De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
sorin1967 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
ML
350
2013
- BC-35-SDS MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|||
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
Am gasit Pirelli Wintersport 205/55/16 cu 3,9 mil.
Profil bun, aderenta OK, luat si montat 4. De acum astept zapada. |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
- Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(blorin @ Nov 29 2005, 10:57 AM) Am gasit Pirelli Wintersport 205/55/16 cu 3,9 mil. Profil bun, aderenta OK, luat si montat 4. De acum astept zapada. Cu, sau fara janta ? De unde ? |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
RaduMan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 12 November 03 From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni ![]() |
Eu am luan Sava Eskimo S3 185/65 R15 la 1.670.000 bucata de la Polyinvest (importator).
Am vazut ca au si Toyo, Semperit, Goodyear si altele. Cauta pe www.anvelope.ro |
--------------------
VW
Touran
2004 Trendline NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
nu ma ajuta si pe mine nimeni cu jantele alea?
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
padre uite aici tipurile de pneuri care se pot pune pe Megane II Sedan:
225 35 R 18 225 40 R 18 215 40 R 18 235 40 R 17 235 45 R 17 225 45 R 17 215 45 R 17 205 55 R 17 225 50 R 17 205 50 R 17 205 55 R 17 225 50 R 16 215 50 R 16 215 55 R 16 205 55 R 16 195 55 R 16 195 60 R 16 225 55 R 15 215 60 R 15 205 60 R 15 195 65 R 15 sursa:http://goodyear.tiremanager.de/main.asp?action=rim_tyre&rim_tyre=rimtuning&sbs=tiretuning&dum=531789659291120051553105 Dupa cum vezi pe 15 nu se pot pune mai mici de 195 |
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pablo @ Nov 29 2005, 06:48 PM) Dupa cum vezi pe 15 nu se pot pune mai mici de 195 Pai tocmai ce a spus RaduMan ca a cumparat 185/65/R15.... si altii au mai afirmat ca se poate sa fie si 185 pe R15, inclin sa cred ca sursa goodyear e incompleta. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
@nikoro: unii spun ca e mai bine sa cumperi gume de iarna mai ieftine (gen barum), care se uzeaza mai repede si pe care le skimbi mai des. Pana la urma iesi tot cam acolo (3 seturi de barum sau 2 de michelin, chiar daca e destul de probabil sa fie 2/2) dpdv financiar, insa mai e un aspect pe care unii nu-l iau in calcul: uzura cand nu sunt folosite. Chiar si atunci cansd sunt depozitate corespunzator, tot exista riscul sa crape su sa survina si alte deteriorari...
E doar o opinie, care suna destul de plauzibil. Revenind la echipament de iarna, azi am avut si eu ocazia sa imi testez noul echipament de iarna si va pot spune ca pe ud si uscat se comporta foarte bine (la temperaturi sub 8 grade) diferenta de zgomot nu mi se pare prea semnificativa. Astept sa merg sambata la ski, sa vad cum se comporteaza si pe zapada. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sandman_ @ Nov 28 2005, 01:48 AM) probabil de la vreun incapabil de sef de echipa de raliuri... A pus el pe masina lui gume inguste pentru traseele pe zapada si toti s-au luat dupa el... ![]() tu ieseai din nametii din spatele blocului tocmai pentur ca aveai gume universale. Cursele de raliu sunt una, mersul pe strada este cu totul altceva nu le poti compara. Daca te-ai uitat la TV la raliu probabil ai vazut ca aia merg in derapaj controlat. Acum vin si te intreb cat de des mergi tu iarna pe zapada in derapaj controlat pentru ca eu doar in parcari cand mai trag o frana de mana fac asa ceva (destul de rar, trebuie sa fie si zapada si parcarea libera ![]() Am vazut si link-ul dat catre o pagina web unde se explica aceeasi teorie si sincer ala nu a luat toate variabilele in calcul. In momentul in care o sa se faca testul pe aceeasi masina in aceleeasi conditii cu ambele tipuri de cauciucuri si cele mai inguste or sa iasa castigatoare doar atunci o sa cred, teoria e una (unde mai pui ca e si incompleta) si realitatea este alta, no ofense. |
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
dya |
![]()
|
![]() Membru fost gras Group: Members Posts: 386 Joined: 25 August 05 ![]() |
Hmm si cand ma gandesc ca eu am luat warn pe tema asta cum ca reinventez legile fizicii...
Ma intreb aia cu jeepurile cu ditamai cauciucurile late cum ies din nameti? ![]() |
--------------------
Nissan
Qashqai
2008 1.5dCI 105CP
|
|
nikoro |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 24 May 04 From: Timisoara ![]() |
Gata!
![]() |
-------------------- Megane II Sedan 1.5dci 80 CP, 2004
Confort Privilege |
|
uiv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 12 November 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salut!
Eu am ramas in urma cu gumele de iarna. Si acuma tre' sa aleg: Sava Eskimo Barum Polar 2 Flamingo Alaska (daca ati auzit de ele, cica sunt facute de Continental) Ajutor! Ce imi recomandati? N-as vrea sa dau bani multi pe branduri mari. Astept recomandari cat mai repede ca in weekend ma duc la schi. |
--------------------
Renault
Megane
2004 Bicorp
|
|
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
QUOTE(RoVal1972 @ Nov 29 2005, 01:24 PM) Cu, sau fara janta ? De unde ? Fara janta, din Iasi. |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
- Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
aliens |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 27 November 05 ![]() |
Hello..
Mi-am luat si montat pana la urma Pirelli Wintersport 205/60R15. Problema e ca nu prea au aderenta pe umed (intra ABS-ul mult mai repede, derapeaza la plecarea de pe loc, etc). Recunosc, nu am mai avut niciodata gume de iarna adevarate, numai all seazon-uri. E normal sa aiba aderenta pe ud mai proasta ca cele de vara ? |
--------------------
Renault
Megane
Sedan 1,6 2005 Megane Sedan 1,6
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Exact chestia asta am sesizat-o si eu anul trecut, cand am "incalecat" prima oara in viata pe cauciucuri de iarna (ContiWinterContact 195/65/15). Cred ca inca nu e temperatura la care isi arata ele calitatile (am inteles ca in Romania e inca destul de cald momentan, nu?). Cauciucurile de iarna se comporta optim numai la o temperatura de sub 7 grade plus. Chiar asa, la prima plecare de pe loc imi patinau rotile, deci cred ca e ceva specific, si nu o problema...
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
Floppy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 28 September 05 From: BRASOV ![]() |
Daca vrei sa pleci 'cu scartait de roti", pe suprafete ude, o sa patinezi cu orice fel de anvelope. Poti sa incerci sa pleci "normal" de pe loc, ce zici?
|
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
2005 Extreme
- PH10RXB I love my car!!!
|
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
nu sunt de acord..si eu am de iarna si derapeaza mult mai rau pe asfalt umed sau uscat..sunt mult mai tari..ele nu au priza buna pe asfalt...adica , cand vreau sa plec cu scartza...nu fac scartz..aluneca doar si atat!!!!
|
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
Floppy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 28 September 05 From: BRASOV ![]() |
Pai scartaie doar pe uscat, tocmai pentru ca e uscat. Pe umed derapeaza/patineaza in gol. Incearca si cu cauciucurile de vara, cand e ud pe jos, sa demarezi brusc. O sa derapezi. Sau ai sistem antipatinaj??? La Clio?
Eu am Pirelli WinterSport, de iarna, si sunt foarte multumit. Dar nu incerc sa "zbor" cand plec de pe loc, la semafor... |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
2005 Extreme
- PH10RXB I love my car!!!
|
|
RaduMan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 12 November 03 From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni ![]() |
Mie tocmai ca anvelopele de vara (Semperit Sport Life) incepeau sa alunece pe uscat (intra ABS-ul la franari usoare), pe cand cu anvelopele de iarna (Sava Eskimo S3) nu mai aluneca deloc, nici pe uscat nici pe umed. Conteaza acum si comozitia anvelopei. Pe site-ul ADAC sunt niste teste cu anvelope de iarna (si vara) si dau evaluari atat la evolutie pe umed/uscat cat si pe zapada.
|
--------------------
VW
Touran
2004 Trendline NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
QUOTE(dya @ Nov 30 2005, 12:40 AM) Hmm si cand ma gandesc ca eu am luat warn pe tema asta cum ca reinventez legile fizicii... Ma intreb aia cu jeepurile cu ditamai cauciucurile late cum ies din nameti? ![]() Vin äia cu gume inguste si ii trag. Oricum, alea nu sunt masini de teren (sau off-road), ci SUV-uri. Am vazut Cayenne Gemballa cu jante de 23", si gume late de 355mm si cu talon de vreo 5 cm. QUOTE Cursele de raliu sunt una, mersul pe strada este cu totul altceva nu le poti compara. Daca te-ai uitat la TV la raliu probabil ai vazut ca aia merg in derapaj controlat. Acum vin si te intreb cat de des mergi tu iarna pe zapada in derapaj controlat pentru ca eu doar in parcari cand mai trag o frana de mana fac asa ceva (destul de rar, trebuie sa fie si zapada si parcarea libera Avand in vedere ca merg numai in derapaje controlate, inseamna ca pe ei ii intereseaza mai mult decat pe tine sa poata controla un derapaj, deci isi aleg gumele in consecinta. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
NUT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 16 October 05 ![]() |
Am si eu o intrebare .....
Trebuie sa imi vina masina cam in 2 saptamani (sper sa nu mai se lungeasca termenul), credeti ca am vreo sansa sa mi se livreze cu cauciucuri de iarna in aceasta perioada ???? mai e cineva pe aici cu masina luata de curand sau in perioada rece si care sa fi venit astfel echipata ???? sau pot deja sa cumpar cauciucuri de iarna si sa o astept cum se cuvine ???? 10q. nut. |
-------------------- M2 Sedan, 100 CP, dci, Black, ESP.
|
|
NUT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 16 October 05 ![]() |
una peste alta .... caci despre asta e vorba aici ... cauciucurile de iarna sunt utile si le recomand din suflet oricui ( macar 2, pe rotile cu tractiune - daca nu isi permite 4).
eu am vazut diferentza acu 4 ani si de atunci mi-am convins multi prieteni care nu au regretat. acu ma gandesc la niste vredestain pentru m2-ul care tre sa imi soseasca ( in caz ca nu vine deja incaltzata adecvat sezonului) !!!! multa bafta. nut. |
-------------------- M2 Sedan, 100 CP, dci, Black, ESP.
|
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(NUT @ Nov 30 2005, 11:38 PM) Am si eu o intrebare ..... Trebuie sa imi vina masina cam in 2 saptamani (sper sa nu mai se lungeasca termenul), credeti ca am vreo sansa sa mi se livreze cu cauciucuri de iarna in aceasta perioada ???? mai e cineva pe aici cu masina luata de curand sau in perioada rece si care sa fi venit astfel echipata ???? sau pot deja sa cumpar cauciucuri de iarna si sa o astept cum se cuvine ???? 10q. nut. nu cred ca se livreaza masini cu cauciucuri de iarana, practic te-ar obliga cand vine primavara sa mai cuperi inca 4 si poate nu vrei, asa ca vin All seasons. |
--------------------
Renault
Megane II
Iulie 2004 |
|
dmc |
![]()
|
QUOTE(sandman_ @ Nov 30 2005, 06:33 PM) Vin äia cu gume inguste si ii trag. Oricum, alea nu sunt masini de teren (sau off-road), ci SUV-uri. Am vazut Cayenne Gemballa cu jante de 23", si gume late de 355mm si cu talon de vreo 5 cm. Avand in vedere ca merg numai in derapaje controlate, inseamna ca pe ei ii intereseaza mai mult decat pe tine sa poata controla un derapaj, deci isi aleg gumele in consecinta. In fine, fiecare sa-si cumpere ce crede de cuvinta. |
--------------------
Renault
Megane II
Iulie 2004 |
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
QUOTE(dmc @ Dec 1 2005, 12:03 AM) nu cred ca se livreaza masini cu cauciucuri de iarana, practic te-ar obliga cand vine primavara sa mai cuperi inca 4 si poate nu vrei, asa ca vin All seasons. Nu cred ca vin nici macar allseasons, vin echipate tot cu cauciucuri de vara. Mai exact poate sa ne confirme cineva care a ridicat masina in decembrie sau ianuarie, dar sunt sigur ca am citit pe undeva, tot pe forum, ca a venit masina cu cauciucuri de vara. |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am ridicat masina pe 24 decembrie si a venit cu cauciucuri de vara. In general masinile noi vin DIN FABRICA echipate cu cauciucuri de vara iar dealerul nu are nici un interes sa le schimbe. Exceptie fac cazurile fericite cand se mai gasesc un producator si/sau un dealer de marca cu obraz finut si fac cadou si un set de anvelope de iarna. Rare cazuri, insa... (vezi BMW, Mercedes, parca si Seat...)
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
padre |
![]()
|
Am gasit la dimensiunea 195/65/R15 anvelope Milestone - productie Italia (170 RON bucata). Sunt de iarna, au si gaurele pentru tinte. Arata destul de bine, ce sa zic, numai ca eu nu am auzit nimic despre ei si nici google nu stie mare lucru. Stie cineva mai multe despre marca asta, si in special despre cauciucurile de iarna? Mi-ar folosi un raspuns ultra-rapid, azi as vrea sa ma hotarasc: ori astea ori imi iau Sava Eskimo S3 din Metro.
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Decat sa mergi la "ghici" cu niste cauciucuri de care nu a auzit mai nimeni, mai bine mergi pe Sava Eskimo S3 despre care sti ca sunt bunicele.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
padre |
![]() ![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() Tocmai ce m-am intors de la METRO... Mi-am luat 4 buc Sava Eskimo S3, arata super., au costat 190 RON / bucata, TVA inclus (195/65/R15). Daca le-as fi luat ieri ar fi costat, toate patru, 592 RON (173 RON bucata - 100 RON bonus pentru ca erau la promotie speciala). As fi facut o economie de 168 RON, aproape cat o anvelopa.... Asta e, din pacate eu abia azi am reusit sa fac rost de bani pentru ele si mai ales nici nu stiam de promotia asta speciala (50 RON bonus la 2 anvelope Eskimo3). De unde si vorba aia: ban la ban trage si cine l-a avut a beneficiat si de reducere, si eu care m-am straduit tare sa fac banii n-am avut parte de economie... Lasa ca eu castig in alta parte mai bine ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
padre |
![]()
|
Era sa iau cea mai mare teapa cu METRO!!!!!!! Aseara, dupa o zi super plina si extenuanta ma pun si eu pe canapea sa ma relaxez si-mi cad ochii pe reclama Metro... si ma apuc sa ma uit prin ea... Ce-mi vad ochii: oferta promotionala la anvelopele Sava este valabila pana pe 7 decembrie! Asta dupa ce aseara, la cumparare mi-au spus ca nu mai e valabila si mi-au vandut anvelopele cu 20 RON mai scumpe / bucata. Deci in total 80 RON diferenta de pret + 100 RON bonus neacordat!
Azi dimineata la ora 7 fara 10 m-am dus inapoi la Metro Baneasa ca sa le cer explicatii: bineinteles ca aveam dreptate!!!! M-au tepuit cu 180 RON!!! S-a rezolvat, in sensul ca mi-am primit cash diferenta de 80 RON si voucherele pentru restul de 100 RON (bonus la cumparare conform ofertei) mi-l vor da cand vor primi formularele de voucher, bineinteles ca au ramas fara, in mijlocul promotiei.... Bai nene cata incompetenta! Pretul in sistemul lor de facturare si la raft era 190 RON / anvelopa (TVA inclus) desi ar fi trebuit sa fie, conform catalogului de promotie aprox. 170 RON (TVA inclus). INCREDIBIL! Trec peste faptul ca le-a luat 40 minute ca sa modifice pretul si sa-mi refaca factura, important e ca am rezolvat. Va dati seama cati clienti pot pacali in felul asta? Eu absolut intamplator am dat peste catalogul de oferta, pentru ca eram super nemultumit de pretul pe care l-am platit fata de cel pe care-l prognozasem. Asa ca mare atentie, cascati ochii si cereti-va drepturile intotdeauna! ps: nu am facut edit la postul anterior pentru ca sa primeasca notificare noua toti cei care au participat la topicul asta. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 11:30 |