Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
Bogda |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 28 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V
- 109 CP
2002
|
|||
relu1970 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 14 April 05 ![]() |
Despre Bechet
Eu am trecut pe acolo in drum spre Grecia inainte de Paste. Taxele sunt urmatoarele: La dus - taxa admin. porturilor 30 ron -taxa trecere bac masina+3 persoane 100 ron -taxa drum bulgari 5 euro/7zile (asta se plateste si la Giurgiu) La intoarcere -taxa bac bulgari masina+3persoane 20+9 = 29 euro - taxa admin porturilor (la Bechet) 30 ron Total taxe aproximativ 75 euro. Durata trecere 1,5 ore. Eu zic ca am luat o mare teapa si nu merita. Am optat pentru varianta asta pentru copil, sa vada Dunarea si bacul. Practic de 75 euro cumparam benzina pana in Grecia (de la Alba Iulia ) si mai ramaneam cu vreo 10 litri in rezervor. La toate astea se adauga dispretul vamesilor bulgari de la Orianovo. Intr-adevar sunt cei mai parsivi vamesi. Nu-ti raspund la salut, nu te baga in seama, cersesc cadouri, etc. Nu recomand nimanui varianta cu bacul. Data viitoare cu siguranta voi alege Giurgiu. Harta cu ocolirea Sofiei este OK. Felicitari Mikael pentru ea. |
--------------------
Dacia
1310 Li
- ab-04-xsm
|
|
Bogda |
![]()
|
Intr-un viitor apropiat se va construi pod la Calafat. Nu sunt sigur dar cred ca este deja in constructie. am auzit ceva de un 2008 termen parca .
O sa fie alta viata , Doamne abia astept Eu le-am mai dat 2-3 euro la nesimtitii aia de bulgaroi la Oriahovo Tu le-ai dat ceva? Daca nu le dai ce pot sa iti faca? Merci pt informatii Relu Relu1970 Si eu as economisi niste bani daca as trece pe la Giurgiu. Dar asta inseamna cam 450 km in plus. Eu sunt din Craiova Cred ca o sa trec tot pe aici pt ca aia 450 km inseamna niste ore bune in plus Oricum merci |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V
- 109 CP
2002
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Se trece cu buletinul si la greci sau mai e nevoie de pasaport?
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
- "La rând"
2006
|
|
Bogda |
![]()
|
A postat cineva mai devreme ca a trecut decat cu Cartea de Identitate. Daca ai pasaport te doare mana sa il iei? Eu o sa il iau pt orice eventualitate. Pe 3mai , cand ma intorc o sa va mai dau si eu detalii privind trecerea si alte chestii din astea
Pentru RELU 1970 La ce ora ai trecut cu bacul la Bechet? |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V
- 109 CP
2002
|
|
lexy_tl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 15 April 07 From: Tulcea ![]() |
Salut,
In primul rind doresc sa ii salut pe toti cei care, cu seriozitate, postează informații utile. Am citit tot de acest topic, sper ca am scris bine, și ca si altii voi cere informații, lamuriri din partea celor care au mai fost plecați din tara. Iată despre ce este vorba: Voi pleca in Grecia pentru aprox 10 zile, in stațiunea Neos Marmaras iar mijlocul de transport va fi autoturismul. Nu voi folosi ruta clasica Ruse - Sofia-Kulata pentru ca doresc ca drumul sa il fac in doua zile si nu doresc sa stau o noapte in Giurgiu. Am ales ruta Vama Veche (sau Negru Voda) - Varna - Burgas - Svilengrad (aflat lingă granita cu Turcia) - Alexandroupoli. Aici voi face popas de odihna pentru o noapte urmând ca a doua zi sa continui drumul pina in Neos Marmaras. A mai fost cineva pe această rută ? Lucrătorii Poliției Bulgare sunt la fel de numerosi ca pe ruta clasica ? Voi mai avea mai multe intrebari pe care le voi posta...urmând ca după ce mă voi întoarce, să povestesc la rindul meu despre experientele mele din Bilgaria și Grecia, sper plăcute.... Vă mulțumesc anticipat ! PS Sper că voi pleca in intervalul 15.06.2007 - 25-06-2007 |
--------------------
Skoda
Octavia II DSG
- TL 00 XXX
2008
|
|
vali71 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 6 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Auzi lexy da din ce oras pleci, ca nu am inteles?
|
--------------------
mercedes
e Klas
- b-80- e220
220
|
|
MIKAEL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 15 May 06 ![]() |
QUOTE(andrei77 @ 15 Apr 2007, 22:56) am parcurs toate paginile cu discutiile ,cu posturile de pe acest site.am intrat pe site-ul viamichelin.com si am vazut ca ei dau o ruta care nu trece prin salonic catre kallithea. e ok? MIKAEL o sa-ti mai cer tot felul de detalii. sper sa nu te deranjeze.plecam pe 20 august. mersi anticipat . eu sunt din bucuresti Salut! Iti stau la dispozitie cu mare placere, tie si celor ce au intrebari referitoare la topicul Bulgaria-Grecia. Traseul pe care l-a descris justy este cel indicat daca iesi prin Giurgiu. Ca alternativa la viamichelin, poti incerca si Microsoft Autoroute. Dupa Salonic, tii autostrada spre Halkidiki, apoi statiunile: Nea Moudania, Nea Potidea, Nea Fokea, Afitos, Kalithea. Cred ca o harta te va lamuri pe deplin. Mult succes. |
--------------------
Opel Astra 1,6
WV Golf 4 1,4 16 v
Dacia Logan 1,5 dci
|
|
relu1970 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 14 April 05 ![]() |
Pt. BOGDA
La dus m-am imbarcat la ora 18 si am iesit din vama bulgarilor la 19.15. La intoarcere m-am imbarcat la 19.30 si am iesit din Bechet pe la 20.30. Pe mine m-au tepuit de 5 euro. Cand m-am dat jos de pe bac au venit primii vamesi mi*-au controlat actele si m-au intrebat daca am 5 euro pt. taxa de drum. Am zis ca da, iar vamesul a zis sa-i dau lui. Am ezitat un moment, dar apoi am crezut ca poate e inteles cu tipa de la ghiseul de alaturi unde se plateste taxa de drum si-mi va da rovigneta, fara sa-mi mai taie chitanta. TEAPA. Cand am mers la ghiseu mi-a zis tipa 5 euro. Eu i-am zis ca i-am dat colegului. Tipa nimic 5 euro sa-u nu trce mai departe.Din fericire asta a fost singura teapa. |
--------------------
Dacia
1310 Li
- ab-04-xsm
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Am fost io anu' trecut in iulie la neos marmaras: super statiune, e un fel de monte carlo in miniatura, te vei simti minunat acolo! daca poti sa ajungi in porto carras, toroni, vourvourou... deja mi-e dor de grecia, si n-am fost decat o data!
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
- "La rând"
2006
|
|
lexy_tl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 15 April 07 From: Tulcea ![]() |
scuze vali71, din Tulcea plec.
Am sa imi completez si profilul, imediat ce imi dau seama cum... Am de gind sa fac o excursie la Meteora, Katerini (sa vad si eu cum este statiunea) si Salonic. Apoi, dupa ce se termina perioada de cazare in Neos Marmaras, vreau sa plec la Volos unde sper sa gasesc cazare pentru o noapte. De aici voi ajunge si pe la Atena. Si inca ceva. Folosirea detectorul de radar este legala in Bulgaria? In Grecia am inteles ca detinerea sau folosirea acestor dispozitive sunt considerate infractiuni si se pedepsesc chiar cu inchisoarea. scuze daca este off topic... |
--------------------
Skoda
Octavia II DSG
- TL 00 XXX
2008
|
|
Vali48 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 1 December 05 From: Constanta ![]() |
lexy_tl,
politie foarte des intre granita si varna, mai rar pana la burgas. dupa burgas... mai de loc! soseaua - cam stricata in prima portiune dupa granita, foarte buna intre varna si burgas, tot la fel si dupa burgas, pana ajungi in zona populata de bulgari-turci. aici domnii bulgari nu prea au auzit de investitii, ultimii 100 km o sa fie un cosmar. o harta buna o sa te ajute, ca indicatoarele... dupa ce intrii in grecia ai o portiune de autostrada pana aproape de orestiada. dupa aceea se strica iar soseaua, ingusta si proasta, pana dupa didimotiho. pana la alexandropolis e sosea normala, dar buna. de aici intrii pe autostrada (care se mai intrerupe pe mici portiuni, neterminate) pana dupa kavala. la vreo 25km de la kavala, soseaua era foarte stricata, de traficul greu de camioane. noi am facut drumul asta in septembrie, dar invers, de la n.mudania la ctza. sincer, eu nu asi alege traseul asta, mai bine pe buc-sofia-kulata. mai multa politie poate dar sosele mai bune. si la kilometrii nu e mare diferenta. intradevar, e cam lung de la tulcea la n.mudania si traseul tau ar fi mai bun din punctul asta de vedere. daca mai ai intrebari, feel free... nici in bulgaria nu e voie, dar cine te opreste sa-l iei de pe bord cand vezi politie? iar in grecia nu te ajuta, au pistoale cu laser si detectorul e doar ca sa te anunte ca ai furat-o ![]() |
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
2006 Forester 2.5XT 4EAT 230 HP
Once Subaru, allways Subaru |
|
Bogda |
![]()
|
Am prieteni greci care mi-au confirmat: Codul rutier din Grecia interzice cu desavarsire folosirea antiradarelor si au si niste amenzi care depasesc cu mult valoarea unui antiradar.
Au fost cateva cazuri de turisti romani prezentati la TV la noi care au luat amenzi in Grecia pt asa ceva si daca tin bine minte valorile amenzilor se apropiau de 1000 de euro. Da, 1000 , nu 100. Erau foarte revoltati oamenii.Trebuie sa mai fi vazut cineva din voi. A fost pe un program de stiri romanesc( Pro sau antena).Imi cer scuze , sa nu zica cineva ca fac reclama pe aici Asadar , este interzis 100% Asta vara , in 2 saptamani de stat in Grecia si facut 2000km pe teritoriul acestei minunate tari, nu am intalnit politie decat in statiuni si atunci sa nu credeti ca stateau cu radarul sau opreau masini. Si o data pe drumul de la Salonik spre Halkidiki , la un accident. |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V
- 109 CP
2002
|
|
Vali48 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 1 December 05 From: Constanta ![]() |
poate cineva sa posteze forma in care trebuie editata autorizatia de iesire din tara pentru o masina inmatriculata pe societate?
|
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
|
lexy_tl |
![]()
|
Multumesc pentru informații. Sunt foarte utile.
Detectorul de radar, mai bine lipsă...1.000 euro !!! Traseul ma asteptam sa nu fie prea stralucit, dar cred ca tot pe aici o iau. Mai bine vad Constanta decit Giurgiu. Am printat postul tau (vali48) si il voi preda copilotului (sotie), care apropo, este cel mai bun detector de rada, limitator de viteză etc... Vă mulțumesc incă odată... Acum aștept ca agenția de turism sa imi gaseasca o locatie de cazare si sa imi faca rezervarile. Sper mai repede... |
--------------------
Skoda
Octavia II DSG
- TL 00 XXX
2008
|
|
Bogda |
![]()
|
Exemplu de procura pt cei care au masini de la / pe firma
POWER OF ATTORNEY We , Firma SRL, do hereby appoint Domnul /Doamna X to travel abroad with our company's car , Modelul masinii, registration no. B-00-xxx identification no VFXXXXXXXXX( SERIA DE SASIU) , between the xxx until xxxx PROCURA FIRMA X SRL, imputerniceste pe domnul/doamna X sa calatoreasca in strainatate in perioada xxxxxxxxx cu autoturismul ( modelul) cu nr de inmatriculare xxxxxxx, serie de sasiu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, proprietate a firmei noastre. semnaturi + stampile si asta e tot |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V
- 109 CP
2002
|
|
Bogda |
![]()
|
eu cu asa ceva am iesit din tara. anul trecut au cerut sa o vada si bulgarii si grecii si au zis ca e in regula .
O zi frumoasa la toata lumea. O sa lipsesc cateva zile , revin cu info |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V
- 109 CP
2002
|
|
dungatu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 29 July 05 ![]() |
bogda:
Te astept cu vesti dupa sejurul din Grecia. Eu vreau sa fac o 'combinata' in iunie (cam prin 17 iunie plecarea) si anume Neos Marmaras 7-8 nopti si apoi Thassos 3-4 nopti. Vreau sa merg cu masina personala fara agentie si poate imi zici si mie cum a fost la tine dupa ce te intorci...S-ar putea sa merg pe Bechet asa ca ma vor interesa taxele si tot ce se mai da pe acolo...orele de plecare la bac dimineata la prima ora mai ales, etc. Mersi anticipat! P.S. Pentru toti forumistii: Incurajati plecarea pe cont propriu fara rezervare la hotel???? Credeti ca pot gasi preturi mai sus decat la agentii mai ales ca vreau sa plec in 17 iunie cand nu prea cred sa fie foarte multa lume prin vacanta in Grecia-Sithonia? |
--------------------
renault
clio symbol expresion
1.4 8V dec 2002
|
|
Vali48 |
![]()
|
@Bogda,
OK, merci mult. |
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
|
lexy_tl |
![]()
|
pentru dungatu
Tot ce este posibil sa ne intilnim in Neos Marmaras Ma voi uita dupa masina ta !!!! ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia II DSG
- TL 00 XXX
2008
|
|
MIKAEL |
![]()
|
P.S. Pentru toti forumistii: Incurajati plecarea pe cont propriu fara rezervare la hotel???? Credeti ca pot gasi preturi mai sus decat la agentii mai ales ca vreau sa plec in 17 iunie cand nu prea cred sa fie foarte multa lume prin vacanta in Grecia-Sithonia? [/quote] Da pt. cazarea la fata locului! Preturile variaza in functie de calitatea/locatia cazarii, si mai putin de tipul sezonului/extrasezonului. O sa fii mirat sa vezi cati turisti sunt in iunie, de fapt sezonul estival la greci se intinde din luna mai pana la sfarsitul lunii octombrie; august este cea mai aglomerata luna, poate si pt. faptul ca in aceasta perioada, majoritatea grecilor pleaca in vacanta. Cu toate acestea, am gasit de fiecare data cazare la preturi mai mici decat in Romania, am fost si in iunie/iulie dar si in august, cand pretul era putin mai mare, circa 5/10 euro in plus. Multa bafta! |
--------------------
Opel Astra 1,6
WV Golf 4 1,4 16 v
Dacia Logan 1,5 dci
|
|
lexy_tl |
![]()
|
Mikael,
asta e si parerea mea. anul asta plec ca sa zic asa, in recunoastere. Anul viitor vreau sa plec pe cont propriu, dar a stiu si unde ajung. Sa cunosc exact locatia, conditiile si preturile, mai ales ca vreau sa plec si cu copilul. |
--------------------
Skoda
Octavia II DSG
- TL 00 XXX
2008
|
|
dungatu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 29 July 05 ![]() |
@MIKAEL
Am inteles. Multumesc. La hotel spre exemplu, cu cine tratezi pretul pe camera? La receptie? Sau chemi patronul... ![]() |
--------------------
renault
clio symbol expresion
1.4 8V dec 2002
|
|
doriant |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 12 October 06 ![]() |
eu merg de trei ani in Creta, cu masina
e superb!! Poti sa-mi spui ce traseu faci ptr creta si ce ferry ai folosit? Am inteles ca se poate lua si din Gytheion dar nu gasesc nici preturi nici program pentru vara asta (ma intereseaza iulie august) |
--------------------
Dacia
Logan
- AG - 07 - NIJ
2004 - laureat 1.4 mpi
|
|
justy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 31 March 06 ![]() |
oameni buni am o nelamurire: am trecut Bulgaria prin Stara Zagora de 4 ori, insa n-am fost niciodata prin Novo Zagora, traseu pe care si Michelinul il recomanda. sunt pus in dificultate???? Este cineva care a fost pe acest traseu, din V. Tarnovo - Novo Zagora.... Cum e drumul? se merita?
|
--------------------
FORD
FOCUS
2001 TOURNIER
|
|
justy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 31 March 06 ![]() |
pardon , nu e Novo e Nova Zagora
|
--------------------
FORD
FOCUS
2001 TOURNIER
|
|
MIKAEL |
![]()
|
Am inteles. Multumesc. La hotel spre exemplu, cu cine tratezi pretul pe camera? La receptie? Sau chemi patronul...
![]() [/quote] Cu placere! La hotel, evident ca vei plati pretul afisat la receptie. La studiouri/vile vei trata direct cu grecul(patronul) si aproape in toate cazurile, in mod cert vei gasi preturi mai bune comparativ cu serviciile unei agentii din Romania, in definitiv, trebuie sa incaseze si agentia un procent! Ca varianta alternativa, iti sugerez sa incerci si rezervarea pe net, vei gasi preturi acceptabile. Eu si prietenii mei, de exemplu, anul acesta am facut rezervare direct pe pagina de internet a vilei(in Skiathos) si am platit 40 euro/camera cu 3 paturi (toate dotarile) fara alte comisioane. Mult succes! |
--------------------
Opel Astra 1,6
WV Golf 4 1,4 16 v
Dacia Logan 1,5 dci
|
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(doriant @ 19 Apr 2007, 08:25) eu merg de trei ani in Creta, cu masina e superb!! Poti sa-mi spui ce traseu faci ptr creta si ce ferry ai folosit? Am inteles ca se poate lua si din Gytheion dar nu gasesc nici preturi nici program pentru vara asta (ma intereseaza iulie august) Bravo domnule, cred ca esti primul daca nu ma insel de la care aud ca a mers pana in Creta cu auto propriu! ![]() Poti sa ne spui cate ceva? Traseu, taxe fery, etc, cat si despre ce locuri ai vizitat cu masina cat ai stat in Creta. |
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
Vali48 |
![]()
|
|
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
|
Varu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 11 July 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AC @ 19 Apr 2007, 20:36) Bravo domnule, cred ca esti primul daca nu ma insel de la care aud ca a mers pana in Creta cu auto propriu! ![]() Poti sa ne spui cate ceva? Traseu, taxe fery, etc, cat si despre ce locuri ai vizitat cu masina cat ai stat in Creta. de fapt, cred ca au mai fost citiva membri ai forumului care au mers cu masina in creta. eu sunt unul dintre ei. |
--------------------
Renault
Megane 2
2005, 1,5 dci 82 cp
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 21:43 |