Sonda Lambda
![]() ![]() ![]() |
Sonda Lambda
alexvaio |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 24 October 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Twingo
2000
- AR 07 XRR
|
|||
Gusti78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 28 June 09 From: heaven ![]() |
ce fel de benzina ai bagat?
inceraca de rompetrol cu efix,si se va curata si injectoarele. daca se mai aprinde bag-o pe tester |
--------------------
dacia
cu roti.........
2007
|
|
alexvaio |
![]()
|
Petrom. Tata a băgat ultimele dăți. Eu alimentez doar de la Rompetrol.
Mulțumesc! Numai bine! |
--------------------
Renault
Twingo
2000
- AR 07 XRR
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Daca ai motor 16v, ambele sonde la Twingo (amonte si aval) sunt la fel ca sonda lambda amonte de Golan 1.4 vezi aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=143...dpost&p=1786170
Daca ai peste 70 - 80 de mii km, nu te mai obosi ca sunt oricum pe duca. Daca una sta pe moartea si cealalta va pica si ea (nu din cauza la prima...). Cam asta este viata lor... This post has been edited by bubu782001: 5 Mar 2011, 16:41 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
alexvaio |
![]()
|
Nu e 16V. http://static.reno.ro/style_images/renopro...icons/icon9.gif
Era bine să fi fost! Deci trebuie schimbate ambele?(are aproape 110.000 km) <span class='edit'>5 Mar 2011, 16:28:</span> Mulțumesc bubu782001! Numai bine! This post has been edited by alexvaio: 5 Mar 2011, 16:28 |
--------------------
Renault
Twingo
2000
- AR 07 XRR
|
|
bubu782001 |
![]()
|
In pricipiu nu este o regula. Problema este ca ele au o durata de viata destul de limitata si in jurul unui nr de km cam se duc. Acuma ce sa zic..schimba una...mai mergi un 3 - 6 luni, si schimb-o si pe a 2-a (sa nu fie un efort financiar prea mare dintr-un singur foc).
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
alexvaio |
![]()
|
ok, merci! Am să o schimb pe cea care a dat eroare la tester mai întâi. Numai bine!
Am găsit la 300 RON, Bosch, exact ca și cea de pe mașină. E ok prețul? |
--------------------
Renault
Twingo
2000
- AR 07 XRR
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Cam pe acolo se invart preturile... 270 - 350 lei. Ideea e sa cati sa gasesti cat mai ieftina.
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
alexvaio |
![]()
|
Merci mult! Am să revin cu informații după ce fac schimbarea....
|
--------------------
Renault
Twingo
2000
- AR 07 XRR
|
|
alexvaio |
![]()
|
Sunt la fel cele două sonde lambda?
|
--------------------
Renault
Twingo
2000
- AR 07 XRR
|
|
Cipav |
![]()
|
![]() fan twingo Group: Members Posts: 103 Joined: 15 March 08 From: Avrig, Sibiu ![]() |
La 8V sunt diferite, la 16V sunt la fel.
|
--------------------
Renault
Twingo
Authentique 2001 8V
- SB 88 CYP
|
|
alexvaio |
![]()
|
Ciudat. După seria motor, la magazinul de piese auto mi le-au dat identice.
Știe cineva codul fiecăruia? Cred că așa ar fi cel mai ușor să nu cumpăr altceva. Numai bine! |
--------------------
Renault
Twingo
2000
- AR 07 XRR
|
|
Cipav |
![]()
|
![]() fan twingo Group: Members Posts: 103 Joined: 15 March 08 From: Avrig, Sibiu ![]() |
Eu am motor D7F-F7-02, deci 8v, din 2001, multumita lui bubu782001 care a cautat pentru mine astea sunt codurile pentru lambda:
Cea amonte (inainte de catalizator) are codul: 7700107433 Si cea aval (de dupa catalizator) are codul: 7700108027 |
--------------------
Renault
Twingo
Authentique 2001 8V
- SB 88 CYP
|
|
bubu782001 |
![]()
|
alexvaio, depinde de ce motorizare ai
La motorizarile 16v - D4F sunt la fel sondele (atat cea amonte cat si cea aval) acelasi cod, acelasi model. La motorizarile 8v - D7F sondele sunt diferite (cea amonte fata de cea aval) si au si coduri diferite. La 16v codul de la sonde este: 8200052063 si dupa cum vezi nu prea seamana cu cele 2 coduri date de cipav. Tu poti sa pui ce vrei acolo (si o bujie ![]() This post has been edited by bubu782001: 7 Mar 2011, 17:05 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
alexvaio |
![]()
|
Mulțumesc frumos BUBU și CIPAV! Cred că am aceeași motorizare ca și tine, Cipav.
Numai bine tuturor! |
--------------------
Renault
Twingo
2000
- AR 07 XRR
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Toata stima. Uita-te in cartea de identitate masinii si scrie acolo tipul motorului.
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
alexvaio |
![]()
|
Asemenea! OK. e D7F. Am să cumpăr NGK. Am găsit la 250 RON.
Numai bine! 8 Mar 2011, 12:13: Mulțumesc frumos pentru ajutor! This post has been edited by alexvaio: 8 Mar 2011, 12:13 |
--------------------
Renault
Twingo
2000
- AR 07 XRR
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Ca sfat, nu va mai luat dupa toti neavenitii care vand piese. Ei stiu SA VANDA. Nu neaparat ce iti trebuie. Problema este ca sunt MULTI furnizori ce au coduri eronate (in softurile lor) respectiv informatii gresite.
Va recomand sa nu mergeti cu "las' ca tine si asa" la chestii din astea sensibile (senzori, computere, actuatoare). Toate astea pot duce la o functionare incorecta a motorului, la un consum nejustificabil de mare, si in final la defectarea iremediabila a unor componente care vor costa bani seriosi. Deci nu aceptati formule gen: "meeerge bai iti spun eu ca au nus cati prieteni ai mei si nici unul nu a avut probleme..." asta se cheama PROSTIRE pe fata. |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
vladoots |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 48 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti ![]() |
va salut! mi-a aparut si mie in bord martorul de sonda lambda. Am fost la o diagnoza, unde sonda din aval era putin sub parametrii normali. mi-a fost resetata eroarea, dupa vreo 2 saptamani s-a aprins la loc martorul. Trebuie schimbata.Cine ma poate ajuta cu o sugestie de magazin unde gasesc mai ieftin? twingo 2003 motor D4F 16 valve. Cele universale sunt bune de ceva?
This post has been edited by vladoots: 5 Nov 2011, 13:16 |
--------------------
Renault
Twingo 1.2 16V
2003 Opel Astra GTC 2.0 2008
|
|
christistanciu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 24 February 09 From: Tapia-Lugoj-Timis ![]() |
La schimbarea sursei de alimentare cu benzina, mi s-a aprins martorul si mie. Am fost la tester, am avut eroarea PO 240 sau P 0240 cu mesajul: eficienta sistem catalizator prag banc 1. Eroarea s-a sters, dar peste 3 saptamani cand am schimbat din nou locul de alimentare (ca nu poti alimenta mereu dintr-un loc) s-a aprins iarasi martorul.
Sa fie schimbarea locului de alimentare(benzinariei) doar o coincidenta? Motorul meu e D7F 702. |
--------------------
renault
twingo
Twingo 2000 octombrie D7F 702
- TM70KMY TWINGO X 4
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Pot sa apara probleme din cauza carburantului - teoretic, cu toate ca la mine NICIODATA nu sa aprins martorul de injectie din cauza carburantului - si vb aia am masina cam de 5 ani in care am facut peste 60 de mii de km (ea avand 68 de mii cand am luat-o).
Sa nu uitam ca motorizarea D4F - adica 16v este MULT mai pretentioasa si mai sensibila la chestiile astea decat motorizarea D7F (cazul tau). Am alimentat din foarte multe locuri si intradevar singurele diferente se simteau la cum tragea masina eventual mers mai urat - mai neregulat mai zguduit...insa NICIODATA martor aprins din cauza asta. Odata iti recomand sa schimbi testerul - nu de alta insa astea cu Pxxx sunt praf in ochi cand facem referire la Renault - pur si simplu raporteaza gresit si de multe ori nu are absolut nici o treaba cu realitatea. Daca sonda lambda este pe moarte, poti sa ii faci CE VREI tu....tot pe moarte este si pana nu o schimbi asa o sa te chinui, in plus o sa ai un consum mai ridicat de benzina. Cu stima, This post has been edited by bubu782001: 7 Feb 2012, 12:09 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
christistanciu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 24 February 09 From: Tapia-Lugoj-Timis ![]() |
Multumesc frumos pentru raspuns, am sa incerc sa gasesc un tester adevarat in zona.
|
--------------------
renault
twingo
Twingo 2000 octombrie D7F 702
- TM70KMY TWINGO X 4
|
|
Puscyferine |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 14 November 11 From: Agigea ( Constanta ) ![]() |
Am schimbat si eu sonda lambda amonte . Inainte imi dadea eroare si pt cea din amonte dar si pt cea din aval . Cu o curatare a celei din aval si o reparare a firului masei si prin cumpararea celei din amonte am rezolvat problema cu sondele si cu consumul ... acum am alte probleme
![]() Ca idee am luat o sonda lambda "universala" Denso cu 180 de lei . Mufarea firelor se face foarte usor ( exista o foaie cu procedeul ) si din cate stiu sonda lambda universala are o plaja mai mare de functionare - nu imi cereti sa explic ca nu pot ![]() This post has been edited by Puscyferine: 19 Mar 2012, 03:42 |
--------------------
Renault
Twingo
2001 / 1.2 16 v
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Puteai sa pui de Logan 1.4 .
Este identica cu cea originala de la 1.2 16v. Sondele lambda (O2 sensor) (atat cea aval cat si cea amonte) sunt IDENTICE la noi, si corespund exact la cod cu sonda lambda amonte de Logan motorizari K7M si K7J codul fiind de fapt identic, si anume: 8200052063 Codul original de producator al sondelor lambda este: OZA507-R2 NTK (NGK) Inainte sa cumperi piese este BINE sa arunci un ochi AICI: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=143...compatibilitati This post has been edited by bubu782001: 19 Mar 2012, 10:12 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
Puscyferine |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 14 November 11 From: Agigea ( Constanta ) ![]() |
Ai dreptate bubu , am verificat si preturile de la logan 1.4 , erau aceleasi ca si la twingo pt sonda lambda . 180 lei a fost cel mai bun pret si m-am bucurat ca este si "universala " avand o plaja mai mare de functionare ( tensiune bla bla )
Topicul cu compatibilitati l-am citit de cel putin 3 ori pana acum ![]() This post has been edited by Puscyferine: 19 Mar 2012, 10:46 |
--------------------
Renault
Twingo
2001 / 1.2 16 v
|
|
bubu782001 |
![]()
|
In general chestiile universale - adica nici cal nici magar, din proprie experienta iti spun ca nu merg corespunzator, si nici performantele scontate nu au.
This post has been edited by bubu782001: 19 Mar 2012, 11:47 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
aac |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 28 March 12 ![]() |
tare de tot acest forum .. am luat multe informatii multumesc celor care au scris pentru el,am aflat si eu pe ce este distributia masini mele.
|
--------------------
reno twingo
reno twingo
1997
|
|
laucan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 20 September 11 ![]() |
Salutari,
Vad ca multi nu stiu diferenta intre o sonda lambda binara si o sonda lambda universala. Pe scurt: - sonda lambda binara detecteaza doar doua stari ale amestecului: bogat (lambda = 0.98) si sarac (lambda = 1.03). Tensiunea sondei lambda binara oscileaza intre aprox. 0.8V si 0.2V in functie de amestec (bogat sau sarac). Acesta sonda se utilizeaza pentru motoarele care functioneaza cu amestec stoichimetric (motoarele pe benzina). - sonda lambda universala detecteaza starea amestecului intre un minim (lambda=0.65) si un maxim (lambda=2.2). Tensiunea este proportionala cu lambda deci poate avea orice valoare intre 0.5 si 4.5V. Acesta sonda se utilizeaza pe motoarele diesel sau benzina (cu injectie directa care merg si cu amestec stratificat ex. FSI) Articole complere referitoare la sonda lambda binara gasiti aici si pentru sonda lambda universala gasiti aici. |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
2007 Manager e-automobile.ro
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Interesant articolul.
Eu stiam asa: prima generatie de sonde (cele fara preincalzire) - Zirconia sensor (adica un element de dioxid de zirconiu) Generatia actuala de sonde (cu preincalzire) Wideband zirconia sensor - sunt gasite cam pe toate motoarele actuale... Titania sensor - asta e mai ciudatel in sensul ca nu produce nici o tensiune, ci isi schimba valoarea rezistiva in functie e nivelul noxelor. PS modifica pe site acel oxid de zirconiu cu dioxid de zirconiu. Foarte interesant site-ul, de fapt EXCELENT - contine o multitudine de informatii valoroase. Tot respectul vis-a-vis de persoanele care au avut ideea sa faca asta. ![]() PS2 Pune si un articol de jante (parametrii informatii, un calculator de dimensiuni jante-cauciucuri samd). This post has been edited by bubu782001: 13 Apr 2012, 21:49 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
laucan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 20 September 11 ![]() |
Putem clasifica sondele lambda in felul urmator:
1. Dupa domeniul de masura: - binare (care pot fi cu zirconiu sau titan) - universale (wide band, UEGO, LSU) 2. Dupa incalzire - cu incalzire - fara incalzire Faptul ca este cu titan sau zirconiu nu prea are legatura cu rezistenta de incalzire. |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
2007 Manager e-automobile.ro
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 17:40 |