Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

Jurnal de începător, Logan 1.6, 2005

Ion47
post 24 Feb 2011, 08:53
Post #91

Membru incepator

Group: Members
From: Râmnicu Sărat

Prima iarnă de începător: 6 luni și ~8500km, rezumat:

1. acum câteva zile, un idiot sinistru s-a pus în fundul meu într-o vale; pe sensul meu era o bandă, la urcare 2. Mă depășește pe linie continuă, zic, ok, fie cum vrei; se uită urât la mine și îmi zboară o piatră în ușă. Inițial am crezut că a dat în geam, da' am vopseaua luată cam cât o unghie (se vede alb) sub clanță. Întrebare: există vreun mult-lăudat pix/cariocă de reparat zgârieturi, care să NU se ia la prima spălare?

2. Deși n-am avut luxul gumelor de iarnă, am reușit să supraviețuiesc, dar am o dilemă: cum e mai bine să circuli iarna pe o stradă plină de zăpadă și gheață? Treaptă mai mică pentru a limita viteza și a spori frâna de motor sau mai mare pentru a evita zona de cuplu mărit? Până acum am aplicat-o cu succes pe prima, nu m-a furat decât o dată jumate de metru într-un viraj.

--------------------
Dacia Logan 2005 - BZ 92 AMB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 24 Feb 2011, 09:05
Post #92

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

QUOTE(Ion47 @ 24 Feb 2011, 08:53)
cum e mai bine să circuli iarna pe o stradă plină de zăpadă și gheață?
*

Cu masina pregatita adecvat sezonului ... asta include si anvelopele de iarna ... mai ales ca esti incepator .... nu te pune pe tine si pe noi in pericol ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Victoras2001
post 24 Feb 2011, 09:34
Post #93

Membru autentic

Mult prea mult caz faceti cu anvelopele de iarna. El nici nu stie cu ce treapta sa mearga printre blocuri, pe zapada si voi o tot tineti langa cu anvelopele de iarna.
Uite ca io, cu alea originale de pe masina, pe deasupra si coapte dupa vopsit, am trecut fluierand pe langa o tipa care se blocase sub Podul Grant cu gipul si, ati ghicit, anvelope de iarna.
Mult mai mult conteaza eperienta si reflexele decat anvelopele de iarna. O anvelopa de iarna nu-si scoate ghearele din teaca precum pisica cand il vede pe sofer ca-i varza.

Prietene, pune poze cu zgarietura provocata de piatra daca vrei un raspuns. Cine dracu' crezi c-o sa-ti dea un sfat dupa descrierea ta?

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
DragosP
post 24 Feb 2011, 09:38
Post #94

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

QUOTE(Victoras2001 @ 24 Feb 2011, 09:34)
Uite ca io, cu alea originale de pe masina, pe deasupra si coapte dupa vopsit, am trecut fluierand pe langa o tipa care se blocase sub Podul Grant cu gipul si, ati ghicit, anvelope de iarna.
*

Una la mână: tu ești mai ceva ca cichi cian.
Doi la mână: ai scris chiar tu, pe lângă o tipă!

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Ion47
post 24 Feb 2011, 09:50
Post #95

Membru incepator

Mă, acum sincer,(1) nu am zis că nu sunt bune anvelopele de iarnă, dar sunt într-o situație în care sunt obligat să circul și nu îmi permit gumele respective; nu m-am lăudat că sunt mare barosan că merg fără.
(2) nu am zis nici că nu știu în ce treaptă să merg; am cerut o amărâtă de părere, "cum e mai bine?"; până acum au fost 3 reply-uri și în loc de un răspuns relevant, mai mult ironii și chestii pe lângă.
@Victoraș: puneam o poză dacă puteam, dar sunt la școală și mai bine de "se vede alb pe o suprafață cât o unghie" nu pot să răspund.

--------------------
+
DragosP
post 24 Feb 2011, 10:01
Post #96

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

Meri ca până acu', nu accelera ca Maicăl Șumahăr, ochii cât cepele și sfincterul încordat.
Mulți kmp fără probleme în continuare!

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
cj98czh
post 24 Feb 2011, 10:02
Post #97

Membru de la Cluj ...

QUOTE(Ion47 @ 24 Feb 2011, 09:50)
nu îmi permit gumele respective
*

Atunc,i in opinia mea, .... mai bine nu circuli ... eu abia astept sa vina legea prin care sa devina obligatorii ... ori iti permiti sa intretii masina cum trebuie asta insemnand si anvelope adecvate sezonului ... ori o lasi acasa ... foarte simplu din punctul meu de vedere.

Nu zic ca avand anvelope de iarna nu poti patii nimic ... dar sansa de a patii ceva este mai mare circuland cu cele de vara .... iarna ... si ce vina am eu ca pieton sau participant la trafic ca tu nu poti oprii si ca vii sanie ... si dai in mine ....

This post has been edited by cj98czh: 24 Feb 2011, 10:19

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Ion47
post 24 Feb 2011, 10:14
Post #98

Membru incepator

Amigo, văd că ai citit partea cu "nu mi le permit", dar nu și pe cea cu "sunt obligat să conduc 70km pe zi". Încearcă să înveți limba română înainte să mă contrazici; așa cum tu ai impresia că ăștia ca mine o să dea în tie că vin sanie am și eu impresia că dacă nu știi să pui atâtea i-uri cât trebuie la sfârșitul cuvintelor, n-ar trebui să ai carnet și nici măcar să fi intrat la liceu.

Revenind: acceleratul iese din discuție, evident. Dar cum e mai bine? Treaptă mai mică sau treaptă mai mare, subturat, pentru a evita zona de cuplu mare?

--------------------
+
cj98czh
post 24 Feb 2011, 10:20
Post #99

Membru de la Cluj ...

Eu zic ca este mai bine sa-ti revizuiesti atitudinea putin (sa nu vb. de atac la persoana).. si sa nu mai ai impresii de Schumi cand nu ai cerneala uscata pe carnet, ce zici?

Cat despre studii si I-uri ... se intampla .. din tastatura, din necunostinta... ce sa faci..

L.E. Am corectat sa fi multumit .... dar problema ta ramane ... conduci 70 km/zi ... ar trebui sa te gandesti la cei din jur ... de tine mi se rupe ca o sfarsesti intr-un stalp ... dar cand ma gandesc ca poti lua un nevinovat cu tine ... atunci se schimba problema ... OK Amigo???

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Iulikk
post 24 Feb 2011, 13:18
Post #100

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

QUOTE(cj98czh @ 24 Feb 2011, 10:02)
eu abia astept sa vina legea prin care sa devina obligatorii ... ori iti permiti sa intretii masina cum trebuie asta insemnand si anvelope adecvate sezonului ... ori o lasi acasa ... foarte simplu din punctul meu de vedere.

*

Sa vezi atunci ce aduce lumea de la vecinii bulgari toate ciurucurile de iarna. Am vazut si eu... cu 100 de euro iei 4 jante si 4 "anvelope" (mai de graba slick-uri) cu DOT ceva de genu XX00 de iarna... ce mai... o sa fim in siguranta de nu mai putem.... wink.gif

ON-topic: EU (repet... EU) schimb cat mai rapid sa am o turatie cat mai mica. Vad ca am supravietuit 2 ierni icon_mrgreen.gif .

PS: Vedeti ca nu am anvelope de iarna... cand vedeti pe sosea o Solenza rosie cu bare pe plafon faceti loc ca vin ca sania ph34r.gif

PS2: Nu vreau sa ma cert cu nimeni, dar mi-am spus parerea... si sunt absolut sigur ca se va intampla cum zic eu... legat de anvelopele la iarna.

This post has been edited by Iulikk: 24 Feb 2011, 13:27

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
Merced
post 24 Feb 2011, 15:20
Post #101

No fear. No limit. No equal.

Mie-mi plac astia care acum sunt cei mai vehementi in ceea ce priveste anvelopele de iarna, dar acum cativa ani mergeau ca toata lumea, cu anvelope obisnuite. Si culmea, au si supravietuit, dar ma rog, probabil ca se cred speciali.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
cj98czh
post 24 Feb 2011, 15:36
Post #102

Membru de la Cluj ...

Daca cumva arunci o aluzie catre mine ... te inseli ... la toate masinile care le-am avut si nu au fost putine am abvut set de vara/set de iarna ... la toate fara exceptie .. si crede-ma ca prin 99-2000 nu era usor sa iti faci rost de anvelope de iarna ... nu erau pe toate gardurile ca si acum ...

This post has been edited by cj98czh: 24 Feb 2011, 15:38

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Merced
post 24 Feb 2011, 15:39
Post #103

Tu esti prea tanar in cazul asta. Dar sunt altii.

--------------------
it's a kind of peace.
+
Steel Tormentor
post 24 Feb 2011, 15:40
Post #104

Membru autentic

From: Constanta

Dar tu ai economisit din banii de rovigneta tongue.gif

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
Merced
post 24 Feb 2011, 15:43
Post #105

Chiar ca. radmasa.gif

--------------------
it's a kind of peace.
+
cdadan
post 24 Feb 2011, 15:59
Post #106

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(Victoras2001 @ 24 Feb 2011, 09:34)
O anvelopa de iarna nu-si scoate ghearele din teaca precum pisica cand il vede pe sofer ca-i varza.
*

Anvelopa de iarna (aia de calitate), daca are in spate un ESP bun, mai ca-si scoate ghearele. Acu' intr-o seara, pe zapada proaspata, am incercat si eu cateva bucle (intr-o parcare foarte mare si goala). Am facut fix un rahat, alti baieti se roteau veseli, eu subviram odios si atat. Asta pana sa decuplez ESP-ul.
Mai la subiect, am umblat o gramada de ani fara esepeuri si gume de iarna, si n-am crapat, o sigura data am alunecat intr-un sant. unsure.gif Chestiile astea suplimentare sunt utile, fara discutie. Insa pana la scuiparea/spurcarea/omorarea cu pietre a celor care nu le au/nu vreau/nu-si permit, e o cale lunga.

This post has been edited by cdadan: 24 Feb 2011, 16:00

--------------------
pegas de dame 1986
+
Victoras2001
post 24 Feb 2011, 20:32
Post #107

Membru autentic

QUOTE(cj98czh @ 24 Feb 2011, 10:02)
tu nu poti oprii si ca vii sanie ... si dai in mine ....
*

Eu nu zic ca nu-i mai bine cu gume de iarna decat cu d-alea de vara, dar de aici si pana la a sustine ca mai bine nu circuli decat s-o faci fara, chiar ca e cale lunga. Bagi tu mana-n foc ca, avand gume de iarna, nu vii sanie-n mine? blink.gif Him...
Cu alea "toate anotimpurile" cum ramane? Ca sunt legale iarna, desi nu-s bune de nimic.

This post has been edited by Victoras2001: 24 Feb 2011, 20:34

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Ion47
post 25 Feb 2011, 23:33
Post #108

Membru incepator

Mda, mai de curând era să pățesc și eu o chestie, noroc că mergeam încet; din cauza unui individ care a zis că mai bine mă dau eu la o parte decât el am trecut cu partea dreaptă prin grămada de zăpadă. Văd că am scăpat cu bine și cu gumele de vară, dar am senzația că în situația aia nu prea mă ajutau unele de iarnă.

Și ca să închei flamewarul, nu cred că am indicat vreodată că am impresii de șumahăr. N-am avut parte de amenzi de viteză, deși naveta o fac pe un drum care permite viteze foarte mari.
@cdadan: n-am ESP pe Logan, deci habar n-am cum s-ar simți. smile.gif

Mașina: azi am impresia că nu îmi mai mergea boxa de la ușa stângă. O fi de la frig, o fi picat zăpadă prin ea, nu știu. Tre' să văd. Poză cu locul unde mi-a zburat piatra nu am apucat să fac.

--------------------
+
sobolan
post 25 Feb 2011, 23:41
Post #109

membru paros...

From: GL

QUOTE(cdadan @ 24 Feb 2011, 15:59)
Anvelopa de iarna (aia de calitate), daca are in spate un ESP bun, .....
*

o fi avand golanul esp ? huh.gif

--------------------
Logan-1.5dci-2017-- Golf mk5 - syncro - 2007-- Golf mk3-2.0 GTI-1993
colectionar de fiare vechi...
+
cdadan
post 26 Feb 2011, 09:02
Post #110

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

Ia vedeti voi la ce am raspuns eu (ca e citat in clar). Am facut vreo referire la Logan? ohmy.gif

--------------------
pegas de dame 1986
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th April 2025 - 08:09
Dacia