Cine are prioritate?, (intersectii reale)
![]() ![]() ![]() |
Cine are prioritate?, (intersectii reale)
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Si cel care pleaca de pe loc are ceva obligatii?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Sa se asigure, adica exact ce facea si daca avea cedeaza.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Sa se asigure, in ce scop? Statistic?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Si nerespectarea lui Cedeaza se lasa cu mai putine puncte?
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
corbex |
![]()
|
A mai fost o disputa pe tema asta . Vin doi insi, concomitent, spre o intersectie. Unul are "stop", unul "cedeaza trecerea". Cel cu stop trebuie sa opreasca, cel cu cdeaza nu, asa ca poate intra linistit in intersectie. Problema prioritatii dispare.
This post has been edited by corbex: 14 Mar 2012, 16:41 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Deci nu se pot ciocni.
![]() Dar daca, totusi, prin absurd, se ciocnesc, cine e vinovat? |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(corbex @ 14 Mar 2012, 16:39) Io unu' stiu ca cel cu cedeaza nu trebuie sa opreasca DOAR daca nu mai e nimeni prin intersectia aia. Ca din cate stiu, alegerea intre stop si cedeaza , la montare, e pur si simplu in functie de vizibilitate. Cedeaza se pune pe strazile care au vizibilitate mai buna, stop pe cele pe care esti blocat dpdv al vizibilitatii. Si atunci, cel cu cedeaza, avand vizibilitate mai buna, poate vedea mai iute ca se apropie si altcineva de intersectie. Moment in care se aplica prioritatea de dreapta. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Tamango @ 14 Mar 2012, 13:03) Bine colegilor, daca ar fi asa, revin la intrebarea mea: cum ramane cu Art 59 alineatul (2), care se refera la "in intersectii" (deci si cele dirijate) ? ........... pe undeva prin codul rutier (sau prin regulamentul de aplicare, nu mai stiu exact) se spune si ordinea in care trebuie respectate regulile: -semnalul politistului (primul; indiferent de indicatoare/reguli/semafoare etc, tu trebuie sa faci ce-ti indica politistul) -semafoare -indicatoare si marcaje rutiere -reguli de circulatie (daca n-ai nici politist in intersectie, nici semafoare si nici indicatoare/marcaje) in cazul de fata, indicatorul care stabileste drumul cu prioritate are precedenta in fata regulii de circulatie indicate de tine. |
-------------------- |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(corbex @ 14 Mar 2012, 15:19) Banuiesc ca te referi la obligatiile soferului la plecarea de pe loc. Trebusoara aia cu acordat de prioritate celor care circula pe drum. Ia gandeste-te la urmatoarea varianta: doua masini stau una pe un sens, cealalta pe celal;alt la semafor. A vrea sa faca stanga, B vrea sa mearga inainte. Situatie clara de A cedeaza prioritatea lui B. Acum imagineaza-ti ca s-a pus verde, A a plecat deja iar B pierde doua secunde. Daca B pleaca si-l izbeste pe A crezi ca-i vinovat de neasigurare la plecarea de pe loc? |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Tamango |
![]()
|
QUOTE(Smiley @ 14 Mar 2012, 17:33) in cazul de fata, indicatorul care stabileste drumul cu prioritate are precedenta in fata regulii de circulatie indicate de tine. Foarte de acord dar initiatorul topicului a spus clar ca in afara de semnul ala de cedeaza nu exista alt indicator deci A nu stia daca se afla pe drum cu prioritate sau nu. Explicatia a pus-o klaus mai sus. This post has been edited by Tamango: 14 Mar 2012, 18:32 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Tamango @ 14 Mar 2012, 18:31) In cazurile normale, mai exista cate un semn de "drum cu prioritate". Sa zicem ca nu exista, ca de obicei ala salasluieste prin intersectiile in cruce, nu si in intersectii mai creative. Atunci apare ajutorul numarul 2, pomenit de mine mai sus. QUOTE(bucatzel @ 14 Mar 2012, 12:16) semnele de cedeaza si stop au forme atipice (triunghi cu varful in jos/octogon) pentru ca sa le poata distinge si ceilalti participani la trafic mai usor, chiar daca nu le sunt dedicate lor. Deci si A, in mod normal (excludem cazuri romanesti, in care semnul e montat pe un stalp mai mare ca el) stie ca B e pus pe pauza de semnul de cedeaza. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
in cazul asta legal B este vinovat de orice accident (avea cedeaza).
si nu se poate spune cine trece primul, pentru ca din informatiile pe care le au ambii stiu ca trebuie sa cedeze trecerea (A nu are de unde sa stie sigur ca drumul lui e cu prioritate, poate doar sa presupuna daca vede forma indicatorului de pe sensul opus al drumului). |
-------------------- |
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
bine, fie cum ziceti voi, ca stop e fix egal cu cedeaza trecerea. pe vremea dacilor cind am facut eu scoala nu erau egale. poate mai gasesc cartea cu teste.
14 Mar 2012, 20:35: QUOTE(klaus @ 14 Mar 2012, 15:13) ![]() Stop e fix egal cu cedeaza, numai ca ai obligativitatea de oprire, ca nu exista vizibilitate. E un cedeaza cu oprire, nu are "putere" mai mica exista indicatoare Stop in intersectii cu vizibilitate perfecta. This post has been edited by Rimio de Vassur: 14 Mar 2012, 20:35 |
--------------------
.
.
.
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Da, la intersectiile cu caile ferate.
![]() |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
la semne egale nu se aplica regula prioritatii de dreapta?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
corbex |
![]()
|
Ba da.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(Rimio de Vassur @ 14 Mar 2012, 21:33) QUOTE(PhilipMorris @ 14 Mar 2012, 22:06) ... fara bariere, dar nici acolo nu prea exista indicatorul STOP. Nu tin minte sa fi vazut pana acum vrun indicator STOP la o trecere cu calea ferata fara bariere. Poate n-am circulat eu destul de mult. Ca esti obligat sa opresti e una, dar indicator STOP montat e alta. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Ele se monteaza indiferent daca noi le vedem sau nu.
|
--------------------
MK2
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
multumesc pentru glumele ceferiste. cu asa o umanitate incepusem sa am indoieli, dar m-am vindecat: azi am trecut prin cel putin doua intersectii cu vizibilitate perfecta si cu indicatorul Stop.
|
--------------------
.
.
.
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
Ma bucur ca o gluma buna este apreciata.
Eu nu prea am vazut intersectii fara vizibilitate perfecta. Adica sa ne bagam la ghici. Semnul de STOP se monteaza normal in intersectii cu grad ridicat de risc datorita traficului/vitezei de pe tronsonul principal sau pentru reglementarea vis a vis de semnul cedeaza trecerea, unde cei cu STOP sunt obligati sa acorde prioritate. Semnul de STOP o sa il vezi cel mai probabil si in intersectii extraurbane, unde vitezele sunt foarte mari chiar daca vizibilitatea este de sute de metri. Prietenul care a deschis topicul cred ca sesizeaza dintr-un punct de vedere eronat. Nu am vazut niciodata o intersectie in care sa aiba mai multe sensuri de mers prioritate. Ca este discutabil cum s-a stabilit sensul de deplasare prioritar, nu contrazic pe nimeni. Dar sa intru in intersectie la ghici din cauza semnelor sau a regulilor de circulatie, este prea mult. Poate din cauza masinlor oprite aproape de intersectii sau a boschetilor care impiedica vizibilitatea, dar nu din cauza regulilor sau a semnelor. Sau poate nu am circulat eu destul, bre. on topic: evident ca cel care paraseste drumul prioritar in a doua diagrama isi pierde prioritatea si trebuie sa acorde prioritate celui care vine din dreapta lui. Adica A acorda prioritate lui B. Daca avem dubii, inseamna ca este naspa rau. Nu exista prioritate mai mica. Ci doar prezenta ei sau nu. iar in prima diagrama chiar nu inteleg disputa. Indoielnic sa aiba amndoua sensurile de mers cedeaza trecerea. This post has been edited by PhilipMorris: 17 Mar 2012, 22:47 |
--------------------
MK2
|
|
Smiley |
![]()
|
referitor la a 2-a diagrama, cred ca te inseli. cum s-a spus si mai sus, A poate face orice in intersectia aia, are prioritate si B trebuie sa astepte dupa el.
problema e ca A nu-si prea poate da seama ca are prioritate. chestia cu forma indicatorului nu prea e reglementata. |
-------------------- |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.217 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(PhilipMorris @ 17 Mar 2012, 22:36) ...evident ca cel care paraseste drumul prioritar in a doua diagrama isi pierde prioritatea si trebuie sa acorde prioritate celui care vine din dreapta lui. Adica A acorda prioritate lui B. Pai tocmai, A il paraseste, nu l-a parasit (drumul presupus prioritar); iar B este pe "cedeaza trecerea", deci trebuie sa-l astepte pe A. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
intrucit nu tin deloc sa am dreptate pe internet, eu nu mai particip la discutia asta. pe undeva chiar imi pare rau ca am inceput-o.
PhilipMorris: pentru siguranta mea, imi doresc din toata inima sa nu te intilnesc in trafic. |
--------------------
.
.
.
|
|
bucatzel |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
OUG 59(3):
(3) In intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prioritatii de dreapta se respecta numai in cazul in care doua vehicule urmeaza sa se intalneasca, fiecare intrand in intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator avand aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii. Semnificatie de prioritate are oricare dintre semnele "Drum cu prioritate", "Prioritate fata de circulatia din sens invers", "Intersectie cu un drum fara prioritate". Semnificatie de pierdere a prioritatii are oricare dintre semnele "Cedeaza Trecerea", "Oprire", "Prioritate pentru circulatia din sens invers". Adica "Cedeaza Trecerea" si "Oprire" inseamna acelasi lucru: ai pierdut prioritatea. Mai e o chestie: in ROUG, art. 129 (1), scrie ca "Vehiculul care circula pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele avand semnificatia: "Drum cu prioritate", Intersectie cu un drum fara prioritate" sau "Prioritate fata de circulatia din sens invers" are prioritate de trecere" Daca nu exista nici un asemenea semn, si in multe locuri nu exista, omul ar trebui sa circule ca in intersectii nedirijate si sa se asigure din dreapta la orice intersectie, indiferent ce semne au ceilalti, ca n-are de unde sa le stie, iar uneori n-are nici cum sa le vada. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
tatabobu |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
1300
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Se da intersectia din imagine. A vireaza stanga, are verde la semafor. B vireaza dreapta, are un semafor permanent verde intermitent. Cine are prioritate?
Attached thumbnail(s) a_b.jpg ( Size: 53.61k ) Number of downloads: 620 |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 13:34 |