Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

laguna 2 audio, boxe pt.laguna 2

daniLaguna2
post 18 Feb 2012, 11:46
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: bucuresti

sal m ar interesa si pe mine boxe care se potrivesc la laguna 2 ..pt. usi .. dar ceva de calitate si sa se cunoasca diferenta ..fata de cele standard ce recomandati ? smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif

--------------------
renault laguna2 2003 - B-200-DNI
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Adonnis
post 18 Feb 2012, 13:59
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Eu iti recomand sa ... nu te complici. Pentru ca am trecut deja prin asta si nu merita.

Ori le lasi asa, ori strangi ceva mai multi bani si schimbi boxe, player, antifonezi usi pui amplificator etc.Daca faci numai una din cele de mai sus o sa fie o foarte mica diferenta fata de cele stock si o sa iti para rau ca ai dat banii degeaba.
Degeaba pui boxe mai bune daca nu le amplifici si daca nu schimbi si playerul.Eu am mai bine de un an de cand tot schimb la sistemul audio si abia acum am reusit sa ma apropii de final.

--------------------
Renault Laguna II, 2.0dci 2007
+
audiofilu'
post 18 Feb 2012, 18:07
Post #3

Membru autentic

Uite, citeste AICI. Lasa difuzoarele originale si adauga un subwoofer, este suficient.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
renodood
post 18 Feb 2012, 21:37
Post #4

Sofer dement

Daca schimbi boxele, diametrul maxim e de 13 cm.

Sugestia audiofilului e potrivita, atat el cat si eu ne-am pus un subwoofer + amplif si diferenta este stelara.

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
+
gabize
post 18 Feb 2012, 21:49
Post #5

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Eu aveam probleme cu un difuzor pe spate, baraia destul de enervant, si am luat pentru test astea,. Nu ma asteptam la mare lucru de la ele, tinand cont ca-s noname si foarte ieftine, dar am ramas placut surprins ca suna binisor. Practic se aud ca originalele (in vremea lor buna), ba parca bassul ceva mai bine (doar putin, nu aduce un castig demn de evidentiat).
De potrivit se potrivesc foarte bine, doar ca trebuie taiate doua urechi de prindere (sunt metalice si nu necesita operatiuni complexe), si trebuie lipit un inel de burete/izopren.etc, intre difuzor si locasul in care intra, pentru etanseizare. Nici mufarea nu se potriveste, dar cu 5cm de cablu si 4 papuci auto (2 mici tata, unul mare mama si unul mic mama) pe fiecare difuzor am rezolvat problema.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
daniLaguna2
post 18 Feb 2012, 22:50
Post #6

Membru autentic

cu ce antifonez usile si fetele de usa datimi si mie nume de materiale smile.gif smile.gif smile.gif ms

--------------------
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
+
Adonnis
post 18 Feb 2012, 23:47
Post #7

Membru

Stp e cel mai ok ca si calitate-pret. Gasesti la 100 lei m2 wink.gif

--------------------
Renault Laguna II, 2.0dci 2007
+
gsalexandru
post 19 Feb 2012, 09:48
Post #8

Membru autentic

From: Romania-Suceava

ce inseamna Stp?

--------------------
renault laguna 2 2001 1.9 dci expression - sv-07-xjr
Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
+
daniLaguna2
post 19 Feb 2012, 22:15
Post #9

Membru autentic

dap ce e ala stp si cu se aplica ,sub ce forma este smile.gif smile.gif smile.gif

--------------------
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
+
razvan_Bv47
post 19 Feb 2012, 22:43
Post #10

Membru incepator

Acum am si eu o intrebare merge schimbat radio-cd-ul de pe laguna 2 prvilege 2002 cu un radio-cd de la un model mai nou si sa imi ramana comenzile pe volan??..pt ca m.i se pare foarte expirat cd-playerul ...pt.o masina ca laguna un cd ca la logan e cam rusinos....

--------------------
Renault Laguna II 2002 privilege
+
daniLaguna2
post 19 Feb 2012, 23:02
Post #11

Membru autentic

nu cred ca iti mai raman comenzile ...
smile.gif smile.gif smile.gif

--------------------
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
+
razvan_Bv47
post 20 Feb 2012, 13:05
Post #12

Membru incepator

Da ce D-zeu are in plus parciu asta de sistem fata de unul mai nou.....??

--------------------
Renault Laguna II 2002 privilege
+
daniLaguna2
post 21 Feb 2012, 19:43
Post #13

Membru autentic

......... smile.gif smile.gif smile.gif

--------------------
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
+
ddorin
post 21 Feb 2012, 22:13
Post #14

Membru

QUOTE(gabizegrean @ 18 Feb 2012, 21:49)
Eu aveam probleme cu un difuzor pe spate, baraia destul de enervant, si am luat pentru test astea,. Nu ma asteptam la mare lucru de la ele, tinand cont ca-s noname si foarte ieftine, dar am ramas placut surprins ca suna binisor. Practic se aud ca originalele (in vremea lor buna), ba parca bassul ceva mai bine (doar putin, nu aduce un castig demn de evidentiat).
De potrivit se potrivesc foarte bine, doar ca trebuie taiate doua urechi de prindere (sunt metalice si nu necesita operatiuni complexe), si trebuie lipit un inel de burete/izopren.etc, intre difuzor si locasul in care intra, pentru etanseizare. Nici mufarea nu se potriveste, dar cu 5cm de cablu si 4 papuci auto (2 mici tata, unul mare mama si unul mic mama) pe fiecare difuzor am rezolvat problema.
*

cand am cumparat masina difuzoarele originale erau toate sparte ..si mi-am luat difuzoare cam acelasi model zis de tine ..ale mele arata ca in poza .. doar ca se aud rau ..io nu's multumit .. am de gand in viitor sa mi iau astea http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...iale/KFC-E1352/ presupun ca's mai bune.

--------------------
Laguna 2 Grandtour Model Dynamique 19DCI 2001
+
audiofilu'
post 21 Feb 2012, 22:29
Post #15

Membru autentic

Eu le-am avut pe astea:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...oneer/TS-Q131C/
si pot sa spun ca am dat degeaba 700 lei pe doua seturi. Am lasat sistemul asa cum era deoarece difuzoarele sint calculate in asa fel incit sa sune bine cu acest player, exact dpdv al puterilor. Un player/HU (head unit) de putere redusa nu va putea misca difuri de 30-40w RMS asa ca... e cam degeaba. Solutia optima e completarea spectrului de joase cu un sub mic dedicat, de 8" maxim si o statie. Testat de mai multi si garantat solutia de electie.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
gabize
post 22 Feb 2012, 21:26
Post #16

DECONECTAT

QUOTE(ddorin @ 21 Feb 2012, 22:13)
cand am cumparat masina difuzoarele originale erau toate sparte ..si mi-am luat difuzoare cam acelasi model zis de tine ..ale mele arata ca in poza .. doar ca se aud rau ..io nu's multumit .. am de gand in viitor sa mi iau astea http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...iale/KFC-E1352/ presupun ca's mai bune.
*

Eu nu ma pot plange, se aude ca inainte. Nu stiu cat vor tine aceste difuzoare, dar pentru moment sunt multumit.

--------------------
+
corne04
post 28 Jun 2012, 15:38
Post #17

Membru autentic

Salut,

Am intampinat si eu o problema cu sistemul audio de pe laguna mea: difuzoarele din usile spate baraie foarte tare chiar si la volum mic. Ma gandesc ca s-a spart membrana, asa ca m-am gandit sa le anulez, sau eventual sa iau altele originale de la schrot, si sa pun un subwoofer in portbagaj.

Ce ziceti de acest model?
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_a..._Thunder/RT8PT/
Eu zic ca as iesi destul de ieftin cu el, dar as vrea sa ramana HU original (cabasse tunerlist mi se pare...cel mai slab dintre cele doua, masina fiind varianta expression).

Sau ce variante imi propuneti voi? Dar sa fie o calitate acceptabila si un pret cat mai bun.

29 Jun 2012, 11:36:
hai baieti, cineva care se pricepe sa ma ajute si pe mine? smile.gif

This post has been edited by corne04: 29 Jun 2012, 11:36

--------------------
Renault Laguna II 2002 - AR-19-CNN
+
gabize
post 29 Jun 2012, 13:53
Post #18

DECONECTAT

Eu am pus pe fata astea si pe spate astea. Sunetul e evident mai bun decat cu difuzoarele originale, insa departe de o solutie tehnica ce implica statie si subwoofer. Pentru cine vrea doar o auditie decenta, fara pretentii foarte mari, e o solutie OK.

This post has been edited by gabizegrean: 29 Jun 2012, 13:55

--------------------
+
audiofilu'
post 29 Jun 2012, 14:05
Post #19

Membru autentic

Eu nu cred ca niste "difuzoare" ca astea pot fi mult mai bune ca alea originale si sa mai si sesizezi diferenta. La 300 lei setul...
In comparatie pot spune ca am avut difuzoarele din linkul de mai sus, acele Pioneer care bat la specificatii si la pret cu mult aceste ultime difuzoare si nu am sesizat mare brinza in plus asa ca am considerat ca nu merita banii si cu niste bani in plus am ales sa pastrez intact sistemul original (care e calculat pentru aceste difuzoare) si sa adaug amplificator si subwoofer. Abia acum am sunet in masina si nu ma refer la bubuiala ca de afara nu se aude nimic.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
corne04
post 29 Jun 2012, 16:01
Post #20

Membru autentic

@audiofilu`
exact la asta ma gandeam si eu, sa las sistemul audio original (eventual sa anulez temporar boxele spate la care s-a spar membrana) si sa adaug un sub+amplif si am gasit insa acest subwoofer activ http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_a..._Thunder/RT8PT/

Intrebarea mea este: se poate "adauga" acest subwoofer sistemului audio original fara sa inlocuiesc HU?

--------------------
+
audiofilu'
post 29 Jun 2012, 16:06
Post #21

Membru autentic

Orice subwoofer se poate adauga mai ales daca are intrare de nivel mare, preia semnal de la firele difuzoarelor din fata (in cazul tau) si restul e simplu.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
corne04
post 29 Jun 2012, 16:57
Post #22

Membru autentic

Aha, deci tot ce e necesar sunt cablurile si subwooferul. Ce parere ai de subwooferul la care m-am gandit? Crezi ca o sa se auda bine? Si in cazul in care nu anulez boxele spate, tot de la boxele fata voi duce semnal la subwoofer?

--------------------
+
gabize
post 29 Jun 2012, 17:09
Post #23

DECONECTAT

QUOTE(audiofilu' @ 29 Jun 2012, 15:05)
Eu nu cred ca niste "difuzoare" ca astea pot fi mult mai bune ca alea originale si sa mai si sesizezi diferenta.
*

Nu sunt mult mai bune, insa se simte o diferenta suficienta pentru a imbunatati per ansamblu auditia.
Eu le-am inlocuit nu pentru a aduce un plus sistemului audio, ci datorita faptului ca un difuzor pe spate baraia urat, si la volum mai maricel toate patru sunau anapoda rau. A fost un experiment pe bani putini, din start nu i-am dat sanse, insa la final, dupa ce le-am montat, am ramas surprins ca auditia e mai buna decat inainte.

Eu am avut si pe fata si pe spate niste difuzoare asemanatoare cu cele din imaginea atasata, doar ca magnetul nu era invelit cu plastic, insa era la fel de firav. dif.jpg ( Size: 58.46k ) Number of downloads: 1047

This post has been edited by gabizegrean: 29 Jun 2012, 17:22

--------------------
+
audiofilu'
post 29 Jun 2012, 17:40
Post #24

Membru autentic

QUOTE(corne04 @ 29 Jun 2012, 17:57)
Aha, deci tot ce e necesar sunt cablurile si subwooferul. Ce parere ai de subwooferul la care m-am gandit? Crezi ca o sa se auda bine? Si in cazul in care nu anulez boxele spate, tot de la boxele fata voi duce semnal la subwoofer?
*

Da, e nevoie doar de cabluri.
Nu stiu ce sa zic, aici e de discutat bugetul, daca atit ai atit cumperi dar daca il iei online il pui si daca nu-ti convine il returnezi.
Daca anulezi boxele spate prin scoaterea difuzoarelor (fara sa umbli la fader-balansul intre fata si spate) poti sa iei semnal de la unul din difuzoare. Daca dai semnal doar pe difuzoarele fata e normal ca in spate sa nu mai ajunga semnal si atunci nu ai ce sa auzi in subwoofer, de asta am zis de fata.
Asadar poti scoate difuzoarele de pe spate si iei semnal de acolo sau le lasi dar dai semnal doar pe fata si iei semnal de acolo.

This post has been edited by audiofilu': 29 Jun 2012, 17:54

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
corne04
post 29 Jun 2012, 19:40
Post #25

Membru autentic

Am inteles, ideea e ca m-am gandit sa iau un subwoofer pt ca s-au defectat difuzoarele de pe spate. Din cate am vazut, subwooferul de care ziceam are 120 W, ceea ce e mai mult decat suficient pt mine..ma intereseaza sa simt un pic de bass, fara bubuituri si zaraieli de placute de inmatriculare smile.gif) acuma nu stiu ce "renume" are marca MTX..

Am mai gasit si varianta urmatoare: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_a..._B30_Bass_Pack/
E mai puternic, insa si mai mare...crezi ca duce playerul original? Ca pret, cred ca as iesi chiar mai bine decat cu MTX-ul deoarece are cablurile incluse..nu prea ma pricep..mi-ar fi de mare folos o parere

Multumesc mult pt ajutor, cred ca sapt viitoare o sa il comand, si apoi mai vedem. Apropo, operatiunea de montare cam la ce pret ma ajunge?

OFF: ca sa nu deschid alt topic, intreb aici: as vrea sa montez distantiere la jante, astfel incat ele sa fie putin mai in exterior. Se poate? Nu-i nevoie de alte prezoane, e safe operatiunea?

This post has been edited by corne04: 29 Jun 2012, 19:45

--------------------
+
audiofilu'
post 29 Jun 2012, 19:52
Post #26

Membru autentic

Atita timp cit e subwoofer activ inseamna ca are amplificator incorporat asa ca nu-ti mai bate capul, orice ai lua tot n-are treaba cu puterea playerului original. Daca pui un subwoofer direct la HU original atunci sint probleme. La fel si in al doilea caz doar ca piesele sint separate. Montajul nu stiu, daca stii putin sa mesteresti e gratis.
Nu uita de varianta cu returul online, asta inseamna sa lucrezi cu grija sa nu-ti bati joc de siubwoofer ca poate nu ti-l accepta la retur.
Referitor la jante vezi ca e topic dedicat, da un search dupa jante...

This post has been edited by audiofilu': 29 Jun 2012, 19:52

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
corne04
post 29 Jun 2012, 20:14
Post #27

Membru autentic

OK..o ultima intrebare atunci, ca sa fiu 100% lamurit.
Eu vreau sa pastrez HU original tunerlist si sa pun un subwoofer care sa ia semnal de la difuzoare (indiferent ca din fata sau din spate), si atunci raman active comenzile de la volan si e ok cu HU, corect?

--------------------
+
audiofilu'
post 29 Jun 2012, 20:39
Post #28

Membru autentic

Da. Ca sa intelegi mai bine: acel subwoofer preia semnal de la un difuzor (fie el fata sau spate); ca atare orice comanda care influenteaza acel difuzor care da semnalul va influenta si subwooferul. De aceea am spus cum sa iei semnal in functie daca pastrezi sau nu spatele.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
iuli23
post 24 Aug 2012, 23:44
Post #29

you have to scream if you wanna go faster

Vreau sa-mi schimb si eu boxele pentru ca 2 s-au spart si m-ar interesa unele care sa aiba aceiasi mufa (sa nu fiu nevoit tai si sa lipesc si....) precizez ca nu vrea boxe la cateva milioane....oricum sa fie cat de cat decente

--Nu vreau subwoofere statii si alte minuni doar boxe cu aceiasi mufa

This post has been edited by iuli23: 25 Aug 2012, 13:51

--------------------
Renault Laguna II 2003 1.9 dci hatchback - B-CFX
+
blizzard
post 25 Aug 2012, 07:29
Post #30

Membru

From: Norwich, UK

Solutia de compromis pe care am gasit-o eu a fost aceasta: Beat Audio.
Se aude super decent iar subwoofer-ul l-am prins de spatarul banchetei spate. Mai tarziu voi face cateva poze si le voi posta!

BSW8ACT_jpg_800x600_autocrop_q95.jpg ( Size: 128.55k ) Number of downloads: 881

--------------------
Renault Laguna 2 2002, 1,8 16v Privilege - LN52 KWK
رينو لاغونا
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 15:17
Dacia