Accidente Renault Megan II, Discutii, Sfaturi, etc
![]() ![]() ![]() |
Accidente Renault Megan II, Discutii, Sfaturi, etc
andreicristi11 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 31 May 10 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu, solutia ar fi sa le desfaci din punctul de ancorare.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Cel mai comod ar fi fost să le desfacă de jos, de sub banchetă, dar cum nu poate rabata bancheta... Se poate ajunge la șurubul care ține rola de chingă, sus?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
andreicristi11 |
![]()
|
punctul de ancorare fiind unde? ca de jos nu pot sa le desfac! si de sus nici atat! poate imi zice cineva ca sincer sunt lemn la mecanica si probabil si la condus daca am reusit performanta asta
15 Dec 2010, 13:46: QUOTE(VyRuZ @ 13 Dec 2010, 23:54) Cel mai comod ar fi fost să le desfacă de jos, de sub banchetă, dar cum nu poate rabata bancheta... Se poate ajunge la șurubul care ține rola de chingă, sus? pot rabata bancheta jos dar nu vad cum le as putea desface de acolo! This post has been edited by andreicristi11: 15 Dec 2010, 13:46 |
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Se pot debloca centurile, la bicorp am facut eu treaba asta, nu e chiar greu. Trebuie desfacut surubul care fixeaza tamburul infasurator.
La sedan e mai dificil, dar cred ca merge si la el, trebuie sa desfaci surubul de ancorare din prag. La infasurator, accesul e normal dupa ce demontezi polita, se poate si prin portbagaj, insa accesul e foarte limitat, ti-ar trebui o cheie confectionata special pt asta si in plus, nu ai spatiu de manevra cu tamburul ca sa eliberezi centura. Pretensionerele spate in ambele cazuri nu sunt cu piston cremaliera ca in pozele de mai sus, sunt cu bile... vre-o 10 bile cu diam. de 8-10mm, ceva de genul asta: Gurtstraffer.gif Cele cu piston sunt probabil la scaunele din fata, unde pretensionarea nu se face in infasurator ci in punctele de ancorare din scaune si nu raman blocate. PS: mai mult ca sigur le ai si pe alea din fata pocnite, vezi "inchizatorile" daca nu sunt mai jos cativa cm, spre sezutul scaunelor decat erau inainte. Din calculator nu se pot debloca, poti doar sa ii spui calculatorului airbag daca le ai sau nu montate, iar treaba asta puteai sa o faci doar inainte de accident. Odata ce s-a inregistrat impact in calculator nu mai poti sa-i faci nimic, nici macar sa stergi erorile. This post has been edited by 19vik: 15 Dec 2010, 14:52 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
andreicristi11 |
![]()
|
QUOTE(19vik @ 15 Dec 2010, 14:21) Se pot debloca centurile, la bicorp am facut eu treaba asta, nu e chiar greu. Trebuie desfacut surubul care fixeaza tamburul infasurator. La sedan e mai dificil, dar cred ca merge si la el, trebuie sa desfaci surubul de ancorare din prag. La infasurator, accesul e normal dupa ce demontezi polita, se poate si prin portbagaj, insa accesul e foarte limitat, ti-ar trebui o cheie confectionata special pt asta si in plus, nu ai spatiu de manevra cu tamburul ca sa eliberezi centura. Pretensionerele spate in ambele cazuri nu sunt cu piston cremaliera ca in pozele de mai sus, sunt cu bile... vre-o 10 bile cu diam. de 8-10mm, ceva de genul asta: Gurtstraffer.gif Cele cu piston sunt probabil la scaunele din fata, unde pretensionarea nu se face in infasurator ci in punctele de ancorare din scaune si nu raman blocate. PS: mai mult ca sigur le ai si pe alea din fata pocnite, vezi "inchizatorile" daca nu sunt mai jos cativa cm, spre sezutul scaunelor decat erau inainte. Din calculator nu se pot debloca, poti doar sa ii spui calculatorului airbag daca le ai sau nu montate, iar treaba asta puteai sa o faci doar inainte de accident. Odata ce s-a inregistrat impact in calculator nu mai poti sa-i faci nimic, nici macar sa stergi erorile. le am pocnite bine si pe alea din fata! sunt chiar sparte dar partea culisabila merge adica se intind se retrag le pot chiar pune e adevarat degeaba dar merg! in schimb cele din spate sunt tun! si vreau sa fac ceva ori sa le deblochez ori sa le tai! multumesc mult pt sfaturi o sa incerc sa le desfac asa cum ai spus u! ms mult! |
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Dacă tot ai de gând să le schimbi, taie-le, e cel mai sigur. Taie-le, desfă chinga rămasă în punctele de ancorare din podea, scoate înfășurătoarele, apoi cumpără un set de înfășurătoare fără capse, simple, și înlocuiește-le. Când schimbi și calculatorul Airbag, îl setezi a.î. să știe că nu are capse pirotehnice la centurile spate și gata.
Dacă vrei să le recuperezi, mergi la un service că ți le desfac ei, dacă nu te poți orienta singur pe acolo. This post has been edited by VyRuZ: 15 Dec 2010, 15:31 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca le schimba cu unele simple fara capse, de ce le mai schimba? Astea functioneaza la fel ca cele simple dupa ce le deblochezi si scoti bilele de acolo.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
VyRuZ |
![]()
|
A, deci se poate debloca mecanismul? Bun, bun. Scuze, nu știam. Atunci clar soluția logică este să mergi la service, să ți le desfacă de undeva, să le deblocheze și aia e.
|
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Parerea mea:
Cei care dau sfaturi de anulare/modificare/reparare la sistemele de centuri stiu ca acestea au rolul sa protejeze OMUL/VIATA in caz de accident? Nu va jucati cu elemente de siguranta cu care este dotata masina. Asta include frane,suspensie,air-bag+centurile,etc. Numai bine! |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
R19/16v |
![]()
|
espacern, uiti ca vorbesti cu un proprietar care nu si-a facut nici casco? Nu-l intereseaza prea tare daca iese bine masina sau nu.
|
--------------------
DS
5H
|
andreicristi11 |
![]()
|
QUOTE(R19/16v @ 15 Dec 2010, 15:34) prietene faci u asigurari si vrei sa fac la tine casco? nu voi face niciodata si nu e treaba ta ce fac eu cu banii mei! de 10 ani am permis si nu am avut casco la niciuna din masini! s a intamplat sa fac acum un accident nici macar nu e vina mea si am platit 2500 ron sa o fac exact cum a fost la exterior si probabil cu 1000 de euro fac si interiorul! de 10 ani dsaca plateam imi luam o masina noua! din momentul de fata cei care au probleme ca nu am eu casco sa se abtina! NU VOI FACE CASCO NICIODATA! PT CA NU VREAU! cj98czh edit: eu zic sa o lasi mai usor cu tonul asta ca nu iti face bine ![]() This post has been edited by cj98czh: 15 Dec 2010, 16:17 |
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|
R19/16v |
![]()
|
Da
![]() ![]() Problema mea e ca tu o faci din saracie, si dup-aia vine un amarat si-o cumpara, mai da si el cu ea de perete, si in loc sa-l tina centura in scaun si sa-l sperie airbagul, o sa muste din volan si o sa te injure pe tine. |
--------------------
DS
5H
|
andreicristi11 |
![]()
|
QUOTE(R19/16v @ 15 Dec 2010, 16:05) Da ![]() ![]() Problema mea e ca tu o faci din saracie, si dup-aia vine un amarat si-o cumpara, mai da si el cu ea de perete, si in loc sa-l tina centura in scaun si sa-l sperie airbagul, o sa muste din volan si o sa te injure pe tine. da sunt foarte sarac! dar nu asta e problema ta! m ai innebunit cu CASCO! |
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
andreicristi11 - acum am gasit ca aveai un topic deschis cu acelasi lucru ... de ce nu l-ai folosit tot pe ala? Data viitoare, te rog, sa citesti si sa respecti regulamentul ... toata discutia este reunita in acest topic.
Asta ca sa nu spun ca era topicul asta: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=105888&hl= care trata exact problema ta ... dar ti-a fost lene sa cauti .... This post has been edited by cj98czh: 15 Dec 2010, 16:32 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
valeriu24 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 24 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut!
Lasa-mi nr tau! cu siguranta te pot ajuta la un pret foarte bun! |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dci, 85 eco 2
- Bucuresti
2007, authentique
|
|
andreicristi11 |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 15 Dec 2010, 16:29) andreicristi11 - acum am gasit ca aveai un topic deschis cu acelasi lucru ... de ce nu l-ai folosit tot pe ala? Data viitoare, te rog, sa citesti si sa respecti regulamentul ... toata discutia este reunita in acest topic. Asta ca sa nu spun ca era topicul asta: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=105888&hl= care trata exact problema ta ... dar ti-a fost lene sa cauti .... imi cer scuze pentru tonul folosit ceva mai sus! dar avand un accident omul ma innebunea ca n am casco de parca eu n as fi stiut ca nu am! iar faza cu postul nu a fost cu intentie! imi pare rau! |
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|
levis36 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 18 January 10 ![]() |
Fratele meu a accidentat masina, Renault Megan II 1.5 dci 2005. Din descrierea lui trebuie schimbat spoiler fata, masca, faruri, in interior plansa bord (a sarit airbagul), centurile, bloc control centuri, airbag volan nu a sarit deoareca are banda rupta. Tamponarea nu a fost violenta din ce am inteles sa oprit in ceva.
-Intrebarea ar fi in ce zona se afla senzorul airbeg din bara fata. -Controlerul de la centuri poate fi resetat? -Pote fi schimbata fata (faruri cu lupa, masca, si spoiler) de la o masina fabricata dupa 2005. Din 2005 Renault a facut un facelift la acest model iar farurile, grila si spoilerul sunt putin modificate. Multumesc ca ati mutat tpicul unde trebuie, eu nu gasisem nimic despre accidente. This post has been edited by levis36: 27 Nov 2013, 14:23 Attached thumbnail(s) diferebta_2005_2007.JPG ( Size: 25.54k ) Number of downloads: 458 |
--------------------
skoda
octavia2
2008
|
|
iDoctor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.062 Joined: 12 October 13 ![]() |
nu are , calculatorul de airbaguri tine loc de senzori fata , pentru lateral are cate un senzor in stalpi deasupra centurii .
|
--------------------
Renault
Megane
- B-02-TYM
2011 / 150 hp Nu mai am rabdare pentru prosti , ca este prea multi . dar multi .
|
|
levis36 |
![]()
|
Deci nu are senzor pentru fata airbag? Presupun ca de asta nici nu la gasit.
|
--------------------
skoda
octavia2
2008
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ai nevoie de calculator de airbag, airbag-uri sarite, pretensionari centuri (atentie sa le verifici si pe cele din spate ca stiu cazuri cand au puscat si alea chiar daca nu au fosr cuplate)
Spor! |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
levis36 |
![]()
|
Multumesc pentru informatii.
M-ar interesa daca a modificat cineva fata adica sa schimbe faruri simple cu cele cu lupa si spoiler fata fabricatie dupa 2006 pe masina din 2005. |
--------------------
skoda
octavia2
2008
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Se pot schimba usor, faruri+spoiler, dar de ce ai vrea modelul nou? E hidos, seamana cu hello kitty. Avantajul e doar la farurile cu lupa, doar daca-s cu xenon, ca cele cu halogene, nu ai facut nimic fata de cele vechi.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
levis36 |
![]()
|
Ideia e ca schimba cu ce gaseste si el. 2005 fiind un model mai vechi nu se mai gasesc asa multe piese, iar el a gasit de astea mai noi. Si mie imi place mai mult modelul 2005 fata de cel din 2006. Eu am skoda octavia 2010 dar am avut si 2008 si parca era mai frumoasa, mai masculina, astea mai noi toate au faruri lacrima, niste ciudatenii.
Multumesc. Raspunsul asta il asteptam. |
--------------------
skoda
octavia2
2008
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 13 October 06 ![]() |
Daca ii schimbi farurile , gandeste-te sa schimbi si stopurile spate, nu prea merg combinate ph1 cu ph2, arata dubios.
Personal as lasa-o cu look de ph1, mie imi place mai mult decat ph2-ul. Daca ii poti pune faruri cu lupa originale, cu atat mai bine. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
levis36 |
![]()
|
Unde se afla calculator de airbag in ce zona, poate are cineva si o poza cu el, se poate reseta. Am avut si eu un accident cu Skoda si spuneau ca se poate reseta calculatorul de airbag.
|
--------------------
skoda
octavia2
2008
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.516 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Vezi la bursa, sunt ceva colegi acolo ce te pot ajuta cu calculatorul de airbag: mike12, romeo3108ro
This post has been edited by dan22y: 27 Nov 2013, 16:58 |
--------------------
R
M
- B
8
|
|
lico |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Argoane, nu sunt mai bune ale noastre dar sigur sunt mai frumoase
![]() Hello kitty auzi.. ![]() Exact, incearca la Bursa, exista si un anunt cu asa ceva.. |
--------------------
Renault
Megane
- B XX XXX
2003 2.1 dci + Lume multa oameni putini !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 14:04 |