Vine Iarna, Cauciucuri de iarna
![]() ![]() ![]() |
Vine Iarna, Cauciucuri de iarna
jas2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|||
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
@ jas2 bine faci
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
cristicristutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 7 February 09 From: SATU-MARE ![]() |
QUOTE(jas2 @ 16 Oct 2011, 20:36) Ma retrag din aceasta discutie pe care am dorit-o din tot sufletul constructiva. Am vrut sa dovedesc un fapt firesc, normal si anume: Cauciucurile de vara nu sunt utile iarna.Simplu... ![]() Si cauciucurile de iarna nu sunt utile pe drumu inzapezit. ![]() Jas2 ai primit de la vulcanizare certificatu de conformitate al cauciucurilor?......ai pe cauciucuri M, S, fulg de zapada si creasta alpina?.....daca da, atunci esti bun, poti circula in siguranta. ![]() This post has been edited by cristicristutu: 16 Oct 2011, 21:00 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA
1.6 16V
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Deja esti de bula. Tine astfel de idei pentru tine sa nu te faci de ras.
Si aici se compara cele de iarna cu all-season. Uite unul mai la subiect. This post has been edited by bogdyMND: 16 Oct 2011, 21:14 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
cristicristutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 7 February 09 From: SATU-MARE ![]() |
Am vazut si eu primu filmulet si multe altele de genul ala, dar daca cel cu all season mergea cu 5-10 km mai incet la curba intorcea fara probleme, testul cu accelerarea e aiurea, ca nu facem ralie, cu franarea la fel.
Filmuletul doi nu stiu ce sa zic da eu nu am patit asa ceva. This post has been edited by cristicristutu: 16 Oct 2011, 21:36 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA
1.6 16V
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Testul cu accelerarea e facut sa arate aderanta pe zapada. La franare vrei sa spui ca nu conteaza in ce distanta opresti? Hai ca esti de rasul curcilor deja.
Si zi-mi te rog, de unde stii tu cu cat trebuie sa intrii intr-o curba a.i sa nu iesi de pe drum? Mergi tot timpul in fata unuia cu cauciucuri de iarna. Daca ala a iesit de pe drum in halul ala, iti dai seama cum era cu alea de vara. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
cristicristutu |
![]()
|
Tu nu simti cand incepe masina sa derapeze?...........daca nu, destul de rau si mai trebe sa dai cel putin odata pentru permis (pe timp de iarna daca iarna nu te descurci), daca simti ii bine, numa nu te arunca cu ambele picioare pe frana, lesi acceleratia frumos si isi revine.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
1.6 16V
|
|
bogdyMND |
![]()
|
Bine, fie cum zici tu ca vad ca nu iesim la capat. Sigur toata lumea conduce prost, doar tu muult mai bine incat ridici standardul cauciucurilor de vara. Trebuie facute teste: cauciuc vara cu cristicristutu la volan vs sofer muritor de rand.
Esti la fel ca aia de n-au nevoie de abs ca simuleaza ei din picior. Apropo, odata ce simti ca masina derapeaza e cam tarziu si esti deja in pericol (nu vb de viteze de 30 km/h unde ai timp sa te joci cu acceleratia). Ideea e sa nu ajungi in astfel de situatii. Eu ma retrag. Sigur cine cauta amanunte le-a inteles deja. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
Cel mai important pe zapada este sa nu pui frana ... am mers iarna si cu cauciucuri de vara si de iarna si se simte diferenta intre ele destul de bine
|
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
alexandru_bot |
![]()
|
![]() Laguna lover Group: Members Posts: 516 Joined: 14 March 10 ![]() |
Adevarul e ca oricine si orice ar zice cu anvelope de iarna se simte diferenta, chiar daca e zapada.
Eu am patit-o cu cauciucurile de vara , iarna. E mult mai bine cu anvelope de iarna decat sa mai ai probleme si cu astia ca acum se pun pe capul nostru... stima fratilor ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 Phase 2
1998/ motor 1.9 DTI
- MM 38 HIA "Daca ai pierdut continua, daca ai castigat continua....."
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
Cine a condus macar o data cu cauciucuri de iarna BUNE nu mai comenteaza dupa.Dar asta doar daca sunt cum am spus bune,pt ca sunt unii care se lauda ca au cauciucuri de iarna luate second de pe la altii si sunt si uzate si intarite.Eu cu cauciucuri de iarna merg fara probleme pe drum infundat chiar(zapada necalcata),iar altii nici nu pot iesi din parcare macar(aici se vede bine diferenta,la plecare)
|
--------------------
n
n
n
-
|
|
spic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 3 November 09 ![]() |
DAU DREPTATE LUI BUNDY .
|
--------------------
renault
laguna 2
2003/1,6/16v
- TM95VHL
|
|
dorin85 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 26 October 08 ![]() |
Diferenta este uriasa intre cele de iarna si cele de vara. Ok am inteles ca din lipsa de fonduri merge si cu cele de vara, dar trebuie sa mergi mult mai atent.
|
--------------------
renault
laguna 1
1998 1.6i 16V
- SB-02-DOR
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Cu cele de vara, daca dai de o portiune cu un pic de mazga/zapada/mocirla/etc ai toate sansele sa pierzi controlul.
Eu am facut comparatie intre cele de vara si cele de iarna si m-am lamurit. Cum zicea chioru', "iarna nu'i ca vara" ![]() @neiu : nu e indicat sa ai anvelope diferite nici macar fata/spate, d'apai pe aceeasi axa. Ia in calcul ca sunt ceva diferente (mici, intradevar) intre modelele de anvelope (aderenta, elasticitate, comportament la franare/accelerare). Ca varianta de impacare, in locul tau, as mai lua o anvelopa de felul 1 si una de felul 2 ![]() Cum zicea cineva, mai bine nu pleci de pe loc, decat sa risti sa provoci un accident in mers. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
cristicristutu |
![]()
|
Astea is teori fratilor, acum 20 de ani era numa dacia (fara servo, abs, esp si ce sisteme mai sant acum) cu cauciucuri de vara si toata lumea o mers fara probleme, sa nu mai punem ca iarna era iarna, era zapada tot timpu, nu ca acum ca ninge de 5-10 ori pe sezon.......bine ca nu zice ca sa luam cauciucuri de iarna cu cuie in ele si cand prinzi asfalt uscat sa aibe ce sa ii sara la aia din spate in parbriz, sa isi mai faca si aia de la parbrize bani....
This post has been edited by cristicristutu: 18 Oct 2011, 11:29 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA
1.6 16V
|
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
Asta din cauza ca dacia 1310 are rotile pe profil mai ingust si asta ajuta la pastrarea directiei in zapada inalta ca si sania pe zapada isi pastreaza directia din cauza sinelor inguste numa sa nu trebuiasca sa te opresti
|
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
GabySV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 343 Joined: 19 October 08 From: Suceava ![]() |
Cauciucurile M+S considerate AllSeason FARA inscriptia cu fulgul de zapada sunt acceptate pana incurci traficul odata. Daca esti prins vei primi amenda pe motiv ca acea anvelopa chiar daca e "all season" neavand fulgul nu a fost proiectata pentru zapada(exceptie fac lanturile anti-derpante atasate la astfel de anvelope in caz de.........speram sa nu fie nevoie)
Fac exceptie de la această regulă cazurile sociale, care-și pot dovedi starea pauperă cu talonul de la Audi Q7 sau Mercedes SLK. Cetățenii sînt obligați să-și monteze cauciucuri de iarnă chiar dacă nu intenționează să meargă cu mașina în timpul iernii. Aceasta ar putea fi furată pînă la primăvară și nu putem pune hoții – niște cetățeni nevinovați – în pericol. ![]() Inca mai speram totusi ca drumarii sa-si faca treaba si sa nu ne stricam frumusete de masina!!! |
--------------------
Renault
Laguna
1998 PH2 1.8 16v RTE
- BC 05 KAU
|
|
spic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 3 November 09 ![]() |
Nu stiu de ce se face atata polemica in privinta diferentei de sezon . Cine a mers cu masina si a avut ocazia sa poata face diferenta imi va da dreptate . Am 16 ani de condus pe toate sezoanele si mi-am dat seama ca siguranta mea este prioritara , sa nu mai tin cont de faptul ca un accident de masina , chiar fara mari avarii ma scuteste de a scoate bani din buzunar . Si nu are rost sa facem comparatii pentru ce a fost acum 20 ani si cei acum . Apropo , de ce nemti care au sistemul bun la punct in privinta sigurantei rutiere dau amenzi pentru cauciucuri daca nu sunt in regula ( un prieten de-al meu a luat amenda in noiembrie 2010 fiindca in Germania la un control l-au gasit cu cauciucurinoi de iarna , dar cu an de fabricatie peste 5 ani ) . Ei nu fac rabat de la siguranta indeferent ca sunt posesor de dacia sau Q7 .
|
--------------------
renault
laguna 2
2003/1,6/16v
- TM95VHL
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
QUOTE(cristicristutu @ 18 Oct 2011, 11:27) Astea is teori fratilor, acum 20 de ani era numa dacia (fara servo, abs, esp si ce sisteme mai sant acum) cu cauciucuri de vara si toata lumea o mers fara probleme, sa nu mai punem ca iarna era iarna, era zapada tot timpu, nu ca acum ca ninge de 5-10 ori pe sezon.......bine ca nu zice ca sa luam cauciucuri de iarna cu cuie in ele si cand prinzi asfalt uscat sa aibe ce sa ii sara la aia din spate in parbriz, sa isi mai faca si aia de la parbrize bani.... Asa e ,si nici internet nu era atunci,ce nevoie mai avem de el ca traiam si fara! Safim seriosi,nou mancam ce ne dadea "Danubiana "parca si sa stii ca erau si atunci cauciucuri de iarna,masini nu prea erau. |
--------------------
n
n
n
-
|
|
s_gm1 |
![]()
|
![]() s_gm1 Group: Members Posts: 120 Joined: 22 February 11 From: Cluj ![]() |
Vorba multa, saracia omului. Eu deja mi-am schimbat cauciucuri de iarna, doar pentru protectia mea. Se stie deja ca masina se comporta altfel iarna decat vara si cauciucurile la fel. Alt model, alte grepuri, aderenta, cauciucul e mai moale, etc. Spor la schimbat si va asigur ca si dacia lu tata simte diferenta cu cauciucurile de iarna.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
1998 cm3
- TO488BX
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
uauuu...topic despre gume de iarna pe 2 pagini ...uite ceva interesant de citit...adica de pirdut timpul...
...lasaind deoparte plusurile si minusurile acestei legi,trebuie sa tinem cont ca cei de la asigurari in cazul unui accident rutier , daca constata ca evenimentul sa produs din cauza anvelopelor neadecvate ,nu mai platesc nimic. ...iar acu 20 de ani (ca sa fiu in ton cu lumea),cumparam gume second carnoase nestiind ca sunt de iarna si ne "minunam" ca ne tineau doar o vara... |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
zare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 17 December 07 From: oradea ![]() |
adevarat graiesti Adi.
|
--------------------
renault
laguna I grandtour- GPL Tomasetto stag 300
Peugeot 407 2.0 136hp ,Citroen C 5 Tourer 2009
|
|
Sempre |
![]()
|
![]() Membru veteran Group: Members Posts: 149 Joined: 3 June 07 From: CONSTANTA ![]() |
super tare adi,ai spus tot ce se putea spune
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 1 phase2 1.6 16v 107
1999 CONCORDE
|
|
dorin85 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 26 October 08 ![]() |
Exact cum spune Adi, daca e sa ai vreun accident sunt sigur ca daca nu ai cauciucuri de iarna sau daca ai dar cu adancimea profilului mai mica de cat vor ei atunci sa vezi probleme (poate ai ghinionul sa te mai bagi si intr-un Q7)
Acum 20 ani cand te dadeai cu dacia erai doar tu si mos craciun pe drum, puteai sa derapezi, sa faci ce vrei, ca iti cam dadeai duhul doar tu. In schimb acum te dai cu laguna (probabil de 110 cai, ceea ce nu visa amarata de dacie) si in caz ca derapezi sau faci vreo greseala se cam duc si cei nevinovati in ceruri, pentru ca daca te uiti azi prin parcarile blocurilor ai sa vezi ca nu te mai poti juca fotbal cum o faceai acum 20 ani pt ca sunt pline de masini. Nu vreau sa atac pe nimeni cu acest post This post has been edited by dorin85: 20 Oct 2011, 15:33 |
--------------------
renault
laguna 1
1998 1.6i 16V
- SB-02-DOR
|
|
cezarescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 15 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Salutare !
Vine iarna, deci trebe sa ne incaltam, obligatoriu ? Unele guri spun ca da altele ca nu.....legea e lege...hm.., ai bani nu ai, trebe anvelope. De vreo luna am tot alergat pe la toate SH sa fac si eu ceva economie, dar nu prea imi placea deloc ce gaseam (ba doua cu acelasi profil si altele cu alt profil, altele cate trei la fel, ba mai ieftine si mai uzate dar ieftine...).Conduc pe drumurile patriei de fro 21 de ani fel si fel de autoturisme Dacie,BMW,Audi,Ford...etc., dar niciodata nu m-am gandit ca intr-o iarna va trebui sa am grija ce cauciucuri am.Uite ca acum in 2011 trebe sa am cauciucuri de iarna Obligatoriu.Deci dupa toate plimbarile mele pe la SH-uri m-am enervat, am zis in gandul meu ceva dand marunt din buze, si dupa ce am analizat ofertele supermarketurilor am intrat hotarat si am cumparat noi-noute. Aveau oferta la unele chinezesti, dar dupa ce am intrat in vorba cu omu' de pe raion...cam la acelasi pret mi-a gasit prin spate niste Debica Frigo2 195/65/15 pentru noua mea Laguna break din '98. TOATE 4 m-au costat 1.000 de lei iar la SH-uri preturile incepeau de la 500 si ajungeau chiar si la 900 (sunt ca si noi domle' astazi au venit )erau fabricate cu multi ani in urma....In sfarsit, socoteala este cam asa : Noi : 1.000 lei anvelopele + demontat, montat si echilibrat = 1.100 lei (le-am schimbat valvele si umflat cu azot ; spunea tipul de la vulcanizare ca asa e trendu') ![]() Vechi : 650-700 lei anvelope de mai multi ani ca si noi + demontat, montat si echilibrat = 800 lei aproximativ (umflate cu aer curat nu azot ![]() Abia astept zapada cu M+S+gropi sa vad ce afacere am facut ! Sincer...a picat cam rau financiar....chiar acu in prag de iarna, va povestesc la primavara..... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
LAGUNA GRANDTOUR K4M-F7, SKODA OCTAVIA T
benzina & diesel
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
bine spus: pe drumurile patriei..daca ieseai mai des (toamna /iarna) spre vest...din patrie...nu mai trebuia sa te gindesti ce gume iti trebuie iarna pe masina....obligatoriu.
Asta mi se pare destul de bizar (pe) la noi ...orice lucru normal la altii (sa nu le zic bogati,experimentati e parca mai corect) ,la noi tre sa fie obligatoriu...vezi si cazul vestei reflectorizante,stingatorului,triunghiului,al-2-lea triunghi,trusei medicale. |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
alin iulian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 21 November 10 ![]() |
salut!bun si pana la urma ce cauciucuri si ce dimensiuni se recomanda ptr iarna,ca vreau sa vin si eu in tara luna care vine cu caruta mea si la astia cand mam dus sa intreb de caucicuri de iarna mau intrebat daca vreau din alea cu cuie ptr munte,ca aci in partea asta a spaniei nu ninge!?eu am 205 pe 50 pe 16,ce cauciucuri ar trebui sa mi iau ?ar trebui sa schimb si jantele cu unele de tabla ?multi zic ca iarna sunt mai recomandate cele de tabla !AAAAA! si inca ceva :daca am lanturi e musai sa mai pun cauciucuri de iarna?????????????ca eu zic parerea mea ca sunt mai bune lanturile pe timp de iarna decat cauciucurile de iarna,nu?
This post has been edited by alin iulian: 25 Oct 2011, 08:53 |
--------------------
renault
laguna 1 2.2d
1996
|
|
scorpion i |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 5 May 10 From: Craiova ![]() |
salut. De cand am cumparat masina cauciucul pe stanga e mai uzat pe intrior, am fost am facut unghiul de fuga , si de atunci tot mil uzeaza. azi am montat pe cele de iarna si am vazut din nou ca cel de pe stanga de vara e uzat interior, acum ma tem de cele de iarna ca sunt bune sa nu mil uzeze pe interior. nu ar fi nici o problema daca ar fi din unghiul de fuga ca las face dar sa nul mai uzeze. inca ceva stiu ca janta de pe stanga fata(unde are loc uzura) e putin stramba mia zis aia de la vulcanizare , oare de acolo sa fie beleaua? stie cineva ceva..... ms
|
--------------------
renault
laguna 1
11-1998 1.8: 16 v: 120 cp. RXE, gpl milano
- GJ-84-ALN
|
|
Adi R5 |
![]()
|
QUOTE(alin iulian @ 25 Oct 2011, 09:48) salut!bun si pana la urma ce cauciucuri si ce dimensiuni se recomanda ptr iarna,ca vreau sa vin si eu in tara luna care vine cu caruta mea si la astia cand mam dus sa intreb de caucicuri de iarna mau intrebat daca vreau din alea cu cuie ptr munte,ca aci in partea asta a spaniei nu ninge!?eu am 205 pe 50 pe 16,ce cauciucuri ar trebui sa mi iau ?ar trebui sa schimb si jantele cu unele de tabla ?multi zic ca iarna sunt mai recomandate cele de tabla !AAAAA! si inca ceva :daca am lanturi e musai sa mai pun cauciucuri de iarna?????????????ca eu zic parerea mea ca sunt mai bune lanturile pe timp de iarna decat cauciucurile de iarna,nu? nu e vorba ca nu sunt recomandate jantele de aliaj pe timpul iernii..e vorba ca o janta de tabla dupa ce o "maltratezi" cu zloata,sare ,nisip o poti face "ca noua" dupa o cosmetizare cu un tub de spray (de vopsea,desigur ![]() ...dupa cum se discuta si mai sus,anvelopele tre sa aiba fulgul pe ele si inscriptia M+S .... daca tu rezisti atita drum cu anvelope de iarna (extreme) cu cuie,te felicit! ... asadar sa nu exageram. ...lanturile ... e bine sa le ai la tine pentru ca nu stii ce conditii de drum vei intilnii...iar unde se cer,tragi pe dreapta,le montezi si iti vezi de drum. ...daca optezi pentru jante de tabla,dimensinea anvelopelor (in carte) este 195/65 R15 ... QUOTE(scorpion i @ 25 Oct 2011, 12:14) salut. De cand am cumparat masina cauciucul pe stanga e mai uzat pe intrior, am fost am facut unghiul de fuga , si de atunci tot mil uzeaza. azi am montat pe cele de iarna si am vazut din nou ca cel de pe stanga de vara e uzat interior, acum ma tem de cele de iarna ca sunt bune sa nu mil uzeze pe interior. nu ar fi nici o problema daca ar fi din unghiul de fuga ca las face dar sa nul mai uzeze. inca ceva stiu ca janta de pe stanga fata(unde are loc uzura) e putin stramba mia zis aia de la vulcanizare , oare de acolo sa fie beleaua? stie cineva ceva..... ms ..daca ai facut de atitea ori geometria si defectul persista inseamna ca "buba" e in alta parte : brat indoit (chiar daca nu se vede cu ochiul liber),punte indoita/descentrata,bucse punte uzate,telescop indoit,fuzeta,etc...masina a fost lovita? ..daca zici ca janta e putin strimba,pune alta roata,si urmareste daca se uzeaza tot asa...permutarea rotilor fata/spate,stg/dr (daca nu sunt cu sens de rotatie) pentru o uzura uniforma a anvelopelor. |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
alin iulian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 21 November 10 ![]() |
la mine pe talon scrie 185pe 65pe14 sau pot pune ceva echivalent ceva gen 205pe50pe16
|
--------------------
renault
laguna 1 2.2d
1996
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 13:43 |