Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Covorase Clio Symbol, modele, generalitati si nu numai...

catalin_neagu
post 7 Aug 2005, 20:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Asa cum poate ati patit si voi, masina noua, luata de la IPSO, este livrata doar cu doua hartii in loc de covorase. Bine. Intreb la magazinul de piese din incinta IPSO daca au covorase, ce modele... NU aveau decat un singur model, din cauciuc, gri deschis, 2 buc in fata si 3 in spate(una pe mijloc). Cost 1 980 000. NU mi s-a parut nimic spectaculos la ele, in afara faptului ca erau de origine, fabricate pt Clio. Am hotarat sa mai caut. Am gasit in Metro, la un pret ceva mai mic (aprox 1,2 mil), covorase de cauciuc gri si negru, Michael Schumacher, dar erau semnate cu rosu, si nu se portivea cu nimic in interiorul masinii mele. Un alt set mi-a atras atentia, Pufi cauciuc cu mocheta, dar acea mocheta se curata in timp si ramane bucata de cauciuc de dedesubt(pret estimativ 1,13 mil lei); citind pe ele, mi-am dat sema ca acele covorase originale Renault nu aveau o margine de cauciuc, foarte buna pt a retine apa si murdaria sa nu se imprastie pe mocheta masinii. In final, am cumparat de la Selgros un set de covorase de cauciuc, marca Pufi Bubble. Intrunesc toate conditiile mele: sunt gri deschis si se asorteaza perfect cu bordul masinii mele, sunt complet din cauciuc si au o margine prin care retin apa si mizeria, este un set format din 2 buc fata +3 buc spate (asa cum era cel de origine), iar designul este mult mai modern decat al covoraselor de origine. Pret la oferta : 904 mii lei. Odata montate in masina arata impecabil si nu se misca pe mocheta. Link web: www.itameks.com.
Voi ce covorase aveti?
Tot in Selgros am mai gasit o tavita portbagaj Auto, dimensiuni 90x70 cm, pe care am dat 237mii lei. Mi se pare foarte buna pt obiectele care pot murdari portbagajul. Mai exista inca 2 dimensiuni: 90x50 si 90x100 cm. Alte caracteristici cu care se lauda: "100% impermeabila, usoara si rezistenta, protejeaza portbagajul de coletele umede sau care-l pot murdari". Pentru portbagajul lui Clio Symbol recomand 90x100 cm.

--------------------
Renault Symbol Fidji 2005, 1,4 16V
Renault Symbol Fidji, 1,4 16V, 98CP, Gri Eclipse, 1 aug 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Toto - BOD
post 7 Aug 2005, 22:23
Post #2

Membru autentic

From: Craiova

eu am originale de clio, o gramada de bani au costat... deh! mad.gif ... dar cand am timp le schimb cu tabla striata...

--------------------
Renault Clio - BOD 2003
+
reno-bogdan_i
post 8 Aug 2005, 07:42
Post #3

Membru incepator

La Clio Symbol se potrivesc bine ca dimensiuni covorasele astea, "Universal Size"?

--------------------
Waiting... Symbol 2005, Fidji 1,4
Symbol Fidji 1,4 8V, beige angora, sep. 2005
+
adso
post 8 Aug 2005, 08:26
Post #4

Membru autentic

originale, inscriptionate Clio, facute cadou de dealer. am facut pe interesantul ca la culoarea pe care o doream eu asteptam prea mult, si atunci ca sa indulceasca pastila, mi-au dat covorase.

--------------------
Call me Ishmael...
+
Tudor
post 8 Aug 2005, 10:33
Post #5

Moderator

Covorasele facute special pentru Clio se vor potrivi perfect, celelalte doar aproximativ. Vezi ca exista la dealeri 2 variante de covorase de cauciuc originale Clio: unele gri frantuzesti mai scumpe si unele negre turcesti mai ieftine.
Covorasele cu mocheta in zona pedalelor reduc simtitor uzura tocurilor de la pantofi, foarte utile in cazul in care folosesti pantofi, la ghetele sport aceasta uzura este mai putin evidenta.
Atentie si la cum miros, eu am luat pe o masina mai veche unele pe care le-am aruncat dupa 1 saptamana, ca nu mai puteam sa stau in masina de cum puteau.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
CGB
post 8 Aug 2005, 10:42
Post #6

CGB

From: behind

io am cumparat un covoras (de fapt covorlau) cu 200.000 de la un magazin de piese auto. cred ca-i covor de camion sau autobuz. l-am taiat si am pus in toata masina. e belea. decat sa dau 1 mil pe d-alea originale.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
catalin_neagu
post 8 Aug 2005, 10:58
Post #7

Membru incepator

Dimensiunile covoraselor PUFI Bubble sunt:
La sofer: 67x48 cm
La pasager: 70x48 cm
In spate: 45x48 cm, fiecare.
Mie mi se pare ca se potrivesc destul de bine

Pentru Adso: Ai putea sa-mi spui daca si covorasele tale originale CLIO au aceleasi dimensiuni? Sau, poate sa spuna cineva care sunt dimensiunile covoraselor originale Clio?
Referitor la modelele de covorase cu mocheta, am observat ca, in timp, portiunea de mocheta se exfoliaza si ramane partea de cauciuc de dedesubt. Arata destul de rau dupa aceea.

--------------------
+
adso
post 8 Aug 2005, 11:02
Post #8

Membru autentic

habar n-am ce dimensiuni au covorasele. dar sa stii ca nu sunt fest. alea din spate cel putin cred ca au fost facute "la ochi".

--------------------
Call me Ishmael...
+
Tudor
post 8 Aug 2005, 11:19
Post #9

Moderator

@Catalin: covorasele fara mocheta strica o pereche de pantofi buni in 3-6 luni, iar covorasele cu mocheta se strica ele in aproximativ 1 an. Tine cont ca o pereche de pantofi de calitate costa 3-4 milioane, iar covorasele 500.000 lei. Ce doresti sa tina mai mult iti alegi tu. wink.gif

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
adso
post 8 Aug 2005, 11:28
Post #10

Membru autentic

ce pantofi aveti oameni buni? eu conduc de 8 ani zi de zi, si nu am observat nimic, si nici nu mi-am pus problema asta.

--------------------
Call me Ishmael...
+
lucyp
post 8 Aug 2005, 14:26
Post #11

Membru incepator

Da nu se mai dau gratis?
Mie mi le-au dat gratis, eu stiam ca e o promotie continua : covorase si scrisu' din torpodeou (expresion) gratis

L

--------------------
Renault Clio 2003 1.5 DCI
+
Toto - BOD
post 8 Aug 2005, 16:40
Post #12

Membru autentic

de azi inainte: biggrin.gif

later edit: husele M.Schumacher sunt de toata jena... nu stau deloc pe scaun! mrrr mad.gif Am mai dat si 200 RON pe ele... mad.gif

Attached thumbnail(s)
Picture_0796.jpg ( Size: 47.73k ) Number of downloads: 104

--------------------
Renault Clio - BOD 2003
+
catalin_neagu
post 9 Aug 2005, 01:00
Post #13

Membru incepator

Din pacate, la IPSO cel putin, covorasele nu se dau gratis. In locul lor gaseti 2 hartii pe care sa-ti pui picioarele de vreo 3 ori, nu mai mult.
La masina anterioara aveam covorase din mocheta; e o senzatie mai placuta, dar si intretinerea lor este mult mai dificila decat a unora din cauciuc. Nu mi-am pus problema uzurii pantofilor atunci cand merg cu masina blink.gif
Subscriu pt husele Michael Schumacher: desi au materiale de o calitate un pic mai buna mi se pare rau si faptul ca sunt semnate.

--------------------
+
Laurentziu83
post 9 Aug 2005, 11:10
Post #14

Membru autentic

Stie cineva ce sa fac ca sa nu-mi mai alunece covorasele de sub picioare?
Eu trebuie sa-l indrept pe al meu tot timpul. Stiu ca la masinile scumpe masina are agatatori pentru covorase sa nu se plimbe de-aiurea.
In rest sunt multumit de Pufi-urile mele din cauciuc. Nu recomand la nimeni mocheta. Cauciucul l-ai curatat imediat prin scuturare.

This post has been edited by Laurentziu83: 9 Aug 2005, 11:10

--------------------
. . .
+
Toto - BOD
post 9 Aug 2005, 14:16
Post #15

Membru autentic

am avut eu de cauciuc originale de clio... stateau fixe dar erau urate! se curatau usor dar erau URATE!

This post has been edited by cmandrei: 6 Mar 2006, 13:52

--------------------
Renault Clio - BOD 2003
+
Laurentziu83
post 10 Aug 2005, 09:02
Post #16

Membru autentic

Nu, de fapt ma gandeam la un sistem sa nu mai alunce, nu alte covorase. Ma gandeam sa dau niste gauri in podea si sa prind covorasele cu ceva agrafe, da mi-era ca pierd garantia la coroziune. Da cu arici nu merge oare?

--------------------
. . .
+
catalin_neagu
post 10 Aug 2005, 11:12
Post #17

Membru incepator

Laurentiu, am vazut odata urmatorul sistem, la o Dacie: atat in mocheta masinii cat si pe covorase erau prinse niste capse (cate 4 pt fiecare covoras). Covorasele erau din mocheta - arata foarte bine. Atunci cand doreai sa le cureti, pur si simplu le desfaceai din capse. E clar ca stateau fixe. Problema e : cine da gauri ca sa prinda capsele in mocheta masinii? (caci acesta operatie banuiesc ca s-a facut atunci cand mocheta masinii era scoasa afara). Nu se dau gauri in podeaua masinii. Pare o operatie mai dificila, dar cred ca-i cea mai sigura. Chiar si arici daca pui, tot trebuie fixat foarte bine.

--------------------
+
k0b3
post 14 Aug 2005, 19:39
Post #18

Membru autentic

From: Iași

Am si eu o intrebare referitoare la covorase: in varianta "originala" la Symbol, in spate trebuie sa fie 2 sau 3 covorase?

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
un_vizitator
post 14 Aug 2005, 20:21
Post #19

Membru incepator

eu mi-am luat din carrefour un set de covorase de 45 de lei care vin perfect in spate
si in dreapta la sofer trebuie putin finisate dar merg f bine si au si niste striatii pe
"dos" care se "agata" f bine de mocheta din masina si nu aluneca.

--------------------
Clio Symbol 2005
dCi power.... u have no ideea what you're missing ;)
+
Toto - BOD
post 14 Aug 2005, 20:26
Post #20

Membru autentic

@k0b3
eu am doua in spate... sau, ma rog, aveam...

This post has been edited by cmandrei: 6 Mar 2006, 13:52

--------------------
Renault Clio - BOD 2003
+
catalin_neagu
post 14 Sep 2006, 12:25
Post #21

Membru incepator

Dupa mai bine de un an de folosire, revin cu impresii asupra covoraselor cumparate, Puffi Buble Clasic. Intretinerea lor este usoara, asa cum ma asteptam, dar ma steptam ca dupa fiecare spalare (samponare) sa arate aproape ca noi, doar e cauciuc.. nu? Ei bine, nu. Ma refer aici, in principal, la covorasul de la sofer, care si-a schimbat culoarea acolo unde tii picioarele: e un gri mult, mult mai inchis decat cel original. Si celelalte covorase, folosite mai rar, au inceput sa prinda aspectul asta, de material uzat.
Trebuie sa recunosc, ca merg zilnic cu masina, dar si asa mi se pare ca uzura lor este un pic prematura (la cati bani au facut). Fac acum comparatie cu o pereche de covorase de cauciu (niste javre, negre, ieftine- le-am avut cu mult timp in urma, la Dacie), care , dupa ce le spalam/ samponam aratau aproape noi.
O alta problema, covorasele nu stau fest, pe mocheta, chiar daca pe spate au niste tepi de cauciuc. Daca m-am suit de 4-5 ori in masina, trebuie sa le indrept la loc.

--------------------
+
Laurentziu83
post 14 Sep 2006, 12:58
Post #22

Membru autentic

Al meu s-a si rupt pe lateral in dreptul acceleratiei si il agat din cand in cand asa. Asta doar in 20 de mii de kilometri.

This post has been edited by Laurentziu83: 14 Sep 2006, 12:59

--------------------
. . .
+
Duyu
post 15 Sep 2006, 11:39
Post #23

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Eu am primit la masina din semnatura covorasele gratuit! Mentionez ca masina am cumparat-o de la IPSO Otopeni! Covorasele sunt de cauciuc, si au culoarea negru! Nu stiu cat de bune sunt, dar ma multumesc cu ele... wink.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
hellcat
post 15 Sep 2006, 21:14
Post #24

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

QUOTE(k0b3 @ 14 Aug 2005, 22:39)
Am si eu o intrebare referitoare la covorase: in varianta "originala" la Symbol, in spate trebuie sa fie 2 sau 3 covorase?
*

Cele originale din cauciuc tip tavita au in spate 3 piese, si pentru Clio si pentru Megane.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Duyu
post 17 Sep 2006, 17:45
Post #25

Da, dar piesa de pe mijloc mereu "o ia la fuga"! sad.gif Niciodata nu o gasesc la locul ei! sleep.gif

--------------------

+
Bliss
post 18 Sep 2006, 09:57
Post #26

-

Daca prinzi marginile acelea subtiri sub presurile din laterale, sta cuminte.

--------------------
- - -
+
sagetator
post 18 Sep 2006, 10:54
Post #27

Membru autentic

From: O R A D E A

Eu mi-am luat niste covorase "gen piatza" de 250.000 lei (pe incercate - se potrivesc perfect) in ideea de a mi le schimba cand voi avea bani si pt. asa ceva. Vreau sa va spun ca am circulat 10.000 km cu ea (saptamana viitoare merg la prima revizie), si exceptand covorasul soferului, care incepe sa se uzeze (efectiv - vorba lui Stoiceasca - se subtiaza in locul calcaiului piciorului drept), celelalte arata ca noi, dupa a n'shpea spalare.

Concluzie: eu zic ca 250.000 lei la 10.000 km e OK, in conditiile in care mi le-as schimba tot cu de'astea, mai ales ca sunt super usor de intretinut (fiind in totalitate din cauciuc). Dar nu-i cazul. Inca mai tin minim 5.000 de km. Iar daca le schimb, vor fi iar noi. smile.gif

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
Duyu
post 18 Sep 2006, 16:43
Post #28

Am sa incerc...multumesc pentru sugestie Bliss! rolleyes.gif

--------------------

+
CT-84-LEU
post 24 Sep 2006, 11:06
Post #29

Sofer agresiv pe BMW = sofer antrenat pe Renault

From: BUCURESTI

Imi pare rau sa va dezamagesc baietzi... biggrin.gif Eu sunt din Constanta, si am batut drum la Bucuresti sa imi iau Clio-ul de la IPSO. Ca si pentru Megane-ul lu' tata, cei de acolo ne-au oferit cadou Alarma, Covorasele si Antifurt-urile ptr roti blink.gif (o surpriza placuta dealtfel).

Laurentziu83 - la mine in fatza, covorasul intra sub pragul de la acceleratie (chetia aia rotuda de sub acceleratie), teoretic asa se si fixeaza si nu vei avea cum sa-l mai agatzi pe lateral.

--------------------
Renault Megane 3 - 1.5 110hp 140hp, by Dimsport :)
BMW 3xxi 24v - vanos - 2xxHp by Dimsport :)
Renault Koleos - 2.5 - 170Hp - DAUNA TOTALA
+
diesel_power
post 24 Sep 2006, 12:26
Post #30

Membru autentic

From: diaspora

Pufi Bubble am si covorase si huse. De huse sunt multumit pe deplin, s-au imbinat perfect, arata de parca ar fi tapiteria din fabrica. Covorasul soferului intr-adevar mai fuge sub pedale dar asta e smile.gif Si al meu si-a schimbat culoarea, dar pentru asta il am ca sa isi schimbe culoarea covorasul si nu mocheta, si pana la urma cine sta sa analizeze suprafata pe care pune picioarele.

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 09:29
Dacia