Lanturi antiderapante sau "ciorapei"
![]() ![]() ![]() |
Lanturi antiderapante sau "ciorapei"
mahamann |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 23 July 10 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
2007/2020 De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
|
|||
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(srevni @ 11 Dec 2010, 23:20) Boala grea datul cu parerea cind nici macar nu ai pipait un produs sau altul ... Am vazut in germania, asta vara, huse deastea marca GoodYear. Celebrul producator de cauciuce. O boala mai grea este sa dai banii pe prostii...fara sa gandesti in mod logic ce plus iti poate aduce o husa trasa peste anvelopa de iarna. Luati-va voi si apoi sa ne spuneti si noua unde le-ati folosit si cu ce rezultate. PS: bunica punea ciorap pe botosi pt ca nu avea botosi cu profil de iarna. |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
eu as incerca cu asa ceva
This post has been edited by AMZ: 12 Dec 2010, 20:40 |
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Cu ciorapii aia nu faci decat sa anulezi eficienta cauciucului de iarna, poate sunt gandite pt cauciucuri de vara folosite iarna + ciorapii aia. Stima
|
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
sq2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 27 November 09 ![]() |
ce faci cand nu meri doar pe zapada si mai ai si un pic de asfalt?
o sa se toceasca/rupa repede. |
--------------------
Renault
Megane
2008 Renault Megane Sedan 2.2, 1.5 Dci, 82Cp, 2007
|
|
halflife |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 16 December 10 ![]() |
![]() http://www.youtube.com/watch?v=FIsmYTWwR0M&feature=related mai pe la final testul pe uscat comparativ marci http://www.youtube.com/watch?v=qjMJKps7ofY http://www.youtube.com/watch?v=AvaSUfyWEv4 interesant bmw 525d final zapada afanata http://www.youtube.com/watch?v=NleEKOUAh9g&feature=related scurt si la obiect:) http://www.youtube.com/watch?v=Nkxf7-WEMSY&feature=related autosock alta marca pe gheata panta.. http://www.youtube.com/watch?v=uE4yRQlXG2M&feature=related concludent.. http://www.youtube.com/watch?v=rTlflyrZz8g&feature=related Sau utilizati dasta... ![]() http://www.youtube.com/watch?v=yffWnW8ba2g&feature=related Sau contrar aderentei ![]() http://www.youtube.com/watch?v=3ShJZnH3flQ&feature=related This post has been edited by halflife: 16 Dec 2010, 22:49 |
--------------------
Nissan
Primera
P12/2006..sporthatch & Fiat Panda 1.2/2007-panduru
|
|
littlealien |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 6 December 09 ![]() |
Bine ai venit printre noi halflife si iti urez la cat mai putine postari in aria de probleme a forumului
![]() Foarte bun replyul , ne-ai adus informatii bune si folositoare si iti multumim. Rog pe cei de mai devreme care erau total impotriva huselor sa arunce un ochi peste filmuletele de acolo si sa nu mai fie asa suparati ![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE-ESTATE
2006
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu e nimeni suparat colegu...ti-am sugerat doar sa gandesti logic si sa nu inghiti pe nemestecate orice dracie de marketing. Dar se pare ca tu mai ai mult de exersat chestia asta...ai inghitit iar pe nemestecate postul omului care s-a inregistrat special pe forum ca sa ne lumineze si sa ne dea "pont" pentru ciorapei.
|
--------------------
Renault
Megane Estate
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
halflife |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 16 December 10 ![]() |
here.. i am. n-am disparut.mi-am refacut (mai avea unul dar am uitat datele de login) cont tocmai pentru a continua discutia despre un produs de care sunt interesat.
Papa_mulo n-am pus linkuriel pt a determina pe nimeni sa cumpere.n-us reseler , ci doar pt a forma o opnie celor care mai stau pe forumuri si poate n-au avut timp sau nu au stiut unde sa caute.Eu unul cred ca o sa-mi iau o pereche si am sa postrez parea aici dupa ce le voi utiliza. |
--------------------
Nissan
Primera
P12/2006..sporthatch & Fiat Panda 1.2/2007-panduru
|
|
papa_mulo |
![]()
|
Ok, eu te cred. Chiar ar fi indicat dupa ce cumperi sa postezi parerea.
|
--------------------
Renault
Megane Estate
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
eu cred ca adevarata "problema" e ca multi vor crede ca daca isi cumpara sacii aia la 200 de ron sunt ok pentru toata iarna. Sunt curios cat de repede se rup? nu am vazut un filmulet si chiar daca ar fi postat cineva mi se pare greu de demonstrat ca nu a utilizat mai multi saci. Ma gandesc ca aia din filmulete n-au drumurile noastre unde abia ne rezista anvelopele. Asa... la 200 de ron setul ( care contine 2 huse? ) hai sa zic ca iei 2 din start ca sa fi sigur deja sunt 400 de ron. Citisem pe un alt forum de cineva care si-a luat in 400 de ron anvelope relativ noi sh.
Continuam ... Daca utilizezi masina mult ma indoiesc ca 2 seturi de saci din aia vor fi suficienti... ajungem pe la 4-5... mai merita?! Asta pe langa ca viteza maxima ( nu recomandata ) e de 60 km/h This post has been edited by rtBK: 17 Dec 2010, 16:02 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
Pentru mine e clar un singur lucru . Pneuri de iarna ,pe drumuri cat de cat dezapezite.
Iar pe drumuri unde "autoritatiile au fost luate prin surprindere ,unde nu se asteptau sa ninga iarna" sau vreau sa ajung la vreo cabana prin padure,LANTURI . Te ajuta si pe gheata si pe zapada ,plus ca nenea cu cascheta nu are ce comenta ![]() In concluzie de ce as apela la tot felul de nebunii,cand am cea mai buna solutie ? This post has been edited by xjc0c0: 17 Dec 2010, 16:09 |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Am vazut la magazinul Plus din Bv un spray care"inlocuieste"lanturile.
Aplica pe cauciuc un fel de "lipici" care se curata odata ce cauciucul intra in contact cu asfaltul. A folosit cineva acest produs miracol?? Numai bine! This post has been edited by espacern: 17 Dec 2010, 16:31 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
littlealien |
![]()
|
Off topic
la "papa" : Colegu eu iti respect parerea asa cum ar trebui sa o faci si tu , nu sa ma acuzi ca nu gandesc logic problema sau inghit pe nemestecate orice produs nou aparut . Problema am gandit-o ligic si de asta am explicat cu cateva postari mai devreme primcipiul de functionare asa cum il vad eu . Eu am zis ca o sa cumpar husele in cazul in care imi raman ceva bani in plus dupa cheltuielile de sarbatori,asta mai mult pentru un test comparativ fata de lanturile pe care deja le am in portbagaj. Eu zic sa lasam deoparte stilul asta de discutii clasic - romanesti,iar daca cineva are cu adevarat ceva de spus despre subiectul asta sa o faca nu sa caute motiv ca sa aprinda aiurea fitilul. This post has been edited by littlealien: 17 Dec 2010, 17:58 |
--------------------
RENAULT
MEGANE-ESTATE
2006
|
|
UltraDrive |
![]()
|
![]() Membru cu kilometri Group: Members Posts: 442 Joined: 6 May 06 From: Bucuresti ![]() |
mai sa fie de ciorapi.
uite numai asa de albastru am luat un set ieftin(an bun) dintr-ul hypermarket ireal sa il testez pe rotile mele. cu prima ocazie in care-l voi folosi fac si poze si filmez ( sac! ), daca nu se comporta conform asteptarilor punem lanturile.( sfinte din pct. meu de vedere) Parerea mea : ciorapii s-ar comporta Ok pe gheata dar in zapada afanata sunt fix ciucamelia, iar acolo lanturile sunt in elementul lor. Iar pentru cei ce se gandesc la tocilea ciorapilor pe asfalt pot sa spun ca nici cu lanturile nu mi-e frica, am facut 2 seturi praf intr-o iarna.(ieftine ce-i drept) @ espacern in primul filmulet daca nu ma insel(cel cu masina pe patinuar) este testat spray-ul respectiv. este fix frectie la roata de car cu boi ![]() Numai de bine si spor la sanius ! This post has been edited by UltraDrive: 17 Dec 2010, 21:06 |
--------------------
Renault
Megane
2000 HB 1.6 16V De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori ?
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(halflife @ 17 Dec 2010, 15:41) here.. i am. n-am disparut.mi-am refacut (mai avea unul dar am uitat datele de login) cont tocmai pentru a continua discutia despre un produs de care sunt interesat. Alex4u.... Si daca nu ti cu suparare ... de ce nu ai scris aici: http://suport.reno.ro/ Clonele ... sunt interzise si se baneaza ... This post has been edited by cj98czh: 17 Dec 2010, 22:04 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Halflife, litlealien o intrebare fara sa va suparati : voi ati mers cu cauciucuri de iarna ? Eu cu cauciucurile mele de iarna fac lejer ce fac vaxurile alea, chiar mai mult !
In toate filmuletele voastre alea se aplica peste cauciucuri de vara, deci pot fi o solutie pentru cei cu cauciucuri de vara, dar peste cauciucuri de iarna mi se par mai nepotrivite. Stima |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
littlealien |
![]()
|
Am cauciucuri de iarna goodyear UG 7+ de care sunt foarte multumit si pe langa asta cred ca si husele acelea ajuta la ceva indiferent de tipul de cauciuc .
Parerea nu mi-o asum 100% pana nu vad si nu testez , dar din informatiile gasite pana acum cred ca si husele sunt bune la ceva ... poate mai bune decat performanta unui cauciuc de iarna , oricare ar fi el . |
--------------------
RENAULT
MEGANE-ESTATE
2006
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Am avut ocazia sa constat eficienta unor asemenea "ciorapei" pe zapada.
Sunt categoric mult mai eficienti decat anvelopa de iarna in zapada afanata dar pe gheata sau asfalt se distrug rapid. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
toxicristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 27 August 07 ![]() |
QUOTE(littlealien @ 11 Dec 2010, 14:39) Judecata organului e simpla . Iti va da amenda pentru ca in lege scrie lanturi chiar daca husele ar fi o solutie mai buna . In lege scrie : QUOTE(Codul Rutier - OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice) Art.102. - (1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice: 28. conducerea autovehiculului cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu gheață, zăpadă sau polei, fără a avea montate pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate; QUOTE(Regulamentul Codului Rutier - HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice) Art. 148. – Se interzice conducătorului de autovehicul sau tramvai: 15. Să circule cu autovehiculul cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără a avea montate pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate, în perioadele și pe drumurile stabilite prin ordin al ministrului transporturilor, construcțiilor și turismului. Obligativitatea se aplica doar camioanelor. Pentru autoturisme, evident, e bine sa fie omologate RAR, sa nu ai probleme la asigurare. In prezent, doar husele antiderapante ISSE si Autosock au omologare RAR. In niciun caz nu sunt destinate sa inlocuiasca anvelopele de iarna. Sunt o alternativa la lanturile de zapada, se folosesc pe suprafete cu aderenta scazuta (gheata, zapada, polei, asfalt), pe suprafete cu aderenta mare (asfalt uscat) au o viata destul de scurta. |
--------------------
Ford
Focus
2002 1.8TDDi Wagon
|
|
icarus86 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 30 December 10 ![]() |
Am vazut multi in ultima vreme cu gume de vara si huse pe ele. Nu stiu cat de eficienta e solutia, insa majoritatea erau pe marginea drumului si se chinuiau sa-si scoata masina din zapada.
Prefer gume de iarna, iar atunci cand se pune problema deja de lanturi, caut sa nu circul (cu masina personala). |
--------------------
SEAT
Leon
2005
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Lanturile sunt strict pentru a iesi dintr-o situatie dificila sau sa urci de exemplu la Ranca pentru ca fara lanturi nu ai voie fiind mult prea abrupt drumul...Ciorapii sunt fix pix...
Insa in rest...nu se justifica... un cauciuc de iarna e mai mult decat ok.. Vreti lanturi? ia vedeti de acilea cam ce stiu sa faca astea... sau si mai normale asa... primele le-am si testat si chiar sunt belea..insa si pretul lor e pe masura... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
kaza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 7 October 11 From: T I M I S O A R A ![]() |
Salut. Ati avut vreo problema cu folosirea lanturilor normale iarna, in sensul ca un mester mecanic mi-a spus sa nu prea folosesc fiindca risc (mult) sa rup senzorul de la ABS ...?! Insa nu cred (totusi) ca "inginerii" Renault sa nu se fii gandit la asta si prin folosirea lanturilor iarna sa risti sa rupi senzorii care misuna la interiorul masinii ... Va intreb deoarece va trebui sa fac ceva drumuri la munte si nu vrea sa risc ...
Multumesc fain. Drumuri bune si fara evenimente neplacute ! |
--------------------
Renault
Megane hatchback
1.5 dci 82 CP 2003
- TM 22 KZA Renault Laguna III 2.0 DCI 150 HP Energy Dynamique (2012)
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
daca e drum acoperit cu zapada si ramai intepenit, fara sa ai lanturi, politia te poate amenda lejer..cu lanturile se circula DOAR pe zapada si cu viteza redusa..pot afecta articulatiile daca mergi pe asfalt cu ele.. si abs-u',intr-adevar.din cate am auzit asta cu abs-u' mai rar....in plus zici ca vrei sa mergi la munte..lanturile trebuie sa fie in portbagaj..pt orice eventualitate..musai..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(iulia_boris @ 26 Jan 2012, 14:53) daca e drum acoperit cu zapada si ramai intepenit, fara sa ai lanturi, politia te poate amenda lejer Nu scrie nicaieri in lege asa ceva. Politia poate recomanda folosirea lor si cam atat. Indicatorul ala cu o roata cu lanturi care-l vezi pe unele drumuri se adreseaza autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată peste 3,5 ![]() ![]() This post has been edited by Tamango: 26 Jan 2012, 15:45 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
parca am vazut un politai la tv spunand asta..
![]() 26 Jan 2012, 17:17: stiu de indicatoare ce 'spun'.. ![]() This post has been edited by iulia_boris: 26 Jan 2012, 17:17 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
alumoi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
@Kaza
E a treia iarna cind folosesc lanturile si pina acum nu am patit nimic. Daca ai grija sa fie strinse bine (fixe pe cauciuc) nu ti se intimpla nimic. Ma rog, in afara de faptul ca nici sa nu te gindesti sa mergi cu mai mult de 40-50 km/h pe asfalt ![]() |
--------------------
Renault
Laguna Estate
1.9dCI - 2001
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() This post has been edited by Tamango: 1 Feb 2012, 15:50 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
boditza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 8 September 09 ![]() |
@Tamango sunt si extrem de scumpe.. 520$ setul pe 16
![]() |
--------------------
Renault
Megane
Sedane 2.2 1,6 16v 82kw
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 17:50 |