Revizie 60.000 km
![]() ![]() ![]() |
Revizie 60.000 km
ssilviu |
![]()
|
||
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Este parerea ta .... dar parerea mea nu coincide cu a ta ... sunt 2 topicuri ... unul in care se scrie cum si cat costa dupa planul de service dat de producator ... si unul pt. cei care nu vor sa respecte acest plan .... scurt ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Și nu crezi că ar fi mai eficient să treci in descierea topicului linkul pentru toți cei care intreabă dacă e bine sau nu să schimbe distribuția la 60.000 de km?
Ce naiba, ești moderator aici, cred că ai observat și tu că sunt zeci de oameni care pun aceeași intrebare privitoare la momentul schimbării distribuției pe acest topic, intrebare care e considerată de tine off-topic. Nu e oare de datoria ta să ajuți oamenii îndrumându-i spre topicul corect? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Cei cu diesel care aveti reviziile din 15 in 15000km, cand v-au schimbat lichidul de racire si cel de frana? La 3 ani? Sau la revizia de 4 ani cea cu distributie?
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu l-am schimbat odata cu distributia.
|
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
Io_mi_s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 25 August 06 From: Galati ![]() |
Preturi de reprezentanta (GL) si coduri repere pt. motorizare F9Q:
DSC00935.jpg ( Size: 1.01mb ) Number of downloads: 1880 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2006/Confort Privilege
|
|
rasvanmircea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 20 October 10 From: Bucuresti ![]() |
Astazi 01.10.2011, m-am luat dupa ssilviu si m-am dus la Dacoserv sa-mi fac revizia de 60 000 Km la Megane-ul meu de 1.5 DCI an 2007.
Pot sa spun ca am ramas ff placut surprins de serviciile oferite de Dacoserv. Personalul de acolo a fost foarte serviabil si asa cum s-a mai descris in topic iti explicau ceea ce ii intrebai. Toata revizia m-a costat 2100 lei insemnand Kit distributie curele (Power Grip) role etc din service (nu am vrut sa am probleme cu garantia pieselor si a manoperei) 3 bujii BERU incandescente tot din service Manopera TOTAL 1900 + 5 l ulei ELF 5W-40 sintetic 3l antigel GLACEOL rx tip D 1l lichid de frana FERODO 3l apa distilata Toate cumparate de mine Total 220 lei Asa cum a mai fost mentionat lichidul de frana a fost schimbat in totalitate prin purjarea celui vechi pe la fiecare roata pana la aparitia celui curat. Timp de lucru aprox 3.5 ore. De mentionat ca revizia poate fi facuta si sambata. Bineinteles cu programarea de rigoare la telefonul de pe site-ul Dacoserv. Inca odata toata stima ptr. baietii de la Dacoserv Militari. PS1 Curelele vechi erau in foarte buna stare dupa 59750 Km iar pompa de apa nu a fost nevoie sa o schimb. PS2 Pentru administrator. Credeti ca este oportun deschiderea unui poll vis-a-vis de opiniile fiecarui membru cu privire la serviciile oferite de catre Service-uri? |
--------------------
Renault
Megane 2
2007/1,5dci
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Cand aveam Supernova mergeam numai la Dacoserv. Intotdeauna mi s-au parut foarte foarte ok. Ma bucur sa vad ca "stilul" se pastreaza si pentru Renault.
Cat despre service-uri avem sectiune dedicata, eventual poti face un topic nou acolo daca nu exista deja. Exista inclusiv topic cu top service, chiar daca nu e poll http://www.reno.ro/index.php?showtopic=94966 This post has been edited by clr: 3 Oct 2011, 08:32 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.194 Joined: 4 August 07 ![]() |
Am facut azi revizia de 80 de k(De fapt 83) si am schimbat toate fltrele +5 l de ulei elf excelium nf 5w40 ,am obtinut si un pret bun pentru tot
"pachetul" 414 ron filtrele+uleiuk(filtrele mann) si 60 ron manopera .Dupa 4 ani toarce ca in prima zi:D |
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
cata007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 16 September 06 ![]() |
In afara de filtre si ulei ce anume se mai schimba la decizia de 60.000?
Distributia am schimbat-o la 50.000. La mach 1 mi-au cerut 700 RON ceea ce mi se pare enorm. Multumesc |
--------------------
Renault
Megane II
2006 , 1.5 DCI 80CP Luxe Privilege
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
filtru motorina - plus filtru de aer si cel de polen - posibil si ceva placute de frana daca nu ai umblat inca la ele
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
adimegane |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 18 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Am 54.000 si in curand urmeaza revizia de 60.000
Este obligatorie inlocuirea distributiei la 60.000 , sau e vreo consecinta daca le zic sa nu faca aceasta operatiunea ? E obligatoriu sa schimb filtrul de motorina la fiecare revizie de 15.000 ? |
--------------------
Renault
Megane 2
2008 - 2.2 1.5 dci
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Iti pun o poza cu ce spune cartea mea... Acum tu decizi daca intre Franta si Romania e o diferenta atat de mare.
Personal schimb distributia la 100.000 iar filtrul de motorina la al2lea schimb ulei (uleiul il schimb in fiecare an). Deci nu fac schimburile nici cum spune in cartile voastre dar nici ca in franta..undeva la mijloc e ideal zic eu si asa fac de cand am luat-o...pana acum nici o problema. Daca aveti masinile in garantie va inteleg, altfel cred ca aruncati banii degeaba. Sau poate masina luata din Ro difera de cea luata din franta. Attached thumbnail(s) revizii_diesel_megane.JPG ( Size: 495.26k ) Number of downloads: 1504 |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
QUOTE(cata007 @ 3 Nov 2011, 16:43) In afara de filtre si ulei ce anume se mai schimba la decizia de 60.000? Distributia am schimbat-o la 50.000. La mach 1 mi-au cerut 700 RON ceea ce mi se pare enorm. Multumesc conform Serus, si discurile de frina si placutele de frina (citez: "placutele tin 30.000km, discurile cam doua seturi de placute"). mie mi-au spus ca toata afacerea va fi ~2000 lei. stie cineva care e grosimea minima acceptata a discurilor de frina? multumesc. |
--------------------
.
.
.
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(eugenTL @ 8 Nov 2011, 14:20) Iti pun o poza cu ce spune cartea mea... Acum tu decizi daca intre Franta si Romania e o diferenta atat de mare. Personal schimb distributia la 100.000 iar filtrul de motorina la al2lea schimb ulei (uleiul il schimb in fiecare an). Deci nu fac schimburile nici cum spune in cartile voastre dar nici ca in franta..undeva la mijloc e ideal zic eu si asa fac de cand am luat-o...pana acum nici o problema. Daca aveti masinile in garantie va inteleg, altfel cred ca aruncati banii degeaba. Sau poate masina luata din Ro difera de cea luata din franta. si in Romania, la Megane 2.2 cu motorizare Diesel 1,5 dCi de 78 kW (105 CP), in cartea de revizii, schimbarea curelelor e data la 90.000 km in loc de 60.00 cum era la modeele precedente... eu am schimbat curelele ieri, la 84.000 km... la service "de cartier"... curele Gates, rola Ina si pompa de apa Graff.... piese si lichid racire = 600 lei.... manopera = 350 lei... This post has been edited by AL: 10 Nov 2011, 14:58 |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Ai idee ce spune de filtrul motorina(aici am cea mai mare curiozitate), filtru ulei, ulei, filtru aer? Daca ai o astfel de carte ar fi bine si-ai putea sa faci o poza cum am facut eu ...as fi curios
![]() This post has been edited by eugenTL: 10 Nov 2011, 16:45 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
filtrele la 15000 km... daca voi avea timp si nu voi uita, o sa scanez pagina din carte... dar sunt sigur ca o mai au si altii... de fapt toti care au megane 2.2 cu 1,5 dCi, cu 6+1 trepte de viteza... masina fiind achizitionata din RO
This post has been edited by AL: 10 Nov 2011, 18:27 |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
eugenTL |
![]()
|
Mda, nebuni! E totusi o diferenta intre 15.000 si 40.000km pt un filtru de motorina. Practic voi il schimbati la fiecare revizie, iar eu il schimb o data la 2 revizii de ulei. Poate e diferit filtrul.
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
PINCH |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 13 June 10 ![]() |
Am de facut Revizia de 60 000 km pentru Renault Magane 2 din 2009 in garantie. Am tot citi si tot nu stiu unde sa merg sa o fac mai ieftin si service-ul autorizat Renault...
Ma puteti ajuta? Multumesc! |
--------------------
Honda
Civic
- B-777-ENB
2009
|
|
adimegane |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 18 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Sunt si eu curios ce pret vei obtine si ce consumabile iti recomanda sa schimbi.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2008 - 2.2 1.5 dci
|
|
whitecollar |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 20 September 11 From: Timisoara ![]() |
Mare combinatie si asta cu distributia ...
Renault este un producator auto slab (nu calitativ, ci ca preturi de achizitie, manopera, piese, dezvoltare) in comparatie cu VAG, Bmw, Mercedez, Jaguar etc. Sa nu fii in stare sa-i respecti intervalul de service recomandat cred ca spune foarte multe despre tine ca si utilizator auto (ca daca ma refer la alte trasaturi iar se supara vreunii), ca si putere financiara in intretinerea masinii personale, ca si nivel de a ti-o permite etc. Pentru Romania e foarte simplu, aici masinile si angrenajele lor fiind supuse la uzuri enorme in comparatie cu situatiile din Vest. Aia au autostrazi si prin orase, la noi se circula bara la bara. Distributia asta cum o fi mai solicitata? Mergand in coloana cu viteza intai zilnic multi kilometri sau circuland in regim autostrada/extra-urban? Nu vad de ce baietii de-si aduc masini second de afara nu incep sa le faca service-ul dupa cum recomanda producatorul in tara respectiva! Ai luat masina din Franta si acum mergi in Bucuresti in aceleasi conditii? Evident ca NU! Acum ca Renault a modificat peste noapte intervalele de service, in ciuda faptului ca foloseste exact aceleasi componente, este o alta discutie, discutie ce poate duce usor catre niste procese in instanta pentru inselaciune si multe altele. Varianta cea mai ieftina pentru distributie este sa mergi asa cu ea pana vinzi masina, ca daca ti se rupe e logic ca te rupe la buzunar. Dar chiar si in eventualitatea unui astfel de eveniment, se poate apela la dezmembrari, lucru pe care multi dintre cei de pe forum o fac. C-o fi bine, c-o fi rau, ce mai conteaza! Pot sa inteleg ca nu vrei sa le dai alora din reprezentanta banii pe piese, piese la care cam fiecare concesiune Renault foloseste propriul adaos comercial, dar sa cumperi astfel de elemente importante (kit distributie si mai stiu eu ce) de la fabricanti aftermarket e foarte riscant. Cunosc caz cu un om de si-a luat pompa de apa aftermarket pentru un clio de 1.4, asta pentru ca avea prinderea (asa cel putin am inteles) mai mica cu un mm sau ceva asemanantor s-a blocat si i-a rupt respectivului distributia. Rezultatul pe mai departe cred ca-l stie toata lumea. Ca am mentionat pompa de apa, daca tot dati jos distributia o data la patru sau cinci ani, nu credeti ca este in regula sa schimbi si respectiva pompa? Cat credeti ca va functiona aia? Opt sau zece ani? Sansele sa-ti pice intr-un timp relativ apropiat dupa inlocuirea distributiei sunt foarte mari, iar pretul ei e undeva la vreo 350 de lei prin dealerii Renault (poate la alte magazine sa fie chiar mai ieftina). In final nu pot sa spun decat cat de ciudat suna sa dai 15 mii pe o masina, hai si 5000 second si, dupa patru ani, sa plangi, efectiv, cand tre' sa decontezi 500 de euro (maxim) pe o distributie. PS: Cartea zice ca lichidul de racire se schimba la trei ani, distributia la patru. Ori, daca dai azi jos lichidul de racire si la anul, cand inlocuiesti pompa de apa, il schimbi inca o data, iesi in pierdere pentru ca n-ai apucat sa te folosesti de el decat o treime din timpul normal. Asa ca, pentru cei ce nu fac rabat de la calitate si siguranta si au in plan schimbarea si pompei de apa, solutiile ar fi: sa schimbe lichidul de racire din doi in doi ani sau o data la patru ani (atunci cand se dau jos distributia si pompa de apa), ultima varianta parandu-mi-se cam fortata. |
--------------------
Renault
Fluence
2010 Privilege 1.6 16v Arkamys usb parasolare
|
|
ssilviu |
![]()
|
Băi Manager reloaded, vezi că ai postat pe secțiunea greșită. Și mai ești și off-topic. O să te ia imediat moderatorul vânos la ochi. Sau o să vedem acum iar inconsecvență crasă.
This post has been edited by ssilviu: 16 Nov 2011, 09:32 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
whitecollar |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 20 September 11 From: Timisoara ![]() |
Bine ca Expression-ul cu gpl si distributia facuta la 100 de mii e mai bun decat Fluence (am sesizat ironia cu Manager; ea poate fi adevarata doar in anumite puncte, in alea esentiale, gen confort si calitate materiale interiore, masina e mult peste Megane-ul II, deci stai linistit si contempleaza la un sh intretinut asa cum ti-ai intretinut tu propriul automobil)!
Off-topic n-am fost, pentru ca am spus cand se schimba distributia, de ce, alaturi de ce si cam pe unde se afla marja preturilor unei astfel de interventii. PS: Vezi ca am si o masina exact ca a ta, cu 35.000 de km la bord, pe care am condus-o patru ani zilnic iar acum ocazional, deci stiu despre ce vorbesc atat la partea de intretinere a ei (mai ales ca si Fluence-ul are acelasi motor si aceeasi cutie) cat si in ceea ce priveste nivelul/impresia de calitate, confort, dotari. This post has been edited by whitecollar: 16 Nov 2011, 09:44 |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
ssilviu |
![]()
|
Ca să-ți explic, că moderatorul vânos a eșuat în face așa ceva. Pe topicul ăsta se discută despre revizia 60.000 de km doar prețuri și cam atât. Dacă vrei să discuți despre cât de oportună e efectuarea ei, ai un alt topic la dispoziție.
PS. Nu ai sesizat ironia cu Manager. Prietenii știu de ce ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
whitecollar |
![]()
|
Bun, daca vrei preturi:
revizia facuta anu' trecut la Megane II sedan 1.6 16v din 2006, dealer Renault AutoEuropa TImisoara, km la bord undeva la 31.000 : kit distributie+kit accesorii+pompa de apa+lichid de racire + manopera revizie intreaga = 1780 de lei (piesele enumerate au fost luate de la reprezentanta respectiva, evident). Ulei 5W40 Castrol Magnatec, filtre aer,habitaclu si ulei Mann luate de mine ... vreo 250 de lei (nu mai stiu exact suma; factura de la Renault o am prin inbox). PS: Ba da, stiu de ironie: "Prietenii de stiu de ce" au spus ca atunci cand o sa am accident cu Fluence-ul nu se va deschide niciun airbag, voi fi decapitat de volan din prima iar ceilalti pasageri vor avea toti "salele" rupte din cauza sigurantei precare pe care o prezinta masina in cauza. Am omis si altceva? Ca sasiul se stie ca se va regasi la 200 de m de impact... LE: Eh, manager automobil sau proprietar tot aia e ... Stiu, ce sa-i faci daca unii nu suntem foarte inteligenti si am fost lasati pacaliti de Renault? ![]() This post has been edited by whitecollar: 16 Nov 2011, 10:02 |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
ssilviu |
![]()
|
"Managerul" nu se referă la mașină
![]() LE. Tot nu ai nimerit-o. PS. Contul vechi ce avea? This post has been edited by ssilviu: 16 Nov 2011, 10:12 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
liviuhariton |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 26 May 11 From: Tulcea ![]() |
Salutare,
Azi am făcut revizia de 60.000 km pentru un Megane cu motor de 1.4 16V, benzină (mă rog, km au fost 65.142 căci abia acum am avut finanțe pentru asta). S-au executat: * înlocuit ulei și filtru ulei * înlocuit filtru de particule * înlocuire filtru aer * înlocuire kit distribuție * înlocuire curea alternator * înlocuire bec iluminare număr, spate * înlocuit antigel TOTAL manoperă: 492 lei Piese înlocuite / consumabile: * ulei ELF 5W30 - 5l x 75.08 lei = 375.4 lei * garnitură rotundă = 12.62 lei * filtru ulei = 36.26 lei * element filtrant = 61.67 lei * colecție distribuție = 645.08 lei * lichid răcire Glaceo - 2 x 30.31 lei = 60.62 lei * apă distilată - 3 x 2.21 lei = 6.63 lei * filtru polen = 136.67 lei * curea striată L 1135 = 82.14 lei * bușon etanșare = 41.03 lei * masa jantă tablă CLI = 2.90 lei * contragreutăți 15 - 3 x 1.03 lei = 3.09 lei * masa jantă tablă CLI - 2 x 4.54 lei = 9.08 lei * masa jantă tablă CLI = 4.54 lei * bec W5W Motrio = 1.45 lei TOTAL piese: 1479.18 lei TOTAL revizie: 1971.18 lei Revizia a fost făcută la Star Service Tulcea. Următoarea revizie o am programată la 80.000 km. O singură observație am: cei de la service m-au informat că trebuie să schimb corpuri bieletă (dreapta + stânga) iar costul uneia este de 500 lei, la ei. Nu am cercetat încă restul pieței de piese dar o voi face. Întrebarea mea este: ce fac aceste corpuri bielete și dacă este riscant să umblu așa cu ele o perioadă, având în vedere că sunt cu semnul întrebării... ? În rest, mașina s-a prezentat admirabil, fără nicio altă problemă, ceea ce mă bucură pentru că, în afară de revizii, nu am mai călcat cu ea prin service-uri. Din punctul meu de vedere, scorul este 1 - 0 pentru fiabilitate. Cele faine! This post has been edited by liviuhariton: 18 Nov 2011, 23:22 |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
2007
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Preturi nesimtit de mari la piese si consumabile. Cumparate din magazin, nu depasesc 700-800 RON.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
sunt unele repere unde ori e scris gresit ori s-a platit cat s-a cerut:
-ulei ELF 5W30 - 5l x 75.08 lei = 375.4 lei-------CEL MULT175 RON - garnitură rotundă = 12.62 lei---------CEL MULT 6 RON - filtru polen = 136.67 lei-------------CEL MULT 130 RON LA RENO CU CARBON, SI ASA E MULT - colecție distribuție = 645.08 lei------si aici depinde de producator |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
- -
26-10-2007
|
|
vasile002 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 10 November 11 ![]() |
nu mai schimbati distributia la 60000,aruncati banii pe fereastra.
|
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 02:08 |