Amenda rovinieta., Primita pe nedrept.
![]() ![]() ![]() |
Amenda rovinieta., Primita pe nedrept.
Marian66 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
|
||
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|||
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nickey @ 3 Apr 2011, 19:56) Cum naiba sa nu fie fals din moment ce bonul ala a fost emis pentru alta masina ? Pe chitanta de plata a rovignetei de la Petrom scrie numarul / seria motorului masinii, tu zici ca iei alt bon de la un prieten si il prezinti unei institutii ca fiind al tau ? Cum se numeste asta ? Sa nu ma intelegi gresit, la cate suturi in fund luam de la statul roman, ce faci tu este prea putin la cat merita, vreau sa zic sa ai grija cu chestii de genul asta ... |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
wtf cu amenzile astea.. ma astept la cateva (zeci) de amenzi...
![]() This post has been edited by semit: 3 Apr 2011, 23:12 |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ai uitat s-o cumperi sau tot nereguli in completare?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
nickey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa vorbesc la Bucuresti am incercat de peste 50 de ori sa sun pana sa ii prind intr-un interval de 6 ore.
Persoana care mi-a raspuns parea ca spune o poezie si cand l-am intrebat daca mai sunt persoane in aceeasi situatie mi-a raspuns asa ironic si plictisit: "Doar cateva mii..." Deci clar incarcarea aia manuala a rovinietelor vechi s-a facut cu picioarele. Ar fi trebuit sa nu emita amenzi decat dupa ce aveau baza de date cu rovinietele electornice. Dar ei au mers pe ideea ca amendam tot ce putem si cui nu o sa-i convina sa faca contestatie. Cine nu mai are bonul cu atat mai bine nu conteaza ca ii ardem pe nedrept. Eu n-am avut ideea asta de la inceput. Pur si simplu mi-a venit cand cel de la telefon mi-a zis asa: talon+p.v.+un bon din care sa rezulte plata rovinietei. Practic eu de la Petrom as obtine o copie a unui bon cu plata unei roviniete. Daca au cumparat mai multe persoane rovinieta in intervalul de timp indicat de mine, clar ca o sa-mi dea unul dintre ele, nu neaparat al meu. |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 0,9 TCE Easy-R
2017 Viata este un ocean imens, in care multi dau din maini si din picioare, dar putini stiu sa inoate!
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
@nickey- tu nu primesti un simplu bon - tu primesti un bon cu o serie speciala alta decat seria bonului fiscal - acea serie corespunde unui numar de masina - eu zic ca te complici cu acel bon al prietenului- mai mult ca sigur cand or sa verifice acel bon le apare nr de masina al prietenului- singura ta sansa este bonul in duplicat de la petrom - bafta
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
nickey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc ca m-ai luminat. N-am fost atent la aspectul asta. Bonul e destul de sters, nu stiu daca pot identifica seria.
|
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 0,9 TCE Easy-R
2017 Viata este un ocean imens, in care multi dau din maini si din picioare, dar putini stiu sa inoate!
|
|
Calul Maro |
![]()
|
![]() Mârțoagă cu muște sub coadă Group: Members Posts: 74 Joined: 11 February 11 From: Grajd ![]() |
Eu am fost la statia Rompetrol de la care am cumparat rovigneta si dupa 30 minute de asteptare am primit exemplarul nr. 2 al bonului de casa cu care cumparasem rovigneta. Nu inteleg de ce la Petrom trebuie sa astepti 30 zile in loc de 30 minute. Intre timp am gasit si exemplarul nr. 1 al bonului cu modificarea vizibila. In portofel avusesem doar o copie pe care am aruncat-o dupa expirarea rovignetei. Acum trebuie sa vad cum se redacteaza plangerea (sau cum s-o numi) catre judecatoria pe raza careia s-a constatat asa-zisa contraventie. A redactat cineva o asemenea plangere?
|
--------------------
Cal
Maro
...
- TC 144
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Care-i faza cu camerele pentru rovignete? Sunt unele speciale? Se poate afla unde sunt amplasate? Sau, nu sunt deloc speciale si, practic, orice camera de pe drum este folosita pentru a da asemenea amenzi?
|
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Calul Maro @ 4 Apr 2011, 19:54) Acum trebuie sa vad cum se redacteaza plangerea (sau cum s-o numi) catre judecatoria pe raza careia s-a constatat asa-zisa contraventie. A redactat cineva o asemenea plangere? http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2929364 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
supremeon: sunt diferite, fixe, dar si mobile. Avand in vedere ca rovigneta e 115 ron pe an... nu vad ce motiv ai sa risti.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(supremeon @ 7 Apr 2011, 01:11) Care-i faza cu camerele pentru rovignete? Sunt unele speciale? Se poate afla unde sunt amplasate? Sau, nu sunt deloc speciale si, practic, orice camera de pe drum este folosita pentru a da asemenea amenzi? Alea fixe sunt anuntate "din timp" cu niste panouri destul de vizibile in care te anunta sa-ti platesti rovinieta. Cele mobile...sunt mobile. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Calul Maro |
![]()
|
![]() Mârțoagă cu muște sub coadă Group: Members Posts: 74 Joined: 11 February 11 From: Grajd ![]() |
QUOTE(klaus @ 7 Apr 2011, 09:40) Multumesc! |
--------------------
Cal
Maro
...
- TC 144
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
ce scarbe...bataie de joc
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Tocmai azi mi-a aratat un coleg o instiintare de amenda primita pentru rovinieta, undeva pe E 85 la o camera fixa. 2000 RON. Ce este rau este ca tipu isi platise rovinieta dar intre timp si-a schimbat nr de inmatriculare. Ghinion, nu? Trecerea a fost facuta in data de 2 noiembrie, deci iesiri a tot avut tipul crezand ca are rovinieta valabila...
|
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
nu e ghinion e nestiinta
![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Ai dreptate. Necunoasterea legii nu te absolva de nerespectarea ei, nu?
|
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
QUOTE(rtBK @ 7 Apr 2011, 08:51) supremeon: sunt diferite, fixe, dar si mobile. Avand in vedere ca rovigneta e 115 ron pe an... nu vad ce motiv ai sa risti. Nu am nimic impotriva rovignetei, cu doua conditii (le scriu la final); eu chiar sunt printre oamenii care ar fi deacord sa plateasca si rovigneta, si taxa de autostrada! Dar, taxa pe autostrada sa nu fie pe tronsoane, ci o singura taxa, cand intri pe autostrada si, odata platita, sa poti merge de la Constanta la Oradea fara sa mai platesti nimic; daca iesi de pe autostrada, cand vrei sa intri din nou, sa platesti din nou, etc. Rovigneta sunt deacord sa o platesc (si o platesc), atunci CAND IES DIN ORAS, si merg undeva. Si da, imi cumpar pe un an de zile. Dar, momentan nu am, pentru ca in ultima vreme nu am iesit din oras, neavand unde sa merg... IN SCHIMB, AM FOST LA "SUPER-MARKET-URI" diverse care sunt "la marginea orasului"... SE INTELEGE IDEEA... Deci, cu rovigneta, doua chestii am: a) sa nu fie puse camerele in bataie de joc, imediat dupa iesirea din orase, inainte de a ajunge la super-market-uri; SA NU SE "PROFITE" (cum fac cei cu radarul, care te iau fix la coborarile de pe poduri) CI SA SE SANCTIONEZE DOAR CEI CARE CHIAR MERG IN ALTE ORASE FARA ROVIGNETA... pe DN-uri, desigur; daca merg doar pe judetene, nici o treaba cu rovigneta. ![]() Of of of... tara asta... |
--------------------
Iubesc mersul domol
- pur pretutindeni!
|
|
Marian66 |
![]()
|
QUOTE(PhilipMorris @ 9 Apr 2011, 10:15) exact! ce-ar fi sa nu citesti codul penal niciodata, sa gasesti un portofel pe scaunul unei masini descuiate si sa-l iei, ca nu stiai ca e infractiune ![]() QUOTE(supremeon @ 16 Apr 2011, 02:40) Dar, taxa pe autostrada sa nu fie pe tronsoane, ci o singura taxa, cand intri pe autostrada si, odata platita, sa poti merge de la Constanta la Oradea fara sa mai platesti nimic; daca iesi de pe autostrada, cand vrei sa intri din nou, sa platesti din nou, etc. pai tocmai, ca trebuie sa fie pe tronsoane!!! daca eu fac naveta din bucuresti in ploiesti, trebuie mereu sa platesc ca si cum as merge pana la oradea?? ![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu vreti voi sa explicati cum ar trebui mai intai sa faca autostrazi idiotii aia de ne iau banii degeaba si mai apoi sa facem simulari de taxare pe tronsoane? sau e mai simplu sa haiducim cu radarul si cu rovigneta lu` peste? tara de rahat
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Calul Maro |
![]()
|
Noi, astia mai naivi, am fi vrut sa faca autostrazi din banii aia pe care i-au sifonat pentru autostrazi. Nu vrem autostrazi de lux, mai scumpe de 5 ori decat alea din Germania. Am fi multumiti cu autostrazi ca in Germania sau Austria la preturi echivalente.
![]() This post has been edited by Calul Maro: 19 Apr 2011, 23:12 |
--------------------
Cal
Maro
...
- TC 144
|
|
supremeon |
![]()
|
Mie nu imi trebuie autostrazi precum in Germania; as fi multumit si cu autostrazi precum un Ungaria...
As fi fost multumit si fara autostrazi, daca toate DN-urile actuale ar fi fost largite la 2 benzi pe sens peste tot unde relieful permite, si daca s-ar fi separat sensurile prin parapet. Atat, si am fi circulat in siguranta, fara accidente mortale. Daca faci naveta de la Bucuresti la Ploiesti, fa-o pe DN, nu pe autostrada (care nu exista). Mi se pare aiurea sa merg de la Constanta la Oradea si, din cand in cand, sa tot fiu oprit pentru a plati taxa; peste cateva ore, alta taxa; apoi alta taxa; ENERVANT. Asa este in Italia si e naspa. As fi multumit cu ceva in genul Ungariei: platesti o singura taxa pentru autostrada si poti circula linistit cat vrei. Iar camerele video sa verifice fiecare masina care cirucla, daca a platit sau nu taxa de autostrada, exact asa cum se verifica in prezent la noi rovigneta. |
--------------------
Iubesc mersul domol
- pur pretutindeni!
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Totul a plecat deoarece initiatorul topicului a mers la posta sa ridice amenda. Mie daca imi vine o recomandata nu ma duc sa o ridic niciodata, pt ca mai mult ca sigur este amenda
![]() |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
E o problema si cu neridicatul, ca daca nu o ridici iti vine apoi la fisc (taxele locale) intreaga, nu redusa la jumatate din minim.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Colegilor, nu va mai agatati de motivul neridicarii recomandatelor, are statul grija sa nu iasa in pierdere, nu ati inteles nici acum ? Nu se prescrie nimic, daca amenda aia ajunge la taxe si impozite mergeti cu ea mai departe odata cu impozitul an la an, plus penalizari. Desigur, puteti sa nu platiti, dar nici nu veti putea vinde nimic din ce proprietati aveti, casa sau masina pana nu achitati restantele. Sigur, se poate contesta in instanta pe motiv de prescriere dar nu cred ca e o investitie rentabila, cheltuielile sunt sigur mai mari ...
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
@Smiley: Pe ce te bazezi...la mine pe instiintare scrie ca genereaza...2procente pe luna
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE(Smiley @ 24 Apr 2011, 20:46) ...corect...numai taxele si impozitele... QUOTE Nu datoram majorari de intarziere pentru: * sumele datorate cu titlu de amenzi de orice fel; * obligatii fiscale accesorii; * cheltuieli de executare silita; * cheltuieli judiciare; * sumele confiscate; * sumele reprezentand echivalentul in lei al bunurilor si sumelor confiscate care nu sunt gasite la locul faptei. This post has been edited by george_scala_2004: 25 Apr 2011, 21:41 |
--------------------
...
...
...
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
![]() This post has been edited by george_scala_2004: 26 Apr 2011, 11:24 |
--------------------
...
...
...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 14:36 |