Intrebarea moarte nare', ebay si totul despre el
![]() ![]() ![]() |
Intrebarea moarte nare', ebay si totul despre el
bahrim II |
![]()
|
||
![]() Urat! Group: Members Posts: 271 Joined: 26 February 09 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II Bicorp 1.4 16 V
- Ag----
2005 Capitan' de judet!
|
|||
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
cauti, comanzi, platesti on-line si primesti unul, sau daca esti norocos chiar doi cartofi in colet.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Eu am de cativa ani cont pe ebay, am adunat si 75 calificative
![]() Dureaza cam 1 saptamana pana rezolvi contul de paypal, dupa care e simplu. La paypal iti cere datele cardului si iti ia 1 dolar de pe card, tranzactie care va avea un anumit cod pe care il gasesti in extrasul de cont. Cu acest cod iti activezi contul de paypal. Apoi poti face cumparaturi pe ebay. Se plateste inainte, dar daca ai probleme cu produsul poti face reclamatie la paypal si iti iei banii inapoi. Tocmai din cauza asta unii straini nu prea se incurca cu romani, pentru ca au fost tepe date vanzatorilor. Pentru cumparaturi din UE nu platesti decat 2-3 lei la posta. Pentru produse din afara UE se plateste TVA si pachetul se opreste la vama, trebuie sa mergi dupa el. De regula birourile vamale sunt situate in aceeasi cladire cu posta, in orasele resedinta de judet. Deci trebuie sa iei in calcul si o deplasare la judet daca stai in alta localitate. This post has been edited by $$ilvviu: 13 Mar 2011, 10:35 |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
ovidiupay |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 6 February 06 From: Sola -Norway ![]() |
1. te intregistrezi pe ebay
2. iti faci cont pe paypal.com si iti inregistrezi cardul , astepti 2-3 zile pana iti confirma cardul (tre sa ai internet banking ca acolo vei primi un cod pe care il vei folosi la activarea cardului pe site la paypal) 3. participi la licitatia de pe ebay , o castigi , astepti confirmarea de la vanzator (pret produs+ taxe de transport) 4. platesti suma cu ajutorul paypal ( o sa vezi instructiunile primite de la ebay, e relativ simplu) 5. astepti confirmarea de plata de la cumparator si eventual detaliile de la acesta cu privire la trimitera coletului ( cu ce companie e trimis si eventual un traking number) 6. astepti coletul acasa si atunci o sa vezi daca ai primit ce ai comandat sau altceva (mai rar dar se intampla) ps : ai grija la ce rating are vanzatorul . sper ca nu am uitat nimic si sa-ti fie de folos |
--------------------
ex : Renault
Laguna 2 Dynamique,1.9 dCi 120 CP
- AJ 53969
2002 (\__/)
(='.'=) (")_(") |
|
bahrim II |
![]()
|
![]() Urat! Group: Members Posts: 271 Joined: 26 February 09 From: Pitesti ![]() |
Salut , va multumesc pentru raspunsuri insa mai am ceva intrebari , trebuie neaparat sa participi la licitatie ? nu pot cumapara direct ? daca vanzatorul nu vrea sa trimita in romania? eu acum imi fac cont , si luni ma duc si la banca sa fac un card ,cu care sa platesc , eu am un ING si cu el plateam factruile de acas de pe net . ala o fii bun ? aveam si o telecomanda in care bagam cod pin si alte chesti , o merge ?
Sanatate si multumesc! |
--------------------
Renault
- Ag----
2005 Capitan' de judet!
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Cred ca merge si cu ING.
Sunt licitatii Buy It Now si licitatii normale, la care nu poti cumpara pe loc, eventual sa te intelegi cu vanzatorul sa faca o licitatie noua de tip buy now. Sa te asiguri ca produsul este disponibil pt Romania, daca nu contacteaza vanzatorul, multi dintre ei nu vor trimite in Romania, mai ales daca nu ai mai multe calificative pozitive. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
bahrim II |
![]()
|
inteleg...
|
--------------------
Renault
- Ag----
2005 Capitan' de judet!
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Cardul e musai sa fie VISA, eu am avut master card cu care nu puteam face plati online. Nu mi l-a acceptat nici paypal-ul . Merge cardul tau . Stima
This post has been edited by mariusd4: 14 Mar 2011, 10:53 |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
- B 112 ...
2007/2010/2014/2012/2019 "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Eu am master card si merge brici pentru plati on-line. Cont paypal nu am, dar am platit destul cu el pe amazon si altele asemanatoare.
|
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Acum. pana-ti faci cont pe Ebay si PayPal, mai bine apelezi urgent la cineva care are toate astea si rezolvi problema. Eu asa am facut prima data ca aveam nevoie urgent si acum am cont si de vanzator si de cumparator. Oricum pentru cont de vanzaor este un pic mai complicat, dar s-a rezolvat cam intr-o saptamana.
This post has been edited by RADU__: 14 Mar 2011, 13:31 |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
BioHazarD |
![]()
|
![]() Gold member Group: Members Posts: 1.408 Joined: 9 May 07 ![]() |
|
--------------------
Renault
ex-Clio Symbol 1.5 dci
2008 Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023 |
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE($$ilvviu @ 13 Mar 2011, 11:32) Se plateste inainte, dar daca ai probleme cu produsul poti face reclamatie la paypal si iti iei banii inapoi. Tocmai din cauza asta unii straini nu prea se incurca cu romani, pentru ca au fost tepe date vanzatorilor. Cred ca ai vrut sa zici ca vanzatorul da tepe, nu cumparatorul care plateste in avans si nu are cum... |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
gabynew1 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 19 November 06 From: Bucharest ![]() |
am eu paypal + ing visa / dar merge si mastercard.
facut ceva achizitii si de pe ebay. Sunt si vanzari fara licitatie, pret direct. Verifica cu atentie daca vanzatorul trimite in afara tari sale. Daca chiar esti interesat sa cumperi, cineva din ro cu cont ebay si feedback pozitiv "mare" are sanse mai mari sa convinga vanzatorul sa trimita. prima "achizitie" a fost cea mai dificila. toti care au vazut feedback = 0, au zis ca le e teama, bla bla, am vb cu ei, i-am sunat, am insistat... te intelegi sunt oameni au aceleasi frici ca si tine ![]() posibil sa nu mearga: 1. Sunt carduri mastercard sau visa care sunt blocate pt online payments. suna la banca si le zici sa deblocheze. nu merg astea locale: maestro sau alte nebunii. This post has been edited by gabynew1: 15 Mar 2011, 19:30 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
- B-07-YTH
Fidji - 2003
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
URGENT!
Am avut nevoie de un set de roti pentru cursiera si am gasit pe ebay doua licitatii la care am participat: la una am cistigat dar mai dureaza 4 ore pina se termina si a doua... as vrea sa vad care e pretul la care se ajunge. DACA desi am cistigat prima licitatie, NU FAC PLATA ce se intimpla? Cine ia produsul, al doilea in ordine? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Cum adica ai castigat daca mai sunt 2 ore pana se termina?
Daca castigi si nu platesti vei primi un calificativ negativ de la vanzator. Si nu va putea cumpara cel de pe locul 2, produsul va trebui relistat pe ebay. This post has been edited by $$ilvviu: 30 Sep 2011, 18:28 |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
audiofilu' |
![]()
|
De ce te grabesti cu cititul? Eu am spus foarte clar situatia. Si unde am spus doua ore?
Am doar 5 calificative pe ebay, nu-mi pasa daca iau negativ. Astept inca 4 ore sa se termine si a doua si ma orientez la una din ele. Produsul se invirte in jurul sumei de 5-600 USD de asta fac "magaria". This post has been edited by audiofilu': 30 Sep 2011, 18:38 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu te inteleg ... daca nu ai de gand sa cumperi, de ce mai licitezi ? Uite asa ni se duce vorba de neseriosi si tepari ...
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Ei lasa poate inteleg altii. Cum sa nu am de gind sa cumpar?
Eu aveam nevoie de un raspuns nu de morala. ![]() 1 Oct 2011, 09:38: Azi nu cred ca ala din SUA imi pune la curier rotile asa ca profit de ocazie sa va intreb daca prin USPS Priority Mail International mai am treaba cu Posta, sa faca vama. Stiam ca prin Airmail se face vama, prin First class nu cred insa nu stiu prin Priority daca vine acasa sau ma duc la Posta. Mai iau de pe Bike24 dar aia trimit direct acasa prin DHL. This post has been edited by audiofilu': 1 Oct 2011, 08:38 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Nu doresc sa dau lectii nimanui. Dar pentru unii ca dvs, se gasesc o groaza de vanzatori care la statusul expedierii spun EXCLUS ROMANIA.
Daca sunt niste reguli, atunci romanul smecher ca sa nu spun nedisciplinat, face cumva sa "rezolve" situatia. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
silvik1313 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 30 March 08 From: Bucuresti S5 ![]() |
QUOTE(Tamango @ 30 Sep 2011, 21:06) Eu nu te inteleg ... daca nu ai de gand sa cumperi, de ce mai licitezi ? Uite asa ni se duce vorba de neseriosi si tepari ... Probabil ca a licitat in doua parti pentru produse similare ![]() This post has been edited by silvik1313: 2 Oct 2011, 01:29 |
--------------------
Dacia
Break
CLI 2003
|
|
audiofilu' |
![]()
|
E foarte simplu: am avut in vedere doua produse diferite (dar tot roti de cursiera) la doua licitatii care se incheiau cu 4 ore interval. Mi-am facut niste calcule si am aflat pretul peste care produsul devenea nerentabil de a fi cumparat "de dincolo", la una am licitat si am cistigat iar la a doua doar am urmarit pretul; in final, produsul fiind ceva mai bun s-a vindut la un pret mai mare, apropiat de cel din Romania asa ca nu m-a interesat.
NU am licitat in acelasi timp la ambele (desi nu contravine) ci doar la cea care m-a interesat, ce-i asa de greu de priceput? Deja am intrebat pe forum care e treaba cu vama si voi tot ii dati inainte... produsul e stabilit si gata. Intrebarea era pusa in situatia in care pretul la cea de-a doua licitatie ar fi fost nemaipomenit de bun. Am cont si pe okazii si am in 5 ani 100% pozitiv, 72 calificative, stiu cum sta treaba insa ma gindeam ca pe ebay e altceva... Daca ar fi toti ca mine tara asta nu s-ar mai numi Romania... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Alt_radu |
![]()
|
![]() Băgător de seamă ... Group: Members Posts: 261 Joined: 15 May 11 From: Bucuresti ![]() |
Daca iti ajunge la posta faci vama sigur ... 24% TVA + Vama 10% parca ...
La curier nu stiu cum sta treaba Priority mail inseamna ca vine mai repede dar tot la posta ... PS nu conteaza ce valoare e declarata pe colet ... |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5dCi
- B-XXX-JIE
2005 Faceti motorina cat vreti ca eu tot de 50 Ron alimentez.
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Inseamna ca doar First Class ajunge acasa... asta am vrut sa stiu, in rest cunosc faptul ca se aplica TVA si altele peste 45 euro de la persoane fizice respectiv 10 dolari de la juridice
Multumesc, am inteles tot. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cread |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 29 April 09 ![]() |
Toata lumea stie cate ceva, am primit colet de la un magazin, cu valoare 400$ incluzand taxele de transport de 25% din SUA in RO si am platit TVA +taxe 10% la valoarea facturii[ inclusiv expedierea 25%]. Am primit colet ,de 500$, de la socri cu valoare declarata pentru asigurare 50$ si nu am platit nimic la vama. E careva care a primit colet din SUA direct acasa, fara vama ?
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Pai e corect ce ai spus, ajunge acasa cred doar daca apelezi la cea mai scumpa modalitate de expediere. Probabil First Class rezolva problema.
Eu am facut asa dar pentru Taiwan si in 4 zile am avut coletul acasa. Pentru Germania tot acasa mi-a ajuns coletul, de pe Bike24, lucreaza cu DHL. Din SUA am avut pachet de peste 10$ primit de la societate si mi-a spus vamesa ca peste 10$ se plateste dar atunci doar m-a infoemat. Tot din SUA am primit colet de la particular sub 50$ (real) si n-am platit nimic. Ideea e ca vamesul, daca are suspiciuni poate sa umble si sa te taxeze. Asadar, pentru Posta: -de la particular pina in echivalentul a 45 euro -de la societate pina in echivalentul a 10 euro. Am avut colet cu produse cu pret real de 300 dolari si declarat 50 dloari dar am fost baiat destept: aflind ca ala a trecut GIFT 50$ am spus la vama ca am platit de fapt 60$ si aveam pregatite doua printscreenuri cu produse similare ca marca dar din aluminiu nu din carbon care pareau sa coste putin mai mult de 60$ in Romania. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Acum la vama iti cere extrasul de paypal.
Depinde cum il prinzi pe vames, eu am mers la vama si pt 2 becuri cu leduri, dar am si primit acasa colete mai mari, gen detectoare de radar. Din ce mi-au spus la vama cadourile ar fi gratuite (daca ai o ruda afara si fata credibila te lasa fara sa platesti), iar la cumparaturi nu platesti taxe la valori sub 15 dolari sau 10 euro. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
audiofilu' |
![]()
|
Mie joi nu mi-a cerut nimic insa nici nu am avut colet barosan sau potential de valoare mare.
Am mai intilnit si Express Mail International, asta tot la Posta ajunge? Care din serviciile de pe ebay ajunge acasa? <span class='edit'>3 Oct 2011, 09:01:</span> First Class e cel mai ieftin, nu are tracking si dureaza 14-21 zile Priority e putin mai scump, are tracking si dureaza 6-10 zile Express (EMS) dureaza 3-5 zile Care din aceste servicii sunteaza Posta, sa ajunga direct acasa? Am sunat la Posta: TOT ce e necomunitar, indiferent de modalitatea de expediere (la colete ma refer) ajunge la Posta mai repede sau mai tirziu functie de serviciul ales. Asadar din SUA nu se livreaza direct la domiciliu. This post has been edited by audiofilu': 3 Oct 2011, 09:53 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Hai ca tot am cobit, ce teapa am luat...
Desteapta de la vama nu a specificat ca nu se plateste in cuantum de 10 euro de la firma sau 45 euro de la persoana fizica daca produsul vine fara sa fie o comanda pe net... mi-a spus ca orice este comanda pe net se plateste vama. Culmea e ca m-a taxat la valoarea de paypal inclusiv transportul si m-a ajuns mai mult cu 45 lei fata de comanda din Germania prin curier rapid in 3 zile aduc la usa. Eu nu inteleg cum vine asta cu 10 euro de la societate... Cu alte cuvinte nu se plateste daca e trimis de o "cunostinta" iar valoarea e pina in 45 euro sau echivalent in dolari dar se plateste TVA daca e comanda pe net. Nu pot sa spun atunci ca oricare colet vine din China de la un prieten/cunostinta? Cum dovedesc ei ca nu am dreptate? Cum dovedesc si eu ca e un prieten? Am aflat ca tot astazi un amic a patit acelasi lucru, prima data cind a platit vama... chiar vamesa a spus ca nu citise bine legea; ghinion ca s-a pus cu burta pe carte, mai am deja 4 lucruri de sosit, la 3 sigur scap dar la unul mai dau ceva... This post has been edited by audiofilu': 13 Oct 2011, 14:18 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Intreb aici pentru ca nu am gasit topic despre asa ceva si nu are rost sa deschid eu unul pt o simpla intrebare:
Am vazut ca amazon livreaza kindle gratuit in Romania. Oare o sa imi impuna taxe vamale/TVA la intrarea in tara sau pretul va fi exact cel de pe site? This post has been edited by St: 6 Nov 2011, 15:48 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
platesti taxe
|
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 10:07 |