Lanturi antiderapante sau "ciorapei"
![]() ![]() ![]() |
Lanturi antiderapante sau "ciorapei"
littlealien |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 6 December 09 ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
MEGANE-ESTATE
2006
|
|||
gabyyy26 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 556 Joined: 29 September 10 From: Pitesti ![]() |
Bun topicul si eu sunt in aceeasi dilema insa nu am gasit la pretul tau adica in Pitesti lanturi la 60 ron si huse la 115 ron ma gandesc la uzura cauciucului cu lanturi si la uzura cauciucului cu husa la mersul pe portiuni cu asfalt,si daca are aderenta husa pe cauciuc sa nu se invarta cauciucul in husa ,rog si eu pe cineva care a experimentat husele sa ne spuna si noua o parere despre aceste huse?
|
--------------------
Renault
Megane 4, Megane3
2011,2018
- AG
|
|
littlealien |
![]()
|
La real pretul initial era cam 100 de lei si acum au o reducere .
La uzura lasata de lanturi pe cauciuc poti sa o adaugi si pe cea lasata pe janta ... multi au patit-o dupa un drum nu prea lung , chiar daca lanturile avea cauciucul ala de protectie . Aici husele au un punct in plus. |
--------------------
RENAULT
MEGANE-ESTATE
2006
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
cele mai bune sunt astea
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Cred ca face zob anvelopa de autoturism
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
littlealien |
![]()
|
La o zapada putin mai mare pun pariu ca nu mai face fata ala
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE-ESTATE
2006
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
E de luat in calcul si uzura ciorapilor. Cat timp te tin aia? Daca dai de o portiune de asfalt nu se tocesc foarte repede?
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
http://www.okazii.ro/catalog/45476817/lant...te.html#galerie Si anumite pareri ale conducatorilor auto... http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=6630.0 http://www.bmwforum.ro/showthread.php?t=14007 http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=325468 http://www.clubmercedes.ro/huse-antiderapa...11293.html?amp; http://stiriauto.autoplazza.ro/Accesorii-H...nturi-de-zapada Si acum parerea unei cunostinte din Norvegia cu care am vb la tel aseara special pentru asta... "Sunt ff bune din multe puncte de vedere,isi fac treaba,se monteaza usor,nu afecteaza directia msinii sau alte componente dar atentie la calitate.Multi vand fake-uri...Daca ai unele bune sunt beton... " L-am intrebat ce foloseste el si raspunsul a fost ca el inca nu le-a gasit pe cele mai bune ca nu are multi bani... Cam asta ar fi... This post has been edited by jas2: 11 Dec 2010, 07:56 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
eu am lanturi tip romb si le folosesc cand este drumul acoperit de strat mare de zapada niciodata pe asfalt
|
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred ca poti sa faci o iarna cu "ciorapii" si chiar sunt curios cum ar reactiona un politist cand te intreaba de lanturi si tu ii arati materialul ala, chit ca o fi mai eficient sau nu.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
littlealien |
![]()
|
Multumim jas2 pentru informatiile aduse si pentru telefonul pe care l-ai dat in Norvegia.
Pe acele forumuri am cautat si eu pana sa deschid topicul asta , dar nu am gasit pe nimeni sa spuna ceva concret , ba au vazut pe nu stiu cine , ba au pus la masina 4x4 , etc... Parerea prietenului tau este de luat in seama pentru ca acolo , in nord , cred ca iernile sunt mai grele ca la noi... Asteptam pareri si din Romanica noastra , pentru ca aici starea drumurilor este asa cum este ... pietris , gropi etc ... Poate se ofera cineva de la noi, acolo unde iarna deja s-a instalat sa fraca un test comparativ : pe polei , pe zapada batatorita , pe zapada afanata , franare , |
--------------------
RENAULT
MEGANE-ESTATE
2006
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
Dar legislativ cum e treaba? Daca esti obligat de politie sa ai lanturi, se pot califica si husele acestea in categorie? Sau ramane la mai buna judecata a organului?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
littlealien |
![]()
|
Judecata organului e simpla . Iti va da amenda pentru ca in lege scrie lanturi chiar daca husele ar fi o solutie mai buna .
|
--------------------
RENAULT
MEGANE-ESTATE
2006
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(littlealien @ 10 Dec 2010, 20:50) Sunt nehotarat in ceace priveste achizitia intre clasicele lanturi si noile huse antiderapante, Nu au nici o legatura una cu alta. Depinde la ce iti trebuie: husele sunt pentru mers pe gheata lucie, lanturile pentru strat de zapada mare. Daca intri cu husele pe zapada afanata nici nu te mai misti de pe loc...mai bine te misti cu cauciucuri de vara ca alea mai au niste striuri. Iar pe gheata lucie este de ajuns sa ai niste anvelope de iarna bune... Dupa parerea mea doar lanturile se justifica pt cei care stau pe la munte, husele sunt niste inutilitati. Oricum, ambele sunt pentru distante foarte scurte si folosite la viteze foarte mici, nu le poti pune pe roti si lasa acolo... |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Subscriu si eu pentru lanturi si astea doar sa iesi din necaz, niste cauciucuri de iarna bune isi fac treaba excelent si spun asta pt ca iarna trecuta eu cu cauciucuri de iarna bune am mers pe unde a mers cineva cu lanturi si cauciucuri de vara, ciorapii aia sunt doar pentru polei eficienti, cred ca cedeaza la primii metri de mers pe piatra (criblura). Deci daca vreti sa iesiti din necaz luati fratilor lanturi sau cauciucuri de iarna bune. Si daca vreti si mai mare eficienta exista cauciucuri cu tinte metalice sau insertie de nisip. Pentru mine iarna sun ultrasuficiente, in conditii normale si chiar 20-25 cm zapada, Dunlop Winter Sport. Stima
P.S. Faza cu Rotorgipul din filmulet e mai mult SF, probabil vei schimba cauciucurile anual. This post has been edited by mariusd4: 11 Dec 2010, 17:37 |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
mahamann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 23 July 10 From: Bucuresti ![]() |
papa_mulo vorbesti din proprie experienta??? vad ca spui ca husele sunt pentru mers pe gheata lucie (nu contest ca nu am mers cu ele), insa ca te misti mai bine cu anvelope de vara pe zapada afanata (mai ales daca te opresti) si ca anvelopele de iarna fac fata pe gheata lucie unde faci fata cu....senile... ma faci sa cred ca nu vorbesti din experienta. pe gheata lucie poti sa ai mama anvelopelor de iarna, cele mai cele din testele ADAC ca nu urci nici o panta de 3 grade. acum vreo 3 ani cand am vazut respectivele huse la o expozitie cu vanzare erau vreo 75 euro bucata, m-as mira ca cele din "promotii" de la noi sa fie de cea mai buna calitate
|
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
2007/2020 De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
1) Te misti mai bine cu anvelopele de vara decat cu husele pe zapada afanata! Nu e logic? Husele n-au nici un fel de striuri....
2) "Pentru gheata lucie este de ajuns sa ai niste anvelope de iarna bune" - am zis asta in sensul ca este de ajuns in loc de rahaturile alea de huse...nu in sensul ca e de ajuns si n-ai dureri de cap pe gheata.... adica daca ma pui in mijlocul unui patinuar imi ajung niste anvelope de iarna ca sa ies usor usor de pe el, nu e cazul sa pun huse pe roti. Acum ai inteles, ca nu prea m-am exprimat cum trebuie din prima? This post has been edited by papa_mulo: 11 Dec 2010, 20:52 |
--------------------
Renault
Megane Estate
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
am vazut in Doraly astfel de huse, la pavilionul din dreapta, sus pe scari. mi s-au parut interesante si de calitate, erau peste 100 lei setul. acum nu stiu daca setul era de 2 sau de 4, oricum erau interesante.
11 Dec 2010, 21:54: @ papa_mulo husele vazute de mine aveau niste pliuri, cute, nu erau netede, iar suprafata care vine in contact cu drumul era de de genul materialului din care este facut furtunul de pompieri, o panza cauciucata pe dedesubt This post has been edited by daniel4ro: 11 Dec 2010, 20:54 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
papa_mulo |
![]()
|
Interesante pentru ce? Explica-mi si mie in viziunea ta, daca le-ai lua in ce conditii le-ai folosi si la ce iti imaginezi ca te-ar ajuta? fara shto...chiar sunt curios din ce punct de vedere le vedeti voi interesante.
|
--------------------
Renault
Megane Estate
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
am zis ca mi s-au parut interesante ca nu mai vazusem pana atunci
oricum nu stiu pe unde credeti voi ca o sa mergeti pe zapada afanata, poate doar sa o luati pe camp, pe marginea drumului sau sa iesiti la prima ora dimineata dupa ce a nins sa bagati niste drifturi in parcarea celui mai apropiat centru comercial ![]() 11 Dec 2010, 22:04: daca nu ati ramas niciodata pe gheata sa nu va mai puteti urni din loc, e bine de stiut ca 2 saci goi de fibra de canepa pot face minuni si te pot scoate din necaz, daca ii puneti sub rotile tractoare. si nici sacii nu au pliuri ![]() asa ca bagati 2 bucati in portbagaj pt vreme rea ![]() This post has been edited by daniel4ro: 11 Dec 2010, 21:04 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
papa_mulo |
![]()
|
Pai asta am zis si eu, ca la ce clima avem noi sunt de ajuns anvelope de iarna...dar nu vezi ca baietii n-au ce face si suna prin Norvegia sa vada cat de bune sunt husele? Cred ca nu s-au uitat pe harta sa vada unde sunt aia si cat dureza si ce inseamna iarna acolo...normal ca acolo se mai folosesc si lanturi, tinte, huse si ce le mai trece prin cap ca sa se miste si ei cat de cat.
This post has been edited by papa_mulo: 11 Dec 2010, 21:07 |
--------------------
Renault
Megane Estate
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
papa mulo, nu toti merg doar in oras, mai merg si la ski la sfarsit de saptamana si cateodata acolo e nevoie de mai mult decat cauciucuri de iarna...
am fost la real si s-au terminat husele respective, mai aveau doar unele marimea s, care se potriveaua doar la roti de masini de categorie mica. |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
srevni |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 18 August 10 From: Cluj Napoca ![]() |
Boala grea datul cu parerea cind nici macar nu ai pipait un produs sau altul ... Am vazut in germania, asta vara, huse deastea marca GoodYear. Celebrul producator de cauciuce. Din ce spunea vinzatorul, exista si Dunlop, si alti producatori care au intrat pe piata asta. Prima intrebare care mi-a venit in cap a fost daca sunt acceptate pe sosele in loc de lanturi pe timp de iarna. Raspunsul: daca au certificare ADAC da. Asa ca, cine vine si-mi spune ca cei care le-au inventat, testat, oferit spre testare organelor abilitate sa le dea drumul pe sosele sunt niste cretini, se inseala amarnic. Exista si varianta sa iei niste copii ieftine care sa te tina o zi, dar ma indoiesc ca unele adevarate nu fac fata unde fac fata si lanturile.
Sistemul ala ce roteste lanturile sub roata, se gaseste in dotare standard la Unimog. Am vazut in maramures un unimog dotat cu asa ceva. Urca pe forestiere cu zapada nebatatorita de aproape un metru. Sistemul nu se preteaza la autoturisme. |
--------------------
O774
O65
49O
|
|
littlealien |
![]()
|
Cum adica " unde credeti voi ca o sa mergeti pe zapada afanata " ?
Poate in oras mai putin , dar cand te prinde un viscol undeva pe camp si masinile de deszapezire nu fac fata sau nu prea sunt ? "papa_mulo" noi nu ne certam aici , ci ne exprimam parerea intr-un mod civilizat . Oare bunica ta de ce isi mai punea sosete peste ghete , si nu se baza doar pe profilul talpei ? Eu cred ca principiul este urmatorul : zapada face o prindere mai buna si pe o suprafata mai mare pe materialul textil decat pe cauciuc , iar dupa ce se formeaza un strat subtire pe husa el practic se lipeste de zapada de pe asfalt ... Deocamdata eu vreau sa imi cumpar lanturi pentru ca imi inspira mai multa rezistenta , dar daca voi avea ceva bani in plus pt. huse, cand da o zapada pe aici o sa vin cu un test comparativ. This post has been edited by littlealien: 11 Dec 2010, 22:41 |
--------------------
RENAULT
MEGANE-ESTATE
2006
|
|
daniel4ro |
![]()
|
daca masinile de dezapezire nu fac fata, cu siguranta nu o sa faci nici tu cu lanturi
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
littlealien |
![]()
|
Nu m-am referit la nameti . zapada de cativa centimetrii care se face imediat dupa ce masina de dezapezire a trecut .
This post has been edited by littlealien: 11 Dec 2010, 22:51 |
--------------------
RENAULT
MEGANE-ESTATE
2006
|
|
daniel4ro |
![]()
|
pentru aia exista anvelope de iarna
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
littlealien |
![]()
|
mama frate ...
|
--------------------
RENAULT
MEGANE-ESTATE
2006
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pentru ca nu este o problema tehnica de Megane si este un subiect care poate intereseaza si pe altii ... ne mutam la DIVERSE!
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:08 |