Probleme intrat in viteze, A 5-a si marsarier
![]() ![]() ![]() |
Probleme intrat in viteze, A 5-a si marsarier
Mar|Us |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 12 May 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Eu zic sa nu fortezi, cine stie ce se mai poate strica.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
S-a dereglat timoneria. cred ca stii unde sa mergi sa o reglezi la loc.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
este si asta o varianta cu timoneria, si se poate regla destul de usor, dar ai nevoie de un canal si inca o persoana care sa "mestece" la fiecare reglaj ( sunt patit si cunosc detaliile )..........o alta varianta ( si nu doresc sa fie asta ) este magnetul pentru colectare span, sarit de la loc ( am patit si asta ). Este un chin, dar se poate rezolva, am facut-o singur.......problema este ca trebuie data cutia jos, desfacuta (aici trebuie avut grija si rabdare ),scos sau pus magnetul la loc, dupa care montarea cutiei..........cum spuneam, sunt patit........in doua zile am dat de trei ori cutia jos, si asta intr-un timp record, 90 minute...........si asta in preajma sarbatorilor de iarna
![]() Marius....daca vrei detalii, suna-ma si te ajut mentionez ca ce mi s-a intamplat mie a fost la una benzinara.....dar nu cred sa fie diferit ca si principiu This post has been edited by cridaia: 23 Apr 2009, 11:55 |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
E aceeasi treaba.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
QUOTE(Johnny78 @ 23 Apr 2009, 12:06) nu chiar.......timoneria, sunt doua "tevi" care fac legatura intre schimbator si cutia de viteze..........iar ce povesteam eu, este cu totul altceva, si nu ii doresc asta............nu de alta, dar implica foarte multa munca si nervi....dar si rabdare |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
just_illusions |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 406 Joined: 22 November 08 From: Timisoara ![]() |
cred ca fratele Johnny78 facea referire la ultima ta mentiune
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
Mar|Us |
![]()
|
Tocmai am venit de la mecanic.
Problema era la cablu. S-a rezolvat si acum intra in toate vitezele, insa va trebui sa schimb acel cablu. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
Johnny78 |
![]()
|
care cablu?
de ambreiaj? ca nu stiu sa fie vreunul la timonerie... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Mar|Us |
![]()
|
Cablu la schimbator. Cel putin asta a zis mecanicu si asta am vazut eu acolo cu ochii mei, un cablu.
Cert e ca acum intra in toate vitezele. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
Johnny78 |
![]()
|
stiu la ce te referi. acum am inteles...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cridaia |
![]()
|
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Pai depinde cand vrei sa te bagi...
am manualul si de acolo m-am prins de chestie. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cri8sti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.746 Joined: 29 December 08 From: Braila ![]() |
Reinvii topicul putin...
![]() Aveti idee de la ce e? (dc e timoneria dereglata stiti cumva unde pot s-o rezolv mai 'eftin ca stau destul de prost cu banutzii perioada asta)? |
--------------------
Renault
Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box)
- BR-11-PBC
2006 Expression Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
|
|
cridaia |
![]()
|
QUOTE(cridaia @ 23 Apr 2009, 08:06) este si asta o varianta cu timoneria, si se poate regla destul de usor, dar ai nevoie de un canal si inca o persoana care sa "mestece" la fiecare reglaj ( sunt patit si cunosc detaliile )..........o alta varianta ( si nu doresc sa fie asta ) este magnetul pentru colectare span, sarit de la loc ( am patit si asta ). QUOTE(cri8sti @ 13 Oct 2009, 19:04) Reinvii topicul putin... ![]() Aveti idee de la ce e? (dc e timoneria dereglata stiti cumva unde pot s-o rezolv mai 'eftin ca stau destul de prost cu banutzii perioada asta)? sa speram ca nu este magnetul din cutia de viteze. In prima faza ai nevoie de un canal, groapa sau elevator ( care iti este mai la indemana ). te bagi sub masina si verifici timoneria...vei vedea cu siguranta daca este miscata de la loc ( semnele de uzura veche si cea noua, aici fiind vorba de cele doua imbinari ale tevilor ). Poate fi vorba si de uzura discului de ambreiaj sau a placii de presiune, dar in cazul asta ar trebuie sa faca in toate vitezele........si nu in ultimul rand poate fi vorba de acel magnet de colectare span care se afla in cutia de vieze, in cazul asta fiind vorba de mai multa munca si nervi. |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
zabrain |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 13 October 09 ![]() |
eu am probleme uneori cand bag in viteza I ....... de multe ori mi se intampla in situatzii foarte nasoale ....... cand stau la semafor sau in rampa ..... nasol rau ...... sa fie aceeasi problema?
|
--------------------
Renault
Laguna I
1999
|
|
Tzache_co |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 9 February 10 From: B R A S O V ![]() |
Salut am si eu o problema cite o data nu intra in a 2 a dar nu foarte des si de curind m-am bagat sub masina si am observat ca burduful de la planetara de pe partea soferului cel de pe interior de la cutie musteste un pic am inteles ca acel burduf are si un rulment acolo si ca e posibil ca am pierdut ceva ulei pe acolo si de aia nu intra citeodata in a 2 a. Voi ce parere aveti ??? Se schimba greu acel burduf ??? Trebuie completat/schimbat uleiul din cutie ???
![]() |
--------------------
RENAULT
Laguna 1 / Laguna 2 / Laguna 3 2.0 16v
1999 / 2002 / 2010
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
nu are legatura una cu alta.. zic eu.
burduful nu se schimba prea greu, dar nici usor. trebuie ceva scule. si pe urma completat cu ulei. rulment nu are. are un fel de tripoda. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
fisshu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 21 May 08 From: Hunedoara ![]() |
salutare am si eu o intrebare legat de schimbarea treptelor , am observat ca in ultimul timp, si se intampla rar fenomenul i-mi intra greu in treapta 1 si 3 . trebuie sa incerc de mai multe ori si cu forta , aveti vre-o idee ce ar putea fi?
Multumesc mult numai bine |
--------------------
renault
laguna III grandtour
Ph.1 , 2.0 16v, 2008 140 CP "...don't judge me, you don't even know me"
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
Ce inseamna ultimul timp? De cand este mai rece? Daca da, ar cam trebui sa ii schimbi uleiul. Eu patesc in 1 si 2 si stiu sigura ca este din cauza uleiului.
|
--------------------
>> Renault-uri
11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<<
Giant Escape M8
|
|
fisshu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 21 May 08 From: Hunedoara ![]() |
@AlexanderCarstoc
se intampla si cand e rece si cand e cald,cand stau la semafor si dau sa plec .... crezi ca ar trebui schimbat uleiul din cutia de viteza ? |
--------------------
renault
laguna III grandtour
|
|
cridaia |
![]()
|
pe foarte multa lume am auzit ca au probleme cu cutia, ba 1 si 3, ba 1 si 5................se pare ca este o boala a lor.
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
Sa va zic ce am patit eu... de cand am schimbat bieleta antibalans nu imi mai intra asa usor in viteza 1 .Inainte intra foarte usor acuma este cand tre sa bag a doua si dupa aia intra in prima treapta
|
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(oves @ 28 Sep 2010, 11:41) Sa va zic ce am patit eu... de cand am schimbat bieleta antibalans nu imi mai intra asa usor in viteza 1 .Inainte intra foarte usor acuma este cand tre sa bag a doua si dupa aia intra in prima treapta La tine trebuie reglata timoneria. Mergi la un service sau la cineva care stie sa o regleze. S-a schimbat potitia ansamblului GMP si de asta iti intra greu. 28 Sep 2010, 13:20: QUOTE(fisshu @ 27 Sep 2010, 21:37) @AlexanderCarstoc se intampla si cand e rece si cand e cald,cand stau la semafor si dau sa plec .... crezi ca ar trebui schimbat uleiul din cutia de viteza ? Verifica reglajul timoneriei, daca nu tine de temperatura de afara sau a cutiei de viteze, atunci nu este de la ulei. Daca reglajul este bun, asta afli dupa verificate, atunci este ceva din cutie, cel mai probabil sincroanele pentru acele trepte de viteza. This post has been edited by AlexanderCarstoc: 28 Sep 2010, 12:20 |
--------------------
>> Renault-uri
11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<<
Giant Escape M8
|
|
fisshu |
![]()
|
ok mersi de sfaturi
|
--------------------
renault
laguna III grandtour
|
|
cojocaru vasile |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 24 February 11 ![]() |
sa nu fie cumva sincroanele dela treptele de viteza ca eu am avut o DACIE si asa am patit nu mai intra in viteza
|
--------------------
reni laguna
laguna RN
- HD-09-ESA
1994 RN
|
|
narcis088 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 28 October 10 From: Tulcea/Constanta ![]() |
Salut ! Am si eu o problema similara...cand schimb in a 2 a , i.mi caraie . insa am descoperit o smecherie ca sa zic asa
![]() ![]() |
--------------------
Renault Laguna
Renault Laguna
1999 HATCHBACK
|
|
l_ussu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 6 August 10 From: SATU MARE ![]() |
ajutor , de 1 luna am adus o laguna din germania si de 2 saptamani am observat ca intra greu in viteza 1 si 3 chiar trebuie sa fortez cateodata sa intre ce poate avea ca e foarte enervant la schimbarea vitezelor ,cutia nu huruie nu vibreaza,am schimbat si acel tampon ce tine cutia de de caroserie dar degeaba desi era rupt si tot nu intra in viteza 1 si 3 ,e prima data cand patesc asa ceva la o laguna desi am avut peste 10 masini de astea , CEI CE AU PATIT ROG UN RASPUNS DE AJUTOR URGENT
|
--------------------
renault
laguna I
- SM 09 MAT
1999 CONCORDE
|
|
pioan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 15 May 11 ![]() |
Aceiasi problema am avut-o si eu in treapta 1 si 3 si chiar 4 uneori. Prima data am mai desfacut surubul de la cablu de ambreiaj. Il gasesti pe langa pompa servo! Dupa aceasta operatiune agata fff putin. Apoi am schimbat uleiul din cutie 75w80 elf si pot sa spun ca merge brici ca noua. Am o luna si nu mai agata deloc in nici o treapta!
This post has been edited by pioan: 10 Sep 2011, 13:06 |
--------------------
Renault
Laguna 1
1998
|
|
l_ussu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 6 August 10 From: SATU MARE ![]() |
SA VAZIC CE AM MAI FACUT LA CUTIE ,:am reglat timoneria iar acuma nu mai agata la viteza 3 numai la viteza 1 dar nu asa de tare ,ma enerveaza treaba asta ,cred ca urmeaza sa schimb uleiul dupa aia cablul de ambreaj si in cel mai rau caz kit ambreiaj ,AM FOST SI LA MECANIC SI A ZIS CA E UZAT AMBREIAJUL ,DESI NU CRED ,MASINA TRAGE BINE ,VOI CE ZICE-TI ???
|
--------------------
renault
laguna I
- SM 09 MAT
1999 CONCORDE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 09:30 |