Sfaturi Audio Renault Megane 3
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi Audio Renault Megane 3
IDF |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 21 November 10 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
BMW
320
E92 ex: Renault Fluence 1.5 dci 110 Expression plus
|
|||
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
ma tenta cea 2 in 8 out si cu Digi
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business
- DJC Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IDF @ 21 Feb 2015, 10:40) Alpine-urile alea au sensibilitate mare, mai mare decat JBL-urile. 90 db w/m VS 92 db 2.83V/m (tradus ar veni cam 88 dB w/m). Sensibilitate mare inseamna presiune acustica mai mare cu putere mai mica. Sa-ti faci o idee, un difuzor de 87 dB, ca sa sune la fel de tare ca unul de 90dB, ar avea nevoie de 2 ori mai multa putere. Recunosc faptul ca nu stiam aceste calcule , dar ca de obicei , producatorii si "marcile" gasesc idei ca sa insele cumparatorii cumva , prin prezentarea anumitor cifre sub alte intelesuri. Cu toate astea eu am si acum pe Solenza si Logan Dieci de 165 mm pe fata care se aud foarte bine neamplificate , iar in prezent chiar nu am de gand sa dau 600-700 lei pe un sistem de la Focal , desi la inceput asa ma gandeam . Eram sa uit ca si usile spate necesita atentie , deci mai bine sa pun 1 sistem fata si 2 difuzoare asemanatoare ca specificatii si pe usile spate decat un singur sistem scump si de care nu sunt sigur cum se va auzi in fata. Sincer as vrea sa pun de 165 mm pe fata , dar nu vreau sa am complicatii si sa stric usa degeaba cu improvizatii. Ca urmare a sfaturilor si din alte parti , te rog sa-mi spui din punctul tau de vedere care s-ar auzi mai bine neamplificate , mai precis cu playerul stock : 1..be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HELIX/Blue/B-52C/ 2. be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Reference/Reference-R5A/ 3. be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-C5A/ Am observat ca in usile din spate nu se aude la fel ca in cele din fata ... voi stiti ceva de difuzoarele stock , cum ca ar avea vreun filtru pe ele ca sa redea numai joasele ? |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
IDF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 21 November 10 From: Timisoara ![]() |
In usile din spate ti se aude putin mai infundat, aia-i? Nu e niciun filtru, doar se petrec altfel reflexiile, difuzorul este mai jos (stiind ca frecventele inalte sunt directive, si fiind la distanta mai mare fata de urechi, well, nu vor ajunge la urechi).
Sincer sa fiu nu am ascultat Helix. Si nu e filtrat wooferu. De la DLS, Reference-u ala are o putere nominala mare. Adica sa ajunga la SPL-u ala are nevoie de ... 80w. Dar chiar si asa 91 la 40w, 88 la 20w pare grozav. Sincer par interesante. Filtrele sunt pe 2 cai, ceea ce e un mare +. De multe ori incerci sa vezi daca filtrul are 2 bobine (e asa o aberatie personala), pentru ca in varianta in care este doar O bobina + condensator, e posibil ca semnalul de la woofer sa treaca nefiltrat. Pur si simplu se duce in sus pana unde poate si de acolo preia filtru. Dar nu e o treaba ok. In fine, eu la upgrade luna viitoare o sa merg pe Focal Polyglass 130 VB. (amplificat). Nu as vrea sa dau vreun sfat deplasat care sa coste bani o alta persoana. E o chestiue subiectiva. Pot fii de acord ca acel DLS Reference.. cel putin din specificatii, va suna tare cu putere mai putina. Si poate si bine, cine stie. Stima! |
--------------------
BMW
320
|
|
bebitza_cbs |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 9 June 14 From: Craiova ![]() |
Salut,
Am gasit consola centrala speciala pentru un MP3. Este facuta de HAMA, cod 107219, iar ca difuzoare un set de la Pioneer TS-H1303 de 130W cu d = 130mm. hama.png ( Size: 60.77k ) Number of downloads: 620 pioneer.png ( Size: 38.25k ) Number of downloads: 638 This post has been edited by bebitza_cbs: 25 Feb 2015, 22:12 |
--------------------
Renault
Megane
2010
- DJ 53 ABC
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
au 35W rms , suficient pentru HU fara amp dedicat, cel stock care are in jur de 15W, iar cele aftermarket au 18-20w.
intra difurile in panourile de usi de meg3? stiu ca aveau o prindere speciala. This post has been edited by djcristi: 26 Feb 2015, 17:18 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
mihutz25 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 20 January 11 From: Bucuresti ![]() |
Eu am problema cu o boxa spate, nu atat la muzica cat la conexiunea bluetooth cand vb la tel.are o vibratie ciudata. Nu am desfacut inca sa vad, dar mai mult ca sigur e dus difuzorul dupa ce plouat in masina o noapte intreaga( un pasager a lasat geamul deschis). Ma puteti indruma unde sa gasesc o boxa caci am cautat la dezmembrari si nu au si la reprezentanta pretul de 154 lei nu m a convins. Va multumesc. Megane 3, sistemul Arkamys.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 3 hatcback
1,6 16 v
|
|
djcristi |
![]()
|
pai daca nu ai gasit la dezmembrari si noua ti se pare scumpa ce alta varianta mai ai?!
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mihutz25 @ 20 Mar 2015, 20:53) Ma puteti indruma unde sa gasesc o boxa caci am cautat la dezmembrari si nu au si la reprezentanta pretul de 154 lei nu m a convins. Cauta doua difuzoare de 13 cm , de putere cat mai mica , sa nu contina tweter in ele, de genul celor de mai sus si le schimbi pe ambele . Difuzoarele de calitate nu sunt afectate de apa . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
IDF |
![]()
|
hartie + apa -> hartie imbibata usor de frânt unde daca a vibrat se poate desprinde membrana de suportul bobinei de unde baraiala..
Ieftine, vezi JBL CS-5, sunt la 110 ron pe beloud cu transport. Nu stiu in ce masura iti trebuie inele ca sa le distantezi. Daca dai jos fata de usa vezi pana unde iti coboara geamu. Daca nu coboara pana la nivelul magnetului poti sa le pui direct pe tabla. |
--------------------
BMW
320
|
|
djcristi |
![]()
|
daca va pune aftermarket pe spate se va auzi aiurea cu cele stock pe fata. Plus ca nu stiu cum e prinderea la meg3 pe spate, s-ar putea sa treb tot un model special.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
mihutz25 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 20 January 11 From: Bucuresti ![]() |
L-am desfacut astazi. A fost asa cum a zis IDF, s-a desprins membrana din spate. Boxa este incorporata intr-un inel din plastic prins pe tabla cu nituri.Rog un coleg care a facut upgrade la sistemul audio daca are una dispensabila. Va multumesc pentru sfaturi !
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 3 hatcback
1,6 16 v
|
|
djcristi |
![]()
|
poti pune o poza cu ea fata+spate ?
This post has been edited by djcristi: 21 Mar 2015, 13:41 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
IonutGligan |
![]()
|
![]() impatimit marca renault Group: Members Posts: 783 Joined: 7 June 09 From: Cluj Napoca ![]() |
pe spate sunt ca si pe fata ? daca da eu am unul de pe fata dar din cate imi amintesc are inalte. Este dus la tara ca la bloc n-am spatiu de stocare de papucii nevesti-mi.
|
--------------------
Renault
Megane 3 Estate SPORT TOURER dCi 1.9-130 ponei
2010
|
|
djcristi |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 21 Mar 2015, 14:54) pentru ca orice ai pune tu aftermarket (micute care sa incapa in spatiul acela fara modificari) vor avea un raspuns diferit in frecventa , si in general cele aftermarket sunt facute sa mearga pe sistem cu subwoofer, adica pe low distorsioneaza mai repede decat cele stock (care au mai mult bass) , astfel tb sa tai putin bass-ul de pe ele ca sa urci mai sus cu volumul, daca nu faci asta si pui fata stock, spate aftermarket, cand e volumul mai sus, spatele va distorsiona din cauza bass-ului. This post has been edited by djcristi: 21 Mar 2015, 15:25 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
mihutz25 |
![]()
|
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 3 hatcback
1,6 16 v
|
|
djcristi |
![]()
|
ca sa intre lafel in acel suport-adaptor , tb sa cauti tot una de origine. eticheta de pe spate nu o mai ai cu codul OE, ca sa-ti caut eu un pret?
This post has been edited by djcristi: 21 Mar 2015, 16:12 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
mihutz25 |
![]()
|
Da, este de fapt incapsulata in adaptor... Imi trebuie una la fel ca sunt multumit de sunetul lor si nu as vrea sa pun altele.
21 Mar 2015, 16:16: 281442645R. Abia am descifrat ca era coapta hartia This post has been edited by mihutz25: 21 Mar 2015, 16:16 |
--------------------
RENAULT
MEGANE 3 hatcback
1,6 16 v
|
|
djcristi |
![]()
|
pe arkamys cum ai tu s-a pus acel model (gen HIGH, marca Sofaital) 281442645R (cod vechi 281440004R), pret ± 150ron
pe restul de meg3 s-a pus 281447384r (cod vechi 281440002R) , modelul cu palnie , pret ± 90ron. Pretul este putin mai mare deoarece vin direct cu acel adaptor (cele de megane 2 de exemplu care sunt fara adaptor , modelul high 8200193687 marca Sofaital sunt 70ron). Sunt identice fata-spate. Nu stiu daca vei gasi pe la dezmembrari modelul tau, s-ar putea ca majoritatea meg3 dezmembrate sa-l aiba pe celalalt mai low cost. Ai putea totusi sa intrebi de codul tau si la mag de piese care aduc pe comanda din afara, s-ar putea sa-l gasesti undeva la 100ron, si eu zic ca se merita. This post has been edited by djcristi: 21 Mar 2015, 17:08 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
mihutz25 |
![]()
|
ok Cristi. Mersi mult. O sa iau noua ca este cea mai buna varianta.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 3 hatcback
1,6 16 v
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
QUOTE(djcristi @ 21 Mar 2015, 15:24) pentru ca orice ai pune tu aftermarket (micute care sa incapa in spatiul acela fara modificari) vor avea un raspuns diferit in frecventa , si in general cele aftermarket sunt facute sa mearga pe sistem cu subwoofer, adica pe low distorsioneaza mai repede decat cele stock (care au mai mult bass) , astfel tb sa tai putin bass-ul de pe ele ca sa urci mai sus cu volumul, daca nu faci asta si pui fata stock, spate aftermarket, cand e volumul mai sus, spatele va distorsiona din cauza bass-ului. As fi de acord cu tine daca ar fi avut Bose, dar difuzoarele stock pot fi schimbate cu MULTE alte marci/modele care se aud mult mai bine chiar si pe un player stock, cu atat mai mult cu cat el are Arkamys, deci nu ar duce lipsa de putere RMS. Pana la urma acest topic este facut tocmai din nemultumirea unora de sistemele audio stock, incepand cu difuzoarele , nu cu playerele. |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
djcristi |
![]()
|
ce treaba are puterea in discutia asta , normal ca sunt difuzoare aftermarket care se aud mult mai bine decat multe stock, dar el voia sa le schimbe doar pe spate, ceea ce nu recomand.
This post has been edited by djcristi: 21 Mar 2015, 23:40 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Puterea playerului este SINGURA piedica in alegerea unor difuzoare mai bune pentru masina si chiar tu ai spus ca cele spate distorsioneaza daca pune altele , tocmai pentru ca playerul stock nu are destula putere sa duca difuzoare mai puternice de 35 W , pana la un nivel decent. Distorsiunile pe bass , asa cum spui , din aceasta cauza sunt !
Colegul oricum a ales sa dea banii pe alt difuzor stock , este alegerea lui , dar asta nu inseamna ca nu putea sa imbunatateasca putin partea de audio a masinii cu alte difuzoare mai de calitate decat cele stock. Am inteles ca tu nu crezi ca alte difuzoare nu s-ar "incadra" ok din punct de vedere al frecventei pentru usile spate , dar nu ai de unde sa stii pana nu incerci si altceva. S-a discutat despre alte difuzoare ok pentru playerul stock in acest topic si in urma cu cateva posturi . 13 cm este o marime decenta , normal ca 16,5 ar fi fost mai ok , dar oricum nu se doreste alte modificari la montaj. |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
djcristi |
![]()
|
nu are nici o legatura distorsiunea diff-ului pe bass cu puterea player-ului in cazul asta, e vorba de constructia difuzorului si aplicatia pentu care a fost gandita, mai studiaza domeniul audio.
repet , in cazul lui, intra si aftermarket de 13cm pe spate, dar se va intampla ce am scris mai sus, cel mai simplu ia tot una de origine, si ramane sunetul lafel. This post has been edited by djcristi: 21 Mar 2015, 23:42 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
1. Daca distorsiunea difuzoarelor nu are legatura cu puterea playerului , atunci cu ce are legatura ? Ce cauza ar produce distorsiunile intr-un difuzor ?
2. pentru ce APLICATIE au fost gandite difuzoarele spate stock si pentru ce aplicatie ar fi gandite alte difuzoare de calitate superioara care ar fi compatibile 100% cu playerul stock ? Am inteles alegerea colegului pentru difuzorul stock , dar pe mine personal ma intereseaza sa imbunatatesc sunetul stock , calitativ si ca putere , iar explicatiile tale de mai sus cam contrazic multe persoane care lucreaza in domeniul sound auto. |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
djcristi |
![]()
|
cu ce le contrazic, se poate imbunatatii de 10 ori sunetul stock, depinde cat vrei sa investesti, dar tb sa schimbi tot fata+spate.
eu spuneam ca nu se poate imbunatatii daca ramai cu difuri stock pe fata si after pe spate, am explicat mai sus de ce. 2. difurile stock de renault duc mai bine bassul decat multe difuri aftermarket (pana in 300ron perechea) , dar stau mai slab pe medii , ceea ce e normal. La cele aftermarket, dupa ce ai facut primul pas (insonorizare), se intelege ca investesti si intr-un player si un procesor de sunet, ca sa le poti taia dupa plac, pentru o obtine o calitate cat mai buna a sunetului, plus un subwoofer. Partea nasoala la usile de megane este spatiul si rezonanta, pe un dif de 13cm nu prea o sa poti avea kick suficient, astfel va ramane mereu un gol intre subw si difuri. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Raspunsurile din postul tau nu au nici o legatura cu intrebarile mele , iar raspunsurile colegului IDF in domeniul audio auto sunt mult mai pertinente decat ale tale , dar asta este poate doar parerea mea.
Eu am incheiat acest subiect pe aceasta tema si prefer sa raman la convingerile mele si sa cer/ascult parerile unor oameni care mi-au dovedit in timp ca stiu ce vorbesc. |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
gangara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 882 Joined: 30 October 07 ![]() |
Personal, recomand schimb cu original in acest caz. Este aproape imposibil sa înlocuiești cele stoc cu unele tot de 13 si sa se audă la fel (in special pe bass) la un preț rezonabil. Doar unele d 16 ar face un pic de diferență. Iar cel puțin in portiera spate. . e jale.
|
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
djcristi |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 22 Mar 2015, 00:29) Raspunsurile din postul tau nu au nici o legatura cu intrebarile mele , iar raspunsurile colegului IDF in domeniul audio auto sunt mult mai pertinente decat ale tale , dar asta este poate doar parerea mea. Eu am incheiat acest subiect pe aceasta tema si prefer sa raman la convingerile mele si sa cer/ascult parerile unor oameni care mi-au dovedit in timp ca stiu ce vorbesc. nu cred ca raspunsurile mele sau ale lui IDF difera, din ce am vazut din postarlile lui anterioare avem cam aceleasi pareri. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 21:27 |