Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Xenon 35W vs Xenon 55W, Intrebare

Fratzica
post 29 Aug 2011, 00:54
Post #31

Zen

Group: Moderatori

nu exista instalatii xenon aftermarket Philips

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexNTB
post 29 Aug 2011, 09:49
Post #32

Membru incepator

Group: Members

Becurile vroiam sa zic instalatia e HID.
Srry de exprimare!!!

--------------------
Renault Symbol - B 17 NTB 2010 / 1.2 / 75 CP
+
hathazy
post 12 Apr 2012, 09:26
Post #33

Ex. Daciot---iubesc Dacia si prima finta purtatoare de vagin din

in legatura cu ilegalitatea........nu politia are treaba ci RAR.in 5 ani de permis, nu am fost oprit de RAR, dar acum 3 saptamani ma oprit.politia rutiera insotit de RAR.tipul de la RAR din prima mi-a zis sa ridic capota, verificat serii cauciuc etc.la balasturile de la xenon a facut poza si a zis ca sunt ilegale...pt ca nu am far cu lupa, si pt ca cele de fabrica(xenon)au autoreglaj.o juma de ora m-am "tarat pe jenunchi" sa nu-mi dea amenda.==>>politia nu are treaba ci RAR

--------------------
Renault Megane 1 miros a motorina mereu - SJ 89 TOM 1997, inmatricula t99
+
vali_iacov
post 12 Apr 2012, 12:37
Post #34

Membru Ilfovean

From: Corbeanca, Ilfov

Am xenon aftermarket pe Megane de cand am luat-o de la cumnatul meu, in 2008. Nu am primit nici un flash, niciodata. Sunt reglate bine, am facut si testul cu un prieten (din fata, din spate) si mi s-a spus ca nu deranjeaza.
Am avut instalatie de 35W 6000k. Dupa ce s-au consumat becurile, am schimbat instalatia cu totul, 50W 6000k, cu balasturi digitale. Diferenta sesizabila, mai ales pe ploaie. Bineinteles ca am facut din nou "testul de orbire". Totul ok si acum.
Pe farurile cu lupa ale Megane-ului II.2 recomand 50W 6000k sau si mai bine 5000k. Lupele sunt destul de "tampite", si mai ales la cele imbatranite xenonul de 35W nu se mai vede chiar ok.

Si inca ceva : am iesit cu Megane-ul pana in Austria, m-am plimbat o saptamana numai noaptea (aproape), si nu a spus nimeni nimic. La fel si in Romania, pe langa echipaje cu RAR...nimic. La ITP, nimic. Poate sunt eu mai baftos. smile.gif

This post has been edited by vali_iacov: 12 Apr 2012, 12:38

--------------------
Dacia Logan 1.5dCI 2006
Under Construction...Please Wait...
+
elro
post 12 Apr 2012, 14:22
Post #35

Membru

From: Ct

De ceva vreme,au aparut instalatii xenon de 75w - 100w,aviz amatorilor wink.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
T.rac3Er
post 12 Apr 2012, 14:41
Post #36

cr8or

au aparut si la noi adica, ca de 100w parca stiam mai demult prin america

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
vali_iacov
post 12 Apr 2012, 15:35
Post #37

Membru Ilfovean

From: Corbeanca, Ilfov

QUOTE(rcosmin @ 12 Apr 2012, 15:22)
*

De 75W au aparut prin state, la noi inca nu. Iar cele de 100W am inteles ca sunt la fel ca cele "Phillips", "Siemens", etc. Adica fake. Spun ce am auzit, nu ce am vazut.

--------------------
Dacia Logan 1.5dCI 2006
Under Construction...Please Wait...
+
vallixx
post 13 Apr 2012, 19:42
Post #38

Membru nesuferit

From: Bucuresti

QUOTE(hathazy @ 12 Apr 2012, 09:26)
in legatura cu ilegalitatea........nu politia are treaba ci RAR.in 5 ani de permis, nu am fost oprit de RAR, dar acum 3 saptamani ma oprit.politia rutiera insotit de RAR.tipul de la RAR din prima mi-a zis sa ridic capota, verificat serii cauciuc etc.la balasturile de la xenon a facut poza si a zis ca sunt ilegale...pt ca nu am far cu lupa, si pt ca cele de fabrica(xenon)au autoreglaj.o juma de ora m-am "tarat pe jenunchi" sa nu-mi dea amenda.==>>politia nu are treaba ci RAR
*

Amenda iti poate da si politia.
Si daca vociferezi si faci ca toate spumele marii sau te juri pe rosu ca xenonul e legal, iti poate lua talonul pe care il iei inapoi de la RAR, deci.....

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
skorpio_bog
post 13 Apr 2012, 19:47
Post #39

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

From: UK/RO

QUOTE(rcosmin @ 12 Apr 2012, 15:22)
*

Le dai idei la baietii cu trixenon laugh.gif

Legat de legalitate, parerile sunt impartite. Eu am 35W/4300K pe faruri cu lupa de megane 2, balasturile au vreo 3 ani, becurile vreo 2 ani. Am traversat Europa de cateva ori cu ele, am facut si ITP, am trecut si in Romania pe langa echipaje de politie, RAR si nu am patit nimic niciodata. Si farurile lumineaza la fel de bine. Nu am simtit niciodata nevoia de 55W sau mai nou 75 sau 100 laugh.gif

This post has been edited by skorpio_bog: 13 Apr 2012, 19:51

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
+
nonic
post 13 Apr 2012, 23:38
Post #40

Together we can do more

From: Ploiesti

In curand o sa apara cele de 1000W, poti sa prajesti carnea la lumina lor... nu mai ai nevoie de gratar radmasa.gif sau ultima fita laser o sa apara in curand dry.gif .

--------------------
Renault Megane 2.1 1.5 dci 2004 Privilege Sedan
+
T.rac3Er
post 17 Apr 2012, 08:10
Post #41

cr8or

ai vazut macar cum functioneaza (cel putin din ce informatii sunt oferite de bmw) alea cu laser?! wink.gif

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
hathazy
post 19 Apr 2012, 22:22
Post #42

Ex. Daciot---iubesc Dacia si prima finta purtatoare de vagin din

QUOTE(vallixx @ 13 Apr 2012, 19:42)
Amenda iti poate da si politia.
Si daca vociferezi si faci ca toate spumele marii sau te juri pe rosu ca xenonul e legal, iti poate lua talonul pe care il iei inapoi de la RAR, deci.....
*

aici te contrazic..........mai am o masina hobby sport putin modificata, mai precis m refer la esapament.ma oprit politia ca se aude prea tare toba.mi-a rupt talonul (partea cu itp), si se pregatea sa-mi dea amenda.l-am intrebat pe domn politati ce inseamna prea tare?... mi-a si zis cati decibeli e limita,atunci mi-a picat fisa si l-am intrebat cati cati decibeli o masurat la toba mea si cu ce aparat????atunci sa balbait=>am facut gura, mi-a inapoiat talonul:Ddar am primit amenda pt centura.politia nu are dreptul conform legii sa-mi ridice capota+sunt becuri care imit xenonul de mare wataj.nu are de unde sa stie ca eu am legat xenon.

--------------------
Renault Megane 1 miros a motorina mereu - SJ 89 TOM 1997, inmatricula t99
+
cj98czh
post 19 Apr 2012, 22:29
Post #43

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Aici te inseli .. are dreptul sa-ti ia talonul si te trimite frumusel la RAR sa stabileasca aia daca este legal sau nu ... tu ai nimerit pe unul care nu stia ce are de facut ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
T.rac3Er
post 19 Apr 2012, 22:50
Post #44

cr8or

dar de la inceput de ce sa ii dai talonul fara un motiv intemeiat. nu exista filtru hai hui dupa cum i se nazare unuia si altuia.
daca lui i se pare ceva, e simplu. i se pare. cu ce instrument aprobat BRML a perceput el, ca urechea si ochii lui nu valoarea nici macar zero barat.
daca e filtru special pt asa ceva, atunci are acolo instrumentele necesare constatarii si pa talon daca rezultatul zice asa.

daca ai bec ars atunci iar poate sa se ia de tine, ca nah, nu poti comenta; desi daca ai un bec la indemana l-ai reparat si il saluti din mers. e prea specifica situatia, dar fara un motiv intemeiat e abuz aceasta miscare. lasand ca si masinile de politie, conduse de politisti incalca regulile flagrant (cu becuri arse, cu proiectoare aprinse aiurea [xenon nu m-am uitat sa vad daca au])

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
florintija
post 9 May 2012, 22:25
Post #45

Membru incepator

QUOTE(hathazy @ 19 Apr 2012, 22:22)
aici te contrazic..........mai am o masina hobby sport putin modificata, mai precis m refer la esapament.ma oprit politia ca se aude prea tare toba.mi-a rupt talonul (partea cu itp), si se pregatea sa-mi dea amenda.l-am intrebat pe domn politati ce inseamna prea tare?... mi-a si zis cati decibeli e limita,atunci mi-a picat fisa si l-am intrebat cati cati decibeli o masurat la toba mea si cu ce aparat????atunci sa balbait=>am facut gura, mi-a inapoiat talonul:Ddar am primit amenda pt centura.politia nu are dreptul conform legii sa-mi ridice capota+sunt becuri care imit xenonul de mare wataj.nu are de unde sa stie ca eu am legat xenon.
*

exista un aparat cu care politia poate masura decibeli masinei tale doar ca masuratoare trebuie sa se faca intrun mediu unde nu exista perturbari sonere ex. traficul din oras sau mai stiu eu unde vor ei sa faca testul , in fine poti sai contestezi in astfel de situatii

--------------------
renault megane 3 2009 coupe
+
Tweetz
post 28 May 2013, 15:46
Post #46

Membru incepator

From: Oradea

Salut.
Am o mare probelam. Am fost in strainatete saptamana trecuta, si nu am observat( am mers incolo ziua si am venit noaptea ), ca nu vad absolut nimic cu faza scurta. Masina a stat ~4 luni, cand a fost folosit cam 1-2 ori pe saptamana, pana la supermarketuri si inapoi, deci aproape 0. Dupa ce a venit si ploaia pe autostrada am fost nevoit sa folosesc faza lunga si sa pun farurile sa bata cat mai jos, deoarece nu am vazut absolut nimic, cu faza lunga. In conditii normale, fara ploaie am vazut maxim 2m iar in ploaie doar pe lateral 1m maxim. Parca aveam doar niste lumanari in fata. Mentionez ca nu stiu de ce bate spre stanga, nu stiu de ce. Masina a fost la ITP in octombrie, unde au fost reglate farurile.

Ce pot face, cu ce ma sfatuiti? Am nevoie de ajutor, sa stiu ce sa fac, am nevoie de masina.
Astept raspunsurile, si multumesc anticipat !

P.S Farurile sunt cu lupa, si masina este cea din semnatura.

This post has been edited by Tweetz: 28 May 2013, 15:48

--------------------
Renault Megane II.2 1.5 dCI 2008
+
nonic
post 28 May 2013, 20:13
Post #47

Together we can do more

Verifica starea lupelor. Nu ai precizat daca ai decuri cu halogen sau xenon.

--------------------
+
Tweetz
post 28 May 2013, 22:21
Post #48

Membru incepator

Este halogen, nu xenon. Mai exact cum pot sa verific starea lor ?

--------------------
+
nonic
post 28 May 2013, 22:42
Post #49

Together we can do more

Verifica daca sunt prafuite lentilele si verifica starea ''oglinzii'' din lupa ( sper ca ai inteles la ce ma refer). Incearca sa le cureti desi s-a mai incercat fara mare efect sau in ultima instanta inlocuieste lupele.

--------------------
+
Tweetz
post 28 May 2013, 22:48
Post #50

Membru incepator

Nu poate fi o varianta mai buna sa le schimb cu ceva xenon, pe care ati incercat si voi/tu ? Cu care nu este asa de multa problema. Sau este o problema ca nu are masina spalare de far ?

--------------------
+
nonic
post 28 May 2013, 23:07
Post #51

Together we can do more

Spalator faruri...autoleveling... dar intr-adevar s-au montat cu succes instalatii xenon pe Megane-uri 2.2 si nu au deranjat participantii la trafic, poti sa incerci si un kit xenon dar degeaba daca nu verifici cele amintite mai sus ( daca ai probleme cu lupa respectiv reflectorul poti sa pui si xenon de 1000 W ca tot degeaba).
Daca iti montezi xenon trebuie sa iti reglezi farurile asftel incat sa nu orbesti ceilalti participanti la trafic... asta pentru siguranta lor si a ta.

Daca alegi sa-ti montezi un kit xenon iti recomand sa cumperi unul de 35W si 4300 K daca vrei sa vezi ceva pe ploaia!

--------------------
+
Tweetz
post 29 May 2013, 18:08
Post #52

Membru incepator

Dupa cum am vazut, lupa dreapta este dupa parerea mea impecabila si curata, iar cea din stanga parca are vreo 5-6 puncte mici mici negre+ farul din stanga este putin mai mat, adica nu mai straluceste. Oare de la caldura de la becuri ? Are ceva legatura cu problema respectiva?

P.S Ce am sesizat, doar dupa ce am aprins faza scurta, ca farul din stanga, care este mai mat, in lupa respectiva in partea sus ,parca este ceva, o folie sau nu stiu , care pare a fi ars, se vede ca nu este ceva normal. Ce pot sa fac acuma? Asa nu pot circula cu masina noaptea deloc .

This post has been edited by Tweetz: 29 May 2013, 20:08

--------------------
+
Hack
post 30 May 2013, 08:20
Post #53

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Farul se matuieste de la spalari si de la praful/nisipul de pe drumuri care este aruncat de masinile din fata.

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
Tweetz
post 30 May 2013, 18:11
Post #54

Membru incepator

Si cu problema din lupa? As face o poza numa aici ploua din pacate, si se reflecta cand vreau sa fac o poza.

--------------------
+
Tweetz
post 1 Jun 2013, 11:51
Post #55

Membru incepator

Oare daca ma duc la un service gen. Bosch, care fac reglari de faruri, pot rezolva ceva? Sau doar cheltui banii ?

--------------------
+
ryry
post 26 Jun 2013, 14:24
Post #56

Reno fan

From: Bucuresti

QUOTE(cj98czh @ 19 Apr 2012, 22:29)
Aici te inseli .. are dreptul sa-ti ia talonul si te trimite frumusel la RAR sa stabileasca aia daca este legal sau nu ... tu ai nimerit pe unul care nu stia ce are de facut ..
*

As vrea sa va spun ca eu am fost oprit zilele trecute in Bucuresti de un echipaj care verifica numai farurile masinilor si mi-au fost aratate cateva dovezi de retinere a taloanelor pt xenoane. Din acelasi motiv am fost oprit si eu dar am primit alta amenda deoarece nu conduceam eu si politistul a zis ca nu e corect sa il pedepseasca pe el din cauza mea. Deci se poate opri talonul pt ca esti obligat comform legii sa prezinti actele la inceput. Si mi s-a spus ca urma sa imi iau talonul de RAR dupa ce imi schimb becurile. Problema este ca acum nush ce sa fac, teoretic ar trebuie sa montez becuri obisnuite ca sa fiu legal. Aveti o alta idee ?

--------------------
Renault SYMBOL EXPRESSION 1.4 8V 75 CP benzinar + GPL - B 40 KAR 2007
CUM TRANSFORM H2O IN BENZINA ?
+
T.rac3Er
post 26 Jun 2013, 14:44
Post #57

cr8or

pune o poza cu farul tau te rugam

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
melcu
post 26 Jun 2013, 14:47
Post #58

Halatu'...cat e halatu' ?

From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA

Eu am aveam xenon OEM (deci inclusiv sistem autolevel + spalator) dar am avut pitici pe creier si am montat lupe FX-R si becuri 4300/35w. Le-am reglat ochiometric cat sa nu deranjeze si a doua zi am fost la service si le-am reglat pe aparatul lor special. Am trecut si pe la RAR pentru o problema in CIV, s-au uitat si expresia a fost "daca si-ar pune toti lupe .... oricum daca aveai buton de reglaj erai mancat".

Prin urmare se poate!

--------------------
Renault Laguna 2 - B-33-RTN 2002 Privilege 3.0 V6 CVA
Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459

Formatez drivere de cooler...
+
T.rac3Er
post 26 Jun 2013, 14:52
Post #59

cr8or

adica scot butonul si pun un plastic si gata? i-am pacalit?

si daca masina venea oem cu halogen si am montat instalatie dupa aceea cu repere originale?. tot de la a la z, dar acel buton a ramas acolo, deh, bata-l norocul

This post has been edited by T.rac3Er: 26 Jun 2013, 14:53

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
melcu
post 26 Jun 2013, 15:00
Post #60

Halatu'...cat e halatu' ?

From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA

Nu stiu ce sa zic. Pe mine m-a oprit un dobitoc la iesire din pasaj de la muncii pe motiv ca-mi bat aiurea farurile (pe vremea aia nu montasem lupele). Si la 2 dimineata saream ca idiotu pe portbagaj sa-i arat cretinului ca am sistem automat de reglaj ca el sustinea ca-mi ia talonul ca sunt ilegale.

Am ajuns la concluzia ca unii politisti nu sunt chiar asa batuti in cap cum ii credem blush.gif

This post has been edited by melcu: 26 Jun 2013, 15:00

--------------------
Renault Laguna 2 - B-33-RTN 2002 Privilege 3.0 V6 CVA
Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459

Formatez drivere de cooler...
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 04:11
Dacia