Mos Teaca, Totul despre Rx4
![]() ![]() ![]() |
Mos Teaca, Totul despre Rx4
betamax |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
|
||
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !" |
|||
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
aici ai incercat:
Mihai Victor : "LA MULTI ANI! Cine are probleme cu cardanul sa sune la tel. 0744.33.15.81 (este tatal meu - are acelasi nume ca si mine) acum cateva zile a reusit sa-si repare cardanul prin schimbarea rulmentilor - a facut o treaba super buna. El va poate ajuta sa va reparati cardanul. BAFTA MULTA!!! " poate omul respectiv stie vreun "secret" .... |
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
Motorul de 2000/16V are capac (d-ala de plastic) de protectie ? Ca mi se cenzurat o bobina de inductie, din cauza de apa ajunsa la ea (dupa spalatorie) pe sub kederul din fata parbrizului. Daca da, caut/cumpar un asemenea obiect.
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
|
betamax |
![]()
|
Azi fusei cu cardanu' la mester. Se pare ca mai e o problema: mesterul zice ca toate cardanele pe care le-a vazut ( mai putin de Rx4 ) au crucile la 0 sau la 90 de grade (sunt aliniate, adica). La mine unghiul dintre ele e de 45 de grade. Stie cineva cum tre' sa fie ? Mesterul crede ca a mai fost demontat (eu nu cred) si ca la remontare s-a schimbat unghiul.
12 Jul 2013, 11:42: Raspund tot eu : cele doua cruci cardanice trebuie sa fie perfect aliniate, am vazut azi cum arata un cardan nou. Deci cardanu' meu a fost manarit de catre un nechemat. O sa-l demontez, totusi, asa, pentru studiu. This post has been edited by betamax: 12 Jul 2013, 11:42 |
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Si tu il chinuiesti prin oras...
![]() http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=GEtUJz...ature=endscreen This post has been edited by jas2: 18 Jul 2013, 05:47 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
betamax |
![]()
|
Nu stiu unde sa mai intreb, nu e vorba de Mos Teaca ci de mos2 (Scenic din '97), nu mai stiu cum sa desfac plansa (capacu') de bord, mi-a aratat odata jas, dar am uitat, era si-un tutorial p-aici da' nici p-ala nu-l gasesc si am nervi o tona. Vreau sa ajung la becurile care ilumineaza bordu'. Si la ceasuri.
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Scoti prin extragere capacele boxelor de pe planse,gasesti cate un surub cu cap torx sub fiecare,le desurubezi,fortezi plansa de bord putin in sus si cumva spre tine(f putin) Ce becuri ai de schimbat ? De unde? De la ceasuri ?
This post has been edited by jas2: 25 Jul 2013, 20:57 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
betamax |
![]()
|
Chestia cu capacele de la tweetere si cu cele doua torx-uri mi-am amintit-o si am facut-o. Da' nu mai stiam continuarea, ca n-am mai vazut nici un surub. Mi-a fost frica sa fortez. Tre' schimbate becurile care ilumineaza ceasurile si afisaju' temp. si radio.
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
jas2 |
![]()
|
E simplu...Trebuie sa mai desfaci inca doua suruburi...
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
betamax |
![]()
|
Bon. Am schimbat vreo 10 beculete, bordu' e OK, mai putin vitezometrul. Tot nu merge, desi pe A1 a avut cateva minute de activitate. Asta m-a dus cu gandul la un contact imperfect, care insa nu e in bord. Stie cineva care e traseul de la roata la vitezometru ? Din ce-am citit pe aici, semnalul pentru viteza se ia de la unu' din senzorii ABS, dar de la care ? Si, repet, care e calea ? Unde ar trebui sa verific ?
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
Semnalul de viteza este generat de computerul ABS, utilizand senzorul de roata dreapta-fata.
Recomand verificarea conectorului R36 care-l gasesti in cutia cu sigurante din compartimentul motor, de obicei situata in spatele farului stang (pozitia soferului). Acest conector este sub placa cu sigurante pe care o poti extrage largind cateva clipsuri din plastic. ABS_Scenic_2000.jpg ( Size: 343.3k ) Number of downloads: 341 This post has been edited by radunre: 29 Jul 2013, 09:59 |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
@betamax=Vezi si mufa prin care circula semnalul de la centrala de ABS.
Discutata pe sectiunea Megane....dar asemanatoare cu Scenic. http://www.reno.ro/index.php?showtopic=201385&st=30 @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
betamax |
![]()
|
Multam, domnilor. O sa-l iau la puricat pe mos2, dar mai pe seara, ca acum, pe caldura asta, am un chef de munca ca magaru' de fuga (scuzati cacofonia). Interesant si linku' postat de espacern, ca la MosTeaca (Rx4) mi se aprinde cateodata becu' ABS+ serv, insa frana e cum trebe, probabil ca nu mai actioneaza antiblocarea, da' nu-i bai. Cand am schimbat lichidele (inclusiv completat uleiu' din CV), mi-a zis mecanicu' ca un senzor sau ceva de genu' e murdar, d-aia se aprinde becu'.
Si mai am o problema la mos2: inchiderea/ deschiderea este pe infrarosu, o cheie merge, ailalta nu. Cheile au baterii bune si emit, ambele, dar probabil ca aia care nu mere da alt cod. Este vreo solutie ? |
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Daca cheia este originala inseamna ca telecomanda nu este initializata.
Deschide masina cu telecomanda buna apoi baga cheia in contact pe pozitia 3 si tine apasat pe telecomanda cateva secunde bune pana se inchid/deschid usile....e GATA! Daca tot nu merge incearca cu codul de deblocare....il gasesti prin programul de pe aici pe forum. @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
betamax |
![]()
|
Cred ca e originala, arata la fel ca aia buna si pot descuia masina cu ea, dar problema e cu idiotenia aia de immo. Da' nu inteleg o chestie: daca bag cheia in contact si apas, cum o s-o vada senzorul IR, ca ala e in plafoniera !?
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
espacern |
![]()
|
Nu trebuie sa stea lipita...merge si de la cativa metri.
Sau baga cheia functionabila in contact si cea cu telecomanda defecta o indrepti spre plafoniera. @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
betamax |
![]()
|
Nu merge cu initializarea, o dau dracu' de cheie. Oricum, daca nu reusesc sa-l vand in zece zile (cand expira ultimul rand de numere rosii), va fi dezmembrat. Afacerile mele bulgărești... .
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
si mie mi se aprinde din cand in cand (cand intru prin gropi) becul de abs+serv....
care ar putea fi cauza? multumesc! |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
"BandiT", pentru inceput verifica mufele de la senzorii ABS, doua sunt prinse pe carenajele rotilor de pe fata (demontezi rotile si se vad) si una este sub masina in zona pedalierului/scaun sofer (R237). Cu ocazia asta verifica si coroanele din fata senzorilor ABS, le poti curata cu o perie de sarma, atentie la senzori.
![]() |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
Betamaxe, tot nu ai reusit sa demontezi cardanul?
|
--------------------
Toyota
Prius 2
|
betamax |
![]()
|
Nici n-am mai incercat, mecanicu' mi-a aratat ca fusese (de cardan e vorba) taiat si apoi sudat. Deci inaintasu' meu a-ncercat o reparatie dupa ureche. Acu' caut cardan bun, da' astept vremuri mai insorite prin buzunarele mele.
Am si eu o intrebare: caseta de directie de la o masina cu volanu' pe stanga se potriveste la o masina normala ? Sau si aia e pe dos ? |
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai la o masina normala nu este pe stanga volanul?? ca eu nu pricep ...
Daca este masina cu volan pe dreapta ... nu, nu se potriveste .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
betamax |
![]()
|
Ai dreptate, scuze... am gasit una pe net cu volanu' pe dreapta si ma intrebam... .
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
Dacus_Malus |
![]()
|
La RX4 nu se potriveste!
eu am incercat odata, acum vreo 4 ani... deci caseta de directie de RX4 de anglia NU SE POTRIVESTE la RX4 cu volan pe stanga! any other question? PS. Caseta de RX4 se reconditioneaza foarte bine (si in aceeasi zi) la Trami SRL in Targoviste. |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
betamax |
![]()
|
Am vazut intr-un anunt de vanzare a unui Scenic Rx4 cum ca acesta ar avea distributie pe lanț. Wtf ?
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Minte si el cum poate...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
betamax |
![]()
|
Alta problema. Nu mai revine cheia de contact din pozitia "demaror". Am doua intrebari:
1. Butucul de la Rx4 (telecomanda radio) este identic cu butucul de reno mai vechi (telecomanda IR) si in interior ? Ca la exterior nu difera cu nimic fata de cel de la primul Scenic. 2. Se pot prelua piese (arc sau ce drac e ala care aduce cheia inapoi in pozitia "motor") dintr-un butuc si monta pe altul ? Ca n-as vrea sa schimb tot butucul si sa umblu ca mucea cu doua chei dupa mine. |
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
espacern |
![]()
|
1.Da
2.Nu Cauta ceva SH sau nou de Logan si schimbi doar "limba" de la cheie.....mai bine! @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
betamax |
![]()
|
E cam naspa de schimbat doar "limba", m-am gandit si io la asta, la modelul IR se poate scoate (am incercat la cheia de la mos2) dar la cheia de Rx nu iese nicicum. Si chiar daca as reusi, tot va trebui sa merg cu 2 chei dupa mine.
This post has been edited by betamax: 21 Sep 2013, 20:06 |
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
andreigosman |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 8 October 06 ![]() |
E cineva interesat de dezmembrarea RX4 din semnatura?
|
--------------------
VW
Golf VII 1.2 TSI
ex Renault Scenic RX4 2.0 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 15:40 |