Cum se înlocuieºte blocul lumini +panglica airbag, Megane 2, toate motorizarile
![]() ![]() ![]() |
Cum se înlocuieºte blocul lumini +panglica airbag, Megane 2, toate motorizarile
espacern |
![]()
|
||
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|||
maxwell |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 9 November 10 From: Brasov ![]() |
salut,
am nevoie de cineva sa-mi demonteze tot sa vada daca se mai poate face ceva sa nu se rupa pamblica. daca nu se mai poate face nimic sa-mi schimbe ce trebuie schimbat . nu sunt in stare sa mesteresc eu si am nevoie de ajutor ( contra-cost binenteles ). |
--------------------
renault
Megan III
Sport Tourer 2010 , 1.5Dci / 110 CP *cu de toate*
- BV 75 DNY
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Intrebare, volanul intra doar intr-o singura pozitie pe ax, sau tre sa am grija sa-l pun in aceasi pozitie, ca sta stramb dupa?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
lostris234 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.748 Joined: 16 July 10 From: . ![]() |
volanul intr-a intr-o singura pozitie. nu ai cum sa il bagi altfel...
|
--------------------
.
.
.
- .
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Mersi, si inca ceva, cuplu strangere surub? Trebuie pusa pasta de blocare pe filet?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
soryn94 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 24 June 11 From: Constanța ![]() |
44 Nm, eu nu am pus pasta.Am demontat volanul de 2 ori pana acum.
|
--------------------
RENAULT
MEGΛNE GrandTour
2.2 , 1.6 16v 2oo6/Expression
|
|
argon |
![]()
|
Deci 44 NM, aia ma interesa, atat da manualul banuiesc..am unul in francais si nu inteleg nimic.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
soryn94 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 24 June 11 From: Constanța ![]() |
Da, din manual este luat cuplul ala.
In manual nu zice nimic de pasta, dar spune sa inlocuiesti surubul cu unul nou. This post has been edited by soryn94: 23 Apr 2014, 14:38 |
--------------------
RENAULT
MEGΛNE GrandTour
|
|
argon |
![]()
|
E vreo smecherie la scoaterea mufelor din airbag? Sa nu trag de ele sa rup ceva. De scos siguranta de la airbaguri inainte, stiu.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.317 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
argon |
![]()
|
Daca scot siguranta se taie alimentarea la airbaguri si la calculatorul acestora, care-i diferenta intre asta si decuplarea bateriei, inafara ca nu pierd setarile la radio, si geamuri cu impuls?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.317 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Fa cum vrei tu, eu ti-am spus cum scrie ca trebuie procedat .. eu zic sa nu scoti nimic de nicaieri .. se poate umbla la airbag-uri si fara sigurante scoase si chiar se poate sa nu patesti nimic ..
Nu stiu ce masina ai tu, dar la mine daca dau borna jos nu se pierde nici o setare de la radio .. dupa ce bag codul toate sunt setate exact ca inainte de decuplare .. This post has been edited by cj98czh: 24 Apr 2014, 10:56 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
argon |
![]()
|
Bine, mersi. Mai astept o parere la mufe, am vazut ca au ceva clema galbena, trebuie scoasa aia intai?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
La Megane 2 setezi iarasi posturile radio, plus ca trebuie sa bagi codul.
argon, io le-am scos cum mi-a venit. Nu am decuplat nici o baterie, doar am scos contactul (adica am scos cartela din slot) Si am demontat volanul de doua ori ca prima oara nu l-am strâns bine si dupa cateva luni a inceput sa joace. ![]() This post has been edited by Diac: 24 Apr 2014, 11:00 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
cj98czh |
![]()
|
Faptul ca ai facut-o de 2 ori si nu ai patiti nimic nu inseamna ca asa si trebuie procedat ... un airbag in figura echivaleaza cu un baros luat in figura ... de ce sa nu previ asta?
Cat despre posturile de radio ... atunci M2 este mai prost decat M1 ![]() ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
La interventia asupra elementelor pirotehnice TREBUIE dezactivat calc.cu testerul sau scoasa borna de la baterie inainte de lucrare.
Mufele de la "perna" volan au o siguranta galbena si asta trebuie ridicata prima data ca sa iasa mufele.....sunt de culoare diferite la fel ca si pe piesa. Surubul de origine are adeziv antidesfacere si se recomanda inlocuirea lui.....la demontare. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
soryn94 |
![]()
|
Trebuie sa deconectezi bateria cu 15 min. inainte de a scoate mufele de la airbag.Tot in manual mai scrie:
IMPORTANT It is essential to lock the airbag computer using the diagnostic tool before starting the removal. When this function is activated, all the trigger lines are inhibited and the airbag warning light on the instru- ment panel is lit continuously (ignition on). Locking the airbag computer also allows the electric stee-ring column lock to be released. Referitor la clemele mufelor, uite aici un video https://www.youtube.com/watch?v=-wpWWXKIjU4 Trebuie sa scoti siguranta galbena si dupa aceea mufa. This post has been edited by soryn94: 24 Apr 2014, 11:43 |
--------------------
RENAULT
MEGΛNE GrandTour
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(espacern @ 24 Apr 2014, 12:30) La interventia asupra elementelor pirotehnice TREBUIE dezactivat calc.cu testerul sau scoasa borna de la baterie inainte de lucrare. Mufele de la "perna" volan au o siguranta galbena si asta trebuie ridicata prima data ca sa iasa mufele.....sunt de culoare diferite la fel ca si pe piesa. Surubul de origine are adeziv antidesfacere si se recomanda inlocuirea lui.....la demontare. @+ Banuiesc ca se inlocuieste surubul pentru pasta aia de pe filet, dar eu am pasta Loctite si o sa pun alta pe filet, de ca sa mai inlocuiesc surubul atunci? 44 NM nu e o valoare ce-l solicita prea mult. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Trebuie sa inlocuiesti si volanul dupa pentru ca odata desfacut se umfla si nu mai incape acolo...
![]() P.S.: am schimbat volanul (defapt covrigul pentru ca era de plastic si s a tocit) la meganul 2.1 pe care l am avut inainte de asta la service AutoMarcus (in Pantelimon) si n a pus nimeni pasta pe surub, nici n a strans cu cheie dinamometrica ca sa respecte cuplul de strangere... masina merge si in ziua de astazi si n are nimic... ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectã vine din experienþã. Experienþa, la rîndul ei, provine din gîndirea greºitã. |
|
argon |
![]()
|
Pasta e buna totusi, se pune la elemente de siguranta neaparat, nu numai ca zice manualul, bielete, suruburi suport etrier..nu e de joaca.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
io m am referit la schimbat surubul, saiba, colierul, piulita, etc... sa nu uit: si cheia cu care s a strans surubul nou trebuie schimbata...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectã vine din experienþã. Experienþa, la rîndul ei, provine din gîndirea greºitã. |
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Argoane,te stiam om serios,daca nu pui pasta ce,crezi te pomenesti cu el in brate?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Io m-am cam speriat cand mi-am dat seama in trafic ca se cam plimba volanul. L-am strans mai tare cand am ajuns acasa.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
ida01ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 12 March 07 From: Bacau ![]() |
QUOTE(argon @ 24 Apr 2014, 13:55) Pasta e buna totusi, se pune la elemente de siguranta neaparat, nu numai ca zice manualul, bielete, suruburi suport etrier..nu e de joaca. ...ai grija ce pasta folosesti, s-ar putea ca sa nu mai poti demonta data viitoare fara a strica filetul ! Exista Loctite care in conditii anaerobe se intareste de nu mai poti desface. Bafta |
--------------------
Renault
Clio 2 bicorp 1,4 16v / Megane 2 break 1,6 / 16v
2003
|
|
argon |
![]()
|
Stiu, e Loctite albastru, cu punct de desfacere la 25 Nm. Ala rosu e strong.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
mnorel49 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 29 March 12 ![]() |
Completare la postul #136 a lui Soryn94.Pe acel site este un video (al 121-lea numarat de sus in jos si care are 16,04 minute)in care se arata foarte explicit toate fazele-demontare,lipire banda,montare.Cred ca trebuie curaj,un pic de indeminare si citeva scule.
|
--------------------
Renault
Symbol 1,5dci, Megane 1,6
2007,2009
|
|
mumus |
![]()
|
familist :) Group: Members Posts: 668 Joined: 13 July 10 From: Brasov ![]() |
Baieti... din cand in cand incepe si mie sa imi caraie volanul (interiorul lui)
Momentan poate trece o saptamana doua fara sunet, sau poate sa se auda zilnic... depinde de cheful lui... ce ar trebui sa fac? pot preveni cumva ruperea benzii? |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
espacern |
![]()
|
Demontare/verificare stare banda....si ungere!
@+ |
--------------------
.
.
.
|
|
CrissGabriel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 11 June 12 From: Petrosani, HD ![]() |
Si eu am avut probleme cu "celebra" banda airbag si am reusit sa stric o imprimanta pentru acea banda (mai am si una de rezerva
![]() Multumesc anticipat! Link This post has been edited by CrissGabriel: 29 May 2014, 19:30 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.5dci 78kW 6+1
2008 Hatchback
|
|
espacern |
![]()
|
Nu pui/ai piesa te astepti sa se rupa/adune oricand.
"Limbuta" respectiva ajuta la buna directionare si impiedica incretirea benzi. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 08:45 |