Problema placute frana spate!, :|
![]() ![]() ![]() |
Problema placute frana spate!, :|
MACA |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 3 October 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II 1.8 16v Privilege
- HD-08-HOG
2001
|
|||
s-ervin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 1 April 08 From: Harghita ![]() |
din cauza uzuri discului placuta (cele noi sunt un pic mai late) nu atinge uniform discul,, se rezolva cu polizor, sau etrierul e intepenit, bati cu ciocanul un pic si ungi un pic cu ulei.
|
--------------------
Renault
Megane
- HR-10-xxx
2013 1.6 dci Bose Edition
|
|
Francisc 2 |
![]()
|
![]() Stii si la ce te ajuta ca stii...:) Group: Members Posts: 321 Joined: 31 October 09 From: Austria ![]() |
si eu cred ca ai etrierul intepenit, fa cum iti spune s-ervin...
|
--------------------
Renault
Laguna II
- TM 00 III
2001 1,9 dci Dinamique 88kw
|
|
silvicaaa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 5 August 07 From: Ploiesti ![]() |
Fix aceeasi problema o am si eu.
Am demontat placutele(pe care trebuie sa le schimb, ciudat ca s-au uzat dar discul arata cum arata), am curatat cu un polizor de dimensiuni mici suprafata ruginita a discului, apoi cu hartie abraziva foarte fina si le-am scos la liman. Acum urmeaza partea distractiva cu etrierele pe care as vrea sa le 'pilmb' cateva ture inainte inapoi. Garnitura exterioara este ok. Din cate stiu nu sunt ca cele de pe fata, trebuie sa impingi cu o presa si in acelasi timp sa rotesti cu o cheie mai specilala pe care eu nu o am. @s-ervin in ce loc sa bat cu ciocanul si unde sa pun ulei? |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 Expression 1.9dci 79kw
|
|
Francisc 2 |
![]()
|
![]() Stii si la ce te ajuta ca stii...:) Group: Members Posts: 321 Joined: 31 October 09 From: Austria ![]() |
bati cu ciocanul in bucata de metal care este trasa de cablul de la frana de mana! NUMAI dupa ce dai cablul la o parte.foloseste din belsug spray pentru rugina si Wd-40 ,impreuna cu ciocaneli fine inainte si inapoi cu un ciocan de marime mica.La mine impreuna cu etrierul a fost blocat si cablul de pe roata stanga spate.Cand lasam frana jos arcul care se ocupa de revenirea etrierului ,nu avea destula putere sa traga cablul complet,si im ramanea roata franata...cablul l-am rezolvat cu Wd-40 pe care l-am aplicat in camasa cablului (sub cotiera de la sofer ,c-am juma' de tub
![]() scrie corect! This post has been edited by Fratzica: 13 Apr 2010, 00:29 |
--------------------
Renault
Laguna II
- TM 00 III
2001 1,9 dci Dinamique 88kw
|
|
lentzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 11 September 08 ![]() |
si eu am o problema cu placutele de pe roata stanga spate
in mers prin gropi sau denivelari placutele fac foarte mult zgomot si asta cred ca se intampla pentru ca nu au avut tablitele acelea antizgomot cand le-am schimbat. acum nu stiu daca pot sa gasesc pe undeva doar acele tablite si daca acestea se pot pune la placutele pe care le am deja... voi cand ati schimbat placutele pe spate aveau acele tablite antizgomot? |
--------------------
Renault
laguna II
2001, 1.6I 16v, model Expresion, GPL din fabrica
|
|
lentzy |
![]()
|
din moment ce topicul nu a fost inchis revin cu intrebarile de mai sus poate cineva ma poate ajuta cu vreo informatie
|
--------------------
Renault
laguna II
|
|
amadi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 971 Joined: 17 January 08 From: Mehedinti ![]() |
la mine sunt. nu cred ca le mai poti monta pentru ca sunt nituite.
numai bine |
--------------------
renault
laguna 2
2002 privilege :( 1.9 dci 120hp
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
Eu acum cateva luni bune am demontat placutele de pe spate sa vad in ce stadiu de uzura sunt si am avut surpriza sa constat ce placutele de la interior atat pe stanga cat si pe dreapta erau mai tocite decat cele de la exterior .
Am scos tablitele placutelor de de interior ,mai precis le-am taiat cu flexul si le-am pus la exerior iar cele de la exterior le-am pus pe interior ,masina frana normal atat ca intr-o zi in timp ce mergeam cu masina am deschis geamul si am auzit o zornaiala care am localizat-o ca fiind pe spate iar cand apasam un pic pedala de frana aceasta disparea ,mi-am dat seama ca am facut o prostie taind acele tablite si am fost nevoit sa cumpar alt set de placute , asta ca sa scap de acea zornaiala . Doamne Ajuta This post has been edited by przamfiri: 1 Apr 2011, 23:27 |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
amadi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 971 Joined: 17 January 08 From: Mehedinti ![]() |
din cate vad e normal sa se uzeze mai mult placutele din interior.
vreau sa fac o precizare, nu la toate masinile trebuie invartit de pistonasul de la etrier. am inteles ca numai la cele de dupa 2004. eu am desfacut etrierul de a mea si nu avea nimic interesant inauntru asa ca l-am bagat inapoi usor folosind un ciocan pe masura problemei ![]() numai bine! |
--------------------
renault
laguna 2
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
Asta pentru ca nu ai schimbat placutele , daca puneai placute noi erai nevoit sa umbli la pistonasul etrierului
|
--------------------
renault
|
amadi |
![]()
|
QUOTE(przamfiri @ 2 Apr 2011, 09:09) Asta pentru ca nu ai schimbat placutele , daca puneai placute noi erai nevoit sa umbli la pistonasul etrierului exact de asta am umblat acolo, ca placuta de pe interior era la metal. crede-ma ca am lucrat o scurta perioada de timp la service, exact la renault ![]() |
--------------------
renault
laguna 2
|
|
przamfiri |
![]()
|
acum am inteles ce vrei sa zici ,masina mea este din 2001 si trebuie sa invart de pistonas ca sa il dau inapoi ,la etrierele de pe fata stiam ca trebuie doar sa impingi pistonasul fara sa il rotesti
Doamne Ajuta |
--------------------
renault
|
dondan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 25 October 08 From: oradea ![]() |
La toate masinile care au cablul de frana de mana actionat de etrier trebuie invartit si apasat pistonasul concomitent deoarece trebuie sa se infileteze surubul melcat care actioneaza cablul de frana de mana.Cu un patent de ala de electrician poti sa il infiletezi mai usor pistonasul.
La bmw frana de mana este pe tambur si sabot si acolo merge doar impins ca pe fata. |
--------------------
Renault Laguna 2
Laguna 2 privilege estate
- BH 70 DON
2005
|
|
amadi |
![]()
|
ca sa elucidam problema pistonasului sa nu mai fie nicio suspiciune priveste atasamentul.
eu cred ca e mai bine sa te informezi inainte sa vorbesti!!! ![]() numai bine! This post has been edited by amadi: 3 Apr 2011, 08:06 Attached File(s) ![]() |
--------------------
renault
laguna 2
|
|
lentzy |
![]()
|
are cineva o poze cu placutele de pe spate? ca sa-mi fac o idee despre cum arata tablitele alea antizgomot... la mine doar placutele de pe interior au avut ceva care se prinde de pistonas, cele din exterior nu au nimic si fac un zgomot infernal
ideea e ca placutele nu sunt tocite nici pe jumatate si nu prea as vrea sa le schimb fara sa incerc ceva...... ma gandeam poate pot folosi acele tablite de la un set de placute folosite. voi ce credeti? |
--------------------
Renault
laguna II
|
|
dondan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 25 October 08 From: oradea ![]() |
Amadi presa aia din atasament exact aia face.in timp ce preseaza rasuceste pistonasul care se infileteaza.
Pistonasul se infileteaza pe o tija cu filet care impreuna cu arcul din spatele etrierului actioneaza cablul de la frana de mana. Daca il presezi si nu il infiletezi in vecii vecilor nu intra la loc |
--------------------
Renault Laguna 2
- BH 70 DON
2005
|
|
przamfiri |
![]()
|
[quote=amadi,3 Apr 2011, 08:05]
ca sa elucidam problema pistonasului sa nu mai fie nicio suspiciune priveste atasamentul. eu cred ca e mai bine sa te informezi inainte sa vorbesti!!! ![]() numai bine! frate ce ai postat tu este laguna face lift adica 2005 -2009 an de fabricatie.... [quote=lentzy,3 Apr 2011, 17:22] are cineva o poze cu placutele de pe spate? ca sa-mi fac o idee despre cum arata tablitele alea antizgomot... la mine doar placutele de pe interior au avut ceva care se prinde de pistonas, cele din exterior nu au nimic si fac un zgomot infernal decat placutele de pe interior au acele tablite ideea e ca placutele nu sunt tocite nici pe jumatate si nu prea as vrea sa le schimb fara sa incerc ceva...... ma gandeam poate pot folosi acele tablite de la un set de placute folosite. voi ce credeti? [/quote] This post has been edited by przamfiri: 3 Apr 2011, 21:40 |
--------------------
renault
|
amadi |
![]()
|
QUOTE(dondan @ 3 Apr 2011, 19:27) Amadi presa aia din atasament exact aia face.in timp ce preseaza rasuceste pistonasul care se infileteaza. Pistonasul se infileteaza pe o tija cu filet care impreuna cu arcul din spatele etrierului actioneaza cablul de la frana de mana. Daca il presezi si nu il infiletezi in vecii vecilor nu intra la loc ori glumesti ori nu stii ce zici. las-o asa ca eu nu mint! eu ti-am pus din manualul de reparatie, daca nu crezi desfa-ti etrierul!!! ia din service presa si spune-mi tu mie ce kk se mai invarte la ea. nu mai bagati oamenii in ceata cu tampenii. ca se preseaza mai usor daca il invarti e una dar nu e regula!!! app, ai manualul service de laguna 2? daca nu da-mi pm si ti-l dau, pt tine contra cost ca minti! 3 Apr 2011, 21:45: revin, si tija aia unde e? iese prin placute sau ce? This post has been edited by amadi: 3 Apr 2011, 21:45 |
--------------------
renault
laguna 2
|
|
przamfiri |
![]()
|
gata fratilor ..fara suparare ca este post si supararea vine de la ala cu coarne....
scuze daca v-am suparat This post has been edited by przamfiri: 3 Apr 2011, 21:53 |
--------------------
renault
|
amadi |
![]()
|
nu de RAU e vorba, dar asta e "legea" in service. daca asa scrie cartea asta se face!
|
--------------------
renault
laguna 2
|
|
dondan |
![]()
|
Nu o sa ma lansez in polemici cu tine ca nu are rost.De desfacut etriere am desfacut cateva la viata mea daca tu o sa desfaci vreodata vreunul pe spate o sa vezi,iar daca il poti presa fara sa il infiletezi foarte bine fao.Incheiem aici aceasta discutie.
Salutari |
--------------------
Renault Laguna 2
- BH 70 DON
2005
|
|
amadi |
![]()
|
ok, cum zici tu dar zici gresit!
vezi in MR la scule si dispozitive ce face fiecare. numai bine |
--------------------
renault
laguna 2
|
|
emilian69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 19 February 11 ![]() |
Salut pana la urma cine ne lamureste cum sta treaba prin infiletare sau nu pentru ca tocmai am luat niste placute spate marca Ferodo si nu stiu cum se pun. Am dat etrierul jos numai sa vad cum este si l-am pus la loc cu placutele vechi pentru ca astept sa-mi aduca cineva o presa dar ma intereseaza totusi cum sta treaba cu infiletarea .Va multumesc.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- TR-04-
2001 Dynamique Cine nu este cu noi este impotriva noastra
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Trebuie presat(sau apasat mai tare) si infiletat(sau rasucit).
Operatia se face in acelasi timp(presat+infiletat) ca sa se poata impinge pistonul la minim. Un tutorial cu poze aici: http://www.planeterenault.com/forum/laguna...ide-t20110.html NB! This post has been edited by espacern: 4 Apr 2011, 18:17 |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
amadi |
![]()
|
sunt oltean!!! spune CLAR SA IMPIGI!!! nu sa rotesti sau sa rasucesti.
This post has been edited by amadi: 4 Apr 2011, 18:04 Attached File(s) ![]() |
--------------------
renault
laguna 2
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Gaurile din pistonas servesc pentru sa se poata roti in timp ce este presat cu ajutorul presei(referinta:Fre.1190-01) din imaginea atasata de amadi.
Ceea ce se spune este una si practica este alta. E bine sa studiezi si sa stii cum se face dar practica este cea mai buna stiinta. Vezi in tutorial la imaginea cu patentul in pistonas(Et pousser en tournant=apesi si invarti). NB! This post has been edited by espacern: 4 Apr 2011, 18:25 |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
amadi |
![]()
|
QUOTE(espacern @ 4 Apr 2011, 18:23) Gaurile din pistonas servesc pentru sa se poata roti in timp ce este presat cu ajutorul presei(referinta:Fre.1190-01) din imaginea atasata de amadi. Ceea ce se spune este una si practica este alta. E bine sa studiezi si sa stii cum se face dar practica este cea mai buna stiinta. Vezi in tutorial la imaginea cu patentul in pistonas(Et pousser en tournant=apesi si invarti). NB! bai frate, nu intelegi ca depinde de model? dupa 2004 poate trebuie sa invarti. nu te contrazic cu nimic, dar ... poate aia de au facut piesele sunt altfel numai bine! promit sa nu mai postez nimic aici. |
--------------------
renault
laguna 2
|
|
lentzy |
![]()
|
eu am schimbat singur placutele si am impins pistonasul cu coada unui ciocan. nu-mi amintesc sa fi infiletat deloc
|
--------------------
Renault
laguna II
|
|
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
La modelul din semnatura am impins simplu pistonul,nu am infiletat nimic,si a mers.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP
- TM 24 GBY
2001 Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 21:06 |