Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

repartitoare - calcul coeficient corectie

dunn
post 26 Jan 2007, 13:16
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 12
Joined: 18 November 05




salut
am o problema
in sensul ca: am schimbat caloriferele, si acum cei de la firma o sa-mi recalculeze coeficientul de corectie la fiecare dintre ele
stie cineva cum se calculeaza acest coeficient, dar practic, nu cu trimitere la legi, pentru ca acolo nu gasesti nimic
eventual cineva care lucreaza la o firma care monteaza repartitoare de caldura sau face calculatia


--------------------
logan laureate 1.6 - b-xx-jex
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AL
post 29 Jan 2007, 16:07
Post #2


Member


Group: Members
Posts: 2.495
Joined: 8 July 02
From: Bucuresti




ia la tata regulile.... ti-ar mai trebui niste standarde pe care insa nu le am... dar poti macar vedea modul de stabilire a coeficientilor de corectie.

mai poti sapa pe site-urile http://www.anrsc.ro sau http://www.radet.ro

Attached File(s)
Attached File  repartitoare.zip ( 706.89k ) Number of downloads: 2594


--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 29 Jan 2007, 19:56
Post #3


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Ca sa fim mai exacti, acum exista cateva prevederi cu multi indici, dar nici una nu indica clar modul de calcul.
astfel:
233/2004 (modificata de 255/2006) este un normativ tehnic de montare si exploatare a repartitoarelor, dar in care eu nu am regasit modul de calcul real.
259/2004 (modificat de 659/2005) Este o norma de autorizare a agentilor economici ce se ocupa cu montarea si exploatarea acelor repartitoare, dar care nu contine modalitati de calcul, ci doar modalitati de acordare a licentei catre acei ageni economici.
Metodologia de repartizare pe apartamente, care se regaseste in arhiva lui Al este de fapt un proiect, inca nepublicat in MO ( http://www.anrsc.ro/index/proiecte_acte_no...amente%20v2.pdf ), deci nu are putere de lege, poate fi doar o recomandare.
Tot asa un regulament cu tiltu de recomandare e pe site la primaria oradea ( http://www.oradea.ro/website/Regulament-~-...g.-Termica.html ). NU e cu putere de lege nici ala, ci doar creeaza o directie generala. Insa aminteste in mod mai clar niste coeficienti de calcul in functie de pozitionarea geografica si in condominiu a apartamentului.
Modul efectiv de calcul se stabileste intre asociatia de proprietari si firma care face instalarea repartitoarelor si care face si calculul ulterior lunar + citirea repartitoarelor.
Legat de coeficientii care se aplica fiecarui calorifer, sunt niste stas-uri de echivalenta intre calorifere, dar pe care eu nu le-am gasit si nici nu m-am lovit de ele (la noi la bloc nu s-au pus repartitoare inca desi e obligatoriu incepand cu iunie 2007).
La fel sunt niste coeficineti prin stas-uri si referitori la pozitionarea geografica si in condominiu a locuintei, insa sunt destul de bine sistematizate de documentul primariei oradea.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AL
post 30 Jan 2007, 08:52
Post #4


Member


Group: Members
Posts: 2.495
Joined: 8 July 02
From: Bucuresti




Klaus, nu stiu daca normele alea de calcul sunt orientative sau reprezinta reglementari ANRSC, obligatorii in domeniul pentru care au fost date!.... vezi ca nu toate reglementarile se publica in MO ci doar cele prevazute expres in lege ca trebuie publicate (la fel e si in sectorul energiei electrice!!!)... ele se publica insa obligatoriu pe site-ul autoritatii de reglementare care le-a emis....

din ce am citit eu prin acele reglementari, exista prevederi care dau posibilitatea, in anumite cazuri definite acolo, sa se stabileasca metodologii derivate din cae reglementata, la intelegere intre asociatie si firma prestatoare... este si cazaul blocului nostru, unde s-a decis impartirea in 3 parti a sumei de plata si nu in 2 parti cum prevede metodologia (cele 3 sunt: coloane si alte tevi din casa, pierderi plus incalzire spatii comune si energia masurata de repartitoare)...


--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 30 Jan 2007, 10:29
Post #5


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




QUOTE(AL @ 30 Jan 2007, 08:52)
Ele se publica insa obligatoriu pe site-ul autoritatii de reglementare care le-a emis....
*
Mai, asa e, dar probabil ca nu se publica pe pagina de proiecte legislative, ci pe pagina de prevederi legislative.
Ori anexa aia e pe pagina de proiecte de la ANRSC ( http://www.anrsc.ro/index/proiecte_acte_no...e_normative.htm ) - ultima de jos

ANRSC incearca de cel putin juma de an (de cand m-am interesat eu de problema) sa o faca prevedere legislativa si nu proiect. Ca momentan exista petardatul ala de ordin 233/2004 (care contine " METODOLOGIA de repartizare și facturare a consumurilor individuale de energie termică în imobile de tip condominiu") dar care nu are nici un coeficient utilizabil real in calcul. Crede-ma ca am luat toate formulele si sunt niste generalitati pe care le-ar putea preda la clasa a IX-a si le-ar retine elevii din clasa daca ar fi explicate clar din prima.

In acest moment singura metodologie reala (si cu putere legala) de calcul este cea acceptata de asociatie si firma care face calculul (adica trecuta in contractul dintre cele doua pers. juridice). ANRSC doar le zice: uitati baieti, eu zic ca o metodologie cat de cat corespunzatoare ar trebui sa sune astfel, si va propun sa va orientati dupa ea.
Pana cand o deveni prevedere legala cu putere deplina, anexa aia e orientativa, e cu titlu informativ si consultativ, nu obligatoriu. Doar ca ii zice asociatiei (deci o ajuta) cum ar trebui sa arate contractul respectiv, ca sa nu fie tepuita.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
JJOne
post 30 Jan 2007, 18:43
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 24 January 07




Recalcularea coeficientilor de corectie ar trebui sa aiba loc destul de automatizat, fara posibilitati mari de eroare din partea firmei de repartizare.
Mai intai, sunt 3 coeficienti, care inmultiti dau coeficientul de corectie (factorul de evaluare): Kq, Kc, Kt.
Kq este un raport al puterii termice a caloriferului montat fata de puterea termica a unui radiator de referinta, in regim de temperatura 90-70. Cresterea sau scaderea Kq depinde de comparatia intre puterea termica a radiatorului nou montat si cel vechi. Pt. calorifere cu elementi "clasici" de fonta sau otel exista un STAS romanesc vechi de cand lumea, pt. cele noi din comert exista in mod obligatoriu tabele cu puterea termica in diverse regimuri de temperatura, oferite de producatorul caloriferului. De regula, un radiator de aluminiu are o putere pe suprafata mai mare decat un radiator de otel, iar acesta din urma are o putere mai mare decat unul de fonta.
Kc este factorul de evaluare pt. contactul termic dintre un repartitor si calorifer. El incearca sa compenseze faptul ca repartitorul poate fi mai bine prins pe un tip de calorifer decat pe altul si implicit ca masoara o temperatura mai apropiata de cea a agentului termic intr-un caz sau altul. Kc se masoara in laborator de catre producatorul repartitoarelor pt. diverse tipuri de calorifere.
Kt este un factor de evaluare pt. temperatura de referinta a aerului, dar se foloseste doar in cazul repartitoarelor cu un senzor (rare in Romania) si doar cand temperatura proiectata a camerei e sub 16 grade (inexistent pt. locuintele din Romania). Drept urmare, in cazul de fata il putem considera 1.
Acum firma are probabil o baza de date cu diverse tipuri si dimensiuni de radiatoare, si bagand caracteristicile radiatorului tau, ii apar direct factorii Kq si Kc corecti.

Deci o eroare, daca e sa se intampla, poate veni din 2 surse:
- eroare a celui care masoara si incadreaza tipul tau de calorifer, si asta o poti verifica si corecta usor
- eroare a bazei de date a firmei, mult mai putin probabila, dar si mai greu de dovedit - ar trebui sa ceri ajutorul unui expert tehnic independent, care va trebui sa fie si platit de catre tine.

In nici un caz ANRSC n-o sa scoata o lista de factori, pt. ca n-are cum. Acesti factori depind atat de tipul de repartitor, cat si de tipul de calorifer folosit, si sunt enorm de multe tipuri. De fapt pt. banca asta de date e platita firma de repartizare. De factorii de compensare pt. amplasare nu vorbesc, ca ei nu se schimba in cazul initiatorului topicului.


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AL
post 31 Jan 2007, 10:41
Post #7


Member


Group: Members
Posts: 2.495
Joined: 8 July 02
From: Bucuresti




ceea ce e in vigoare, este aici: http://www.anrsc.ro/index/realizari%20legi...e/realizari.htm
e vorba despre Ordinul ANRSC nr. 255/2006

Ordinul presedintelui ANRSC nr. 255/2006 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala nr. 233/2004 pentru aprobarea unor reglementari privind contorizarea consumatorilor racordati la sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termica;
*Metodologia de repartizare si facturare a consumurilor individuale de energie termica, in imobile de tip condominiu
*Contract-cadru de furnizare a energiei termice pentru utilizatorii de tip urban
*Conventie-cadru de facturare individuala a consumurilor de energie termica
*Normativ tehnic privind conditiile de montare si exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru incalzire si apa calda de consum


(fisierele sunt atasate la primul meu mesaj de mai sus)


--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dunn
post 5 Feb 2007, 14:42
Post #8


Membru incepator


Group: Members
Posts: 12
Joined: 18 November 05




toata lumea stie teorie
practica cineva?
poate da cineva un exemplu concret de calcul?


--------------------
logan laureate 1.6 - b-xx-jex
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 5 Feb 2007, 14:52
Post #9


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Ne scuzi domnul dunn ca ne-am permis sa-ti raspundem in limita cunostintelor noastre.
Ar trebui sa ne fie rusine...


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 27 Jul 2010, 13:15
Post #10


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Pe 20 iulie 2010 a aparut ordinul ANRSC 343/2010 care prevede modul de calcul a repartitiei consumului de energie termica (incalzire si apa calda).
Pentru prima oara sunt mentionati in clar intr-o norma oficiala coeficientii aplicabili in functie de orientarea apartamentului.
De asemenea, in ordinul de aprobare a normelor scrie in clar: daca nu se realizeaza inventarierea partilor comune din subsol, procentul pentru partile comune este 30% in decembrie, ian si feb si de 50% in celelalte luni.
O treaba foarte amuzanta (daca nu ar fi pe bune) la art. 26 lit. f se spune ca nu se iau in calcul citirile de apa calda daca acestea dau un consum mai mic decat cantitatea zilnica/locuitor stabilita de ministerul sanatatii pentru acoperirea necesarului fiziologic.
Pe romana, daca ai mai putin de 2 mc (am impresia) de apa calda pe luna pe persoana, te pune la pausal, nu la cat arata contoarele. Si trebuie sa te agiti sa demonstrezi ca nu stiu cate zile ai fost plecat etc.
Asta e impotriva alora de fura apa si contra alora de se spala cu prosopul umed.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristio_79
post 27 Jul 2010, 21:45
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 4.335
Joined: 28 September 05
From: CONSTANTA




Si in cazul in care exista alte mijloace de producere a apei calde platesti si energia electrica consumata, dar si apa calda neconsumata.


--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviuta
post 10 Nov 2010, 15:08
Post #12


Membru


Group: Members
Posts: 117
Joined: 22 July 08




In blocul in care locuiesc eu ne confruntam cu urmatoarea situatie :
-10 apartamente au sisteme individuale de incalzire ( centrale individuale pe gaz )
-9 apartamente sunt bransate la sistemul centralizat de incalzire si au montate repartitoare de costuri .
Cum se stabileste cat trebuie sa plateasca cei care sunt debransati ?
Am citit ordinul 343/2010 , dar sincer nu ma descurc sad.gif , poate sa ma lumineze cineva ?


--------------------
Dacia Logan 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dantes
post 10 Nov 2010, 15:58
Post #13


Membru


Group: Members
Posts: 3.312
Joined: 12 December 03
From: Tzaranoaia




Partea comuna.
Daca s-a facut expertizarea sistemului de incalzire atunci cat a iesit la expertiza. Daca nu s-a facut, atunci partea comuna e 50% din factura ptr. lunile dec, ian, feb, restul 30%. Pana la anul e obligatorie expertizarea.

Pana acum era procentul de parte comuna stabilit de asociatie in A.G.


--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviuta
post 11 Nov 2010, 11:29
Post #14


Membru


Group: Members
Posts: 117
Joined: 22 July 08




Cine trebuie sa faca expertiza ?


--------------------
Dacia Logan 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 11 Nov 2010, 11:34
Post #15


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




firma de repartitoare, sau o alta firma agreata in acest scop.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BZN
post 11 Nov 2010, 11:45
Post #16


Itan convins


Group: Members
Posts: 3.590
Joined: 29 January 08
From: Rucar / Bucuresti




Culmea, obligatia asta cade in sarcina Asociatiei. Ea trebuie sa comunice firmei care efectueaza calculul, datele cu privire la tevile din subsol, dimensiuni/material si tip/grosime izolatie( daca exista).
In realitate insa, neavand cunostintele necesare, Asociatia apeleaza la firma care asigura exploatarea repartitoarelor, pentru acest serviciu, contracost.


--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviuta
post 11 Nov 2010, 12:13
Post #17


Membru


Group: Members
Posts: 117
Joined: 22 July 08




Deci asociatia incheie un contract cu societatea X (firma de repartitoare sau...) si merg din apartament in apartament , la subsol , uscatorie si pe casa scarii si fac schema termomecanica ?

11 Nov 2010, 12:18:
Dar ca sa faci asemenea determinari ar trebui sa anunti lumea , sa fie acasa . In momentul cand suna cineva la usa sa vezi un membru al asociatiei , nu intra care cum i se nazare in casa si pretinde ca e de la firma X si vrea sa vada nu stiu ce .

This post has been edited by Liviuta: 11 Nov 2010, 12:18


--------------------
Dacia Logan 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BZN
post 11 Nov 2010, 12:18
Post #18


Itan convins


Group: Members
Posts: 3.590
Joined: 29 January 08
From: Rucar / Bucuresti




Nu, doar la subsol, restul s-a inventariat de la inceput, atunci cand s-au montat repartitoarele. In plus, trebuie montat si un repartitor acolo, de regula chiar dupa contorul de energie termica al RADET.
Se poate monta si pe un calorifer din uscatorie/ spatiu adm., dar in acest caz, acesta nu trebuie sa aiba robinet.


--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviuta
post 11 Nov 2010, 12:24
Post #19


Membru


Group: Members
Posts: 117
Joined: 22 July 08




Multumesc pt. lamuriri , am sa ma uit prin subsol sa vad daca s-a montat ceva pe acolo . In rest caloriferele de pe casa scarii nu functioneaza asa ca nu cred ca s-a montat ceva , mai ramane uscatoria .


--------------------
Dacia Logan 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tuti
post 11 Nov 2010, 16:22
Post #20


wum, wum


Group: Members
Posts: 131
Joined: 11 January 10
From: Bucuresti




Unde locuiam inainte aveam un consum intre 150-200 (nu stiu ce unitati - afisate pe repartitor) pe An.
Acum, in locuinta actuala, pe acelasi tip de calorifer, (alt tip de repartitor) pana acum am deja vreo 500 de unitati .....


unitatile astea difera intre ele de la un repartitor la altul ? sau masoara asta eronat.....


--------------------
Dacia SRN-Confort 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BZN
post 11 Nov 2010, 19:18
Post #21


Itan convins


Group: Members
Posts: 3.590
Joined: 29 January 08
From: Rucar / Bucuresti




QUOTE(tuti @ 11 Nov 2010, 16:22)
...
unitatile astea difera intre ele de la un repartitor la altul ? sau masoara asta eronat.....
*


Sigur ca difera. Sunt modele care inregistreaza si 3500 unitati/luna, asa ca stai linistit.


--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dantes
post 11 Nov 2010, 23:16
Post #22


Membru


Group: Members
Posts: 3.312
Joined: 12 December 03
From: Tzaranoaia




Aaaa..uitasem de repartitoarele pe caloriferele din partile comune... Sunt obligatorii la cei care se calculeaza pe baza de repartitoare...si fara robinet la intrare...


--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dr_mKe
post 12 Nov 2010, 02:01
Post #23


Membru cu stetoscop


Group: Members
Posts: 7.221
Joined: 25 November 06
From: Deva




In realitate, Asociatia de Proprietari la care mi-s presedinte a comunicat inventarul complet al partilor comune, precum si o nota informativa cu privire la directiva E.U. pe care o incalca toate societatile care se ocupa de astfel de contorizari.

Urmeaza sa fiu anuntat de cota stabilita pentru apartamentele cu centrala termica si sa vedem daca este sau nu acceptata. Dpv legal echivaleaza cu nerespectarea dreptului cetateanului proprietar de imobil sa-si aleaga singur furnizorul de servicii.

Nu ar fi prima data cand ''fortez'' mana societatii respective cu privire la cota comuna.

Dpv legal si tehnic nu exista capacitatea, autorizarile si personal suficient cat sa poata fi facuta o inventariere corecta.

This post has been edited by dr_mKe: 12 Nov 2010, 02:01


--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 12 Nov 2010, 02:10
Post #24


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




QUOTE(dr_mKe @ 12 Nov 2010, 02:01)
o nota informativa cu privire la directiva E.U. pe care o incalca toate societatile care se ocupa de astfel de contorizari.
*

Care-i directiva aia, sa o pun si eu la dosar?


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviuta
post 7 Dec 2010, 09:52
Post #25


Membru


Group: Members
Posts: 117
Joined: 22 July 08




Am si eu o intrebare pt. cei avizati ,este posibil ca unul ce are montate repartitoare de costuri sa plateasca 10.19 lei iar altii cu centrale sa plateasca 9,70lei ? sad.gif


--------------------
Dacia Logan 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Smiley
post 7 Dec 2010, 10:37
Post #26


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.138
Joined: 12 August 04
From: Bucuresti




depinde pentru ce platesc banii astia


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviuta
post 7 Dec 2010, 10:42
Post #27


Membru


Group: Members
Posts: 117
Joined: 22 July 08




Cum pt. ce ? Cheltuieli incalzire .


--------------------
Dacia Logan 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 7 Dec 2010, 11:08
Post #28


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




apropo de aparatele astea. consiliul concurentei s-a sesizat:

QUOTE
Consiliul Concurentei investigheaza piata repartitoarelor pentru caldura: Trei firme, Elsaco, Ista Romania si Techem Energy Service, cercetate pentru o posibila impartire a pietei

Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie pe piata serviciilor de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru caldura, a anuntat luni autoritatea. Investigatia vizeaza o posibila intelegere privind impartirea pietei intre trei operatori: Elsaco SRL, Ista Romania SRL si Techem Energy Service SRL, dar si posibila incalcare a legislatiei concurentei de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC).

"Investigatia are ca obiect si posibila incalcare a Legii Concurentei de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC). Astfel, se are in vedere analiza prevederilor cu un posibil impact anticoncurential din legislatia specifica acestui sector, respectiv montarii si exploatarea repartitoarelor de costuri pentru caldura", se mentioneaza in comunicatul autoritatii pentru concurenta.


http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-...tire-pietei.htm


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviuta
post 7 Dec 2010, 12:17
Post #29


Membru


Group: Members
Posts: 117
Joined: 22 July 08




Atasez alaturat lista de cheltuieli pe luna octombrie . Sper ca este o tema buna .

Attached File(s)
Attached File  Lista.pdf ( 48.41k ) Number of downloads: 554


--------------------
Dacia Logan 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 7 Dec 2010, 12:23
Post #30


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




ce sume mici...plus ca unii de acolo nu apar cu apa calda...au centrala ?sau nu fac dus ?

sumele care apar in dreptul celor cu centrala se refera la caldura emanata/degajata de conductele comune care le traverseaza proprietatea si se calculeaza conform ordinului mentionat de klaus mai sus.

este o inventie recenta care se aplica incepind cu iarna aceasta. pina acum cei care aveau centrale si isi izolau conductele care le traversau proprietatea erau scutiti de plata acestei calduri emanate/degajate ceea ce mi se parea corect.

acum au venti cu aberatia asta ca vezi doamne totusi izolatia aia nu e completa si trebuie sa plateasca o caldura de care nu beneficiaza.

la fel cu aberati aailalta ca vezi doamne ala care nu se incalzeste primeste caldura prin pereti de la vecinii care se incalzesc !

mergind pe aceeasi gindire cei care au centrale pot cere si ei plata caldurii de la vecini - temperatura caldurii de la centrala este mai mare decit cea care vine prin reteaua centralizata.

oriaum, daca exista suspiciuni sau divergente asupra sumelor deplata in sarcina locatarilor/proprietarilor exista pe linga sau in cadrul primariilor un birou special creat - cel de relatii cu asociatiile de locatari/proprietari.

This post has been edited by george_scala_2004: 7 Dec 2010, 12:30


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 12:55
Dacia