Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

195 Pages « < 26 27 28 29 30 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bulgaria - Grecia

Grecul_
post 22 Jun 2006, 11:07
Post #811

Membru incepator

Group: Members

@morgoth_cj

1.Parcare este,cum intri pe aleea hotelului din sosea, te duci pana in capat(se urca un pic,e in panta) si dai de parcare.Asta daca nu gasesti liber pe alee, o sa vezi masini parcate...
2. Mancare n-are rost sa-ti iei de-acasa,vezi ca la aprox. 20 km de hotel (spre dreapta cum iesi) e un supermarket LIDL unde au tot ce vrei si ieftin.
Apoi nu stii in granita daca te lasa cu haleala.Mie nu mi-au deschis portbagajul decat la venire
3. Despre discoteci si aquapark poti sa uiti in Psakoudia.E o statiune(localitate) mica si linistita.Majoritatea celor care vin la Philo asta cauta! Poate te-ai orientat gresit... sad.gif
Aquapark gasesti la Salonic,eu unul n-am fost insa n-am citit lucruri bune pe forumuri despre el.
4. Ai grija la viteza,nu te lua dupa cei care scriu ca odata scapat de bulgari poti sa-i dai pedala cat vrei la greci.Intre Psakoudia si Nea Moudania de ex. am intalnit 2 echipaje cu radar.Mergi in limita legala si n-ai probleme. Daca intri inspre Salonic ai 110 limita dar toti merg peste wink.gif
5. De vizitat,vezi ca am scris mai sus pt. Andox
BAFTA !!!

--------------------
Toyota Avensis 2006 Berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
coco
post 22 Jun 2006, 11:19
Post #812

Membru

stiti cumva care sunt vitezele legale la Greci si Bulgari?

--------------------
Megane 1.9 dci Octavia 2.0 tdi Fiesta 1.6 16V
+
luludakis
post 22 Jun 2006, 11:23
Post #813

Membru incepator

Cat arata indicatorul! biggrin.gif iar daca nu este indicator, cat zice nenea politai - 5-10 euroi biggrin.gif

acum trei ani cand am fost pe autostrada intre Atena si pelopones erau limite de 110-120 dar si 90 scrise pe indicatoare de care prietenul meu grec trecea cu 160-180 la ora!

--------------------
skoda octavia 2005 - AB 04 APS
+
morgoth_cj
post 22 Jun 2006, 11:32
Post #814

Membru incepator

@Grecul_

Sunt putin dezamagit, dar mersi oricum. O sa-mi fac de cap singur (cu sotia smile.gif )

Dar sunt un pic derutat, in reclama primita de la agentia este scris ca statiunea Pefcochori, unde este situat si hotelul Philoxenia este cea mai mare de pe peninsula cu multiple posibilitati de distractie, restaorante si discoteci. Vom trai si vom vedea smile.gif

--------------------
DACIA Logan 2005 Preferance - CJ-78-ZSE
+
Grecul_
post 22 Jun 2006, 11:36
Post #815

Membru incepator

La greci pe autostrada ai 110 iar intre localitati 90.In localitate 60-70,depinde.
La bulgari pe autostrada intre pleven si Sofia ai limta 100,iar in rest, nu e o regula.
Gasesti de la 30....80-90. Dumnezeu stie dupa ce reguli au fost impuse??!!!! blink.gif blink.gif

Philoxenia se afla in Psakoudia nicidecum in Pefkohori. blink.gif

--------------------
+
TM09
post 22 Jun 2006, 12:00
Post #816

Membru incepator

Eu trec prin Calafat - Vidin + ruta descrisa. Nu stiu calitatea drumului pe la Oreahovo (asta inseamna sa treci pe la Bechet) dar cind am intrebat soferii de autocar de la citeva agentii turistice, mi-au spus ca ei folosesc varianta Oreahovo - Mihajlovgrad/Montana. Tot ei mi-au spus sa folosesc varianta Montana - Botevgrad - Sofia si sa ma feresc de Montana - Berkovica - Bucin Prohod - Sofia (mai scurta) pentru ca are serpetine periculoase.
Oricum, PENTRU CEI CARE VIN DIN VESTUL TARII -
drumul Timisoara - Lugoj - Caransebes - Turnu Severin este o mizerie crunta, iti ia peste 4 ore, e periculos de facut noaptea cind nu vezi toate gropile.
Intre Turnu Severin si Calafat, din cauza ploilor, dealul Stirmina este rupt si se face ocolire de aprox.30km, luati-va in calcul aceste intirzieri pe drum pentru ajungerea la bac.

--------------------
VW golf 5 2007
+
morgoth_cj
post 22 Jun 2006, 12:06
Post #817

Membru incepator

@Grecul_

Cred ca s-a inteles gresit, este un hotel cu numele de Philoxenia (3 stele) in statiunea Pefkochori vezi pe site-ul( http://www.greece4vacations.com/eng/accomm...il.php?id=2802# )

din pacate numai in limba maghiara am gasit niste poze cu hotelul respectiv http://www.utazzon.hu/nyaralas/gorogorszag...3/index.php?ns=

--------------------
+
TM09
post 22 Jun 2006, 12:13
Post #818

Membru incepator

QUOTE(Fiu @ 21 Jun 2006, 20:36)
In data de 30 Iunie ora 17.30 - 18.00 ajung la Calafat la bac , mai este cineva prin zona catre Halkidiki ? Ofer companie pana la Salonic.
*

Eu sint in vama de la Calafat in 30 iunie dimineata la prima ora pentru primul bac.
Poti sa ai urmatoarele surprize:
- anul trecut am fost in vama de la Calafat seara la ora 11 (am aruncat o privire) nu era nimeni, la ora 4.30 dimineata am venit cu masina, ne-am vamuit, am avut surpriza sa gasim 5 masini Audi care dormisera noaptea acolo. Am intrat pe bac, pentru ca a venit bacul mare, cu un an inainte a venit bacul mic si de-abia au avut loc o masina (a noastra) si 2 TIR-uri (la Calafat, primul bac pleaca de la Vidin si vine bacul mare/mic, dupa cum ai noroc). La vreo luna dupa noi, au plecat niste prieteni, au dormit la hotel la Calafat si, invatati de noi, la 4.30 au fost in vama, unde era full de masini, au apucat doar bacul de ora 13, care le-a dat complet planurile peste cap. Ora 18.00 pentru intrarea in Bulgaria e destul de tirziu, mai bine astepti bacul de dimineata de a doua zi!

--------------------
VW golf 5 2007
+
Grecul_
post 22 Jun 2006, 12:21
Post #819

Membru incepator

@morgoth_cj

SCUZELE MELE !!!!
Am crezut ca de Philoxenia Bungalows e vorba. Despre celalalt nu stiu nimic.

--------------------
+
morgoth_cj
post 22 Jun 2006, 12:45
Post #820

Membru incepator

Eu i-mi cer scuze, am sperat ca a fost cineva acolo sa ne zica cum a fost sad.gif .

--------------------
+
Mini
post 22 Jun 2006, 13:08
Post #821

Membru incepator

Pana la urma tot nu stiu cum e...se poate traversa Bulgaria noaptea fara probleme sau nu? De 3 saptamani incerc sa ma lamuresc si nu reusesc nici cum.sad.gif Eu am fost in Grecia acum 6 ani cu autocarul si sincer va spun ca drumul a fost de-a dreptul infricosator. Parca ne-am dus de pe harta... E drept ca in 6 ani se puteau schimba multe.

--------------------
Ford Focus 2002 - CJ-09-NBA
+
bazavanf
post 22 Jun 2006, 13:18
Post #822

Membru incepator

Stiti ceva de platamonas?
Platamonas este un orasel la sud de Salonic pe drumul spre Atena. Orasel de munte, nimic deosebit in afara unui castel ce se viziteaza si este pe un varf de deal de unde se pot vedea plajele de la Paralia.

--------------------
renault clio 2006 symbol
+
Grecul_
post 22 Jun 2006, 13:37
Post #823

Membru incepator

@Mini

Mergi fara grija. Sunt indicatoare destule acum,n-ai cum sa te ratacesti,mai putin pe centura Sofiei dar cred ca s-au scris 100 posturi despre el. Ai grija la viteza pe langa Pleven si mai jos pe la Lukovit si la iesirile din tunel,cu toate ca noaptea nu prea stau radarele acolo.
Chiar daca e noapte o sa treaca pe langa tine o groaza de masini de RO,eventual tine-te dupa unul.Eu asa am facut...
A fost prima oara,dar m-as duce oricand.La 24.00 eram in vama la Giurgiu si pe la 8-9 dimineata la Kulata.

--------------------
+
dancuciureanu
post 22 Jun 2006, 13:40
Post #824

Membru

From: IASI

Pleaca cineva spre Grecia prin Giurgiu-Ruse pe 25.07. ?
Vreau se trec vama pe la 4 am ca sa fac bulgaria pe lumina si la Kulata sa ajung inainte de ora 14 cind se schimba tura.
Poate ne adunam mai multi.

--------------------
opel daewoo renault captur si altele 2016
+
vW4ever
post 22 Jun 2006, 13:47
Post #825

Membru incepator

@Mini

Anul trecut, o familie cunoscuta a plecat tirziu din Grecia
Noapte tirziu prin Bulgaria, opresc la un hotel - cazare.
Receptionerul le spune ca nu le asigura siguranta masinii in parcare. Prostii, ce se gindesc? Merg la casa unui bulgar, ii dau 100 euro sa le tina masina pina dimineata in curtea lui. Fericiti de afacere, se intorc la hotel.
Dimineata, masina nu-i, bulgarul cu suta de euro a ridicat din umeri ca i-au furat-o din curte si asta e! le da suta inapoi ...
Faza nr.2: ziua in amiaza mare, 2 familii de severineni opresc la un magazin din mijlocul unui oras, intra toti in magazin sa-si "mai dezmorteasca picioarele". Dupa 10 minute, masina disparuse din fata magazinului.
Faza nr.3: 2 autocare plecate noaptea spre Grecia, prieten bun de-al meu intr-unul din ele. Turisti adormiti. Pe la 2 dimineata, peste primul autocar zboara un bolovan si se infige in parbrizul celui de al doilea autocar, aterizind pe culoarul din mijloc. De atacat, nu i-a atacat nimeni, dar ce vacarm s-a creat ...
Concluziile le tragi singur.

--------------------
VW Pasat 2001
+
bazavanf
post 22 Jun 2006, 13:47
Post #826

Membru incepator

Stie cineva ceva obiective turistice in Peloponez si cu cazari corespunzatoare (eventual detalii-conditii, pret).
De asemenea despre insulele din sud - trecerea cu ferriboat-ul si cazare convenabila suntem 2 masini si vrem sa vizitam la sfarsitul lui august partea de sud a Greciei.

--------------------
renault clio 2006 symbol
+
TM09
post 22 Jun 2006, 14:09
Post #827

Membru incepator

In Peloponez am vazut Epidaur, orasul Nafplio - considerat cel mai frumos oras al Greciei moderne (si intr-adevar e cel mai frumos!), Micenae. Am stat la Tolo (12km de Nafplio) la hotel Tolo, cazare de pe internet www.hoteltolo.gr, cam scump dar la fata locului gasesti mai ieftin.
Am traversat Peloponezul pina la Patra, am luat ferry de la Killini la Poros (Kephalonia) si am stat la Agia Effimia 10 zile de vis (cazare tot de pe internet la www.greeka.com la Alexatos pe care ti-l recomand, apartament cu 2 dormitoare, 35euro/familie/noapte). Sint o serie de lucruri deosebite in Kephalonia, printre care Myrthos Beach, considerata prima plaja ca frumusete din Europa (desi in Grecia am vazut plaje mult mai frumoase), Mellisani Cave, Drogarati Cave - unde a cintat Maria Callas pentru acustica. Plajele sint de neegalat. De acolo am fost in Zakynthos - alta insula care merita vazuta (Blue Caves, Plaja Naufragiului cea mai pozata plaja din Grecia) si pe insula Ithaka lui Ulisse.
Preturi de ferry gasesti la
www.greekferries.gr
sau
www.ferries.gr
si sint preturile reale.
Fata de Kephalonia si Zakynthos, Halkidiki si Paralia Katerini sint o alternativa jalnica. Oricum, felicitari pentru alegere. Insulele ionice, inclusiv Corfu - unde e iar extraordinar - nu merita ratate.
Si ca orientare, am stat 3 saptamini in Grecia pe insule si am cheltuit (incluzind taxe, benzina, ferry, cazare Atena, cazare Peloponez, intrari la siturile arheologice, mincare la prinz si seara la taverna, absolut tot) 1500euro de familie - mers cu doua masini. O sa aveti un concediu de vis!

--------------------
VW golf 5 2007
+
luludakis
post 22 Jun 2006, 14:47
Post #828

Membru incepator

QUOTE(TM09 @ 22 Jun 2006, 15:09)

Am traversat Peloponezul pina la Patra, ...
*

imagine din patras

Attached thumbnail(s)
DSC00200.JPG ( Size: 137.45k ) Number of downloads: 972

--------------------
+
adyt
post 22 Jun 2006, 14:48
Post #829

Membru autentic

From: Bucuresti

IMG_0145.jpg ( Size: 395.54k ) Number of downloads: 864
IMG_0173.jpg ( Size: 347.67k ) Number of downloads: 872
Eu tocmai m-am intors de pe Lefkada, care e la cativa km de Ithaca...Si o tura pe Ithaca si Kefalonia (din care n-am inteles mare lucru.). Insulele Ionice...unul dintre cele mai interesante locuri in care am fost pana acum.

Acuma, cazare gaseti pe net. Eu am stat cu 40E/camera pe lefkada, super bine. Insula e superba, are o gramada de plaje spectaculoase (dar cam... bolovanoase). Serviciile ok, oamenii serviabile. Drumurile ok, ajungi oriunde pe insula pe drumuri civilizate (dar cam inguste). Din punct de vedere agitatie, Lefkada nu e (inca) foarte aglomerata si/sau plina de turisti isterici. Exista mai multe localitati pe coasta unde poti sa stai, si un orasel ceva mai mare (Lefkada).

Din 2 astfel de localitati se poate lua un ferry (bine, mult spus ferry, dar incap si 20 de masini pe el) catre Ithaca si Kefalonia.

Pt Corfu (cred ca) trebuie sa te duci la Igumenitsa (vreo 90 km de Lefkada) si iei de acolo ferry. Corfu am inteles ca e mai aglomerata, plus ca despre Kavos se zice ca e un fel de Ibiza. Deci daca vrei agitatie, viata de noapte Corfu ar fi algerea...Lefkada e pt relaxare.

Uite si 2-3 poze.

--------------------
Clio II, 1.2 16V 2002, Expression
+
luludakis
post 22 Jun 2006, 14:52
Post #830

Membru incepator

@adyt

Fericitule, acum 3 ani nu am putut ajunge acolo ca fusese cutremur si erau rupte drumurile!!! Sper sa ajung anul asta!!!

--------------------
+
TM09
post 22 Jun 2006, 15:09
Post #831

Membru incepator

@adyt

Pacat ca din Kephalonia nu ai inteles nimic. Poate nu ai stat prea mult, ca sa vezi.
Iar de Corfu ... chestia cu "am auzit" ...
In Corfu am stat la Acharavi, in nord, unde seara era atita liniste ca auzeai si iarba cum creste daca nu se auzeau valurile marii! In plus, am gasit nenumarate plaje ABSOLUT GOALE. Ca si in Kephalonia, de altfel.

@adyt

Zakynthos - daca mai exista vreo indoiala

Attached thumbnail(s)
la_apus.jpg ( Size: 101k ) Number of downloads: 781
perspectiva_antisamos.jpg ( Size: 242.87k ) Number of downloads: 815
grecia_264.jpg ( Size: 241.07k ) Number of downloads: 210
minunat.jpg ( Size: 248.42k ) Number of downloads: 305
plaja_naufragiatului1.jpg ( Size: 397.79k ) Number of downloads: 315
pe_balcon.jpg ( Size: 260.22k ) Number of downloads: 292

--------------------
VW golf 5 2007
+
Mini
post 22 Jun 2006, 15:48
Post #832

Membru incepator

@Grecul_

Merci mult. Sper sa fie totul ok. Sincer, am niste emotii de zile mari. Dar asta se intampla din cauza povestilor "de groaza" pe care le tot aud. Si daca tot veni vorba de Bulgaria, stii cumva, sau poate sa imi spuna altcineva unde pot cumpara leva? La cea mai mare casa de schimb valutar din Cluj nu au. unsure.gif

@vW4ever

Oh, merci mult. Acum chiar ca m-am linistit. Mda...concluzia...mai sparg niste bani si dorm undeva pe drum.

--------------------
+
adyt
post 22 Jun 2006, 15:55
Post #833

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(TM09 @ 22 Jun 2006, 17:09)
........
Pacat ca din Kephalonia nu ai inteles nimic. Poate nu ai stat prea mult, ca sa vezi.
Iar de Corfu ... chestia cu "am auzit" ...
...............

Clar asta a fost problema!...Am stat 4-5 ore in Kefalonia, intr-un orasel...nu-mi mai vine in cap. Si la fel si in Ithaca.

Oricum, n-am zis ca nu mi-a placut...In septembrie vreau sa mai dau o fuga...Nu m-am hotarat daca pe Corfu sau Kefalonia.

--------------------
Clio II, 1.2 16V 2002, Expression
+
vW4ever
post 22 Jun 2006, 15:57
Post #834

Membru incepator

@Mini

Pentru ce iti trebuie leva?
Benzina, faci plinul inainte de a iesi din tara - ajungi pina la Salonic cu un plin. In cel mai rau caz, prima benzinarie de calitate spre Salonic e cam la 60 km de granita. Chiar si mai aproape de granita, la nenea grecu'chioru' cu o singura pompa de benzina, si aia cu manivela.
Mincare, apa, tigari pentru drum iti iei de acasa.
Platile la vame si la politie se fac numai in euro.
Leva are paritate 2/1 cu euro, asa ca am cumparat un pachet de tigari de 3.50 leva cu 3.50 euro (asta ca sa iti dai seama de paritatea neoficiala facuta de bulgari)
So, pentru ce iti trebuie leva?

--------------------
VW Pasat 2001
+
Mini
post 22 Jun 2006, 16:01
Post #835

Membru incepator

Uhm...ma gandeam si eu asa ca voi calatori civilizat. Adica, daca tot merg in timpul zilei, ma mai opresc la o cafea, suc, sau ceva de genul asta. Sau nici in timpul zilei nu pot face asa ceva? Chiar trebuie sa gonim ca nebunii sa trecem de Bulgaria?

Si apropo, eu am tot intrebat dar nu am primit raspuns. Chiar nu pleaca nimeni in 8 sau 9 iulie spre Grecia?

--------------------
+
jimmy
post 22 Jun 2006, 16:37
Post #836

Membru incepator

Plec eu in 7 iulie.... si sunt tot din cluj...daca sunteti interesati sa facem echipa... as fi bucuros de companie. rolleyes.gif

--------------------
Dacia Logan 2006, 1.4 Mpi
+
Mini
post 22 Jun 2006, 16:39
Post #837

Membru incepator

In 7? Dar din ce data ai bilet? Si care e destinatia?

--------------------
+
dancuciureanu
post 22 Jun 2006, 16:49
Post #838

Membru

Mini

8 iulie este simbata si vamile sunt pline de masini si autocare spre Grecia. Cel putin prin Giurgiu am vazut anul trecut cum masinile de RO se adunau si plecau in grup. Daca vrei sa treci cu bacul oricum va aduna ei ca noaptea trece din 2 in 2 ore si ziua 1 pe ora. In schimb drumul pe la Bechet aste mai prost.
Si eu vreau sa trec pe 25 iulie pe la Ruse si deocamdata nu am gasit parteneri. Chiar asa, toti pleaca numai joi si simbata? Problema este ca simbata vamile sunt arhipline, se fac cozi de 20-50 autocare ca si vamesii au weekend, dar autoturismele au benzi separate si nu stau mult.

--------------------
+
Mini
post 22 Jun 2006, 16:52
Post #839

Membru incepator

@dancuciureanu

Pai eu as putea pleca si in 9. Avem bilet din 10 iulie. Si mergem pe la Giurgiu. Oricum, poate gasesc pe cineva pana atunci.

--------------------
+
dancuciureanu
post 22 Jun 2006, 16:52
Post #840

Membru

Mini si Jimmy mai bine plecati pe 7 amindoi.

Voi unde megeti?
Eu am de pe 29 iulie in Halkidiki dar vreau sa plec de pe 25 si sa mai stau pe undeva citeva zile.

--------------------
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html

Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html

Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum.

--------------------
195 Pages « < 26 27 28 29 30 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 02:32
Dacia