Curea accesorii - inlocuire, cat de greu se schimba?
![]() ![]() ![]() |
Curea accesorii - inlocuire, cat de greu se schimba?
luci75 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 5 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
symbol
2008/fidji
|
|||
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Da, asa este, e doar o amarata de curea care poate cauza pagube mari.
La cealalta masina pe care o detin cureaua de la alternator este 4pk, alternatorul si rola de la arbore cotit au 4 canale, iar cea de la aer conditionat si pompa de servo este tot 4pk, 4 canale pe curea dar rolele au 5 canale. Nu stiu cum se face dar se potriveste de minune, atat la canale cat si la latine. Latimea este exact cat cea interioara a rolei. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
luci75 |
![]()
|
Deci concluzie.
E ok curea Dayco cu 6pk? |
--------------------
renault
symbol
2008/fidji
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Posteaza aici https://www.reno.ro/Coduri-piese-sau-acceso...8470-s1380.html
seria VIN a masinii si cere cod de piesa pentru cureaua de accesorii. Dupa codul de piesa cauti cureaua la magazine online si vezi exact daca masina ta are nevoie de 6pk sau 5pk. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
luci75 |
![]()
|
Mersi mult de ajutor.
|
--------------------
renault
symbol
2008/fidji
|
|
alexme24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 780 Joined: 23 September 09 ![]() |
Sincer cam exagerati un pic cu cureaua asta. Am avut o gramada de cazuir si inclusiv eu am avut cureaua sarita odata si nu s-a rupt nicio distributie, nu s-a intamplat nimic grav. Intr-adevar poate daca ti se intampla cand e motorul turat destul de mult, sa zic ca da, dar eu unul nu am auzit decat cazuri izolate. Nu mai speriati omul asa tare:)
|
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
2004/2008 Clio 2/Accord/Civic , 2004/2008/2008 1.5 dci / 2.4 VTEC / 1.8 VTEC
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Numai o data trebuie sa se intample ... eu unul stiu destule cazuri ... ca tie iti place sa te joci cu focul si cu banii tai este fix problema ta ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
kretzu77 |
![]()
|
![]() n00b Group: Members Posts: 310 Joined: 14 August 06 ![]() |
QUOTE(alexme24 @ 22 Aug 2017, 02:46) Sincer cam exagerati un pic cu cureaua asta. Am avut o gramada de cazuir si inclusiv eu am avut cureaua sarita odata si nu s-a rupt nicio distributie, nu s-a intamplat nimic grav. Intr-adevar poate daca ti se intampla cand e motorul turat destul de mult, sa zic ca da, dar eu unul nu am auzit decat cazuri izolate. Nu mai speriati omul asa tare:) Daca amarata aia de curea se rupe intr-un anumit mod, schimbi motorul. Au fost atatea cazuri. Nu intreba la reprezentante, ca nimeni nu se duce acolo cand distributia se rupe al ce scoruri au. Intreaba mecaniici cu experienta de la sevice-uri. Dar sigur, poate economisi cativa lei si sta cu inima cat un purice. Fiecare e liber sa-si ia doza de adrenalina cum poate. |
--------------------
Toyota
Corolla E15/Prius 3
2008 1.4D-4D/2012 Hybrid Ne nastem pe rand si murim pe sarite!
|
|
FlorinC. |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 18 April 16 ![]() |
Salut!
Eu, tocmai ce mi-am schimbat cureaua de distributie, accesorii si pompa de apa la un service destul de respectat. Dandu-mi inapoi cele 2 curele, 2 role simple si cea intinzatoare (sau de compresie, cred ca asa se numeste). Ei bine, inainte de asta aveam un fluierat puternic din zona accesoriilor acestea, cum atingeam 1800 si 2500 rpm se auzea un zumzait de rola sau vibratie de tabla, nu stiu. Iar acum dupa schimbarea pieselor zgomotul e neschimbat. Vreau sa precizez ca doar in acceleratie se aude si 2-3 sec dupa ce ridic piciorul de pe pedala. Ce e asta? Va rog mult de tot! |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.4 V8
2006 39.000 km
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Daca e vibrație de tabla poate sa nu aibă legătură cu curelele.
Eu am avut o vibrație pe la niste table de pe traseul de la evacuare. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
FlorinC. |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 18 April 16 ![]() |
Nu stiu de la ce provine si nici cum s-o denumesc. Dar o s-o pun pe capre si ma bag sub ea in timp ce pun un prieten sa calce usor acceleratia.
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.4 V8
2006 39.000 km
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 03:15 |