Volanta Renault Laguna II
![]() ![]() ![]() |
Volanta Renault Laguna II
audiofilu' |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|||
alex_maf2007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 23 September 09 From: Iasi ![]() |
o sa fac o poza la cel vechi al meu.( e fara arcuri volantul)
This post has been edited by alex_maf2007: 22 Nov 2010, 15:32 |
--------------------
renault
laguna II 1.9dci
2002/ 1.9dci 107cp
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Eu stiam ca arcurile din disc (in cazul volantului simplu) sint in volant in cazul celui dublu.
De fapt,care e diferenta dintre ele? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
alex_maf2007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 23 September 09 From: Iasi ![]() |
da ai dreptate eu nu desfacusem volantul...dar inauintrul lui pare sa fie arcurile.
http://www.4tuning.ro/images/Volanta-masa-...ntru-Passat.jpg |
--------------------
renault
laguna II 1.9dci
2002/ 1.9dci 107cp
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
volanta simpla nu are arcuri , arcurile sunt in discul de ambreiaj
volanta dubla are arcuri iar discul de ambreiaj nu are arcuri |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
audiofilu' |
![]()
|
Bun,exact cum stiam.
In cazul acesta pot pune un ambreiaj sport si daca da se impune si schimbarea volantului sau merge cu 2 rinduri de arcuri? (unul in volant si unul in disc) ![]() This post has been edited by audiofilu': 22 Nov 2010, 16:35 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
niku80 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 1 November 10 ![]() |
Pentru Liviu,
Am acelasi model de masina cu acelasi gen de problema: LAGUNA II 2.0 IDE din 2002, probleme cu ambreiajul si volanta. La mine mecanicul nu a demontat inca masina, doar suspecteaza aceste probleme, pe mine ma dat peste cap un domn din timisoara care comercializeaza volante noi iar dupa ce a cautat in programul lui mi-a spus ca acest model de motorizare nu are volanta, are coroana direct pe motor sau ceva de genu ![]() Da-mi te rog un semn cand vezi mesajul sau lasa un nr de tel sa vb mai multe ca nu pot da PM-uri... ![]() Niku 0746939807 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II 2.0 IDE
2002
|
|
Johnny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 20 February 04 From: Pitesti ![]() |
tot de la un domn din Timisoara am luat si eu volanta masa dubla pentru Megane 1,9 dci.era noua, am dat pe ea 15 mil este luk iar in magazin era 40 mil. nu am apucat inca sa o montez pe masina dar pe masura ce trece timpul ma gindesc ca e posibil sa fi luat teapa..la banii astia nu stiu daca este originala. a montat cineva volanta din sursa asta ....Timisoara? e buna de ceva?
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1,9 dci
2006, Trabant 601 S de Luxe 1988
|
|
mariusa10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 18 December 07 ![]() |
Zilele trecute intr-o discutie cu citiva mecanici care lucreaza la rep.Renault spuneau ca la Laguna II apar probleme la volanta si in general la ambreiaj si ca o Laguna care are 200.000km precis deja a fost schimbata volanta.Spuneau ca problemele apar la vreo 130.000-140.000km iar la masinile rulate mai mult in oras problemele pot aparea si la 80.000km.Schimbarea volantei duce automat si la schimbarea ambreiajului iar suma se intinde pina la 4000 lei
![]() Astept parerile voastre. |
--------------------
laguna II
1,9dci
2003 privilege “Nu aruncați gunoaiele! Din ele se fac show-uri TV”
Woody Allen |
|
costin.sandu8 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 881 Joined: 7 July 10 ![]() |
Eu am aproape 77000 km parcusi( in 8 ani) si am deja zgomote la ambreiaj. Eu am folosit-o mai mult in oras decat in afara( cam 70% din km). Am fost la mecanic si a "gadilat-o" el putin si a spus ca zgomotele respective sunt de la volanta. Volanta pt. Laguna 2 2.0 16v cum e cazul la mine, se gaseste doar ca piesa de origine...
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2.0 16v Privilege 2002 costin
|
|
ddorin |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 12 October 10 ![]() |
laguna mea are ambreiajul pe duca tine putin foarte sus , ma gandesc ca pana la vara o sa trebuiasca sa l schimb , cu un kit nou.
intrebare .daca volanta mea ar avea joc cum este in clipul asta , pun kitul de ambreiaj degeaba sau se degradeaza mai repede? |
--------------------
Laguna 2
Grandtour Model Dynamique 19DCI
2001
|
|
solontoi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 27 March 09 ![]() |
acum am luat si eu de la baiatul din timisoara pt o laguna 2.2 dci volanta +disc+placa+rulment=2150! sper sa se potriveasca! un prieten a cumparat de la el aprox acum 6 luni pt un bmw si totul merge struna. produele sunt tot LUK!
la bmw (seria 5 din 2006) au costat 400 euro |
--------------------
renault
laguna 2
2003 / 2200 dci
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
QUOTE(costin.sandu8 @ 18 Dec 2010, 15:51) Eu am aproape 77000 km parcusi( in 8 ani) si am deja zgomote la ambreiaj. Eu am folosit-o mai mult in oras decat in afara( cam 70% din km). Am fost la mecanic si a "gadilat-o" el putin si a spus ca zgomotele respective sunt de la volanta. Volanta pt. Laguna 2 2.0 16v cum e cazul la mine, se gaseste doar ca piesa de origine... ai schimbat-o, cat te-a dus? cum se manifesta ambreiajul pe duca? |
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
xxla20 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 15 November 10 From: satu mare ![]() |
e bun pretul asta, volanta de pe 2.2 e cu masa dubla? sigur e pretul pentru toate impreuna?
QUOTE(solontoi @ 1 Feb 2011, 13:00) acum am luat si eu de la baiatul din timisoara pt o laguna 2.2 dci volanta +disc+placa+rulment=2150! sper sa se potriveasca! un prieten a cumparat de la el aprox acum 6 luni pt un bmw si totul merge struna. produele sunt tot LUK! la bmw (seria 5 din 2006) au costat 400 euro |
--------------------
renault
laguna 1,9 dci privilege
- sm99nmt
2001
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Cine-i bre baiatu' asta din Timisoara?
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Luko13 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 21 August 08 ![]() |
Cine imi poate face legatura cu tipul din Timisoara?Vreau sa cumpar si eu volanta + kit ambreiaj. Multumesc anticipat!
|
--------------------
Renault
Laguna3
2008/Estate/Initiale Paris
|
|
andrei1302 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 11 August 04 From: Bucuresti - Constanta ![]() |
Ma intereseaza si pe mine volantul si kit ambreiaj la pretul asta din Timisoara.
Are cineva datele de contact? Multumim mult ! |
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
- CT-10-NAG
2003 Privilege Grandtour
|
|
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
Eu sunt de la mama locului si daca aveti un nr de tel de la "baiatul din Timisoara " va rog sa-l da-ti pe post sau pe PM.
E bine sa fim pregatiti preventiv,nu? Daca nu,nr de tel,macar cum putem da de el,adresa mail,mess. |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP
- TM 24 GBY
2001 Expression
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
salut care e diferenta dintre volanta simpla si dubla de masa .... de costuri ? si de rezistenta?
si care sunt simtomele cand se duce volanta eu am renault laguna 1.9 dci de 74 kw .. a mea cum o fii ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
2003 dni[COLOR=blue][SIZE=7]
|
|
rob666 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 21 January 11 ![]() |
La noi stie careva daca se poate usura volanta ca de cumparat nu cred ca gasesc la asta: Laguna mk2 3.0 v6
|
--------------------
Renault
Laguna V6
- B-28-ZJG
2002 mk2
|
|
bold.cristian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 27 February 10 ![]() |
@ daniLaguna
Simptome ar fi: vibreaza/scutura la plecarea de pe loc, agata usor la schimbarea in trepte, posibil zgomote cand o turezi la relanti. ( vibratiile pot veni si de la suporti in special, deci verifica) Eu unu am ajuns la 360.000 si pe la 170.000 am schimbat 1 data. Pe a doua nu o mai pun. NU deranjeaza asa tare.. Sunt diferente multe, in ceea ce inseamna amortizarea vibratiilor de la motor, in momentul cuplarii ambreiajului. Vibratiile scad, are influenta si asupra consumului (nu foarte semnificativa), si in special e mai linistita/confortabila masina. Ma rog, a devenit standard la diesel-urile mai mari. Dar...diferenta se vede mai ales in buzunar. Am inteles ca unii colegi de pe forum ar fi trecut de la volanta cu masa dubla la volanta simpla. This post has been edited by bold.cristian: 22 Feb 2012, 20:26 |
--------------------
Renault
(pr) Koleos 2.0DCi BVA
2008
|
|
dinu_victor_88 |
![]()
|
![]() Membru Ager Group: Members Posts: 229 Joined: 7 December 08 ![]() |
Salutare si bine v-am regasit dupa o lunga absenta de pe forum!De curand am avut probleme cu volanta:la plecarea de pe loc masina trepida,aveam probleme la introducerea in viteza iar cand o lasam la relanti dupa ce incalzeam bine se auzea un zgomot ciudat in zona cutiei..Am desfacut si era volanta cu probleme.Avand in vedere costul uneia noi am recurs la rectificare,cu riscurile de rigoare bineinteles.Rectificarea am facut-o la Robnec si tin sa va spun ca sunt foarte multumit!Tot la ei am facut si rectificarea turbinei
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- CT-07-MEV
2003 Lux Privillege
|
|
Steve From Oradea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.002 Joined: 11 October 04 From: Oradea ![]() |
SI cat costa o rectificare?
|
--------------------
Renault
Laguna II Dynamique 1.9dCi - 140CP
- BH
2003
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
schimb acum kit ambreiaj luk,rulment 236 lei, disc+placa 665 lei
problema este volantul nu stiu ce sa fac sa il schmb mentionez ca masina nu vibreaza, se manifesta normal, imi este frica sa nu paun unul la mana a doua si sa dau de necaz... uitati-va in clip si astept pareri multumesc Doamne Ajuta |
--------------------
renault
|
cowboy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 14 April 11 ![]() |
Daca masina nu vibreaza si daca la apasarea pe jumatate a pedalei de ambreiaj nu incep sa se auda cloncanituri/batai metalice, volanta este inca in mintile ei. In momentul in care apar trepidatii la relanty care dispar la apasarea pedalei de ambreiaj, atunci da...e de schimbat. Ar mai fi si situatiile mai rare in care volanta se blocheaza si atunci vei simi asta in mers...trepidatii excesive la accelerare, sunete metalice, etc.
La plecarea de pe loc pot sa dea oarecare trepidatii pana si volante noi daca nu sunt bine echilibrate din fabricatie..Sau..dupa un drum mai stresant pe o temperatura caniculara..multe masini au tendinta sa trepideze usor la plecare de pe loc cand sunt incinse.. Din ce se vede in filmulet jocul stanga-dreapta nu pare sa fie mai mare de 1cm, ceea ce e in limite acceptabile inca. Ar mai fi de verificat si jocul sus-jos (sau interior-exteror)..acolo trebuie a fie cat mai mic. In principiu volanta respectiva pare ca ar mai duce. De rectificat se pot rectifica doar volantele SMF nu si cele cu masa dubla |
--------------------
Renault
Megane II
1.5 Dci 105CP, 2008 powered by Superchips
|
|
dacadrean |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 321 Joined: 6 May 07 ![]() |
Mi-as da cu parerea dar nu am habar. O sa intreb zilele astea un mecanic si revin.
Numai bine! |
--------------------
Renault
Laguna
- -
2007 2.0T Lux Dynamique http://www.reno.ro/index.php?showtopic=255881&hl=
|
|
przamfiri |
![]()
|
QUOTE(cowboy @ 21 Jun 2012, 20:35) Daca masina nu vibreaza si daca la apasarea pe jumatate a pedalei de ambreiaj nu incep sa se auda cloncanituri/batai metalice, volanta este inca in mintile ei. In momentul in care apar trepidatii la relanty care dispar la apasarea pedalei de ambreiaj, atunci da...e de schimbat. Ar mai fi si situatiile mai rare in care volanta se blocheaza si atunci vei simi asta in mers...trepidatii excesive la accelerare, sunete metalice, etc. La plecarea de pe loc pot sa dea oarecare trepidatii pana si volante noi daca nu sunt bine echilibrate din fabricatie..Sau..dupa un drum mai stresant pe o temperatura caniculara..multe masini au tendinta sa trepideze usor la plecare de pe loc cand sunt incinse.. Din ce se vede in filmulet jocul stanga-dreapta nu pare sa fie mai mare de 1cm, ceea ce e in limite acceptabile inca. Ar mai fi de verificat si jocul sus-jos (sau interior-exteror)..acolo trebuie a fie cat mai mic. In principiu volanta respectiva pare ca ar mai duce. De rectificat se pot rectifica doar volantele SMF nu si cele cu masa dubla are un pic joc si asa sus jos, am verificat-o... am lasat-o asa decat sa cumpar una la mana a doua si am probleme mai bine a mea care o cunosc ![]() |
--------------------
renault
|
dacadrean |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 321 Joined: 6 May 07 ![]() |
Ai montat-o asa ? Cum merge?
|
--------------------
Renault
Laguna
- -
2007 2.0T Lux Dynamique http://www.reno.ro/index.php?showtopic=255881&hl=
|
|
cowboy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 14 April 11 ![]() |
Daca jocul ala nu e semnificativ, nu-i bai. Jocul ala e cel mai responsabil de "bataile" volantului.
Volant SH...e riscant..Poate doar da a gasesti o masina accidentata si cu km putini la dezmembrari..dart chiar si asa..e de luat in calcul doar in situatia in care volantul tau este 100% terminat Totusi la Renault volantele DMF nu pica la fel de des sau usor cum se intampla la TDI-uri. Acolo aproape ca e regula ca la orice schimbare de kit de ambreiaj sa se schimbe si volantul. |
--------------------
Renault
Megane II
1.5 Dci 105CP, 2008 powered by Superchips
|
|
przamfiri |
![]()
|
maina merge super nu vibreaza nimic, trage de rupe, ambreiajul acum tine jos... ce sa mai ...m-am intragostit din nou de ea dupa 6 ani petrecuti impreuna...
![]() |
--------------------
renault
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 08:12 |