Hyundai si Kia prinsi cu ocaua mica in SUA
![]() ![]() ![]() |
Hyundai si Kia prinsi cu ocaua mica in SUA
Arhimede |
![]()
|
||
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|||
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
QUOTE(aphophis @ 3 Nov 2012, 22:29) Pana una alta, epa nu e decat un standard de consum. NU cred ca isi propune sa fie exact conform cu realitatea, ci doar sa fie un standard prin care sa poata fi comparate consumurile masinilor. Dacă nu este conform cu realitatea, cum mai poate fi standard ? Este doar un exercițiu de logică ! |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 3 Nov 2012, 22:51) Aha, deci daca eu n-am dovezi, inseamna ca ailalti sunt curati ca lacrima. Ce poci sa zic, acum inteleg eu cum un porsche 911 si-un range rover puse in vitrina prin ceva mall din state afisau niste consumuri de autostrada de ziceai ca le mai si impinge cineva. Ca erau ei ultra cinstiti si respectau epa ca pe ma-sa. Pe bune acum, nu mai e nici un alt loc unde sa poti sa deranjezi? vad ca tot o dai in sus si in jos cu faptul daca reflecta consumul real al masinilor sau nu. Iti dai seama ca nu are cum? Pentru ca depinde de foarte multi factori? Si in plus , nu asta e discutia? Ci de faptul ca singurii care s-au trezit sa fraudeze cifrele alea (care sunt impuse prin lege in state) sunt cei de la hyundai si kia. Problema sta in faptul ca au mintit cu buna stiinta cei de la kyundai . Zicand ca cifrele alea pe care le-au afisat erau conforme cu standardul de testare epa. Ceea ce s-a dovedit ca a fost fals. Deci stiind asta, de ce o tot dai in sus si in jos , daca cifrele alea reflecta sau nu realitatea? ![]() Cat despre faptul ca nu ai dovezi, nu e problema mea. Ce se stie e ca sunt dovezi ca cei de la kyundai au falsificat acele cifre oficiale. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
QUOTE(aphophis @ 3 Nov 2012, 21:36) QUOTE(aphophis @ 3 Nov 2012, 23:09) Zicand ca cifrele alea pe care le-au afisat erau conforme cu standardul de testare epa. Ceea ce s-a dovedit ca a fost fals. Deci până la urmă standardul de testare EPA este un fals ! ![]() Reluăm pentru logica elementară : 1. Hyundai declară cifrele de consum conforme cu standardele EPA 2. Nu se știe exact dacă standardele EPA sunt conforme cu realitatea 3. Verificarea EPA nu corespunde cu cifrele avansate de Hyundai, dar la fel de bine nu corespunde exact nici cu realitatea ! Concluzie : Standardele EPA sunt rupte de realitate ! ![]() Agent Mulder ai legătura ! |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Nutzule, iti mai citez inca o data o afirmatie de-a ta, poate e mai liber neuronul tau acum si reuseste s-o proceseze.
QUOTE(aphophis @ 3 Nov 2012, 23:06) Eu n-am dovezi ca restul au mintit. Da' vad ca tu ai dovezi ca ailalti au fost cinstiti. Pe cat imi pasa mie, io traiesc cu parerea ca astia ( kia / hyundai ) au aplicat standardul in materie, si-au mintit in rand cu ceilalti. Doar ca doar ei au fost dati in gat in urma verificarilor. Din varii motive, care deja ti-au fost mentionate, da' ai ales sa le ignori, ca nu se incadra in logica ta. Ai ales sa-i tot dai inainte ca standardu' epa, standardu' epa, de parca l-ar fi promulgat basexu' aseara. Apropo, stiu si altii ce-s alea standarde de-astea, la fel cum stim ca si comparatiile intre ele sunt doar vag utile, din varii motive. Dar tu, ca un troll adevarat ce esti, stii sa iei doar jumatea de adevar care-ti convine si sa ii dai cu el in sus si-n jos pana se satura restul lumii. Avantaj tu, ca ai mintea odihnita. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 3 Nov 2012, 23:34) Nutzule, iti mai citez inca o data o afirmatie de-a ta, poate e mai liber neuronul tau acum si reuseste s-o proceseze. Eu n-am dovezi ca restul au mintit. Da' vad ca tu ai dovezi ca ailalti au fost cinstiti. Pe cat imi pasa mie, io traiesc cu parerea ca astia ( kia / hyundai ) au aplicat standardul in materie, si-au mintit in rand cu ceilalti. Doar ca doar ei au fost dati in gat in urma verificarilor. Din varii motive, care deja ti-au fost mentionate, da' ai ales sa le ignori, ca nu se incadra in logica ta. Ai ales sa-i tot dai inainte ca standardu' epa, standardu' epa, de parca l-ar fi promulgat basexu' aseara. Apropo, stiu si altii ce-s alea standarde de-astea, la fel cum stim ca si comparatiile intre ele sunt doar vag utile, din varii motive. Dar tu, ca un troll adevarat ce esti, stii sa iei doar jumatea de adevar care-ti convine si sa ii dai cu el in sus si-n jos pana se satura restul lumii. Avantaj tu, ca ai mintea odihnita. bah,eu zic sa lasi teoriile constipatiei deoparte, ca in nici un caz hyundai si kia nu sunt victime. SUnt doar cei care au ales sa falsifice datele privind consumul conform standardelor epa. Punct. Cat despre dovezile ca ceilalti au fost cinstiti, atata timp cat epa-ul nu a contestat cifrele celorlalti, inseamna ca cifrele sunt conforme cu standardul epa. Oricum mi se pare genial, ca tu vb de logica & shit, cand tu esti ala care nu are dovezi ca ceilalti au mintit, dar faci pe inteligentul pe aici. Deci.. ai ceva dovezi ca alti producatori au fraudat sistemul asta de masurare a consumului? Daca da, adu dovezi. Daca nu STFU ![]() ![]() This post has been edited by aphophis: 4 Nov 2012, 00:30 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Ampt |
![]()
|
Stai să-i verifice și pe ceilalți și să vezi atunci rezultate !
![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(Ampt @ 3 Nov 2012, 23:27) Deci până la urmă standardul de testare EPA este un fals ! ![]() Reluăm pentru logica elementară : 1. Hyundai declară cifrele de consum conforme cu standardele EPA 2. Nu se știe exact dacă standardele EPA sunt conforme cu realitatea 3. Verificarea EPA nu corespunde cu cifrele avansate de Hyundai, dar la fel de bine nu corespunde exact nici cu realitatea ! Concluzie : Standardele EPA sunt rupte de realitate ! ![]() Agent Mulder ai legătura ! Bah, nu intentionam sa te bag in seama, dar hai sa-mi fac mila. Situatia sta in felul urmator:: 1) Epa impune ca producatorul sa dea niste cifre de consum, care se obtin in urma unui protocol foarte strict 2) Hyundai da niste cifre ametitoare, de la ei din burta, bazandu-se pe faptul ca epa-ul se bazeaza pe buna credinta a producatorului. Epa-ul testand practic doar 15% din masini. 3) Epa-ul (in urma plangerilor clientilor hyundai) se autosesizeaza si face chiar el protocolul de testare, in urma caruia reiese ca cei de la hyundai au umflat cifrele 4) Hyundai si Kia sunt obligati sa dea cifrele obtinute de epa, prin urmarea stricta a protocolului de testare 5) Hyundai si Kia sunt dovedite prin urmare, ca au manarit acele date.. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Ampt |
![]()
|
Pare-mi-se că Hyundai-ul vinde mai bine în America decât Nissan-ul !
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
aphophis |
![]()
|
pare-mi-se ca topicul e despre minciuna/furtul/manarirea cifrelor de consum epa ale kyundai-ului
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Ampt |
![]()
|
În J.D.Power nu am citit așa ceva !
![]() P.S Nici măcar în Le Monde nu a apărut ! |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
Ampt |
![]()
|
Amice, eu te întreb de ce nu îi sancționează piața dacă ar fi așa cum spui tu și vând în continuare așa de bine ?
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
aphophis |
![]()
|
amice, deocamdata au trecut doar cateva zile de cand s-a descoperit magaria. Vom trai si vom vedea. Insa asta nu schimba faptul ca kyundai si-a mintit clientii/potentialii clienti cu buna stiinta prin falsificarea acelor consumuri
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
da' cu ce te afecteaza pe tine ce fac aia in America?... ciclul de testare a emisiilor pentru America este total diferit fata de cel din Europa
pacat ca RAR-ul nostru nu dispune de aparatura celor de la EPA ca ar fi si la noi scandaluri de genu' acesta la greu ![]() |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
aphophis |
![]()
|
da cine a zis ca trebuie sa ma afecteze? Eu sunt doar shocat ca o megacorporatie ultra-corecta ca kyundai isi inseala/minte clientii/posibilii clienti intr-un mod asa de abject
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
QUOTE(aphophis @ 4 Nov 2012, 10:40) da cine a zis ca trebuie sa ma afecteze? Eu sunt doar shocat ca o megacorporatie ultra-corecta ca kyundai isi inseala/minte clientii/posibilii clienti intr-un mod asa de abject ![]() pai atunci ce sa mai zici de Renault care are departament specializat in Franta ce se ocupa doar cu "prepararea" masinilor de omologare (inclusiv DACIA)... evident masina respectiva nu se regaseste pe strada This post has been edited by P-A-C-O: 4 Nov 2012, 17:54 |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
aphophis |
![]()
|
deocamdata kyundaistii au fost prinsi cu minciuni si cu furtul fata de clienti. Ce zici? E de bine sau de rau pentru clienti, ca kyundai si-a falsificat consumurile epa?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
exista vreun producator care declara corect consumul ? foarte bine ce se intampla in sua, doar ca acolo e doar un atac direct si pentru protejarea producatorilor autohtoni, eu as vrea ca toti producatorii sa declare corect consumul in conditii de trafic real, nu sa ma bucur ca scrie in carte consum urban 9 si eu sa nu scot sub 12
|
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
aphophis |
![]()
|
akileon, daca te referi la consumul corect raportat la protocolul de testare epa, ceilalti se pare ca au fost corecti. Hyuundai si Kia sunt cei ce si-au manarit cifrele alea. Cat despre protejarea producatorilor autohtoni, sa fim seriosi o dam in conspirationisme de 2 lei , din moment ce :
1) Hyundai si-a facut publicitate puternica cu consumul ala de 40 mpg 2) Nu au contestat deloc modificarile facute de epa si si-au recunoscut vina, dand vina insa pe acarul paun din companie si ca vezi doamne totul a fost fara intentie.. Intr-adevar... fara intentie ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Habar nu au aia sa fure. Daca declara consumu' Roberta Anastase, iesea 2%.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
P-A-C-O |
![]()
|
QUOTE(akileon @ 4 Nov 2012, 19:36) eu as vrea ca toti producatorii sa declare corect consumul in conditii de trafic real, nu sa ma bucur ca scrie in carte consum urban 9 si eu sa nu scot sub 12 imposibil!!! testele de omologare sunt facute: - pe un banc cu role (nu bate vantu' din stg. / dr. / spate / fata si calea de rulaj este perfecta) - temp. ext. pe durata testului este cuprinsa intre 20 si 30 degC - lichidul de racire pleaca de la ~20degC - bateria este noua si incarcata la maxim (mai nou, alternatorul nici nu mai incarca pe durata testului) - nu exista niciun consumator electric la masina in timpul testului (faruri, aeroterma, radio, etc.) - testele se fac cu un combustibilul referinta . . . etc. apropo de traficul real, pai asa ceva nu prea e posibil, trebuie sa se respecte un anumit ciclu care in cazul nostru se numeste New European Drive Cycle euro-drive-cycle.gif mai multe detalii aici: http://en.wikipedia.org/wiki/New_European_Driving_Cycle This post has been edited by P-A-C-O: 4 Nov 2012, 21:05 |
--------------------
-
-
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Dezastruos. Sa vedem cum am putea reactiona fata de acest breaking news:
Varianta 1. Noi, posesorii de Hyundai si Kia de pe acest forum dedicat Hyundai si Kia, ne declaram oripilati fata de aceasta marsavie comisa de Hyundai si Kia si juram ca urmatoarea masina pe care o vom achizitiona nu va mai fi Hyundai si Kia, ci una produsa de un mare concern romano-coreeano-francez. Varianta 2. Noi, posesorii de Renault si Dacia de pe acest forum dedicat Renault si Dacia, ne manifestam indignarea si mahnirea fata de nefericitii care si-au cumparat Hyundai si Kia si ii sfatuim sa-si cumpere Renault si Dacia. Daca este posibil, din cele testate de EPA in SUA, unde Renault si Dacia se vand ca painea calda. Ba mai mult, emitem un apel colegilor americani sa nu mai cumpere Hyundai si Kia, ci Renault si Dacia, oferta fiind mai mult decat indestulatoare in State. Ar mai fi si alte variante, dar lumina orbitoare venita din directia lui Nutsu le estompeaza. |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
83 de postari off-topic a trebuit sa sterg de aici!
Va reamintesc o ultima oara ca nu sunteti la cafenea! Threadul este despre Hyundai si Kia, nu dacia, nu reno, nu bugatti! Orice postare provocatare de flame si off-topic va fi aspru sanctionata! |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
|
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Neee, aici incerca sa zica afofisu ceva, dar desi se zice ca ar avea privire inteligenta, nu stie sa se exprime. O fi caine politist, ca inginer sigur nu-i.
Adicatelea. Testul asta EPA se face pentru toate masinile intr-un set de conditii identice. E irelevant faptul ca in viata reala ele consuma mai mult decat in testul asta EPA. Daca masina A consuma cu x% mai mult decat masina B in testul EPA, va consuma tot cu x% mai mult si in viata reala. Teoretic. Teorie irelevanta din cateva motive. 1. americanii sunt alergici la exercitii de inteligenta. calcule de-astea cu reguli de 3 simpla se incadreaza la exercitii de inteligenta. 2. Din pacate, nu garanteaza nimeni ca diferenta aia de x% din testul EPA va fi egala cu diferenta din viata reala. nu de alta, testul ala EPA e prea simplist. 3. Kia/Hyundai - urile oricum consuma mai putin decat marea majoritate a masinilor made in usa. De fapt, daca stau sa ma gandesc bine, si dacia din semnatura scotea consumuri mai bune decat multe masini made in usa. Obisnuiam sa fac misto de un prieten de-al meu din state pe tema asta. Care, daca tot imi aduc aminte de el, fics kia si-o luat. foarte multumit omul de consum. Si de masina de altfel. Sper ca au tratat-o bine aia impotriva ruginei, ca o cam prins-o ploicica de zilele trecute. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 4 Nov 2012, 23:41) Am eu. Nici o masina cu care am mers pana acum n-a consumat conform specificatiilor. La tine e altfel? ![]() legatura fiind care?Nu de alta, dar epa e un standard de testare a consumului. Pe care cei de la hyundai/kia s-au hotarat sa-l fraudeze, afisand cifre false. Problema e deci ca cei de la kyundai si-au inselat clientii prin falsificarea rezultatelor unor teste oficiale. ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
http://en.wikipedia.org/wiki/Epa#Fuel_economy_2
hotul neprins - negustor cinstit Nu e relevanta in niciun fel mintea initiatorului, posteaza DOAR on-topic! e) Nu este permis atacul la persoana. Nu atacati persoanele ci ideile lor. This post has been edited by R19/16v: 5 Nov 2012, 09:47 |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
aphophis |
![]()
|
tracer.. exact. Deocamdata hotul a fost dovedit, hotul a recunoscut, deci nu stiu de ce sunt unii gica contra pe aici. Pur si simplu, hyundai au calcat in strachini, au falsificat rezultatele testelor alora si au fost descoperiti.
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Exceptional. Hyundai a mintit, la fel ca toti ceilalti. Doar ca ceilalti n-au fost prinsi, din motive simple: organelor le-a scazut instant vigilenta.
Eu ii vad pe toti ca mint ca porcii. Consumul real > consumul inregistrat de BC > consumul din specificatii. Daca cineva nu-i de acord, astept cu interes proba. ![]() This post has been edited by cdadan: 5 Nov 2012, 23:04 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 00:42 |