Sonda Lambda
![]() ![]() ![]() |
Sonda Lambda
bubu782001 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|||
laucan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 20 September 11 ![]() |
Se pare ca-mi dai test
![]() Trecerea de la Euro 2 le Euro 3 a insemnat reducerea nivelului de monoxid de carbon (CO) si hidrocarburi (HC). In plus a fost stabilita si limita la oxizi de azot (NOx). La un motor pe benzina emisiile de CO si HC in proportie de 90% sau mai mult apar cand motorul este rece deoarece acesta functioneaza cu amestec imbogatit. Daca sonda lambda nu ajunge la temperatura de functionare (aprox. 400 grade C) injectia functioneaza in bucla inchisa (OPEN LOOP) amestecul nefiind stoichiometric. Din aemenea catalizatorul nu este la randament maxim deci nu trateaza optim gazele de evacuare. Cu cat sonda lambda ajunge mai repede la temperatura de functionare cu atat injectia va fi in bucla inchisa (CLOSED LOOP), adica controlata. Cand amestecul este stoichiometric catalizatorul trateaza gazele de evacuare la randament maxim. Pe scurt: Cu cat timpul de incalzire a sondei lambda este mai scurt cu atat emisiile de CO si HC vor fi mai mici. Din acest motiv se impune utilizarea unei rezistente de incalzire. Am trecut testul ? ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
2007 Manager e-automobile.ro
|
|
bubalus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 12 February 08 ![]() |
cum sonda lambda de diagnoza (aval) a murit m-am apucat de cautat una la un pret rezonabil. am purces la cautat pe magazinele online, ebay si prin oras si introducand codurile OEM mi-au dat nenumarate variante de la diferiti furnizori. cum mi s-a parut ciudat ca pe unele siteuri anumite modele dadeau ca se potrivesc iar pe altele nu, am luat cataloagele producatorilor la puricat si mi-a dat urmatorul tabel:
motor D7F-702 AVAL OEM: 7700 108 027 Bosch: 0 258 006 046 0 258 968 615 (Universal) NGK: OZA277-R2 (0468) Meat & Doria: 81503 81022 (Universal) EPS-FACET: 1.997.282 1.997.080 (Universal) BERU: OZH 184 (0 824 010 218) DELPHI: ES20311-12B1 AMONTE OEM: 7700 107 433 Bosch: 0 258 006 046 0 258 968 615 (Universal) NGK: - Meat & Doria: 81504 81022 (Universal) EPS-FACET: - BERU: OPH 033 (0 824 010 318) DELPHI: ES20311-12B1 Si pentru ca prin cautarile mele sondele de la Bosch au fost cele mai ieftine atasez catalogul celor de la Bosch in ceea ce priveste sondele lambda pentru versiunile twingo. Attached thumbnail(s) bosch_0.JPG ( Size: 39.76k ) Number of downloads: 873 bosch_1.JPG ( Size: 64.73k ) Number of downloads: 884 |
--------------------
renault
twingo
2002
- ct 84 cab
|
|
devilgenius |
![]()
|
![]() The God Group: Members Posts: 525 Joined: 9 October 12 ![]() |
Am si eu o nedumerire... eu am o singura sonda, adica cea din amonte... din cate am vazut eu dupa catalizator nici nu este gaura ptr cea de a doua sonda... tin sa precizez ca asa am cumparat masina, 8v din '97.
Asa a fost proiectata masina, sau a fost manarit sistemu de evacuare? Catalizatorul e cel din imagine... 289281.jpeg This post has been edited by devilgenius: 29 Oct 2012, 01:56 |
--------------------
Renault
Clio
2000 1.4 Dacă Dacia are 6 roate, cât ulei consumă când închizi ușa ? :)) |
|
MSn |
![]()
|
![]() Membru autentic de elita Group: Members Posts: 177 Joined: 3 October 08 From: Timisoara ![]() |
2 sonde lambda sunt la motoarele cu norma de poluare de la EURO 3 in sus, a ta fiind EURO 1 sau 2, nu este echipata decat cu o sonda.
|
--------------------
Renault
Twingo
1999 8v D7F 700
- TM-72-MSN
|
|
Alexium |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 30 January 10 ![]() |
Daca ma duc cu talonul la peiese auto, iau catalizator si sonda lambda ( ca sunt pe duca ), am o sonda dupa catalizator, spre toba finala, si le schimb eu, e ok? Adica nu trebuie un mecanic sa puna tester sa vada ce fel de sonda si catalizator trebuie, mai ales daca ma duc cu somda la piese auto? Multumesc !
|
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
danbravoksv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 20 April 07 From: brasov ![]() |
Stie cineva daca dupa inlocuirea unei sonde lambda si stergerea erorii, trebuie resetate valorile sondei?
This post has been edited by danbravoksv: 8 Jun 2013, 22:21 |
--------------------
renault
twingo;1,2 16 V;75 c.p.
2003
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
Cautam pentru un amic o sondasi am gasit topicul pe google.Nu ma pot abtine de la un comentariu.
Daca sonda este numita universala,e doar o denumire.Aceasta se refera la mufare,dar sonda in sine respecta parametrii de care are nevoie motorul,si astefel sunt mai multe tipuri de sonde universale,cum si la catalizatoare sunt variante universale dar cu specificatii despre putere,combustibil etc. Pentru a evita o suspiciune,este suficient ca dupa ce s-a montat sonda universala sa se faca un test de noxe ca la carte si gata se termina stresul si basmele. Penru cine intelege am sa fac o comparatie : e cam aceiasi situatie cand vrei sa schimbi butonul de volum la casetofon si nu gasesti original. Totusi,daca gasesti unul cu aceiasi valoare la rezistenta si tot logaritmic(respectiv liniar) poti sa il folosesti ca in difuzoare tot se va auzi la fel. This post has been edited by bundy220: 28 Nov 2013, 11:41 |
--------------------
n
n
n
-
|
|
ccris |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 22 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Pentru 1.2 16v mai exista altceva compatibil in afara de OZA507-R2 NTK (NGK)? P-asta n-am gasit-o sub 385 RON si in programul celui de la care iau piese de obicei aparea o sonda MOBILETRON la 150 RON, care nu pare a fi universala. Ar trebui sa le schimb pe ambele si poate exista vreo varianta mai ieftina cu aceeasi parametrii. merci! |
--------------------
RENAULT
TWINGO 1.2 16V 2001 / Scenic RX4 2.0 16V 2002
__
|
|
azaghorth |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 955 Joined: 15 November 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mister Auto
Se gasesc multe piese auto si la preturi bune. |
--------------------
Renault
Megane III 1.9 dCi130
2009
|
|
cristy_roibu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 28 November 13 ![]() |
deci sa inteleg ca si eu am 2 sonde lambda nu una?.....am twingo 99 motor 8 v si cred ca e d7f
|
--------------------
Renault
Twingo
1999
- B-68-CAJ
|
|
cristy_roibu |
![]()
|
Am o intrebare in legatura cu sonda asta...masina mea are becul motor aprins pe bord, la diagnoza au zis ca e din sonda...recent am observat ca imi consuma exagerat..am scos firele de la sonda. Afecteaza cu ceva?. Ma refer la consum, mersul motorului...
|
--------------------
Renault
Twingo
1999
- B-68-CAJ
|
|
alexkovacs81 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 18 December 09 ![]() |
Da, afecteaza mersul motorului si consumul. Din cate stiu nu se mai realizeaza amestecul optim de benzina-aer, creste consumul, se poate defecta catalizatorul...
|
--------------------
Renault
Twingo
2001
- CV 04 EGJ
|
|
cristy_roibu |
![]()
|
am scos-o pentru ca imi consuma exagerat...acum dupa doua trei zile de mers fara..tot mi se pare ca are consum mare...ce sa fac? ma ajuta si pe mine cineva cu o sonda sh pt cateva zile sa o incerc sa vad daca face la fel? multumesc!!
|
--------------------
Renault
Twingo
1999
- B-68-CAJ
|
|
cristy_roibu |
![]()
|
baieti..eu am doua sond??
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1999
- B-68-CAJ
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Nu doar una.
@+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
alexkovacs81 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 18 December 09 ![]() |
@Cristy_roibu: cand am zis "da, afecteaza mersul motorului" ma refeream la mers cu firele scoase de pe sonda. Din cate am citit pe forum, dupa un anumit nr de kilometri sonda lambda se cam duce, orice i-ai face. Pur si simplu are o durata de viata limitata. Tot ce poti sa faci este sa o schimbi atunci cand se duce. Vezi prima pagina a topicului, plus mai e un topic "Compatibilitati piese".
Asta e linkul http://www.reno.ro/index.php?showtopic=143593&hl= . Daca ai rabdare sa citesti topicul, poate mai gasesti informatii despre sondele lambda si acolo. Pe alt topic ziceai ca ai motor D7F, inseamna ca e cu doua sonde lambda si cele doua sunt diferite intre ele. |
--------------------
Renault
Twingo
2001
- CV 04 EGJ
|
|
redondo7 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 21 February 15 ![]() |
Stie cineva daca se potriveste sonda lambda si catalizatorul de la un renault megane din 2000 1.6 16v pe un renault megane 1.6 16v?
|
--------------------
renault
megane 2
2004 1.6 16 v
- sv 08 mco
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Reformuleaza intrebarea....cu toate datele corecte.
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 13:02 |