Amenda rovinieta., Primita pe nedrept.
![]() ![]() ![]() |
Amenda rovinieta., Primita pe nedrept.
aleksanders |
![]()
|
||
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca voi imi aratati unde este definita notiunea de "vehicul categoria A" in OG-ul cu rovinieta, eu il mananc cu unt!
Ori daca nu definesti asa ceva, iei definitia din legea generala (in speta OUG 195/2002) Faptul ca in tabelul ala CATEGORIA DE TARIFARE are litera A, B, C, D etc ca mod de referire, putea foarte bine sa aiba 1,2,3,4. Parerea mea este ca nickey are dreptate, formularea e deficitara. Unde nu mai pui ca vehiculele categoria A (motocicletele) nici nu platesc rovinieta... PS: si mai scriu si "vehicul categoria A". Macar daca scriau "autoturism" PPS: ca sa nu mai spun ca in normele lor, ale CNADNR-ului scrie ca in chitanta de plata se trece: "tipul vehiculului, conform clasificării prevăzute în anexa nr. 1 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002" Deci nicidecum categoria (care are o definitie generala distincta), ci "TIPUL" This post has been edited by klaus: 1 Apr 2011, 12:04 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
alindrgn |
![]()
|
![]() mamut lânos Group: Members Posts: 1.347 Joined: 27 April 08 From: brasov ![]() |
merg la posta sa fac poza la afish?
|
--------------------
Dacia
Logan / Duster --
2008 abs plus / 2017 black touch Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(alindrgn @ 1 Apr 2011, 09:18) am auzit clar cand a spus 3 ani. si am intrebat-o 'cum adica 3 ani?'. si a zis ca acuma asa trebuie, cu astea electronice... 3 ani tu trebuie sa dovedesti ca ai avut rovigneta. e o tampenie, dar ce sa facem... Ca sa te convingi cati ani trebuie sa pastrezi rovinieta iti cumperi una, si apoi citesti ce scrie pe ea. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
nickey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Am reusit si am vorbit la Bucuresti.
M-au sfatuit sa trimit asa la judecaria Buzau: copie proces verbal copie certificat inmatriculare copie bon fiscal (fara rovinieta) am intrebat de 2 ori si o cerere de anulare a P.V. 1 Apr 2011, 14:33: QUOTE(tribunul @ 1 Apr 2011, 14:30) Ca sa te convingi cati ani trebuie sa pastrezi rovinieta iti cumperi una, si apoi citesti ce scrie pe ea. Pe cea noua scrie 1 an dupa ce a expirat. Pe cea veche nu scria nimic. This post has been edited by nickey: 1 Apr 2011, 13:33 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 0,9 TCE Easy-R
2017 Viata este un ocean imens, in care multi dau din maini si din picioare, dar putini stiu sa inoate!
|
|
aleksanders |
![]()
|
pai ai copia dupa bonul fiscal?
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Bon fiscal ? pai pe al meu(ala vechi care trebuie sa-l tin un an) nu se mai vede nimic dar am matca aceia care nu se lipeste pe parbriz , aia o fi buna in caz de ceva ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
aleksanders |
![]()
|
nu- doar cu bonul fiscal- cand am facut ultima vinieta tipu de la benzinarie mi-a zis sa ii fac o copie xerox ca nu se stie cat de bine e imprimat bonu si in timp se poate sterge- asa ca degeaba il ai inca 1 an ca sigur dispare cerneala de pe el
![]() |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
nickey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu am copie dupa bon fiscal.
A fost aruncata impreuna cu matca pe 13 februarie 2011 in cosul de gunoi de la Petrom atunci cand am inlocuit rovinieta veche cu cea noua. O sa incerc sa obtin o copie de la Petrom. |
--------------------
Dacia
2017 Viata este un ocean imens, in care multi dau din maini si din picioare, dar putini stiu sa inoate!
|
|
aleksanders |
![]()
|
bafta atunci
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Pe matca aia scrie seria rovignetei , cred totusi ca e buna si aia .
|
--------------------
-
-
-
|
|
aleksanders |
![]()
|
nu e buna fiindca nu ai numarul masinii inregistrat pe ea si nu poti face dovada ca este de pe masina ta - doar bonul este valid
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Pe a mea scrie nr. masini , in pix.
|
--------------------
-
-
-
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(alindrgn @ 1 Apr 2011, 09:18) am auzit clar cand a spus 3 ani. si am intrebat-o 'cum adica 3 ani?'. si a zis ca acuma asa trebuie, cu astea electronice... 3 ani tu trebuie sa dovedesti ca ai avut rovigneta. e o tampenie, dar ce sa facem... QUOTE(nickey @ 1 Apr 2011, 14:32) Pe cine sa credem, pe tanti de la posta sau ce scrie pe rovinieta? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ce scrie pe rovinieta, ca scrie si in OG tot aia
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Calul Maro |
![]()
|
![]() Mârțoagă cu muște sub coadă Group: Members Posts: 74 Joined: 11 February 11 From: Grajd ![]() |
QUOTE(aleksanders @ 1 Apr 2011, 10:56) nu e chiar asa de negru totul- eu cand am reinoit vinieta am dat doar nr masinii si deja eram inregistrat la ei - eu banuiesc ca problemele apar la micile benzinarii din tara care nu au transmis datele catre centre Asta se face doar de cand s-a introdus sistemul informatizat. Iniatiatorul topicului avea rovigneta facuta inainte de acea data. Azi am primit si eu doua amenzi pentru asa ceva. Aveam rovigneta valabila, dar in baza de date a Rompetrolului au fost inversate doua litere din numarul de inmatriculare. Pe bonul de casa de marcat era corectat numarul de inmatriculare si apoi semnat si stampilat pe modificare. Cred ca mai urmeaza cel putin 20 amenzi din intervalul 7 noiembrie - 15 februarie. |
--------------------
Cal
Maro
...
- TC 144
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() ![]() sunt curios daca mai sunt persoane care au sesizat aceasta problema - poate este lotul de cerneala ramas de la numerele de masina b 50 ... ![]() |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
Calul Maro |
![]()
|
![]() Mârțoagă cu muște sub coadă Group: Members Posts: 74 Joined: 11 February 11 From: Grajd ![]() |
Bonul nu se deterioreaza daca il tii acasa printre alte hartii. Se pare ca nu prea ii prieste in portofel si alte medii calde deoarece este imprimat termic.
|
--------------------
Cal
Maro
...
- TC 144
|
|
aleksanders |
![]()
|
si daca te opreste organu te frige cu amenda ca nu ii poti prezenta originalul - vezi si cazuri cu copie dupa rca-uri - sunt destui tolomati prin tara- astia de prin buc parca au fruntile mai descretite
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
Calul Maro |
![]()
|
Eu nu am avut probleme cu copia, ci doar cu originalul prost completat.
|
--------------------
Cal
Maro
...
- TC 144
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(aleksanders @ 1 Apr 2011, 16:53) ![]() ![]() Confirm si eu. Am bonul de rovigneta sters aproape complet. ![]() Bine ca macar mi l-au completat corect! |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.176 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
bonul scanat si pastrat in calculator apoi la nevoie imprimat
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Nu stiu ce hartii aveti voi. Bonul de casa si rovinieta detinute, din oct.2010, se prezinta de parca ar fi fost cumparate ieri.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Luat tot in Octombrie. Rovinieta insasi se prezinta f. bine, dar bonul fiscal e cam pe moarte... Oricum i-am facut o copie xerox. S-ar putea gasi, sincer, niste solutii mai bine.
|
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(R19/16v @ 1 Apr 2011, 11:09) in ciuda faptului ca scrie pe ea ca nu e valabila daca nu e lipita pe parbriz; oricum, vignetele alea sunt amintire deci nu mai conteaza QUOTE(nickey @ 1 Apr 2011, 11:32) Oricum eu nu cred ca cei de la drumuri au facut constatarea asa, nu cred ca pot vedea cu camerele data de expirare a rovinitei, mai ales daca parbrizul e si putin murdar. cand s-au bagat vignetele electronice, au ramas si din cele clasice valabile si s-au introdus manual in sistem; probabil s-a introdus a ta gresit; matca ramane 100%, cand cumperi vigneta semnezi pe un bonulet care se cheama ”copie partener” (partener al CNADNR); dupa parerea mea, si la vignetele electronice, pe care scrie sa le pastrezi 1 an, daca iti vine amenda si vigneta era valabila, nu esti vinovat cu nimic. contraventia e sa circuli fara vigneta valabila... in mod normal, ar trebui facuta contestatia direct, spus ca aveai vigneta, cumparata de la Petrom statia cutare in data X si instanta sa ceara informatii de la ei, dar de cand cu reforma in justitie... un singur termen... mai greu; in fine, mi se pare o chestiune simpla, o sa se rezolve la petrom si gata |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
nickey |
![]()
|
De la Petrom mi-au spuns ca imi dau raspuns in maxim 30 de zile lucratoare, deci mari sanse sa depasesc perioada de 15 zile in care pot contesta.
In final am gasit o solutie mai simpla. Am facut rost de la un prieten de un bon destul de sters, dar unde se poate citi in lumina suma, antetul si pe spate e o stampila cu data foarte lizibila. Maine pregatesc pledoaria si scrisorica si o sa le trimit bonul in original, pentru ca in copie nu se cunoaste nimic. Acum ma simt usurat, pentru ca m-as fi ofticat foarte tare sa le platesc 370 de lei amenda + 122 rovinieta pe care eu chiar am avut-o. |
--------------------
Dacia
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Adica tu de fapt prezinti un act fals ?
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Eu am platit taxa de drum la Posta, si am tiparita factura+chitanta pe o pagina A4.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
nickey |
![]()
|
QUOTE(Tamango @ 3 Apr 2011, 18:41) Nu e un act fals. E un bon de casa autentic, pentru ca asta vor ei pentru anularea amenzii. Ei au trimis o amenda dupa 5 luni, data pe nedrept si imi cer sa le prezint o dovada care e expirata de 3 luni si nu era stipulat nicaieri ca aceasta dovada trebuie pastrata. Vi se pare corect? |
--------------------
Dacia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 13:21 |