De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
sandman_ |
![]()
|
||
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|||
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Referitor la echilibrari anvelope...
Cele noi au vopsite in lateral o bulina rosie. Eu cred ca rolul acelei buline este strict legat de montaj. Acea bulina trebuie sa vina in dreptul valvei de pe janta. Daca sunt montate asa, nu vor avea nevoie de prea mult plumb. Am testat-o sambata trecuta. L-am pus pe tipu' de la vulcanizare sa monteze anvelopele cu bulina la valva. El zicea ca nu are nici o legatura cu echilibrarea. Rezultatul ? Rotile n-au avut nevoie de plumb. 0 pe tester. Voi ce credeti ? Am dreptate ? |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Teoretic, intr-o analiza rapida, n-ar trebui sa aiba vreo legatura.
Cate anvelope ai avut? I-ai spus sa monteze si una aiurea? daca anvelopa e unidirectionala, atunci apare o mica diferenta intre stanga si dreapta. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
2 pe fatza. Si sunt unidirectionale. Si au avut amandoua bulinele pe exterior (nu stiu daca din intamplare).
Si imi aduc aminte ca anul trecut cand le-am pus pe M1, nu m-am gandit la chestia asta si le-a pus plumb la toate. O sa studiez acelasi lucru cu Matiz. O sa-i pun 2 pe fatza saptamana viitoare si o sa insist sa le puna la fel. |
--------------------
Renault Megane
Sedane
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
sandman_ |
![]()
|
cum, anvelopele nu aveau bulinele plasate identic?
Daca mai faci manevra, pune una cu bulina la valva si una cu bulina aiurea ca sa vezi diferenta. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Floppy @ Dec 22 2005, 11:25 AM) Morph, esti un mare norocos. Eu m-am bucurat cand am avut ocazia sa iau 4 Pirelli Winter Sport 185/55 R15 cu 975 RON, dar tu m-ai taiat rau... ![]() Dar daca tu ai 195/65 R15, atunci e explicabil. Sunt mai ieftine... Ale mele sunt 185/65 R15 (da stiu, viteza pe bord va fi mai mare cu sub 2km/h decat cea reala, am caluclat, 40mm circumferinta diferenta intre 195 si 185 bla bla, dar sunt putin mai inguste si ceva mai bune ca unele late). Deh, 'calu de dar nu se cauta la dinti' ![]() Oricum, nu exista comparatie intre cele de iarna si cele de vara, un control mult mai bun. Nu au zgomot la rulare, dar nici nu am avut unde sa le dau 'fuga'. Cu toate ca, daca mergi calm si adaptat conditiilor nu ar trebui sa ai probleme nici cu unele de vara aproximativ noi sau cu putini km parcursi. Din ce stiam bulina aceea rosie indica partea 'exterioara' a cauciucului, dar am auzit pareri diferite si m-a bagat si pe mine in ceata. ps: Craciun fericit tuturor posesorilor de Renault, chiar daca unii sunt mai multumiti ca altii, iar altii sunt mai putini satisfacuti de produsul achizitionat ![]() |
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Va rog sa ma ajutati sa gasesc niste anvelope bune si nu scumpe pentru o masina, detaliile le gasiti aici. http://www.reno.ro/index.php?showtopic=40703&st=0entry60736
Second hand in buna stare ar fi cel mai bine, cred, bani nu prea sunt de cheltuiala insa anvelopele care sunt acum pe masina au facut aproape 7 ani si mai au un pic si devin slick-uri :-)) Dimensiune 205/70R15, anvelope pentru un SUV fara pretentii. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
kebbius |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 19 November 04 From: Bucuresti ![]() |
daca vrei second, cei de la autosoft (pe fundeni, langa pod) sunt foarte seriosi si au marfa de calitate. eu mi-am luat continental 205/55/16 si sunt foarte multumit.
cateva impresii in legatura cu anvelopele: aderenta foarte buna pe zapada; pe gheata nu prea fac fata dar mi se pare ok (la urma urmei doar cu crampoane de poti descurca); azi dimineata mi-a intrat ABS-ul repede la o franare brusca; m-am oprit la juma de metru de ala din fata; daca nu aveam ABS si anvelope de iarna, sigur intram in el; eu, ca sa intru in parcare, trebuie sa orc un damb destul de abrupt. in prima seara cand a nins, n-am avut nici o problema, am fost de-a dreptul impresionat de cum s-au comportat anvelopele; n-au pierdut aderenta deloc. dar aseara deja se formase gheata...n-am reusit sub nici o forma sa urc dambul respectiv, am frecat vreo 10 min ambreiajul dar fara nici un efect; pana mi-a venit ideea sa cumpar niste pungi cu sare de la unchiosc si am imprastiat pe jos...incredibil ce efect are sarea asta....am urcat fara probleme; iar azi dimineata gheata se topise de tot... in concluzie...anvelopele de iarna sunt excelente, te simti mult mai in siguranta decat cu cele de vara dar...nu fac minuni... |
-------------------- Honda Accord 2008 2.4 M/T
Black |
|
Norad |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 20 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Am vrut ieri sa urc la Comarnic (pe langa fabrica de caramizi Vulturul) pe un drum ( ma rugase un tip sa il duc acasa) . Ieri noapte a nins ceva prin Prahova, si era drumul cu batatorit cu zapada. Am urcat eu ce am urcat ( patinam destul de tare), dar la un moment dat, am dat de o panta ceva mai abrupta si acolo am ramas ( nu aveam nici lanturile la mine). A trebuit sa dau un pic inapoi si sa intorc. Cred ca daca aveam cauciucuri de iarna nu as fi avut probleme. A fost primul moment cand mi-a parut rau ca nu le-am luat.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
dec. 2004
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
A fost un caz special?
Daca nu faci drumuri din astea mereu nu se merita! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
sod |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 20 December 03 From: Iasi ![]() |
da, fara indoiala "nu se merita". Mai bine sa mergem toti cu gume de vara si na miram de ce ne pocnim unii in altii la prima zapada. Abia astept sa devina si la noi obligatorii pneurile de iarna in timpul iernii. Nu e nevoie de lege, ci doar sa nu te despagubeasca pe CASCO in caz de accident daca nu aveai cauciucuri cum trebuie.
|
--------------------
Renault Megane
Estate Privilege dCI
- B-xx-GNU
|
|
asorin2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 25 September 05 ![]() |
Salutari! Am studiat ieri cateva ore topicul asta - pregatiri de iarna.
Mi-a fost de real ajutor sa ma hotarasc sa-mi iau gume de iarna. Dupa zapada de zilele trecute era cam naspa pe stradutele dintre blocuri. Era sa iau in nas pe cativa - care la randul lor se duceau ca sania. Cand am vazut cum se invart daciile pe strada, am zis ca trebuie sa fac ceva pentru a avea controlul sa ma pot feri. Mai era sa iau in bot un stalp cu 5 km/h intr-un viraj (am trecut cu coltul dreapta la 10 cm de stalp) pe o straduta cu ghiata si zapada. Noroc cu ABS-ul care m-a ajutat sa pastrez virajul cat de cat. Azi dimineata am vorbit cu Mosul si am mers la o firma (gasite aici pe forum) si am luat 4 jante de tabla, 4 gume Fulda. 8 suruburi de prindere, 4 suruburi antifurt si capacele aferente le-am luat din targul vitan (astea sunt suruburi de Logan). Total nota de plata 20.110.000 lei Montaj si echilibrare - 460.000 lei Asta este. Acum e alta viata - merg ca vara. Am mers si pe langa bucuresti - ghiata, zapada si foarte bine. Pe stradutele dintre blocuri ma joc acum ![]() Maine plec in Neamt la Durau. Credeti ca mai am nevoie si de lanturi? Sarbatori fericite! |
--------------------
Renault
Megane
2005 Estate 57000 km bad: bielete flanse tampon superior calorifer antigel pe covor comutator stergator parbriz
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Unde ai dat 20 de mil. ce mai conteaza 500 de mii? Ia si lanturi. La Durau poti avea surprize de nici un 4x4 cu anvelope offroad nu razbeste. Patit pe pielea mea.
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
asorin2000 |
![]()
|
Multumesc! O sa-mi iau dimineata.
Imi iau si sac de nisip. Am si lopata. Va povestesc cand ajung pe acolo - daca am semnal pe 3G sau pe GPRS. |
--------------------
Renault
Megane
2005 Estate 57000 km bad: bielete flanse tampon superior calorifer antigel pe covor comutator stergator parbriz
|
|
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
Pai daca ai cauciucuri de iarna si lanturi eventual lopata iti mai trebuie dar sacul de nisip nu prea mai te ajuta
|
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
sandman_ |
![]()
|
Daca tot a venit vorba, unde se pun latunrile pe un 4x4 ?
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
asorin2000 |
![]()
|
Salutari de la Durau !
Sunt foarte multumit de cum se comporta masina. Sunt pante de 15 - 20 grade pe aici care le pot urca fara probleme. Zapada este framantata (10 cm strat pe drum) si are pe unele portiuni ghiata dedesubt. Am oprit la un moment dat in rampa sa testez daca pot pleca. Pleaca si la deal ![]() Am mers si pe drum forestier si pot merge cu 30-40 km / h fara nici o problema. Pe sosea merge foarte bine ( a fost uscata ). O singura remarca - la viraje se inclina masina mai mult si nu pot lua cu aceeasi viteza cu care luam cu jantele de aluminiu. La rotile de iarna jantele sunt mai mici si balonajul cauciucului e mai inalt. Craciun Fericit ! |
--------------------
Renault
Megane
|
|
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
Nu e de la jante ci de la talonul cauciucului.
Petrecere frumoasa la Durau ... |Craciun fericit tuturor| |
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Echipat masina cu Nokian WR 205/55 16 ... astept zapada
![]() Ca o prima impresie pot spune ca demarajul pe umed mazga, noroi, este mult mai bun, becul de la ASR clipeste pt o secunda dar ABS-ul nu mai franeaza rotile pt a impiedica alunecarea; la franare se simte iarasi un plus, zgomotul la rulare se face simtit la peste 100 km/h dar mai ales pe carosabil ud. |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Azi am testat si eu pe deplin cauciucurile: zapada in Breaza si mai ales Sinaia - Cota 1400. Zapada multa, gheata, tot tacamul. Anvelopele (Sava Eskimo 3 195/65/R15) s-au comportat absolut impecabil, nu am avut nici un moment dificil, nici o pierdere de aderenta, nici la urcare nici la coborare. La un moment dat am intrat in niste zapada mai adanca dar am iesit imediat dupa 2-3 miscari de balans. Diferenta intre anvelopele de vara si cele de iarna este imensa, eu sunt foarte multumit de alegerea facuta. In plus, la drum lung eu nu sesizez nici un zgomot suplimentar, am mers maxim 140-150 km/h (inainte sa dea drumul la big brother).
As mai vrea sa sesizez nesimtirea crasa a romanilor (de aia nu o sa ajungem niciodata acolo unde multi ne dorim): ultimii 2-3 km spre Cota 1400 i-am parcurs in aproape 1 ora... Pe firul de urcare erau parcate masinile nesimtitilor si bineinteles ca nu se mai circula decat pe o singura banda. Si de aici desigur ambuteiaje, carambol de masini, etc. Rusinos, mare rusine, mare nesimtire, numai jmekeri si cocalari cu masini si mai bune, si mai rele. Toti o apa si-un pamant. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
Aprob. Si eu a trebuit sa las masina la Cabana Bradet. Din acelasi motiv. Artistii stiu sa conduca si sa parcheze masinile.
![]() Referitor la comportament. N-am avut probleme pe zapada. Am constatat insa ca sunt mai zgomotoasesi la +90 se aud... |
--------------------
Renault Megane
Sedane
|
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
Azi la Vatra dornei am urcat pe zapada unde nu am reusit acum 2 saptamani. Inapoi am mers super pana la bacau. Asa ca un plus de la mine la cauciucuiri(20 SAVA. Lume la greu la schi ,pacat ca eu am mers cu alte treburi...dar nu e anul gata
![]() |
--------------------
ML
350
2013
- BC-35-SDS MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
rkillera |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 7 August 05 ![]() |
N-am avut cauciucuri de iarna, ma gandesc sa-mi iau, asa ca sunt si eu curios:
Cu ce viteza mergeti cu cauciucuri de iarna pe un drum acoperit de zapada? Dar gheata? |
--------------------
Renault
Megane II
2005 Estate Confort Expression 1.6 + clima, 08.2005
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Cat te tin "muschii" astfel incat sa nu faci accident. In general indicele de viteza maxima la un cauciuc de iarna e acelasi cu cel de la cauciucurile de vara, diferenta fiind ca ai aderenta mai buna, pe suprafete acoperite cu zapada/gheata respectiv temperaturi scazute, decat cu cele de vara.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
RoVal1972 |
![]()
|
QUOTE(rkillera @ Dec 28 2005, 04:14 PM) N-am avut cauciucuri de iarna, ma gandesc sa-mi iau, asa ca sunt si eu curios: Cu ce viteza mergeti cu cauciucuri de iarna pe un drum acoperit de zapada? Dar gheata? Anu' trecut pe vremea asta, in Austria pe autostrada inaite de Salzburg, pe ninsoare abundenta, deci zapada de vreo 5 cm (Abia incepuse sa ninga si utilajele abia atunci le vedeam cum apar de pe margine), am mers o portiune cu 110km/h. Nu aveam pe nimeni in fatza si era drept drumul. In spate aveam 2 masini (prieteni). Si am incercat si frana. A mers brici. Dar in trafic sau cu masini in fatza... n-as fi incercat. La intrarea in Salzburg, tot atunci am prins un polei si am reusit sa franez la 30km/h foarte repede si fara prea mare derapaj. Vorba lui Google, cat te tzine. Oricum o sa remarci diferenta in Bucuresti daca mai da vreo zapada mare. Toti cu anvelope de vara se "tarasc" cu 10-20km/h si tu o sa faci 13-14 pe langa ei ca nu poti merge mai repede... ![]() |
--------------------
Renault Megane
Sedane
|
cosminidis |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 3 June 05 ![]() |
Stiu ca s-a mai discutat ceva pe tema asta la topicul Pregatiri de iarna, dar nu am gasit info despre anvelope de M1. De unde cumparati, cat costa, de unde luati jenti de tabla, etc. A cumparat cineva din Vitan? Sau de la Metro? Si ce marca recomandati?
|
--------------------
Renault
Megane Classic
2000 Renault Megane Classic @ 1.6 16V ~ 63k km
Make OGG, not MP3 |
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
QUOTE(rkillera @ Dec 28 2005, 04:14 PM) N-am avut cauciucuri de iarna, ma gandesc sa-mi iau, asa ca sunt si eu curios: Cu ce viteza mergeti cu cauciucuri de iarna pe un drum acoperit de zapada? Dar gheata? Daca e zapada si nu am masini din fata sau in spate merg si cu 120. Totul este in regula atata timp cat nu bruschezi volanul. Pe gheata insa problema este foarte spinoasa, chiar daca ai cauciucuri de iarna. In orice caz, gheata se acumuleaza in special in curbe deci reducerea vitezei (chiar daca este uscat in linie dreapta) e obligatorie... |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
QUOTE(cosminidis @ Dec 28 2005, 08:53 PM) Stiu ca s-a mai discutat ceva pe tema asta la topicul Pregatiri de iarna, dar nu am gasit info despre anvelope de M1. De unde cumparati, cat costa, de unde luati jenti de tabla, etc. A cumparat cineva din Vitan? Sau de la Metro? Si ce marca recomandati? De oriunde se vand anvelope. Vezi ce dimensiune ai pe jenti si cauti ceva similar. Eu la M1 le-am luat de la Cefin. Pirelli Winter Snowcontrol. Super bune ! |
--------------------
Renault Megane
Sedane
|
rkillera |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 7 August 05 ![]() |
QUOTE(RoVal1972 @ Dec 28 2005, 06:17 PM) Oricum o sa remarci diferenta in Bucuresti daca mai da vreo zapada mare. Toti cu anvelope de vara se "tarasc" cu 10-20km/h si tu o sa faci 13-14 pe langa ei ca nu poti merge mai repede... ![]() Da, e clar ca in oras trebuie sa mergi cam la fel ca si coloana. Ma intereseaza in special mersul prin afara, dar nu cazuri speciale cand nu mai e nimeni pe drum. Sincer 110, 120 mi se pare foarte mult. Cei care mai raspundeti, precizati va rog daca aveti ESP. Eu nu am ![]() Ma intereseaza in principiu o viteza maxima pe zapada la care poti sa faci manevre fara pericol, adica sa controlezi masina daca apare ceva neprevazut si trebuie sa tragi de volan. |
--------------------
Renault
Megane II
2005 Estate Confort Expression 1.6 + clima, 08.2005
|
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
Daca ai masini pe drum e bine sa franezi inainte de "intalnire" ca sa poti sa mai faci ceva daca respectivul pierde controlul chiar cand e in preajma ta. Nu bruschezi volanul niciodata, indiferent daca e doar zapada pe drum si in special daca nu ai ESP (nici eu nu am). In general, iarna e bucurie mare daca bagi a 5-a.
Obligatoriu sa nu mergi subturat pentru ca altfel daca o pierzi si vrei sa te scoti accelerand e cam nasol ![]() O viteza de 60-70 km/h este foarte OK iarna in conditii de trafic, dar uneori esti nevoit sa mergi mai incet... Daca ai noroc si sosea OK (pe drumurile europene de exemplu) poti sa mergi si mai repede, totul tine de tine sa te obisnuiesti cu masina care oricum nu raspunde instant la comenzi. Frana de motor e baza. Daca ai aderenta buna pe sosea (tine frana sau caraie foarte putin ABS-ul) le combini. Daca ai franat si ABS-ul cupleaza la maxim, urgent franezi si de motor. Mare atentie la depasiri, lasa loc destul fata de cel pe care il depasesti sa nu te agate. In acelasi timp vezi sa nu iei santul din stanga ta sau sa te infingi in vreun taluz de zapada. Daca nu esti sigur, nu depasi si stai mai in spate fata de cel din preajma ta ca sa nu iei pietre... |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 03:33 |