Probleme frine, incepator, please help
![]() ![]() ![]() |
Probleme frine, incepator, please help
Arlechin |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 8 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Twingo
1996, automata
|
|||
bog19ro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 20 February 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sa fie ABS-ul ? depinde si de conditiile meteorologice..ca nici pe mine de exemplu nu ma lasa sa pun frana brusca pe gheata, sau cand e ud tare pe jos.
|
--------------------
Renault
Twingo
- NT-06-DZU
1999 Liberty, 1149 cmc, 60CP
|
|
Arlechin |
![]()
|
Mersi de raspuns. Din cite stiu a mea nu are ABS. Iar asta se intimpla acum pe asfalt uscat.
This post has been edited by Arlechin: 3 Jul 2007, 09:52 |
--------------------
Renault
Twingo
1996, automata
|
|
sexyrat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 2 December 05 From: Oradea/Timisoara ![]() |
Abs ajuta sa nu se blocheze roata. La tine se intampla chestia aia pentru ca sunt duse garniturile din cilindrul principal de frana. Eu pe langa Laguna am si un Trabant la care am patit exact ca si tine. Pompa de frana difera dar principiul e acelasi. Pana repari, daca se mai intampla sa se duca pedala la fund, ca sa nu ai probleme lasa pedala si apasa din nou. Daca trebuie sa franezi de urgenta o sa vezi ca merge fara sa scape.
|
--------------------
Renault/Ford
Laguna/Focus
- bh-77-avm
2002/2008 Reparatii mecanice auto, schimb rulmenti cutie de viteze pk6 la cele mai bune preturi in zona Timisoara.Piese auto Diagnoza auto 30 lei.Tel 0744793205
|
|
ccris |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 22 December 03 From: Bucuresti ![]() |
din cate stiu eu asta-i semn de servofrana dusa sau ceva din zona...servofrana ia aer de la motor, daca aerul rasufla pe undeva servofrana nu mai functioneaza, deci ai pedala tare ca la daciile stravechi si daca ia aer motorul se opreste.
|
--------------------
RENAULT
TWINGO 1.2 16V 2001 / Scenic RX4 2.0 16V 2002
__
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
probleme complicate cu rezolvari simple deobicei:ai incercat aerisirea franelor si schimbarea lichidului?
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
yhf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 10 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Posibil garniturile din pompa sa fie uzate.
|
--------------------
renault
twingo
2001/1.2 16v Alfa Romeo 156 2.0 TS-155CP putin modificata :)
Mitac Mio A701 - iGO 2006+ silviu |
|
sexyrat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 2 December 05 From: Oradea/Timisoara ![]() |
Am avut si Dacia cu servofrana si cand este ceva spart pe directia pompa de vid servofrana este ca si cum ai apasa frana cu motorul oprit. Va spun sigur ca sunt garniturile din pompa.
Cilindrul principal de frana este alta denumire pentru pompa de frana. This post has been edited by sexyrat: 4 Jul 2007, 11:15 |
--------------------
Renault/Ford
Laguna/Focus
- bh-77-avm
2002/2008 Reparatii mecanice auto, schimb rulmenti cutie de viteze pk6 la cele mai bune preturi in zona Timisoara.Piese auto Diagnoza auto 30 lei.Tel 0744793205
|
|
Arlechin |
![]()
|
Va multumesc tuturor pentru ajutor. Sunt aproape convins ca sexyrat a identificat problema corect. Exact asta e manifestarea. Daca apas normal spre incet frina se duce usor in jos si frinarea este foarte slaba, exact ca si cum nu ar reusi sa faca presiune din cauza garniturilor. Daca o apas brusc, pedala opune rezistenta si frinarea este brusca si imediata.
Am sa o duc cit de curind la service. Stiti cumva, cam cit costa setul asta de garnituri si manopera? Nu stiu daca sa merg la un service Reno (am vazut discutia despre serviceuri si erau vreo 2 vorbite de bine, dar cam departe de mine) sau in alta parte. Am inteles ca la serviceurile autorizate e cam aglomerat + programari dupa multe zile. Mersi pentru mesaje tuturor! This post has been edited by Arlechin: 4 Jul 2007, 15:58 |
--------------------
Renault
Twingo
1996, automata
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
La tine a fost mai chinuta frana decat la o masina cu cutie manuala. Probabil ca d-aia ai probleme. Spune-mi o serie de sasiu, dar nu cred ca vei gasi un kit de reparatie pentru pompa.
ABS ai? Daca da, pompa face pe la 7 miloane, piesa de origine. Daca n-ai, pretul e la jumatate ![]() This post has been edited by R19/16v: 6 Jul 2007, 18:26 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Arlechin |
![]()
|
QUOTE(R19/16v @ 6 Jul 2007, 18:21) La tine a fost mai chinuta frana decat la o masina cu cutie manuala. Ai dreptate, de cele mai multe ori e mult mai comod la stop sa stau in D cu piciorul pe frina decit sa o trec in N. ![]() QUOTE(R19/16v @ 6 Jul 2007, 18:21) ABS ai? Buna intrebare.... Habar nu am. Chiar vreau sa aflu. Cum stiu daca am ori ba ABS? QUOTE(R19/16v @ 6 Jul 2007, 18:21) Daca da, pompa face pe la 7 miloane, piesa de origine. Daca n-ai, pretul e la jumatate ![]() Well, dracu' nu e chiar atit de negru. Am fost azi la un magazin si mi-a zis ca pompa ma costa 200-250 Ron in functie daca e cu ABS sau nu. |
--------------------
Renault
Twingo
1996, automata
|
|
mihye |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 316 Joined: 4 May 06 From: TM ![]() |
Cand pui contactul, o data cu celelalte becuri de pe bord ar trebui sa se aprinda si cel de abs (portocaliu) in cazul in care ai. De asemenea la franare pe suprafete cu aderenta scazuta ar trebui sa simti un feedback de roata dintata in pedela de frana.
|
--------------------
Fiat
GP
2008
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Fara ABS:
202-149.JPG 163,39 RON Cu ABS 202-242.JPG 198,49 RON Diametrul este deosebit de important! Orice ai cumpara, asigura-te ca ala este diametrul! Si iti va trebui cam un litru de lichid de frana Elf Frelub 450 sau 650. Ultimul este cel recomandat de reno, dar amandoua sunt sintetice si respecta standardul DOT4. This post has been edited by R19/16v: 8 Jul 2007, 10:17 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
Arlechin |
![]()
|
QUOTE(mihye @ 8 Jul 2007, 09:12) Cand pui contactul, o data cu celelalte becuri de pe bord ar trebui sa se aprinda si cel de abs (portocaliu) in cazul in care ai. Am vazut si eu semnul cu pricina in carticica (acolo insa sunt prezentate toate optiunile posibile), dar pe bord nu-l am, deci e clar, no ABS for me. QUOTE(R19/16v @ 8 Jul 2007, 10:01) Fara ABS: 163,39 RON E piesa noua? De unde o pot cumpara la pretul asta? Mersi pentru ajutor! |
--------------------
Renault
Twingo
1996, automata
|
|
R19/16v |
![]()
|
http://www.elit.ro/distrib/distelitf.htm
Arlechin, cand pui o frana brusca si lunga, lasi dare de cauciuc in spate? Becul de la bord poate fi ars, poate sa fi fost scos de un prorpietar precedent pentru a ascunde o problema cu sistemul ABS etc Cel mai usor ar fi sa te duci sa te uiti sub capota sa vezi cu care dintre pompele de mai sus seamana ce ai tu pe masina. 3 tevi in pompa = no abs 2 tevi in pompa = abs ![]() This post has been edited by R19/16v: 8 Jul 2007, 11:59 |
--------------------
DS
5H
|
Arlechin |
![]()
|
Service!
Recomandati-mi un service care 1. Sa aiba stand de frinare 2. Sa nu ma programeze peste 5 zile 3. Sa nu ma jupoaie la manopera 4. Sa aiba preturi decente la piese sau sa ma lase sa vin eu cu piesele. PLEASE! Nu ma trimiteti la sectiunea "service" a forumului. Am citit ore intregi la ea fara sa ma lamuresc. Ba mai mult, am citit noaptea trecuta topicurile de service de pe forumurile WW, Peugeot, Opel si Toyota. Nu mi-a folosit la nimic. Am sunat azi la unul dintre service-urile autorizate Renault din Bucuresti azi si au fost corecti, mi-au zis ca nu au experienta pe masini asa de vechi ca a mea si ma roaga sa incerc la un alt service. Ceea ce mi s-a parut foarte ok. Nu prea mi-a placut insa ca mi-a zis ca nu pot veni cu piesele mele, iar de la ei ar fi costat dublu. So. Please, help, un nume de service din Bucuresti si o adresa. Multam frumos! |
--------------------
Renault
Twingo
1996, automata
|
|
Arlechin |
![]()
|
Gasit service. Facut constatarea + test frine. Concluzia
1. Pompa frina 2. Racord frina fata 3. Placute frina fata 4. Cilindri receptori frina Sper cit de curind sa le rezolv. |
--------------------
Renault
Twingo
1996, automata
|
|
mihye |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 316 Joined: 4 May 06 From: TM ![]() |
Discuri nu? La a mea le voi schimba vara asta, si e cu cutie manuala, + ca e mai tanara.
|
--------------------
Fiat
GP
2008
|
|
Arlechin |
![]()
|
And the winner, ladys and gentlemen, is.... sexyrat care a identificat corect problema. Pompa de frina a fost de vina.
Am reparat in sfirsit maimuta. Dupa luuuungi cautari de piese & service. Dupa inlocuire: 1. Cilindri receptori spate 2. Racord frina fata 3. Placuta frine fata 4. Pompa de frina toate problemele s-au rezolvat. Multe multumiri pentru mesajele voastre. See ya on the roads... ![]() This post has been edited by Arlechin: 20 Jul 2007, 17:19 |
--------------------
Renault
Twingo
1996, automata
|
|
sexyrat |
![]()
|
Ai pompa de frana veche? La mine la Trabant se desface si se schimba garniturile doar. Incearca sa o desfaci si sa vezi garniturile de care sunt si data viitoare ai rezolvat problema mult mai usor si mai ieftin.
|
--------------------
Renault/Ford
Laguna/Focus
- bh-77-avm
|
|
Arlechin |
![]()
|
Salut!
Da, mi-au dat si pompa veche. Poate in weekend imi fac un pic de timp sa mesteresc la ea. Anyway, multam de ajutor! ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1996, automata
|
|
contforall |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 33 Joined: 27 November 07 ![]() |
nu mi se aprinde becul de la ABS. Nu simt sa lucreze ABS-ul. Cum imi dau seama daca lucreaza sau nu? Ce inseamana frane bune de exemplu cam in ce distanta opresc la o viteza de 50km/ora?
|
--------------------
Renault
Clio 2
2004 1.2 16v D4F
|
|
MSn |
![]()
|
![]() Membru autentic de elita Group: Members Posts: 177 Joined: 3 October 08 From: Timisoara ![]() |
Poate nu e dotata cu ABS.
Sau te iei dupa varianta lui R19/16v si anume: Te uiti sa vezi ce fel de pompa de frana ai. 3 tevi in pompa = no abs 2 tevi in pompa = abs Io am cu 4 tevi ![]() This post has been edited by MSn: 25 Nov 2008, 22:07 |
--------------------
Renault
Twingo
- TM-72-MSN
1999 8v D7F 700
|
|
renotgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 959 Joined: 10 September 07 From: Onesti ![]() |
ABS dublu .
![]() |
--------------------
Laguna 3
Inițiale Paris 2.0 DCI
. 2008
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
Este o greseala ! eu nu am vazut pompe de frana cu 3 tevi
![]() Daca va uitati pe pozele din postul 13, se vede indicatia la "fara ABS" cu 3 liniute jos si 1 sus, probabil ca a 4-s iesire este in partea inferioara pompei. Deci 2 (cu ABS) sau 4 (fara ABS) tevi. |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
e o greseala tot topicul de genul castigator la datul cu presupusul apropos de problema mea!la un moment dat cineva cerea seria de sasiu cu care s-ar fi scutit 1400 de posturi
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
R19/16v |
![]()
|
|
--------------------
DS
5H
|
Boghdan |
![]()
|
O zi nu e niciodata prea lunga. Group: Members Posts: 75 Joined: 30 January 08 From: Bucharest ![]() |
Bravo baeti si eu am aceeasi problema cum a avut-o arlechin deci stiu ce am de facut
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
- B 77 JFKenndy
2000'
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
fratilor iar probleme...aveam un zdranganit pe stanga fata care disparea cand apasam pedala de frana asa ca am gasit repede problema ...
am pierdut sarma care tine fixa placuta de frana asa ca apelez la voi pentru a-mi rezolva problema care aveti la vanzare asa ceva ? sau se gaseste separat sa o cumpar sau trebuie sa cumpar si placutele Multumesc Doamne Ajuta This post has been edited by przamfiri: 30 Jun 2012, 21:33 Attached thumbnail(s) DSC00491.JPG ( Size: 916.45k ) Number of downloads: 235 |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
problema rezolvata... am facut-o din sarma...
Attached thumbnail(s) 04072012055.jpg ( Size: 756.06k ) Number of downloads: 204 |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 07:32 |