Cine are prioritate?, (intersectii reale)
![]() ![]() ![]() |
Cine are prioritate?, (intersectii reale)
bucatzel |
![]()
|
||
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Tu stii asta. Io stiu asta. Dar cate claxoane mi-am luat din cauza ca asteptam sa inceapa iar becul ala sa blincaie...
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Am patit-o si io cu claxoane isterice. Solutia e-n trei pasi:
1. deschis geamul (e cu impuls ![]() 2. pregatit degetul mijlociu 3. scos mana pe geam Functioneaza în 90% din cazuri. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
QUOTE(mih_mlv @ 14 May 2012, 12:57) din cate stiu eu ai prioritate daca: mergand pe drumul cu prioritate nu-ti schimbi directia de mers.Deci B are prioritate. Da?Si daca vin de pe un drum cu prioritate si schimb directia spre un drum fara,nu am prioritate fata de cei de pe drumul fara prioritate (secundar)? ![]() |
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
bucatzel |
![]()
|
Pentru restul de 10%, mai asezonez cu un cap scos pe geam si intrebat "Auzi, tu ai invatat sa conduci la scoala ajutatoare?"
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
bucatzel |
![]()
|
Apai poate la voi, la noi doar ne injuram in trafic, nu ne si spalam parbrizele
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ov @ 14 May 2012, 13:12) A are voie sa intoarca in intersectie. Nu ar avea voie doar in intersectiile in care facutul la stanga e interzisReferitor la discutie, art. 59 din OUG zice: QUOTE (3) In intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prioritatii de dreapta se respecta numai in cazul in care doua vehicule urmeaza sa se intalneasca, fiecare intrand in intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator avand aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii. Deci A are prioritate. QUOTE(bucatzel @ 15 May 2012, 11:11) In plus, in destule intersectii din TM, verdele intermitent se opreste cand au verde pietonii. Adicatelea e stins cu motiv, nu ars. O prostie, ca in lege spune clar la art. 59 din OUG: QUOTE (4) Cand un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitenta suplimentara, montata la acelasi nivel cu lumina verde normala a semaforului, sub forma unei sageti verzi pe fond negru, cu varful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-si continua drumul in directia indicata de sageata, indiferent de culoarea semaforului electric, cu conditia acordarii prioritatii de trecere vehiculelor si pietonilor care au drept de circulatie. . Daca semaforul e lung si pentru dreapta nu e problema, de ce sa se astepte culoare rosie la pietoni cand nu sunt pietoni, daca exista reglementare expresa in lege? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Markos |
![]()
|
Ca sa nu-i calce vreun idiot, convins ca trece pe verde. S-au vazut destule cazuri. Tu cu legea, politaii cu experienta practica.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
romeo_id |
![]()
|
![]() Engineer Group: Members Posts: 449 Joined: 8 August 11 ![]() |
Told 'ya, boys!
![]() |
--------------------
Renault
Clio 2, 1.2 16V 2003 Authentique
Kadjar 1.6 dCi 4WD 2016 Zen
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
alta situatie nestapanita de multi soferi..ma refer la schema colegului..e simplu daca te ghidezi dupa indicatoare..cine are cedeaza si cine prioritate? cu situatia asta ma intalnesc la o intersectie undeva pe Camil Ressu..de pe un drum cu prioritate am dat altora intaietate pt ca ei luau in considerare prioritatea de dreapta..
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Cine are prioritate ?!... cei ce vin pe traseul rosu sau cei ce vin pe traseul albastru.
intersectie.JPG ( Size: 26.93k ) Number of downloads: 744 Ambele semafoare sunt simultan verde. In peste 90% din cazuri cei ce vin pe traseul rosu ii ignora pe cei de pe traserul albastru, si zic eu, ca nu e deloc OK. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
iulia_boris |
![]()
|
in intersectia aia intotdeauna acord prioritate celor care vin pe 'albastru'..in situatia asta putem vorbi de prioritate de dreapta..io asa gandesc..situatii similare, cu cedeaza plus semafor verde..
This post has been edited by iulia_boris: 17 May 2012, 10:59 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
s-a mai discutat intersectia asta, cei cu albastru au prioritate dar in practica cei care vin pe fuxul rosu sunt mai multi si mai furiosi asa ca daca vii pe fluxul albastru faci la dreapta pe prima banda apoi dai semnal si te duci spre a treia si eventual intorci dupa scuar
|
--------------------
renault
clio III
2007 1.6 16V dynamique
- B-xx-ELF
|
|
iulia_boris |
![]()
|
nu-i vorba neaparat de intors..poti merge tot inainte doar ca,asa cum ai spus,turbaciunile de pe traseu' rosu o calca blana si aia de pe albastru n-au timp nici macar pe prima banda sa se bage..plus ca sunt destui care odata trecuti de semafor din banda 2 o 'taie' de-a dreptu' sa intre in benzinaria de pe partea dreapta..acolo sunt mereu cu ochii cat cepele..
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Avani @ 17 May 2012, 10:34) Cine are prioritate ?!... cei ce vin pe traseul rosu sau cei ce vin pe traseul albastru. intersectie.JPG ( Size: 26.93k ) Number of downloads: 744 Ambele semafoare sunt simultan verde. In peste 90% din cazuri cei ce vin pe traseul rosu ii ignora pe cei de pe traserul albastru, si zic eu, ca nu e deloc OK. Parerea mea: Aia care vin pe drumul rosu trebuie sa cedeze trecerea celor care vin pe albastru. Semaforul lor se refera DOAR la prima intersectie, apoi au cedeaza: Attached thumbnail(s) Screenshot___05182012___03_11_56_PM.png ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 529 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
io acolo vin pe banda 2 si o iau tot pe banda de linga linia de tramvai , si nu am treaba cu albastri, ca nu ajung pina la mine
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Da, pentru ca in poza de mai sus e pictat un semafor, iar colegul vorbeste de el:
QUOTE(Avani @ 17 May 2012, 10:34) In acest caz semaforul ala nu are nici o relevanta. Aia de pe drumul rosu au cedeaza si punct. This post has been edited by Tamango: 18 May 2012, 20:48 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
iulia_boris |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 18 May 2012, 19:05) Pai nu te-ai intersectat cu vreun albastru care vroia sa faca stanga pe breteaua aia ... sa intre pe sos. Pantelimon, adica cam ce zice si Iulia. Eu am pus intersectia aia pt ca cel mai des vin pe traseul rosu, unde stiu ca am cedeaza... dau cedeaza albastrilor dar aia opresc si se uita la mine, adica imi dau ei cedeaza. ![]() Da, semaforul pentru aia rosii se afla exact acolo unde l-am pozitionat eu, si-mi este clar ca pt voi e totul limpede...pacat de altii. This post has been edited by Avani: 20 May 2012, 20:29 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
nu stiu dar cred ca semaforul pe pe bulevardul pierre de coubertin nu se face in acelasi timp verde , trec destul de des pe acolo , chiar o sa ma uit la semaforul de pietoni sa vad ce culoare are , posibil sa fie un verde sau galben intermitent pe acolo
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
pai ar fi semafor verde vs cedeaza trecerea .... castiga semaforul ...cred
![]() daca cel ce vine pe semafor verde nu isi manifesta intentia din vreme ca ar vrea sa ajunga pe banda de unde sa faca stanga pe bretea, si face dreapta la 90 grade, sigur ca dupa aia tre' sa stea sa prinda liber sa se incadreze pentru stanga in situatii de genul asta e bine ca in timp ce te duci dreapta usor sa dai si semnal de stanga, sa vada respectivul ca intentia e de intrare pe banda de stanga, altfel se reped toti sa intre pe langa tine si nu mai ai loc de ei |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
bucatzel |
![]()
|
O intersectie similara era cea de la Punctele Cardinale din Timisoara. Acum s-a umplut pe acolo de semafoare, ca doar cu semne de cedeaza, cica se lasa in medie cu macar o busitura pe saptamana. Eu am vazut doua. Una de la doua masini distanta, si una de la zero masini distanta.
This post has been edited by bucatzel: 21 May 2012, 10:28 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
iulia_boris |
![]()
|
''si una de la zero masini distanta''
. ![]() ![]() aqua,nu se mai da nici un semnal ci se taie,cu nesimtire in viteza,de-a dreptu'.. ![]() This post has been edited by iulia_boris: 21 May 2012, 19:57 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
O situatie interesanta se gaseste la intersectia Drumul Osiei cu Iuliu Maniu (unde e Metro Militari): e semafor cu sageti privind directia (stanga sau dreapta pt cei ce vor sa intre pe Maniu). Daca pt a face stanga situatia e clara, la facut dreapta pe o straduta paralela cu Iuliu Maniu (vreo 50 m pana poti intra pe bvd) si pt a se evita trecerea de pietoni e si acolo semafor cu sageata pt dreapta, numai ca se mai gasesc unii mai fara permis sau luat la Pitesti (cu mertan alb evident) sa ii claxoneze (plus injuraturi si acuze ca unde si-a luat ala permisul) p-aia care stau ca e rosu si nu permite sa treci - repet: sageata clara de dreapta; dar ei "stie" ca peste tot ca sa mergi la dreapta e permis. Evident e complicata rau intersectia aia pt melteni. Eu daca vreau sa merg inspre A1 mai bine merg prin parcare Auchan ca nici nu sunt gropi si evit si situatia din intersectia cu pricina.
|
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
De exemplu in State pentru dreapta se trece pe rosu dupa ce te asiguri (ca la noi pe galben intermitent), asa e legislatia.
Or fi plimbati prin state baietii aia... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bucatzel |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 10:01 |