Alfa Romeo 159, o berlina cu stil
![]() ![]() |
Alfa Romeo 159, o berlina cu stil
MuciX |
![]()
|
||
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|||
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
pai nu e mare treaba sa il elimini - pui in locul lui teava normala si se sudeaza in argon. cat poate sa coste?...100 lei...
din cate stiu nu se poate emula, ramai cu martorul aprins pe bord. umblau niste vorbe ca unii ar fi reusit, insa nimic oficial. |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
La ford s-a reusit. E un emulator care costa vreo 700-800 de lei. La ford e nasol ca fara emulator nu numai ca ramane martor aprins, dar intra in limp mode si n-ai facut nimic.
Mai e o metoda, filtrul ramane fizic acolo, dar ii scot o parte din site sau ceva de genul, nu am cerut multe informatii. Asta e undeva la 100-150 de euro. Cica se umbla si in soft ca sa se pupe ECU cu noile presiuni citite de senzori. Totusi, al tau e cu aditiv de DPF (cum ar fi Infineum sau Eolys)? |
--------------------
-
-
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
hmm, nu, nu cred ca e cu aditiv.
|
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
Christu |
![]()
|
impresii dupa prima mie de kilometrii cu jucarica:
1) consumul in bucuresti este genial - 4.5% rupta in doua si in aglomeratie. Probabil la toamna cand o sa merg numai bara la bara o sa urce la maxim 5%). In conditiile astea zici ca mergi pe gratis, sincer... 2) am reusit si am facut curat in ea si am siliconat bordul etc. Este totul absolut nou. Fara zgarieturi, fara urme de uzura, nici macar volanul, nimic. Nu inteleg cum poti tine o masina atatia km fara nici cele mai mici urme de uzura. Doar manerul de la sofer era un pic cojit - problema specifica constructorilor care adopta celebra metoda ingrata cu vopsea siliconica. Am dat-o jos cu grija si a ramas doar plasticul negru - a ramas aproape ca nou. 3) ptr ca nu aveam inchidere centralizata am cumparat un modul ieftin din vitan si l-am montat - chieia briceag + inchiderea pe buton fata de invartitul cheii in usa fac toti banii. 4) ca masina de oras nu iti doresti altceva (mica, automata, consum mic, curata, etc) 5) ce nu imi place: - lipsa unei cotiere - aiurea rau, nu gasesc deloc originala iar una aftermarket e aproape imposibil de montat prin forma consolei centrale; - directia are o mica problema - am cumparat o caseta de directie, mai trebuie o cruce cardanica - cand o sa am timp rezolv si asta, cu toate ca nu are servo sper sa se rezolve. - desteptii care au revopsit masina in germania nu au curatat bine vopseaua veche si acum a inceput sa mai infloreasca prin diverse locuri... - aspectul cu cauciucuri de 155 si jante pe 14 - cred ca voi rezolva acest detaliu cand am timp si bani. ++++ Alfa a primit un cadou pe masura sa - cauciucuri aproape noi pe spate. |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Am inceput sa citesc ultimul post si zic: "Ce mama dracu'?". Ma uit la poza, ma uit in semnatura... Alfa 159. "Consum urban 4,5%? Cum adica nu are inchidere???". Abia dupa aia am vazut ca e vorba de alta masina...
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Si eu am zis ca sa reintors argon.
|
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
Christu |
![]()
|
da, si cauciucuri 155/65/14 la alfa sunt putere!
![]() |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.169 Joined: 13 October 06 ![]() |
Mie imi aduce aminte de colegu' care isi cumparase 1310 ca sa isi "protejeze" megane-ul... avea jurnal acum vreo 2 ani, atunci ati sarit toti pe el.
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Christu |
![]()
|
trecand peste faptul ca un cauciuc pe 18 costa destul de scump (vad ca ai si tu o masina destul de ok, deci ar trebui sa stii preturile) ratiunea ptr care am zis ca nu imi mai cumpar cauciucuri noi a fost ca de-a lungul timpului fie mi-a fost taiat cauciucul in fata scarii mele, fie am parcat si am lasat numar de telefon in geam cu acelasi rezultat, fie s-a mai intamplat sa iau un cui amarat.
cu un petic pe un cauciuc sh dar foarte bun mai pot trai, dar cu un petic pe un cauciuc nou care costa 800 ron bucata ma oftic grav! te invit pe tine sa iti iei numai noi, si sa traiesti cu stresul ca dai oricand peste un roman needucat care are excese de personalitate. +++ @mircea - lupo (ca si fiatul initial de altfel) a fost cumparat in primul rand ca lady car sa mai conduca si prietena + pentru consumul excelent din oras, nu ca sa tin alfa de bibelou. |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.169 Joined: 13 October 06 ![]() |
Da nu-i nimic rau in a avea o a doua masina , o buburuza de oras. Cine a condus un twingo, lupo sau C1 stie foarte bine cat de usor se manevreaza, stie ca sunt locuri de parcare accesibile doar acestei clase de masini, ca senzatia de kart in urban e foarte tare, ca o masina de 8-900 de kg consuma mult mai putin decat una de 1600kg, indiferent de cat o calci.
Din partea mea e un mare up, ce vroiam sa spun e ca acest gen de atitudine nu e apreciat pe forum, si eu nu pot intelege de ce. Colegul cu 1310 si-a inchis in final topic-ul. Bine 1310 acela era mare, fara servo, fara AC, deci un atentat grav la confort si siguranta, in niciun caz un city car, desi rolul asta era menit sa-l joace. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Gabryel.GLN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.839 Joined: 14 December 09 From: Constanța ![]() |
Am condus si eu vreo 2 luni un lupo 1.7 sdi si am avut numai impresii bune despre comfort si consum, dar am ramas uimit cand m-am uitat in talon si am vazut ca are 1050kg.
|
--------------------
Renault
Espace V INITIALE PARIS
2016/1.6 dci 160CP
|
|
Christu |
![]()
|
drum pana la mare cu lupo. Consum de 3.5% pe parcursul celor 600km, cu viteza intra 120 si 140 km/h
Motivul? Alfa a fost in weekend la revopsit bara fata la Autoitalia Bd. Timisoara. Ce mi-a placut: - vopsirea a iesit ok, nu exista diferente de culoare, etc. - au simtit problema de la directie, mi-au verificat culoarea lichidului de servo (dubios e ca au zis ca nu e ok, in conditiile in care eu l-am schimbat cam acum o luna cu GI/R). Ce nu mi-a placut: - masina era murdara. mi-au zis ca daca vreau mai tre sa astept juma de ora sa o spele. Logic ca nu mai puteam sa astept. - ii rugasem ca atunci cand dau bara jos sa se uite si la splitterul de lichid spalator faruri. Au zis ca rezolva. Cand am luat masina i-am intrebat si mi-au zis ca totul e ok, ca spalatorul functioneaza. Evident ca cel din dreapta nu merge, fix ca inainte. - m-au sunat cat era masina la vopsit sa imi zica despre bara ca este un pic sparta pe dedesubt si ca tre sa fac reconstatare. Cu siguranta in urma zgarieturii care a provocat dauna nu primeam reconstatare favorabila, deci am refuzat. Dar de aici pana sa imi dea bara neprinsa intr-o ureche, exact cum am adus-o...mare diferenta. Ma ofeream sa aduc eu alta bara, sa vin sa vedem cum se poate rezolva. Concluzia? Noroc ca sunt vizavi de blocul meu caci altfel... nu stiu daca as mai da pe la ei... |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
MuciX |
![]()
|
Cu DPF-ul cum mai e? La ce distanta isi face regenerare?
Il mai tii, il schimbi sau il dai jos de tot? |
--------------------
-
-
|
|
Christu |
![]()
|
nu am mai apucat sa verific. o sa ma uit in cateva saptamani ca oricum plec in germania cu ea. nu il dau jos, nu il schimb. Daca totul merge conform planului probabil masina se va vinde la inceputul anului viitor.
![]() |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
Christu |
![]()
|
nu am apucat sa postez dezi am tot vrut.
luna trecuta am facut doar in oras cu lupo 920km cu consumul pe bord 4.5%. Hai sa punem 5%. la Alfa sa punem 13%. Diferenta de 8l/100km. adica 70 litrii motorina. ADICA ECONOMIE DE 400 RON luna trecuta. desigur, a fost o luna in care am alergat destul de mult, dar sub 6-700 km pe luna in oras doar nu cred ca fac. Alfa a facut si ea vreo 2000km doar in afara localitatii - o incantare sa o conduci dupa mai multi km cu lupo. recomand tuturor sa isi achizitioneze o masina mica si ieftina de oras. ++++ dar cum ce iei pe mere dai pe pere...aseara mi s-a stricat pompa de motorina la lupo...e la mecanic, sper sa scap usor. ![]() ++++ some shity iphone pics. amandoua erau murdare, urmeaza candva in viitor mai multe poze. in poza laterala fundurile era aliniate, ca sa va dati seama de diferenta de lungime ![]() Attached thumbnail(s) 1.JPG ( Size: 106.28k ) Number of downloads: 568 2.JPG ( Size: 108.64k ) Number of downloads: 633 3.JPG ( Size: 89.85k ) Number of downloads: 637 4.JPG ( Size: 119.16k ) Number of downloads: 622 |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
|
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
Gabryel.GLN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.839 Joined: 14 December 09 From: Constanța ![]() |
Superba Alfa
![]() |
--------------------
Renault
Espace V INITIALE PARIS
2016/1.6 dci 160CP
|
|
c6t9 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 13 September 12 ![]() |
13% în oraș? Mi se pare extrem de mult.
|
--------------------
Renault
Clio
Symbol 2007
|
|
Christu |
![]()
|
pana acum cu lupo sunt even. cat am economisit pe motorina am dat pe o caseta de directie care trebuie schimbata si sa zic ca mai dau pe pompa.
dar tre sa ii schimb uleiul din cutie, sa ii fac distributia (usoare crapaturi pe rola intinzatoare), o cruce cardanica. Eheheheeee... @c6t9 - e un pic mai mult decat ar trebui sa fie, da. suspectez ca sunt ceva probleme la egr si dpf. voi rezolva cand ma intorc din concediu. pe de alta parte nu e atat de absurd ptr o masina prea putin aerodinamica si care cantareste 1610 kg (cat un seria 5 e60 ![]() ![]() This post has been edited by Christu: 15 Sep 2012, 22:10 |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
asta cu aerodinamica ai dato din....
sau ai pus cutie de bagaj pe ea? |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
omule- cand mai cumperio o masina mergi cu cineva care se pricepe
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
Christu |
![]()
|
relaxati-va
![]() @Alex - masina a avut diagnoza completa la cumparare - nicio eroare pe cutie, nicio eroare pe motor, singura problema pe care am stiut-o cand am luat-o a fost cea de la directie. Deci problema a aparut in cei 3-4000 km facuti de cand e masina pe motorina de Romanica. @arhi - ia vezi tu cat e coeficientul Cx la o Alfa 159 si cat e la un seria 3 sau Audi A4. Doar ptr ca pare ca are o forma aerodinamica nu inseamna ca si este aerodinamica. Ia spre exemplu farurile care sunt sapate in interior. This post has been edited by Christu: 17 Sep 2012, 11:01 |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
aleksanders |
![]()
|
alfa face masini frumoase- chiar foarte frumoase dar nimic mai mult
![]() |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
Christu |
![]()
|
ajung sa imi para bine cand vad aceasta atitudine, sincer.
inseamna mai putine alfe pe strazi si presupune sa ma simt eu mai bine in a mea. ![]() |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
christule... lasao ca macane. economia de combustibil in oras nu tine de aerodinamica.
bine tu ai si un stil tampit de a conduce, de cand aveai renou si ii dadea sa muara intre doo stopuri. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
aleksanders |
![]()
|
mda - si frane bruste
![]() |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
Christu |
![]()
|
pai nu numai aerodinamica. am scris ca sunt mai multi factiori. usor usor se strang. asa o sa imi zici ca nu are cum sa consume asa de mult din cauza gumelor pe 18". nu doar din cauza lor, dar contribuie la consum.
hai, la muncaaaa! nu la aberat pe forum. ![]() alex - data viitoare cand te mai prind in tafic o sa imi feresc fundul. ca oricum s-a vazut ca franele la megane benzina sunt mai bune ca cele de la megane diesel. ![]() |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
aleksanders |
![]()
|
dada - m-ai blestemat - s-a scarpinat vichendu trecut o vaca de masina mea- toata partea din spate e model picasso
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 12:10 |