De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
b76bgaarh |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|||
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
QUOTE(MHY @ 28 Nov 2008, 17:54) Vad ca esti superincantat... si aici ai spus : http://www.reno.ro/index.php?showtopic=131...dpost&p=1627396 ![]() Ce parere ai de zgomotul la rulare si franarea pe ud? ![]() pai am zis si acolo... pentru ca initial mi-a fost greau sa gasesc detalii despre cauciucuri de iarna... si am lasat raspunsul cam peste tot pe unde discutasem... asa ca fapt divers ar trebui facuta o rubrica independenta de tipul masinii despre anvelope... zgomotul imi pare muuult redus... am mai auzit pe unii zicand asta.... e cam normal... nu mai e cauciucul atat de rigid... cum era la role (rolerblades) cu rotile alea de plastic ce sunau ca o fanfara si alea de silicon care habar nu aveai ca te deplasezi pe role.... QUOTE(dili @ 28 Nov 2008, 18:39) Gata, le-am pus si eu: Am pus 4 bucati Dunlop M3 (215/55/R17), fabricatie Germania in 2008; cu montare si echilibrare fix 2800,80 RON. M-a bufnit rasul de aia 0,8 RON. Diferenta de la 690 la 700,2 RON au reprezentat-o plumbii si sacii de plastic in care au ambalat cauciucurile de vara. Arata bine, "carne " la greu. Imi place indeosebi protectia de janta; e o gaselnita excelenta, sper sa-si faca datoria. Si 2 prime impresii: 1. au pus plumbi in disperare; de ex., pe una din roti au pus 65 cu 25; Sa fie asa de neuniform cauciucul? Ma mai duc peste 2 saptamani sa le reechilibreze. 2. volanul merge mai usor; parerea mea e ca astea de iarna sunt mai usoare Apropos de plumbi, care se recomanda: aia cu cleme sau aia lipiti pe janta? si eu care aveam de gand sa trec pe 17... no way... 2800 de lei... enorm.. legat de miscarea volanului... mai ziceam pe undeva... mi se pare ca are un feedback mai bun.... daca au pus multi plumbi vezi sa nu fie janta... |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
dili |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(ccezar2004 @ 28 Nov 2008, 17:58) Putin probabil, pentru ca cele de vara aveau niste plumbi infimi si s-au comportat excelent pe aceleasi jante. In plus, chestia cu plumbii mari e valabila la toate cele 4 roti, cu mici diferente. Ca sa nu mai zic si de faptul ca am abia vreo 5000km cu masina, gropi am luat putine iar borduri sau altele asemenea deloc. Ma gandesc sa nu fie si masinaria de echilibrat. Maine fac o iesire afara si vad ce zice. Oricum, peste 2 sapt ma duc sa le umplu cu azot si atunci fac echilibrarea la un service pe care-l stiu de mult. Mai vedem atunci. |
--------------------
Mercedes-Benz
CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus,
august 2016 VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
unde ti le faci?
|
|
|
alex0507 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 28 January 07 From: BV ![]() |
Pentru jante de aliaj se folosesc plumbii "lipiciosi" si ptr alea de tabla cei normali. Iar cu volanul mai usor, e si normal ptr ca e mult mai moale cauciucu de iarna.
|
--------------------
Renault
Megane
2002 Classic Expression, 1.9 dCi
|
|
dili |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(ccezar2004 @ 28 Nov 2008, 19:42) Echilibrare si azot la Autozone, imediat dupa podul "butelii" (constantenii stiu ![]() Dunlop-urile astea le-am luat de la Autorex, au avut o oferta cu circa 600 mii mai buna per bucata. La randul lor, Autorex sunt colaboratori ai celor de la "cauciucuridirect", care pe net au unele din cele mai bune preturi. Poate asa se explica si oferta mai buna. |
--------------------
Mercedes-Benz
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
cred ca stiu unde este... acolo mi-am facut unghiurile... excelent lucreaza baietii... in schimb la ei mi s-au parut foarte scumpe cauciucurile...
eu le-am luat de la anvelope de la a la z.... in pret au inclus si montajul si echilibratul.... |
|
|
dili |
![]()
|
QUOTE(ccezar2004 @ 28 Nov 2008, 23:35) cred ca stiu unde este... acolo mi-am facut unghiurile... excelent lucreaza baietii... in schimb la ei mi s-au parut foarte scumpe cauciucurile... eu le-am luat de la anvelope de la a la z.... in pret au inclus si montajul si echilibratul.... Scumpe, scumpe la Autozone. Cea mai buna oferta la ei pleca de la 750RON pe bucata. In schimb lucreaza bine si prompt. La "A la Z" nu am ajuns dar am auzit ca au preturi bune. Am prieteni care numai acolo merg. La mine nu prea a fost posibilitate de optiuni pt ca dimensiunea mea ori nu era de gasit ori era la preturi de-ti sare palaria. Asta e, le-am pus, acum sper sa se comporte OK. La prima impresie, sunt silentioase, usoare si elastice. Masina merge realmente mai lin. |
--------------------
Mercedes-Benz
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
are ceva daca anvelopele de iarna le-am bagat in pungi si le-am pus in dormitor pe dulap culcate?... fara sa fie suprapuse....
|
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
In principiu n-au nimic, ca doar nu sunt discuri de vinil!..
![]() Sa le vezi cum stau stivuite calare una peste alta prin depozitele proveiderilor... ![]() Presupun ca te-ai referit la anvelopele de vara; nu la cele de iarna, nu? |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
- / aka Kurulina ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
la alea de vara da.... e cel mai comod asa decat sa lemai car pe nu stiu eu unde... sa inteleg ca daca erau de iarna era o problema?... ca la vara le inversez....
|
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Nu vad sa fie vreo problema cu depozitatul culcate. Indiferent de sezon...
Singura problema pe care o vad ar fi diferentele de temepratura si eventualul condens care s-ar depune pe ele... Eu, unul, am tinut Carvingurile unul peste altul, in pungile cu care le-am cumparat, numai ca nu am ''inchis'' sacii aia galbeni... |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
eu le-am scos putin aerul din saci cu aspiratorul... si i-am legat...
|
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
le-ai asezat corect? daca sunt fara janta se recomanda in picioare sa stea, cu rotire la fiecare 4 saptamani. Eu asa le tin.
http://www.conti-online.com/generator/www/...storage_en.html |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Asta nu o stiam, o sa le pun una langa alta zilele astea, momentan sunt lenes
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
asta daca ai spatiu... eu le las pe dulap culcate unu langa altul si o sa le intorc o data pe luna pe partea opusa
|
|
|
dili |
![]()
|
In teorie, fara indoiala e bine sa le asezi dupa cum spun profesionistii, sa le intorci, sa le mai mangai si eventual sa le mai sufli ca pe muraturi
![]() In practica, fac pariu pe orice ca in astea 4-5 luni cat stau depozitate, nu au absolut nici pe naiba nici daca le pui pe muchie ![]() Acum 3 zile i-am re-montat nevesti-mii cauciucurile de iarna, dupa ce statusera in garaj din aprilie si pana acum (mutate de colo-colo in suturi de cate ori aveam nevoie de spatiu). In afara de ceva paianjeni (nici macar nu i-am scos, stau bine mersi si acum inautru la o presiune de 2.0) nu aveau nici pe naiba. Si nici nu am observat ca masina sa mearga cu hopuri. Fiecare le tine pe unde poate. Daca am sti noi pe unde si cum stau depozitate pana sa ajunga la noi pe masini cred ca nu am mai cumpara decat direct din fabrica. Later edit: Apropos de sfaturi (pe care le respect, chiar daca nu le aplic in litera si spiritul lor), evident ca orice firma care se respecta va da sfaturi si indicatii despre cum sa-ti ingrijesti pretioasele-ti (la mine si la propriu si la figurat) cauciucuri; ca doar n-o sa spuna: lasa-le nene aruncate pe unde vrei ca nu au nici pe naiba. Realitatea e ca, in conditii de depozitare casnica (garaj, beci, hol, dormitor ![]() This post has been edited by dili: 29 Nov 2008, 17:18 |
--------------------
Mercedes-Benz
|
|
Adila16 |
![]()
|
Rotite la 4 saptamani?...Nu cred ca flacaii care au in grija ditamai depozitul de anvelope le rotesc pe fiecare in parte...
![]() ![]() In rest, total de acord cu dili... Nici Carvingurile mele, care au trecut vara cocotate una peste alta, nu par a se fi ''ovalizat": testate acum o ora, cu 155-160 kmh aratati de GPS, pe A1... Feciorul care mi le-a montat si echilibrat chiar a stiut ce face: nu vibratii, nu asieta ciudata, nu... Nimic: Kurulina gonea smooth and sexy, in ciuda valurilor de ceata ce navaleau peste asfalt...(Poate a fost si o mica doza de inconstienta, dar chiar mi-era dor de o goneta scurta...!...) Plus ca am zis ca daca iarna bate la usa, sa imi schimb stergatoarele...Cele vechi devenisera piepteni absoluti...Si ineficiente, si galagioase, pe deasupra! ![]() ![]() This post has been edited by Adila16: 29 Nov 2008, 20:24 |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Am remontata anvelopele de iarna Tigar pe fata...si a iesit soarele si sunt 10 grade afara!iarna trecuta am mers cam 4000 km cu ele, fara probleme si multumit de comportamentul masinii.Am zis ca mai cumpar si pe spate inca doua dar cu criza asta mondiala...o sa fac drifturi si ma multumesc si cu asta.O iarna fara evenimete la toata lumea!!
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
O vulcanizare pe langa Dorobanti sau Piata Muncii care sa si roluiasca jante tabla?de preferat sa aiba deschis noaptea?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
autosoft la dristor.. inchid la 21.00
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
vezi ca e una nonstop pe langa real......
semit la autosoft sunt niste coziiiiii |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
ok.multumesc frumos.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Soooo, sosit cauciucele noi de iarna - Goodyear Ultragrip 7+ made in Germany! Arata absolut superb profilul, si se comporta impecabil - ieri am venit de la service pe un polei cumplit si parca mergeam pe asfalt uscat... In zilele urmatoare o sa le mai "testez" un pic sa le vad ce pot...
O singura nelamurire: 2 dintre ele au dot 2508, dar la celelalte doua nu il gasesc, pur si simplu ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Ale mele sunt la fel numai ca in Slovenia, sa ma uit si eu la dot daca nu or fi murdare
![]() |
--------------------
Renault
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
vio goodyearili tale sunt directionale..... acum ei nu au de unde sa stie care e fata interioara si care e fata exterioara.....
deci le pun doar pe o parte.... simplu.... |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Adica e dä bine sau dä räu?...
![]() In prostia mea io inteleg asa: daca sunt unidirectionale important e sa fie montate cu sensul de rotatie corect, indiferent pe care parte... asa ca daca numarul ala e stantat numai pe o parte a cauciucului, e logic ca pe cauciucurile de pe o parte sa nu se vada, fiind spre "interiorul" masinii... asa si este, pe dreapta le-am gasit, dar pe stanga nu... This post has been edited by Vio: 3 Dec 2008, 13:05 |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
b76bgaarh |
![]()
|
pai da cam asa este daca sunt montate corect...cu sensul de roatie...pe o parte se vede pe alta nu.....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Fuzz |
![]()
|
Ale mele sunt toate cu fata la exterior...frumos.
|
--------------------
Renault
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
si sensul de roatie cum este??????
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 18:59 |