Se pot regla tachetii la laguna 1 ?
![]() ![]() ![]() |
Se pot regla tachetii la laguna 1 ?
cristiansan7 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 13 April 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna
- 4 41 crl
2000
|
|||
dsr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 4 February 08 From: Bucuresti ![]() |
Daca sunt hidraulici...gandeste-te la o schimbare caci nu se pot regla.
|
--------------------
Renault
Laguna I
- CT-08-CNY
1997 RTE 2.2 dT
|
|
doruletz75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 6 October 07 ![]() |
nop !!! uitate in spate pe haion si daca scrie renault laguna nu ai cum sa reglezi tachetii ....dac scria dacia 1310 cred ca se putea
![]() |
--------------------
renault
laguna
- B 75 DRU
2000 Cand eram pic imi doream sa lucrez la Dacia Pitesti si sa fac Politehnica si acum......ce vremuri
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
salut
Tachetii se pot regla, dar rezultate mai bune ai daca reglezi jocul din "pastile". E mai mult de munca, dar se poate face. Doruletz75: La Renault Laguna 2.0 se pot regla tachetii. Nu vad de ce nu s-ar putea si la 1.6 chiar daca e cu 16 supape, sau numitii tacheti sunt hidraulici. Am vazut un motor de 1.6 16v caruia i se facea distributia in urma unei rupturi de curea. Tachetii se reglau bine mersi. Daca ii pui noi direct, fara reglaj, motorul va suna ca un maaare diesel. This post has been edited by Johnny78: 15 Apr 2008, 09:04 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Daca tachetii sunt hidraulici NU se pot regla.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
atunci te rog sa ma luminezi si pe mine cum faci jocurile acolo.
cumperi toata chiulasa cu tot cu supape? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
Johnny78 |
![]()
|
OK!
thanks! My mistake! asta ma duce la o intrebare: la un motor 8 supape e aceeasi treaba? Mi s-a spus din mai multe surse ca se pot regla. Nu imi place sa emit idei daca nu am informatii. in consecinta am postat ceea ce stiam de la altii This post has been edited by Johnny78: 15 Apr 2008, 10:22 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
R19/16v |
![]()
|
N-are legatura una cu alta. Depinde de solutia aleasa de producator.
|
--------------------
DS
5H
|
Johnny78 |
![]()
|
am inteles
multumesc!!! |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
La unele masini sunt niste pastile de diferite grosimi care se schimba pentru reglajul tachetilor hidraulici. Am vazut la modele mai vechi VW/Audi si la Fiat(cred ca Regata),nu stiu la motorul asta, dar trebuie sa existe ceva. De obicei stiu ca se schimba axele cu came si setul complet de tacheti...
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
Johnny78 |
![]()
|
deci adevarul e pe undeva la mijloc...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cristiansan7 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 13 April 08 ![]() |
merci pentru raspunsurile voastre ramane sa gasesc un mecanic bun sa ma lamureasca daca cea ce aud eu la motor sunt tachetii , si va anunt cu siguranta !
|
--------------------
renault
laguna
- 4 41 crl
2000
|
|
traiann |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 30 June 07 From: Timisoara ![]() |
Si eu am problema cu tachetii, confirmata de mecanic. Si mie mi-a spus ca sunt hidraulici si nu se pot regla. Imi poate spune cineva un pret aproximativ pentru piese? Mersi anticipat...
|
--------------------
Renault
Laguna I
- TM 29 NTS
1998/1.6 16V
|
|
R19/16v |
![]()
|
300ron bucata
|
--------------------
DS
5H
|
Johnny78 |
![]()
|
Tachetii se pot regla.
exista un kit de reparatie, care consta in niste pastile care se monteaza acolo. Reparatia asta nu o face decat Renault, intrucat acele pastile se polizeaza pana intra in locas astfel incat sa elimine zgomotele parazite si/sau jocurile... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
R19/16v |
![]()
|
Johnny, asa stiam si eu, dar se pare ca se aplica numai la anumite modele. La modelul lui, nu.
De fapt e si logic - pastilele se aplica la acest model: 420002510.JPG Al lui e asa: 423000910.JPG |
--------------------
DS
5H
|
Johnny78 |
![]()
|
Kituri exista pentru fiecare model de motor incepand cu R25.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
R19/16v |
![]()
|
|
--------------------
DS
5H
|
Johnny78 |
![]()
|
Principial vorbind, tachetii hidraulici se schimba, dar o practica larg adoptata si raspandita e sa se schimbe pastilele, dar doar in cazul in care uzura nu e prea mare...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
R19/16v |
![]()
|
De acord. Totusi... eu am vazut niste motoare destul de obosite... si niciodata un tachet hidraulic uzat...
|
--------------------
DS
5H
|
Johnny78 |
![]()
|
la cate cazuri si stiluri de conducere si intretinere sunt, nu ma mir....
pe de alta parte, sigur tachetii suna? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
Tachetii hidraulici se regleaza singuri.
Tachetii mecanici se regleaza prin schimbarea pastilelor dintre tachet si cama. Cand un tachet hidraulic incepe sa cedeze, face zgomot la relanti, iar in sarcina, cand presiunea de ulei creste, dispare sau se diminueaza. Tachetul hidraulic nu trebuie reglat, el se auto-regleaza permanent folosind presiunea de ulei a motorului. In interiorul tachetului hidraulic exista un piston hidraulic cu o supapa de sens, intra ulei, dar nu iese. Cand acea supapa se strica, uleiul iese si apar jocurile si implicit zgomotele. |
--------------------
>> Renault-uri
11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<<
Giant Escape M8
|
|
Johnny78 |
![]()
|
in consecinta problema s-ar putea sa fie undeva mai adanc de tacheti.
de ce nu exista suficienta presiune de ulei? Ce ulei are motorul ala in el? presiunea scoasa de pompa de ulei scoate presiuni la valorile nominale? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
De curand un prieten a avut acesta problema la un motor pe benzina. Avea un ulei ca apa... cand scoteai joja, nu mai avea ulei pe ea
![]() Dupa schimbarea uleiului, totul a revenit la normal. De asemenea zgomotul poate sa nu fie de la tacheti. Sunt si alte cauze pentru zgonote asemanatoare celor facute de tacheti. |
--------------------
>> Renault-uri
11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<<
Giant Escape M8
|
|
Johnny78 |
![]()
|
singurul zgomot asemanator cu cel de tacheti la care ma pot gandi e cel de cuzineti, ceea ce e muuuuuult mai grav.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
Am mai postat si pe alt topic dar acum l- am gasit pe acesta.Stie cineva care ar trebui sa fie jocul dinte cama si pastila,atunci cand cama este cu"varful "in sus? Bine inteles cu motorul oprit.La mine la masina,am o balbaiala la relanti.Am dat vina ba pe fise,ba pe bobina,ba pe bujii.In fine ,dupa ce am tot constatat ca la pistonul 1,daca scot fisa nu prea se intampla mare lucru.Toate celelalte fiind verificate,inclusiv injectorul,am masurat compresia,si SURPRIZA! La cilindrul 1,este la jumatate,fata de cilindrii cailalti.Adica 2.5KgF la cil 1,si5kgf la restul.Nu am facut transformarea in atmosfere,ne fiind interesat,atata vreme cat se vede diferenta.Apoi ,am desfacut capacul de la culbutori,si am masurat jocurile dintre came si pastile,cu varful camei in sus.Am observat ca la 7 came,jocul era intre 0.20 si 0.25.La pistonul 1,la prima cama,jocul este de mai putin de 0.05(nu am lera mai mica)Acum,incerc sa schimb acea pastila,dar nu stiu cam ce joc trebuie sa fie,pentru ca le-as schimba la toate,in functie de necesitate.
Mai ramane o necunoscuta,si anume ce a generat uzura la un singur scaun?(presupunand ca asta e cauza micsorarii jocului).Sa fie de la gpl? Bine dar de ce doar la un singur piston,si la o singura supapa?Si chiar la numai 15000de GPL? La logan am mers vreo 45000pana la o mica corectie a jocului. Astept idei sau chiar specificatii tehnice. 1 Jun 2009, 23:31: Si inca ceva.Stie cineva cum se schimba aceste pastile?E nevoie de demontarea axului cu came?Sau se pot extrage cumva,fara demontarea axului,distributiei...? 2 Jun 2009, 18:46: ![]() This post has been edited by bundy220: 2 Jun 2009, 18:46 |
--------------------
n
n
-
n
|
|
cosminphotog |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 15 August 07 From: Galați-Tg.Mureș ![]() |
Se regleaza, se regleaza. Eu tocmai i-am "reglat" prin schimbarea motorului complet
![]() |
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
2008 Laureate 1.6 Lagunist aproape versat, renoist profesionist.
|
|
Johnny78 |
![]()
|
de reglat se regleaza numai la tata renault la service, fiindca doar acolo se gaseste setul complet de pastile. E un intreg circ cu pastilele astea. constituie piese de schimb dar Renault nu le livreaza decat in retea si numai in set complet.
am sa caut sa iti dau valorile de la admisie si evacuare. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cosminphotog |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 15 August 07 From: Galați-Tg.Mureș ![]() |
Johnny, n-as vrea sa te contrazic prea tare, dar eu am gasit 2-3-4 mecanici dispusi sa faca lucrarea, dar am ajuns la concluzia ca e mai sigur sa schimb motorul. Mecanicii respectivi colaborau cu nush ce firma care facea pastilele respective, practic nu au nimic special in ele incat sa le iei doar de la reno..adica come on, gasesti ORICE third party la piese si nu gasesti niste pastile banale?
|
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
2008 Laureate 1.6 Lagunist aproape versat, renoist profesionist.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 03:22 |