE biggrin.gif ]

--------------------
Jeep Grand Cherokee Limited - 2008
...............................................................................
+
R19/16v
post 13 Dec 2010, 20:44
Post #27

Oldschool Member

La cele din spate pretensionarea se face in "mosor".

--------------------
+
andreicristi11
post 13 Dec 2010, 21:34
Post #28

Membru incepator

QUOTE(Alex_Judoka @ 13 Dec 2010, 20:34)
AndreiCristi.. Din pacate alta varianta decat sa schimbi panoul cu centurile n'ai... SI eu am avut un accident cam acum o luna... lafel , airbaguri fata  plus centuri (vorbesc  doar la interior).
Exact ca la tine, una din centurile din spate mi-a intrat in tapitserie mellow.gif ... iar cea din dreapta, unde era un pasager , nu s-a blocat... radmasa.gif  saracu a dat cu capu de scaunu din fata....
Dubios as putea spune. Centurile din fata nu s'au blocat.. doar la impact, pe orma mergeau normal ( nu le-am testat sa vad daca se mai blocau) centura stanga spate intrata in tapitserie, iar cea din dreapta surprinzator era lalaie...( desfacuta la maxim).. Sa nu mai zic de exterior ca va speriati..
Ce voiam sa te intreb...off topic..
Cum a fost impactul?
La mine a fost foarte zgomotos, cu toate ca mergea muzica.. insa nu am avut nici cel mai mic junghi... biggrin.gif 
                                      [Nota 10 pt MEGANE biggrin.gif ]
*

imi pare foarte rau pt tine! stiu cum e! sper macar u sa nu o faci pe banii tai! eu am dat binisor adica dreapta fata aripa spoiler capota far si cam tot ce e pe sub! dar nu am ajuns la roata desi aveam ceva viteza! sincer nu am avut o zgarietura si nici centura nu o aveam! la mine centurile spate au rupt tot pe acolo si sunt tun! cred ca le tai! si la mine mergea muzica si a bubuit un pic asa dar n am avut timp sa realizez prea multe! s a intemplat foarte repede totul!

13 Dec 2010, 21:50:
QUOTE(R19/16v @ 13 Dec 2010, 20:44)
La cele din spate pretensionarea se face in "mosor".
*

adica?

This post has been edited by andreicristi11: 13 Dec 2010, 21:50

--------------------
+
VyRuZ
post 13 Dec 2010, 21:55
Post #29

Chauffeur du Renault

Adică în loc să "tragă" de centuri prinderile din podea, se strânge mosorul pe care se găsește bobinată chinga.

Merci R19/16V pt. lămuriri.

This post has been edited by VyRuZ: 13 Dec 2010, 21:56

--------------------
+
R19/16v
post 13 Dec 2010, 21:57
Post #30

Oldschool Member

Ceva in genul asta:
Pretensioners.jpg

--------------------
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 16:48
Dacia