Reparare/inlocuire senzor temperatura Megane 1, Toate motorizarile
![]() ![]() ![]() |
Reparare/inlocuire senzor temperatura Megane 1, Toate motorizarile
UltraDrive |
![]()
|
||
![]() Membru cu kilometri Group: Members Posts: 442 Joined: 6 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2000 HB 1.6 16V De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori ?
|
|||
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
nu-i bai. mai trec pe la conex, ca-i in drum. io i-am cerut omului un termistor de 2.2. care-i treaba cu ntc, ptc, ctn, nu masoara toate temperatura? sa stiu ce sa cer. am vazut pe diverse forumuri, apropo de subiectul asta, ca senzorul ala era ba ctn, ba ntc, ba nujtu cum. deci ce tre' sa cer? explicati-mi ca la retarzi, ptr ca-s total paralel cu electronica si denumirile si prescurtarile care le implica.
rezistenta am luat-o de 300 ca sa dea un 2,5 adunate. zic si io. 2,2 termistoru'+0,3 rezistenta = 2,5. dadui cu oistea-n gard? l.e mi-adusei aminte: i-am cerut clar aluia termistor ntc. acu' naiba stie ce mi-o fi dat el. This post has been edited by CGB: 22 Feb 2011, 17:36 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
UltraDrive |
![]()
|
![]() Membru cu kilometri Group: Members Posts: 442 Joined: 6 May 06 From: Bucuresti ![]() |
ete aci tot ce vrei sa stii despre termorezistente ( termistori)
http://saturn.uni-mb.si/~dogsa/ne_old/grad...K-termistor.pdf Daca pui PTC in loc de NTC iti va indica balarii sau nimic. ![]() Ce trebe sa cumperi exact scrie in cap de topic. ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
eu sint 100% convins ca am cerut termistor NTC. de ce esti asa sigur ca mi-a dat un PTC? si cum deosebesc un ptc de ntc?
si o alta chestie. am intrebat pe unu si altul cu ce pot inlocui senzorul original, acel NTC de 2,5k. si am primit urmatorul raspuns :"Cumperi 2 termistori NTC identici de 5 kohmi si ii pui in paralel". pareri? |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
UltraDrive |
![]()
|
vorba lunga saracia omnului.
il montezi, il testezi si daca esti multumit de valorile indicate il pastrezi. schema prezentata este testata. faci cum vrei tu. P.S. - formula rezistentelor in paralel 1/Rtotal=1/R1+1/R2 Fa un calcul. ![]() This post has been edited by UltraDrive: 22 Feb 2011, 20:52 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(UltraDrive @ 22 Feb 2011, 00:45) @Dodone - din cate imi mai aduc aminte de fizica, rezistenta nu mai este necesara daca pui un termistor de 2.5K Dar mai bine mergem pe varianta testata 2.2K + rezistenta La fizica nu mai retin sa fi studiat in detaliu rezistentele. Oricum, am circumstante atenuante, au trecut de atunci 25 ani ![]() Asa ca, pana in momentul in care primesc termistorii de la colegu', sa faceti sfat priceputii in electronica si sa va hotarati daca/ce trebuie sa mai inseriez. Nu de alta da' vreau sa-mi mearga termometru' ca lumea. Si in viata asta. This post has been edited by Dodone: 22 Feb 2011, 21:32 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
2 termistoare ar arata ciudat...
Daca are cineva timp sa incerce si alte modalitatii,ar fi o treaba...sau daca ar exista de termistor de 2.4 k...Oricum nu vad cu ce incurca o rezistenta izolata,aruncata in capacul oglinzii ![]() Inca astept telefon/sau sms de la Mikado(firma la care am dat comanda). Sunt parolisti de felul lor...am mai comandat si in 7-10 zile m-au sunat. Cum ajunge comanda,cum iti dau de lucru ![]() P.S.: Eu recomand cu incredere varianta prezentata mai sus This post has been edited by xjc0c0: 22 Feb 2011, 21:48 |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
UltraDrive |
![]()
|
Atata timp cat schema prezentata este functionala in parametri sa mergem cu ea inainte.
Termistor NTC 2,2 KΩ + rezistenta 200 Ω. Pana acum nu s-a plans nimeni ca ii indica balarii. Un aspect foarte important este insa si toleranta. ( abaterea de la valoarea nominala) La termistoarele uzuale este de 10%. Recomand toleranta maxim 2%, chiar daca sunt mai scumpe. Eu unul asa voi face. This post has been edited by UltraDrive: 22 Feb 2011, 21:53 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Astept. Cand o fi, o fi...
22 Feb 2011, 22:08: Defineste "mai scumpe". This post has been edited by Dodone: 22 Feb 2011, 22:08 |
--------------------
Renault
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
UltraDrive |
![]()
|
Cam triplu
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Dodone |
![]()
|
Adica ? Cati leuti anemici ?
|
--------------------
Renault
|
UltraDrive |
![]()
|
Daca nu ma insel, nu are voie sa treaca de 15
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
Dodone |
![]()
|
Ieftin ca braga...
|
--------------------
Renault
|
UltraDrive |
![]()
|
am cautat chiar acum si am gasit si cu 3,2 lei, toleranta 1%.
Eu retineam de max 15 ron ce am cautat eu , pitici pe creier. ( tip SMD, putere comutata, toleranta, factor de disipare si alte balarii) Dar cred ca cel de 3 lei se va descurca rezonabil. This post has been edited by UltraDrive: 22 Feb 2011, 23:25 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Dodone |
![]()
|
Bag samă ca tu vroiai sa ma jecmanesti !
![]() Daca mai cauti un pic o sa gasesti si gratis, cu livrare inclusa... Glumeam. ![]() This post has been edited by Dodone: 22 Feb 2011, 23:29 |
--------------------
Renault
|
UltraDrive |
![]()
|
Fir-ar ! M-ai prins.
Nu voiam sa-ti spun dar i-am gasit pe unii care imi dau si banii inapoi cu dobanda daca iau piese de la ei. ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
|
xjc0c0 |
![]()
|
Pai si cum aflam acea tolerenta ? Si cum influenteaza aceasta ? presupun ca "10%" din t grade C. (ex: in loc 10grade C ,va arata 11grade)
Eu am masurat cu un termometru digital,si era ok. Am mai verificat prin intermediul termometrelor din ronduri,sau de pe la farmacii...de curioziate,din nou ok. Ultradrive chiar vrea sa fie mai tare decat cei de la INMH. Parca il si vad cum suna ,si rade de ei ![]() ![]() Si umba vorba pe-acilisea ca romburile ie proaste....vorbeste lumea.. This post has been edited by xjc0c0: 23 Feb 2011, 00:04 |
--------------------
----
----
|
|
UltraDrive |
![]()
|
Toleranta, ca si valaorea sunt scrise pe piesa.
Faptul ca tie iti indica asa cum trebuie este excelent. In anumite circuite electronice nu sunt acceptate tolerante mari deoarece piesele pot da comenzi false sau eronate numai print-o mica abatere. sa zicem 0.1 V. In cazul de fata putem sa numim mania persecutiei, dupa ce atata timp a aratat numai balarii acum vreau sa imi indice si cum va fi vremea maine. ![]() Ca idee, senzorul de pe masina mea si-a atins limita inferioara , - 50 grade (intr-o noapte din ianuarie parca). Mai jos de atat nu mai stie, se ascunde in portbagaj. This post has been edited by UltraDrive: 23 Feb 2011, 00:29 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
jubyl3r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 392 Joined: 23 January 11 From: B o t o s a n i ![]() |
Imi poate procura si mie de prin oras la el un termistor NTC 2.2 KOhm si o rezistenta de 200 ohm? Sunt din Dorohoi/Botosani si aici nu am gasit, caut de 1 luna si nimic. Cumparator serios, platesc si in avans cheltuielile cu piesele si transport numai sa imi faca si mie careva rost de ele de la un magazin specializat. Va multumesc!
|
--------------------
Renault
Megane Coach
1996 1.6e DA0F
- BT xx ADY "Ignorance is bliss"
|
|
jubyl3r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 392 Joined: 23 January 11 From: B o t o s a n i ![]() |
nimeni?
|
--------------------
Renault
Megane Coach
1996 1.6e DA0F
|
|
UltraDrive |
![]()
|
eu am facut comanda la un magazin online din Craiova.
poti face si tu la fel ![]() This post has been edited by UltraDrive: 3 Mar 2011, 15:24 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
xjc0c0 |
![]()
|
Fiindca au trecut mai bine de 10 de la comanda data la firma respectiva,si nu au onorat-o,azi am trecut pe la ei. Nu a venit nimic inca. Am reinnoit formularul de comanda,si a ramas...din nou...ca ma suna.Eu incerc sa ma tin de promisiune,dar se pare ca nu depinde numai de mine
![]() |
--------------------
----
----
|
|
jubyl3r |
![]()
|
online am facut si eu, la firme din bucuresti, oradea si magazine online gen adelaida, dar nimic...gasisem undeva dar trebuiau sa iau minim 200 buc
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Coach
1996 1.6e DA0F
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Senzor de temperatura ORIGINAL (cel situat in oglinda exterioara)am cativa de vanzare.
Detalii pe PM sau mail. Numai bine! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Dodone |
![]()
|
Am primit ieri prin posta rezistentele si termistorii comandati de xjc0c0.
@xjc0c0: numai ![]() ![]() |
--------------------
Renault
|
jubyl3r |
![]()
|
QUOTE(Dodone @ 16 Mar 2011, 19:05) Am primit ieri prin posta rezistentele si termistorii comandati de xjc0c0. @xjc0c0: numai ![]() ![]() Doresc si eu senzor de temperatura megane 1 si rezistenta de 200 ohmi....se poate sa ma ajutati si pe mine? ![]() Pe adelaida(nu fac reclama) am aplicat dar imi spune suma minima 35 ron pentru procesare comanda:(. This post has been edited by jubyl3r: 16 Mar 2011, 19:19 |
--------------------
Renault
Megane Coach
1996 1.6e DA0F
|
|
xjc0c0 |
![]()
|
QUOTE(Dodone @ 16 Mar 2011, 19:05) Am primit ieri prin posta rezistentele si termistorii comandati de xjc0c0. @xjc0c0: numai ![]() ![]() Cu multa placere ! Spor la treaba ! Asteptam rezultatele ![]() @jubyl3r ...Imi pare rau ,dar din pacate nu te pot ajuta,fiindca am dat comanda doar de 3 seturi. 2 pentru colegu Dodone,si unul pentru un alt prieten. Incearca sa dai comanda on-line pe mikado.ro (nu fac reclama ). Nu stiu daca au,sau nu comanda minima ,insa poate iti mai trebuie cate ceva ,sa faci suma necesara. Gen un letcon auto 12v si un led pentru martorul de benzina. ![]() <span class='edit'>18 Mar 2011, 15:38:</span> L.E.: Recomand cu toata increderea : QUOTE(espacern @ 4 Mar 2011, 13:15) Senzor de temperatura ORIGINAL (cel situat in oglinda exterioara)am cativa de vanzare. Detalii pe PM sau mail. Numai bine! This post has been edited by xjc0c0: 18 Mar 2011, 15:38 |
--------------------
----
----
|
|
jubyl3r |
![]()
|
QUOTE(xjc0c0 @ 18 Mar 2011, 15:27) Dai bordul jos ,si schimbi ledul. Apropo,nu crezi ca ar fi fost mai frumos si elegant sa deschizi un singur topic in care sa-ti enumeri toate problemele masinii,decat 7 topicuri diferite ? QUOTE(xjc0c0 @ 18 Mar 2011, 15:34) Cu multa placere ! Spor la treaba ! Asteptam rezultatele ![]() @jubyl3r ...Imi pare rau ,dar din pacate nu te pot ajuta,fiindca am dat comanda doar de 3 seturi. 2 pentru colegu Dodone,si unul pentru un alt prieten. Incearca sa dai comanda on-line pe mikado.ro (nu fac reclama ). Nu stiu daca au,sau nu comanda minima ,insa poate iti mai trebuie cate ceva ,sa faci suma necesara. Gen un letcon auto 12v si un led pentru martorul de benzina. ![]() <span class='edit'>18 Mar 2011, 15:38:</span> L.E.: Recomand cu toata increderea : @xjc0c0, am reusit sa rezolv cu termistorul si rezistenta 20 ron cu tot cu transport de la conex electrica bucuresti. Multumesc oricum. (Cu topicurile nush cum sa fac sa le unesc, ca nu vreau sa mai deschid altele in caz ca mai descopar probleme la masinuta:D) This post has been edited by jubyl3r: 18 Mar 2011, 16:53 |
--------------------
Renault
Megane Coach
1996 1.6e DA0F
|
|
UltraDrive |
![]()
|
Am facut "magaria" in weekend.
Eroare la afisare 0.5 grade. Uneori datorita calculului de rotunjire aceasta eroare se traduce prin diferenta de 1 grad. Poze mai jos. Mult succes. P.S. - cei ce considera ca au nevoie de consiliere ii astept cu PM ![]() 19032011187.jpg ( Size: 247.41k ) Number of downloads: 713 19032011189.jpg ( Size: 173.67k ) Number of downloads: 762 19032011193.jpg ( Size: 176.94k ) Number of downloads: 739 P.S. - pentru indepartarea "cochiliei" oglinzii recomand scoaterea sticlei. In spatele sticlei se observa clemele ce pot fi avariate cu usurinta in incercarea de demontare doar din exterior. 03.jpg ( Size: 43.09k ) Number of downloads: 719 04.jpg ( Size: 66.71k ) Number of downloads: 723 05.jpg ( Size: 54.47k ) Number of downloads: 261 This post has been edited by UltraDrive: 21 Mar 2011, 14:10 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:35 |