Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgomot la directie?

audiofilu'
post 30 Nov 2011, 07:44
Post #91

Membru autentic

Group: Members

Bucsele de la bara stabilizatoare am inteles de la un mecanic ( nu de la reno) ca se verifica avind masina pe roti nu pe elevator si se misca in sens transversal ca atunci cind vrei s-o rastorni; la mine se aude fara sa fiu sub masina. Schimba-le si pe alea (de fapt cu ele trebuia sa incepi) pentru ca astea sint zgomote care apar la manevrele pe care le spui.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Pauleta18
post 30 Nov 2011, 17:01
Post #92

Membru

From: Vulcan HD

mersi mult domnu sapt viitoare ma duc sa le schimb si vin cu ''amanunte''

--------------------
Renault Laguna II 1.9 dCI Dinamique ,2001,120cp - HD-08-DFG
+
audiofilu'
post 30 Nov 2011, 17:28
Post #93

Membru autentic

Eu de o saptamina ma chinui cu aia de la Unix sa-mi trimita bucsele... am mai luat si capete de bara+bielete de directie (am zis ca daca e sa le schimb pe unele si se constata ca sint defecte si celelalte fac directia degeaba sau ramin cu masina blocata).
Bafta si revino cu impresii!

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
uiop
post 2 Dec 2011, 12:49
Post #94

Membru

From: iasi

inchizitor - am fost la mecanic si am gasit alta belea! furtunul care alimenat turbina cu ulei avea garnitura stricata si curgea un pic de ulei! mi-a zis sa ma duc sa spal motorul, zis si facut si dupa ce am revenit la el, nu se mai auzea niciun zgomot la nivelul volanului! deci se pare ca acel fasait provine de la rulmenti si de la flanse, acolo este un fel de guler de cauciuc care imbatraneste si se uzeaza. probabil ca atunci cand s-a spalat la motor s-a "lubrefiat" pe acolo si de asta nu se mai aude! o alta parere citita aici se referea la un manson de cauciuc care apara sa nu intre praf si mizerie la nivelul volanului parca! in fine, deocamdata nu se mai aude dar nu stiu pana acand!

P.S. intre timp am schimbat si bucsele de la bara stabilizatoare si au disparut multe din trepidatiile care apareau cand treceam cu masina peste piatra cubica sau liniile de tramvai sau chiar gropile dragi din asfaltul tarii! cost 40 de lei, buse cu diametrul de 20mm! ele vin si cu un suport de plastic dur care intra in partea de jos a bucsei. daca se ia fara acel suport, costa 25 de lei, si cred ca pot fi luate si asa, suportul respectiv putand fi folosit in continuare!

oricum la pretul de 40 de lei fata de 25-30 e mic si eu zic sa se cumpere tot sistemul, bucsa plus suport!

--------------------
renault laguna II 1,9 dCi 2003
+
audiofilu'
post 2 Dec 2011, 13:41
Post #95

Membru autentic

Luni ajung in magazinul din Romania si bucsele mele, saptamina viitoare nu cred ca le schimb dar cind e gata voi posta.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
PMG_tr
post 15 Dec 2011, 01:12
Post #96

Membru autentic

From: Turnu Magurele

QUOTE(audiofilu' @ 29 Nov 2011, 09:36)
Am cumparat deja capetele de bara si bieletele de directie, oricum faceam directia. Curios e ca sint mecanici care afirma c-ar fi 4 bucati.
S-a imbunatatit ceva dupa schimbarea bucselor?
*

eu inainte de a schimba bucsele de la bara am schimbat basculele si...nu era nici o diferenta...bucsele faceau un zgomot destul de urat....dupa schimbarea lor...liniste totala.

--------------------
Renault Laguna 2 1,9 DCI 74kw 2003 expresion - TR-04-CWY
NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
+
audiofilu'
post 15 Dec 2011, 06:41
Post #97

Membru autentic

Luni am programat sa merg la service, azi imi ajung bucsele.

<span class='edit'>15 Dec 2011, 10:44:</span>
Spuneti-mi de unde sa iau bucse bara stabilizatoare, nataraii de la Unix nici dupa doua saptamini de la confirmarea comenzii nu au trimis bucsele desi au spus ca le-au trimis. E praf firma asta.
Am gasit la autokarma la 100/bucata marca Meyle iar la autonet nu livreaza la persoane fizice...
PPS: s-a rezolvat oarecum in sensul ca pe stoc nu erau Meyle asa ca mi-au ofertat SWAG care-s si mai ieftine (nu asta era scopul principal) si miine ajung. Sa fie cu noroc...

This post has been edited by audiofilu': 15 Dec 2011, 11:03

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
Nasty 1.9 tdci
post 15 Dec 2011, 22:02
Post #98

Membru incepator

Salut...eu am o problema asemanatoare,un carait la viraj stg sau dreapta,indiferent daca masina e in mers sau ridicata pe elevator...nu sunt probleme la flansele amortizor si nici la bielete,chiar daca trag de roata sa o virez in orice directie...tot asa face...Zgomotul vine de undeva din mijlocul masini de sub motor....coloana de directie sau caseta.
vreo opinie? zgomotul seamana cu un scartait gros cu rezonanta metalica...

--------------------
Renault Laguna 1,9 DCi 2002 breack - IL-XX-NMG
+
maruk84
post 15 Dec 2011, 22:56
Post #99

Membru

From: ostroveni,dolj

salut colegi daca tot suntem la capitolul directie as avea si eu o problema la care nu-i gasesc leacul, mai precis atunci cand masina ajunge pe la 70 km/h imi vibreaza masina de fata si simt asta si in volan ca si cum ar fi rotile neechilibrate sau mai rau vreun cauciuc deformat, mentionez faptul ca am schimbat cauciucurile pe fata, le-am echilibrat si tot la fel face, adevarul este ca nu am umblat si la cele din spate,voi ce ma sfatuiti?a si sa nu uit pana la 70 km/h si peste 80 km/h nu se simte nicio vibratie.

--------------------
renault laguna 2 2003 - dj 11 mru
laguna II 1.9 dci, 74 KW, 2003
+
audiofilu'
post 16 Dec 2011, 16:07
Post #100

Membru autentic

Pina la urma cum e cu schimbarea bieletelor de directie, e vreo filozofie sau nu? Am inteles ca la capetele de bara e relativ simplu dar bieletele necesita scule speciale? La bara stabilizatoare tot asa, lucru complicat au ba? Aia de la Unix nici macar azi nu au trimis bucsele asa ca am luat de la autokarma, azi sosesc.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
ovidy
post 16 Dec 2011, 20:06
Post #101

Membru autentic

Pentru bieletele de directie se rezolva cu un cleste mox (papagal), iar la bucsele de la bara stabilizatoare se desface jugul de sub masina (ce-i drept e ceva de munca). Filozofie mare nu e, trebuie doar un mecanic cu sculele aferente operatiunii.

This post has been edited by ovidy: 16 Dec 2011, 20:07

--------------------
Renault Laguna II 2001 1.8 16V + GPL - GJ-16-MSW
+
audiofilu'
post 17 Dec 2011, 11:40
Post #102

Membru autentic

Am primit bucsele stabilizatoare marca SWAG pentru ca astea erau pe stoc. Schimbul lor intentionez sa-l fac la un mecanic insa capetele si bieletele mai ca le-as face singur daca tot ce trebuie e sa suspend cite o roata si sa demontez fara vreo scula speciala. Cleste am si eu... chei sint destule, sa vedem daca am noroc. Mi-e sa nu ramin cu piesele demontate pina la un punct si sa trebuiasca remontarea lor si drumul la un mecanic.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
ovidy
post 17 Dec 2011, 17:38
Post #103

Membru autentic

Nu vad de ce sa intampini probleme la bielete, desfaci burduful, apoi cu clestele desfaci bieleta si mai are capatul de bara un surub. La capatul de bara s-ar putea sa-ti trebuiasca un imbus de 5 parca sa ti contra cand desfaci. Sa ai si 2 fasete de plastic pt burduful de la bielete, nu cred ca o sa mai poti folosi colierele originale.
Spune-mi te rog, bucsile de la bara stabilizatoare le-ai primit cu tot cu patratele alea de plasit care se clipseaza pe baza lor, ca eu le-am primit pe cele febi fara alea.

--------------------
+
audiofilu'
post 17 Dec 2011, 23:06
Post #104

Membru autentic

Bucsele marca SWAG au venit fara ceva in plus.
PS: stiu ca la schimbarea capetelor de bara trebuie refacuta geometria; dar pentru schimbarea bucselor stabilizatoare mai e necesar?

This post has been edited by audiofilu': 17 Dec 2011, 23:17

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
petruseldan
post 17 Dec 2011, 23:19
Post #105

Membru autentic

ovidy...nu stiu cum e la voi la benzinare, dar la mine nu a trebuit luat jos jugul cand am schimbat bucsele de la bara stabilizatoare

--------------------
Renault Laguna 2, 1.9dci, 107cp 2002 - AB-89-CKA
+
audiofilu'
post 17 Dec 2011, 23:56
Post #106

Membru autentic

Dar musai trebuie elevator, nu?

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
petruseldan
post 18 Dec 2011, 09:51
Post #107

Membru autentic

pai da...doar ca pentru a scoate jugul necesita multa munca in plus....munca care va reflecta in nota de plata

This post has been edited by petruseldan: 18 Dec 2011, 09:54

--------------------
Renault Laguna 2, 1.9dci, 107cp 2002 - AB-89-CKA
+
ovidy
post 18 Dec 2011, 10:24
Post #108

Membru autentic

QUOTE(audiofilu' @ 17 Dec 2011, 23:06)
Bucsele marca SWAG au venit fara ceva in plus.
*

Sa nu patesti ca mine. "Mecanicul" daca pot sa-l numesc asa, a uitat sa-mi puna de pe bucsele vechi acele chestii de plastic care se clipseaza pe bucsa si batea sub masina ca toti dracii. M-am intors dupa cateva zile, ba ca nu-s bucsele care trebuiau, ca sunt mai mari, bla bla bla, pana le-am aratat bucsele cele vechi, noroc ca le mai aveam si au vazut care era problema.
P.S.: Nu se da jugul de tot jos, doar se desface partea din spate pt a avea acces la bucse.

--------------------
+
audiofilu'
post 18 Dec 2011, 14:33
Post #109

Membru autentic

Acele piese care se clipseaza se recupereaza? Ele nu sufera procesul de distrugere in timp?

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
ovidy
post 18 Dec 2011, 15:03
Post #110

Membru autentic

Se recupereaza piesele. Nu cred ca au treaba cu uzura, uzura apare in interior si incepe bara sa aibe joc in ele.

--------------------
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 02:40
Dacia